Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Michelangelo

Član foruma
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Michelangelo

  1. Pripreme - Prvi deo

     

     

    http://www.fkradnicki.com/wp-content/uploads/2008/07/za-sajt.jpg

     

    Prvi trening je bio  blago rečeno…katastrofa. Imaju znanje, veštinu. Ali vlada velika neozbiljnost.  Zalažu se ovi klinci, na to nemam primedbi ali ne zaklapaju, pričaju kao žene. A  ovi stariji, sve vreme namrgođeni. Milošević i Spalević stali sa strane, samo  ćute ali ništa ne rade. Kad im kažem nešto prave se da ne čuju. Verovatno jer sam samo 5,6  godina stariji od njih a naređujem im. Misle da znaju više od mene. Bio sam  izgubljen, nisam znao šta da radim. Imao sam utisak da vodim neku seljačku  ekipu poput Cvetojevca. Hvala Bogu, poštovali su pomoćne trenere pa smo i uspeli  nesto da odradimo do kraja treninga.

     

    Na sledećim treninzima  je bilo bolje. Iako je bio mali, napredak u radu je ipak postojao. I stariji su  poceli da se šale, valjda je to dobro…a mlađi su stekli određen stepen  ozbiljnosti. Nadao sam se da će se do prve pripremne utakmice sve to  regulisati.

     

    Bilo je noći kada nisam  mogao da spavam. Razmišljao sam o pristupu sa igračima. Ako budem blag, oni će biti  još gori a ako sad krenem oštro možda izazovem pad morala. Po dolasku na  trening jednog jutra, video sam da se svi zagrevaju osim jednog igrača. Kada  sam prišao video sam da je to najmlađi, Kostić. Kada sam prišao samo mi je  rekao:„ Dobio sam”. Još jedan od mlađih u prvom timu – Krmar, počeo je  nekontrolisano da se smeje. „Krme idi trci”, rekao sam mu. „Da skines malo tog  sala. Do kraja treninga”. Prvo se uozbiljio ali se ponovo nasmejao. Tada sam  pukao. Polomio sam hemijsku koju sam držao u ruci i vičući sam mu objasnio da  neće videti prvi tim ako odmah ne krene da trči, što je i uradio. Okrenuo sam  se ka Koletu. „Dobio sam”, ponovio je. Najstariji, Milosevic, je iznervirano  povikao da njega: „ šta si bre ti dobio p*č*a ti matrina mala, nisi žensko da  dobiješ!” Smireno sam mu rekao da napusti trening i da je šansu da zaigra u  prvom timu sveo skoro na nulu. Pocrveneo je od besa, a zatim od srama. Ipak je  otišao u svlačionicu. „Neće biti vređanja dok ja vodim treninge. Da li je  jasno? ” „ Jasno”, cuo se po neki glas. „ DA LI JE JASNO? ”,ponovio sam  glasnije. „ JASNO”, rekli su sada svi u glas. Trudeći se da mi glas ne drhti od nerviranja pitao sam Kostića: „Sta si  dobio? ” „ Pa proliv”, odgovorio je, sa bolnom grimasom na licu i držeći se za  stomak. Nisam znao da li da plačem ili da se smejem. Rekao sam mu da se obuče i da  dođe da gleda trening. Počinjemo sa taktikom!

     

    Od tog treninga sve je  krenulo na bolje. Očitao sam im lekciju i sada konačno možemo da radimo.  :)

  2. http://www.swimstar2000.net/sponsor/zurn.jpg

     

    Žigić na klupi Radničkog

     

          Na mestu šefa stručnog štaba Radničkog iz Kragujevca juče je promovisan Mihajlo Žigić. Novoimenovani trener, iako je rođeni Kragujevčanin, po odlasku na studije u Beograd nije se vraćao na duže periode u rodni grad, gde je i započeo prve fudbalske korake. Trenirao je na poziciji golmana u kadetima Radničkog ali je zapostavio igračku karijeru posvetivši se školi. Za vreme studija u Beogradu je igrao futsal, braneći za nekoliko beogradskih klubova. Sa završenim DIF-om radio je kao trener mlađih kategorija u Crvenoj Zvezdi, čiji je fan od rođenja kako i sam često ističe. Počeo je od Zvezdinih petlića, a sa Zvezdinim omladinskim timom, koji je iznedrio potencijalne zvezde srpskog fudbala, petostruki je šampion Srbije. Sledi trogodišnji period u reprezentaciji gde je u timovima U-21 I U-19 imao zapaženu ulogu. Prošlu godinu proveo je u Italiji, gde je Novaru iz treće lige doveo do ranga iznad, Seria B. Začuđujuće je što nije ostao u Italiji, a na jučerašnjoj konferenciji za štampu je i objasnio razlog tome.

     

    - Zašto ste nakon uspešne sezone napustili Novaru? Da li ste imali jos neke ponude?

    -Došlo je do nesuglasica sa novim predsednikom, doveo je svoje ljude tako da je ceo stručni štab raspušten. A imao sam jos par ponuda u domaćem fudbalu…

    -Ipak, odlucili ste se za Radnički…

    -Da, na obostrano zadovoljstvo ugovor je brzo potpisan. I klub i ja se nadamo svetloj budućnosti i uspešnoj saradnji.

    -Kako vidite klub u narednoj sezoni, s obzirom da Kragujevac opet želi da dočekuje timove poput Zvezde, Partizana, Vojvodine…?

    -Za sada nista ne obećavam, ali i uprava i ja ćemo uraditi sve što je u nasšoj moći da Radnički opet zaigra u Super Ligi.

     

    Po završetku pres konferencije Žigić se zahvalio predsedniku Crvene Zvezde Vladanu Lukiću, koji mu je ranije tog dana kao bivšem članu stručnog štaba crveno-belih poželeo sve najbolje u vođenju novog kluba i izrazio nadu da će se Žigić kao iskusni trener u nekom narednom periodu možda vratiti u voljeni klub. Kada smo upitali novopečenog trenera šta misli o tome, samo je uz smešak odgovorio da je sve moguće.

     

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |