Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

mrkrp0

Član foruma
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mrkrp0

  1. Poceo sam igrati malo vise tek neka 3 mjeseca od kako sam kupio igricu..Ima dobrih promjena,sviđa mise,međutim,malo me nerviraju ovi moji napadači koji ne znaju gdje je gol..Doduše radili su na tome da poboljšaju to sa ovim patchevima što je donekle popravilo stvar.Sve u svemu može ovo i puno bolje.Iskreno se nadam da će se neki nedostaci riješiti sa zadnjim patchevima.

    • Like 1
  2. Sezona 2013/14-KRAJ

     

    Zaista jedna čudna sezona.U ligi sam ostvario cilj koji sam obećao upravi-Top half finish.Ništa posebno,ali sa ekipom koja se tek gradi ovo je odlično.Neki igrači su podbacili neki su me pozitivno iznenadili,sve u svemu,sljedeće sezone očekujem još više.Kada sam počeo igrati u ligi evrope nisam vjerovao da je mogu osvojiti,ali eto-malo sreća,malo znanje.FA kup sam dobro odigrao iako sam većinu utakmica slao mlade igrače da igraju.

     

    EPL:

     

    http://img32.imageshack.us/img32/2504/fcr9.png

     

    Ovaj Tottenham mi je počeo ići na živce xD Ne može im niko ništa.Doveli su skoro sve najbolje igrače.U ligi sam imao dosta kikseva.Porazi su uglavnom od jačih ekipa od mene.Uglavnom u sljedećoj sezoni moram bolje.

     

    Evo i utakmice u ligi:

    http://i.imgur.com/bidkN1G.png

    http://i.imgur.com/tsysftK.png

     

    Evo i utakmice kupova:

    http://i.imgur.com/6Me3UL6.png

    Nisam se nešto posebno trudio oko kupova.Rezerve su mi igrale.

     

    Utakmice Europke lige:

    http://img560.imageshack.us/img560/2569/69gf.png

     

    Moj najveći uspjeh ove sezone.

     

    http://i.imgur.com/SxxwFWe.png

     

    Moja postava:

    http://i.imgur.com/Nlf8xJ7.png

     

    Sljedeći update na kraju prelaznog roka.Sve što vas zanima pitajte.Dajem sve SS-ove koji vas zanimaju.

  3. Prelazni rok u drugoj sezoni je bio jako zanimljiv.Uprava mi je dala "ogromna" sredstva tj. 11M €. Tražio sam više,ali papci ne daju tako da sam se bacio na trgovanje.

     

    http://i.imgur.com/cTkRvD4.png

     

    Ovdje su obuhvaćeni i oni igrači koje sam prodao u Januaru.Pojačao sam one pozicije za koje sam smatrao da mi najviše škripe.Iznenađen sam sa novcem koji sam dobio za Irelanda.Od njegovog nova sam doveo Essiena(bio na TL) kao i Milnera (također na TL).Fereyra i Goretzka su mi pojačanja za budućnost.

    Ovaj Ada je regen i mislim da od njega moze postati wworldclass igrač:

    http://i.imgur.com/tSvhyjc.png

     

    Što se tiče lige,igram promjenjivo.Nekad imam problema sa povredama,ali sve u svemu zadovoljan sam:

    http://i.imgur.com/GX87l3Q.png

     

    Evo i utaklmice: http://i.imgur.com/aN9K8CS.png

     

    Što se tiče Capital kupa odmah sam ispao od Southamptona dok u FA kupu guram kao i u Ligi Evrope:

    http://i.imgur.com/2rkAYYH.png

     

    To je to za sada.i ako neko može da mi kaže kako se ubacuju slike odmah,da ne postavljam linkove.Ja sam nešto pokušavao ali mi ne ide :D

     

    Ukoliko vas bilo šta zanima u vezi taktike, igrača, lbilo čega samo javite. raspoložen sam za SS-ove :D

  4. Evo nakon registracije na ovaj forum odlučio sam postaviti jednu svoju karijeru sa Aston Villom.Ja sam već odigrao dobar dio 2. sezone pa ću u ovom prvom postu predstaviti ono što sam učinio u prvoj sezoni.

     

    http://i1317.photobucket.com/albums/t636/mrkrp0/ost4_zpseb1eaec9.png

    ovo su transferi koje sam obavio u prvoj sezoni.Benta sam prodao zato što sam htio još jednog visokog napadača poput Bentekea.Libor Kozak mi se činio kao dobar potez.Nekim igračima sam dao šansu u prvoj polusezoni i oni koji se nisu pokazali njih sam i podao.

     

    http://i.imgur.com/IbGqxFG.png

     

    http://i.imgur.com/tEFHzyU.png

     

    http://img829.imageshack.us/img829/5011/mlzs.png

     

    Pozicija u ligi me jako iznenadila najviše zato što sam očekivao neku indirektnu borbu za opstanak.međutim neću se žaliti ovim što sam postigao.

     

    Što se tiče kup takmičenja Capital Cup sam osvojio(više sreća nego znanje),dok u FA kupu ipak nisam imao sreće.

     

    http://img31.imageshack.us/img31/6631/36bi.png

     

    http://i.imgur.com/1KOz5pq.png

     

    Ovi igrači su mi proglašeni za najboljih 11.Neki su me pozitivno iznenadili:

     

    http://img163.imageshack.us/img163/9566/llga.png

     

    U sljedećem updateu ću pokriti transfere i utakmice koje sam odigrao u 2. sezoni. poz

  5. Potpuno se slažem sa svime što si naveo..Mogao bih recimo Shoutove zamjeniti jednom kompletnom taktikom sa podešenim instrukcijama za svaki stil igre,te bih došao na tri taktike koje koristim.To bi dovelo do veće uigranosti kod upotrebe Shoutova, a vrlo moguća stvar je da bi ih totalno izbacilo. Hvala na dobrodošlici ;)

  6. Zavisi sve druže.Ako imam neke extra igrače naravno da ću im staviti role koje ima najviše odgovaraju, međutim ništa više od toga,jer sam posmatrao npr. da kad u Timske instrukcije stavljam da igrači vrše presing oni to i urade,međutim kada na Shoutovima poesim da se malo povuku i da ne napadaju oni ipak ne budu onoliko duboko koliko ja zelim da budu..Imam stalno 2 ili 3 taktike učitane ali su im različiti samo mentaliteti(counter,standard,attacking). Ovaj sistem radi(bar za sada) igrao sam ga u LLM-u kao i sa većim klubovima(Chelsea,Bayern,pa i Ath. Bilbao ) Pozdrav

  7. Meni se u ovoj verziji menadžera najviše pokazala formacija 4-4-2. Nikakve poseebne role nisu zadane kao ni timske instrukcije.Primjetio sam da na ovaj način igrači više "slušaju" ono što im kažem pomoću "touchline instructions".

    Ovaj način sam pokšao sa svim klubovima koje sam vodio i imao sam odlične rezultate.

    SHOUTOVI koje sam koristio:

     

    -kada je protivnik bio slab po stranama:play out of defence,pass into space,play wider,run at defence,look for overlap,get the bal forward,exploit the flanks

     

    -ove koristim kada želim kontrirati preko svojih krila: play wider, get the ball forward, clear balll to the flanks, exploit the flanks.. NAPOMENA:koristiti Counter ili Attacking mentalitet

     

    -u slabijim utakmicama volim silovati protivnike sa extra pressingom: push higher up, get stuck in, hassle opposition, run at defence.

     

    --ova je meni lično najdraza8protivnik se lpostavi jako visoko i pritišće me i tako stvori prostor za kontru) : drop deeper, retain possession, pass into space..

     

    imam još nekih sistema al ove koristim najviše.. :D

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |