Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Tomislav Bakšaj

Član foruma
  • Posts

    1
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Tomislav Bakšaj

  1. Evo i ja sam odlucio postavit taktiku jednu. Nadam se da ce vam se svidjet. Puno sam "ucio" i naucio o taktici pa mislim da je vrijeme da i ja jednu postavim. Taktiku sam sam slagao, znaci nikoga nisam kopirao. Taktiku sam isprobao s Chelseajem i to 2 sezone vec igram s tom taktikom i mogu vam rec da rijetko gubim a uzivam u igri. Zasto sam je nazvao Destroyer? Zato jer sa njom unistavam protivnike. Nece bit nesto graficki lijepo napisano no mislim da je to najmanje vazno ovdje. Pa krenimo..

     

    http://www.pohrani.com/f/2J/yd/16UfjGwu/uo3bcta.jpg

     

    Dakle, Chelsea je klub koji mora igrati Napadački nogomet pa tako i ja igram. Moja igra se ne svodi nikako na posjed iako ga u vecini slucajeva imam oko 63%. Igra se svodi na to da se sto prije dodje do gola. A to krece najcesce od obrane, ako ne krene onda je u vecini slucajeva pokupe u mom sastavu Fellaini i Ramires (Prioritet je imat takva dva igraca). Fellaini i Ramires su dva buldoga koji ce sto prije prosljedit loptu Hazardu i Mati koji imaju onda svu moc u svojim nogama. Tu ovisi kakve igrace imate na tim pozicijama. Hazard je ipak malo skloniji tome da sam zna zavrsit akciju dok Mata vise gleda kako dodati. Dakle, oni proslijede loptu do Napadaca i oni znaju dalje svoj zadatak. Neymar ipak posto igra Dlf zna doc u sredinu po loptu i gurnut Falcau ili sam zavrsit. Bekovi dolaze ponekad naprijed tek tolko da ubace koju loptu, cesto Falcao zna ubacit loptu u gol nakon nabaca. Preporucam vam da ne stavite odma fluid nego Balanced jer nece odma biti uigrani i izvrsavat zadatke koje taktika namece. Passovi su na default jer nece svi dodavat kratka pa ni direktna dodavanja. Standardno je stavit more disciplined jer se moraju drzat mojih zapovjedi. Igram Pressing jer takvu ekipu imam i brzo oduzimam loptu najvise zbog dvojca Ramires i Fellaini. Agresivno igram sa svakom ekipom jer ne volim mekani nogomet a i ipak je to Engleska, pa i nije lose dobit koji zuti karton. Znat ce protivnik da nismo mi mekusci. Marking je na defaultu zbog toga sto svako ima drugaciji posao sto se tice markiranja. Crossing i Roaming su takodjer na defaultu jer svako ima takodjer svoju zadacu sto se tice toga. Defenzivna linija nije visoko podignuta zbog toga sto ne volim da mi se preskace obrana a i zato i imam tu DM-a. Širina je na wide da sto vise rasirim protivnika a lopta mora ici brzo pa zato i tempo je na quick. Vrijeme ne treba trosit, nema potrebe protiv slabijih ekipa. Kontre sam stavio jer imam brze igrace koji mogu povuc kontru a i dvojicu koji prije toga mogu oduzet loptu.

     

    http://www.pohrani.com/f/3t/U4/3EISSC8t/huhc8da.jpg

     

    GK - Nema tu nekakve filozofije. Njegov je zadatak da brani (ako) sto dodje do gola.

    LB/RB - Njihov zadatak je da dodju koji put naprijed nabacit loptu, a neki put posebno Santon koji je desnjak znaju iznenadit protivnika pa krenut prema sredini. U obrani odma napadaju protivnika i nema cekanja.

    CDL/CDR- Njihov zadatak je da odma proslijede loptu prema naprijed cim je dobiju, zato je tu i DLP-d. U obrani je vazno da ne izlaze previse sa pozicije. Takodjer bolje je stavit lijevo onog koji je bolji u skoku.

    DML - Eh sad, njegov je zadatak da prenosi lopte iz obrane prema naprijed, no on ima i jos jednu ulogu ovdje, a to je da osvaja lopte. Zato vam je potreban jedan buldog kao sto je Fellaini. Passing blizu short jer igra ipak DLP. Vazno je da ima dobar off the ball da mu mozete ukljucit Move into channels.

    CMR - On mora imati work rate i staminu sto je najvaznije. Velika radilica, stavio sam da ne vuce puno loptu posto nema potrebe jer je vezni. On kao i Fellaini ima oko 10 oduzetih lopti po utakmici.

    AML - Njegov je zadatak da kad dobi loptu proba pronac napadace. Posto je to Hazard on vrlo cesto zna i sam zavrsit tako da on igra i uz AP i inside fowarda. Treba svakako imat passing i creativitiy dobar kao i Dribling kojim lomi protivnika.

    AMR - Njegov zadatak je isti ko i od AML samo sto je on ipak mrvicu vise sklon asistenciji, i tu treba imati igraca kao sto je Mata.

    STL - Njegov zadatak je osim sto mora zabijat, da koji put krene u sredinu po loptu. Obavezno mora imati dobar off the ball.

    STR - Njegov jedini zadatak je da zabija golove, rijetko sudjeluje u gradnji igre. Obavezno mu istrenirajte Likes to try to beat offside trap i bit ce ubojica.

     

    Ofanzivni i Defanzivni korneri.

    Ofanzivni i Defanzivni slobodnjaci.

     

    Sezona 2015/16

    Sezona 2014/15 #1

    Sezona 2014/15 #2

    Sezona 2014/15 #3

     

    Tablica 2014/15

     

    Neke utakmice:

     

    vs Sporting

    vs Tottenham

    vs QPR

     

    ...

    može download link ?

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |