Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

roby101

Član foruma
  • Posts

    41
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by roby101

  1. samo jedan savjet za neymara.Nemoj mu dat intrukciju da uci u zavrsnici bit precizan i da gađa u kut,treba mu pun qrac prilika da pogodi i neće zabit u sezoni koliko ti ocekujes(vjerojatno oko 25-30 komada).Ja sam mu to dao i promasuje ko lud,poslje sam vidio kod Rooneya kako igra i zabija stalno(blast ball bla bla bla ,tako nesto),i pokusao sam to rec neymaru ali nije htio to ucit niti me zelio poslusat kad sam mu rekao da ne pokusava bit toliko precizan u zavrsnici  :lud:

    ugl. kako zelis,samo ti kazem kako je kod mene sa tom instrukcijom(ove sezone 13 golova cini mi se  :bad: )

     

    p.s. svaka čast za pobjedu protiv arsenala na emiratima  :thumbup:

  2. Svaka cast.za Barsu...

    Al ne bi dao 40m za igraca,pa da imam bilion evra.Ja dovedem za 2m,ili manje,i posle kad se igrac nabudzi,razvije,onda se kezim ponudama,i ne pustam ga bas za te pare.osim ako uprava prihvati.tu sam nemocan.Mnogo bre trosis. xD

     

     

    znam da trosim puno,ali trosim svako par godina na mlade igrace(za tog od 40 milja sam dao 10 odma i 30 za 2 godine).Npr. sad sam napravio ove transfere i ekipa mi u prosjeku ima 23-24god. i necu napravit niti jedan transfer u iduce 4-5 god.(osim ako naletim na nekog velikog talenta kojeg mogu dobit 1,2,3 milijuna € kao onog agostinellia i to je to).Sad sam u ovom transfer roku u gubitku oko 60-ak milja sto cu probat nadoknadit dio prodajom shawcrossa i mozda modrica i racunam ako njih dvoje prodam da cu zaradit  nekih 30-ak milja sto ispada na kraju sve skupa oko 30 milja gubitka,sto je podnosljivo.I ako sve bude islo kako treba i minimalno po sezoni osvojim ili premiership ili CL u te 4 god. imam 200 milja €,cak i vise.I za 3-5 god. ce mi pato,crishito i jos par ovih sto su sad glavni imat oko 30 god. i prodat cu ih sve i zaradit cu vjerojatno 50-100 milja a necu uopće imat potrebu da kupujem nove igrace jer ove sto sam kupio sad,skoro svi ce imat negdje oko 25 god i bit ce u najboljim godinama.Eto,zato idu ovoliki troskovi odjednom ali na kraju ispadnem u veeeelikom plusu  :thumbup:

  3. Evo odrađeni su transferi,ali prije toga da kazem da vise nisam izbornik engleske jer sam izgubio zivce sa tim antitalentima.Cijele kvalifikacije taktika nikako da proradi i svaku utakmicu je bilo mucenje i nekako izboreno EP u zadnjem kolu.Bio sam drugi na kraju.Na EP taktika proradila i radila kao sat.Skupinu lako prodem kao prvi i u osmini finala izbacim svabe 3:1.U 1/4 me cekala italija i razbijem ih 17:7(0) udarci,2:0 CCC i dode idiot Hart u 90-oj minuti,spusti loptu na zemlju,povede nekih desetak metara do vrha sesnesterca i da je pravo u noge Marilungu,i ovaj ga samo lobuje i 1:1  :pras:.Cim su poceli produzeci ozljedi mi se rodwell  facepalm.Na kraju penali i moji promasili sve penale  : :pras: :pras:  facepalm i to je bilo to,vise sa njima nemam zivaca.

     

    Eh,ajmo sad na transfere.Odlucio sam prodat Balea jer su mu ocjene iz nekog razloga pocele padat za ocjenu ili dvije(sve jedna ocjena mu je pala osim Flair).Pogledao sam druge igrace ali svima rastu ocjene,samo njemu padaju.Probao sam mu mjenjat trening,ali nista,sve pada.I onda sam ga odlucio prodat za 30 milja liverpoolu.Jos sam prodao Lennona u man utd za 8,5m€.

    Trazio sam WBL igraca ali nema niti jednog dobrog igraca a da nije stariji od 27-28 god. a ja volim kupovat mlađe (16-23god) pa sam kupio Vrsaljka koji je bio na posudbi kod mene proslu sezonu i bio je dobra zamjena kad su mi bokovi bili kartonirani ili ozljedeni,a i nije toliko skup.Prije njega sam zelio dovest nekog iz gremia na tu poziciju,ali me odjebao,otisao u Corinthians.

    Ugl. evo svih transfera:

    http://img855.imageshack.us/img855/364/screenshot039.th.png

     

    Ovog Butterwortha sam kupio iz dva razloga,jer sam zbog njega i otisao na EP a na EP-u su svi njegovi golovi osim jednog ili dva.Drugi razlog je taj sto mi trebaju englezi i ono nesto da je trenirao 3 god. u eng izmedu svoje 15 i 21. godine bla bla bla.

    Evo njegov ss:

    http://img823.imageshack.us/img823/1551/screenshot040o.th.png

     

     

     

    Evo i ostalih koji su dosli:

    http://img705.imageshack.us/img705/4757/screenshot041u.th.png http://img684.imageshack.us/img684/2613/screenshot042p.th.png  http://img695.imageshack.us/img695/3622/screenshot043q.th.png

     

    razmisljam uvalit modrica dok jos mogu jer necu ga moc nikome uvalit za neku dobru lovu sa 32-33 god. ali to cu jos vidjet.Shawcross ce vjerojatno otic jer mi sad nece trebat kad sam doveo ovog iz sportinga na DC a i da malo smanjim ovu razliku u parama izmedu prodanog i kupljenog.Eto,toliko zasad

  4.  

     

    ostatak sezone

     

    Premiership

     

    Prvenstvo sam rijesio nakon 20-ak kola,do kraja je samo trebalo drzat prednost.Zadnjih 10 kola su ugl. igrali rezerve i ona 2-3 talenta pa me to stajalo 2 poraza do kraja sezone ali nema veze.Barem se Agostinelli nazabijao golova.Konacni poredak:

    http://img810.imageshack.us/img810/1415/screenshot035e.th.png

     

    FA Cup

     

    Ovdje moram priznat da sam imao dosta srece u zdrijebu jer dok su se tamo medusobno izbacivali arsenal,man.c., manutd,liverpool itd,ja sam dobijao nizeligase.I to sve domaće utakmice tako da nije bilo tesko prolazit kola.Prvo je izbacen watford,onda preston,pa leeds.U polufinalu sam dobio Blackburn i dobio 3:1,a u drugom polufinalu je aston villa dobila city 1:0.Evo ss finala sa Villom:

    http://img845.imageshack.us/img845/6098/screenshot036.th.png

     

    Liga Prvaka

    U prvoj fazi sam dobio juve.Ocekivao sam relativno lagan prolaz dalje a na kraju sam mislio da cu ispast odmah u prvoj knockout fazi.Jbni talijani uvijek prave probleme  lol

    U prvoj utakmici sam promasio taktiku i spusio.Ubilu su me preko bokova.Evo ss:

    http://img585.imageshack.us/img585/8826/screenshot021k.th.png

     

    U drugoj sam bacio sve u napad pa sta bude i ovako je zavrsilo:

    http://img222.imageshack.us/img222/4846/screenshot023ma.th.png

     

    Moram napomenit da sam u 60-oj minuti napravio sve tri izmjene a u 63-oj mi se ozljedio vezni(p.henrique) pa sam morao igrat zadnjih pola sata sa igracem manje.Ni to im nije pomoglo pa su dobili jos jedan gol do kraja.

    ----------------------------------------------------------------------------------------

     

    Nakon toga slijedi Atl. Madrid.Prva u gostima i sve ide kao po loju.6:1 udarci,CCC 2:0 za mene,rezultat 2:0 za mene,posjed 65%-35% za mene i onda se ukazuje moj kamikaza iz obrane i dobija izravni crveni i ode sve đavlu  :lud:.Sto je najtraqicnije,dobijem prakticki gol u tom napadu u kojem je on dobio crveni.bio je ubacaj,izbaceno u korner i ubacaj iz kornera i gol.Do kraja bunker ali nisam izdrzao i na kraju je rezultat bio odlican.

    http://img832.imageshack.us/img832/358/screenshot030mo.th.png

     

    E drugu utakmicu je trebalo prezivit.Imao sam 7 igraca sa zutim kartonom,tako da sam svima igrali sa tackling easy.Na kraju izgurano nekako:

    http://img233.imageshack.us/img233/6369/screenshot031c.th.png

    -----------------------------------------------------------------------------------

    Onda ide Napoli.Dominacija u prvoj utakmici ali nema gola niti prilika ali solidan rezultat za uzvrat:

    http://img856.imageshack.us/img856/9316/screenshot032m.th.png

     

    I onda problemi pred uzvrat.Ostao sam bez kompletne obrane,modrica,jorgea i hamsika,+ su mi dva igraca imala zute pa sam s njima igrao na tackling easy.Morao sam stavit Crischita u obranu(koji tu nikad kod mene nije igrao) sa WBL a na njegovo mjesto Vrsaljka i sa Crischitom u obrani  sam morao stavit rupetinu Shawcrosa koji svaki put kad igra napravi penal ili zabije sam sebi gol  :pras:.Mogao sam dovest onda J Buljata,dobio bi istog igraca a manje kosta.

    http://img155.imageshack.us/img155/6320/screenshot033xa.th.png

     

    Cilj mi je bio doguzat se nekako do penala ili ako slucajno zabijem onda super.Ispalo je da sam odigrao vjerojatno najbolju i najdominantniju utakmicu sezone  WEEEER

    http://img30.imageshack.us/img30/1940/screenshot034bw.th.png

    ------------------------------------------------------------------------------------

    I finale sa Barcom:

    http://img684.imageshack.us/img684/3260/screenshot037r.th.png

     

    WEEEER WEEEER WEEEER

    -------------------------------------------------------------------------------------

    I na kraju statistika svih igraca

    http://img15.imageshack.us/img15/188/screenshot038g.th.png

     

     

  5. Jel od početka koristiš tu taktiku? Možeš mi ostavit link teme gdje si ju našao? Hvala.

     

    http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2011-tactics-training/168203d1304372236-barcelona-like-real-life-barcelona-sag5-barcelona-oct-2012-.tac

     

    http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2011-tactics-training/168496d1304556994-barcelona-like-real-life-barcelona-sag6-busquets-dm-barcelona-dec-2012-.tac

     

    eto,to sam koristio ali nije bas funkcioniralo...bilo je ponekad velike dominacije ali bez cistih prilika,samo drzanje lopte pa sam promjenio dosta toga.Ova dva beka sam digao prema gore na WBL i WBR,vezi dao da trci cesto sa loptom i vecu kreaciju,da cesto pokusavaju one ˝through˝ lopte.Napadacima sam stavio da su vise orijentirani na napad i da manje trce sa loptom ali da vise ulijecu iz dubine i da cesce pokusavaju ˝through˝ lopte.Malo tempo digao itd. ugl. dominacija je ostala(pogotovo u domacim utakmicama gdje je posjed oko 70%,protiv slabijih i oko 80%), ali sad se stvara i puno vise prilika i ako napravis dobre defenzivne set piecese,mozes igrat sa jakom momcadi i 10-ak utakmica bez primljenog gola.A to je meni najteze,jer prakticki 70% golova kojih primim,primim iz nekog ubacaja iz kornera ili slobodnog udarca  :lud:

     

    Koji skin koristis torimaaa  :aaa

     

    ovo mene pitas?ako jesi,onda koristim sparks master 11 a ova slika je background,ako te ona zanima mogu ti je uploadat

     

     

  6. proslu sezonu sam izgubio za jedan bod.Vodio sam do tri kola prije kraja sa bodom prednosti i onda me s*ebao sunderland jer sam ostao kod njih 2:2 a liverpool sve do kraja dobio i osvojio naslov

     

     

     

    http://img6.imageshack.us/img6/5089/screenshot022hl.th.png

     

     

    CL je osvojena,ali sam skuperkup izgubio od reala.Osvojen je i jedan od eng kupova,ne sjecam se sad tocno koji,ali mislim da je FA kup.U toj sezoni sam i osvojio svj. prventsvo klubova ali to nije bilo tesko.

     

     

    U ovoj sezoni sam krenuo malo slabije.Prva 2-3kola nerijeseni rezultati.Nakon toga stize city i onda je krenilo.Evo rezultata:

     

     

     

    http://img820.imageshack.us/img820/808/screenshot020v.th.png http://img710.imageshack.us/img710/8717/screenshot029m.th.png

     

     

    Jedino mi zao sto se man utd provukao jer sam pobjedom mogao rijesit sve i odmarat u nekim utakmicama ekipu za CL,pogotovo jer sam vodio 2:0 i napravio 3 CCC a oni su mi dali 2 gola bez ijedne CCC al nema veze.Prednost je svejedno velika.Evo:

     

    http://img508.imageshack.us/img508/7488/screenshot028o.th.png

     

     

    U CL sam lako prosao skupine kao prvi i u prvoj knockout fazi me ceka juve.I opet je osvojeno svj. prvenstvo klubova.Ispao sam iz eng liga kupa a u FA kupu sam u cetvrtoj rundi,protiv watforda.

     

     

    Evo ekipe:

     

    http://img838.imageshack.us/img838/1936/screenshot027t.th.png

     

     

    I za kraj dva talenta.

    Doveden iz Atalante za 3m€ i jedan mi je od najdrazih igraca na fm-u.Prvu utakmicu kad sam ga stavio u igru sa jedva 17 god. uvalio je arsenalu 3 komada

     

    http://img20.imageshack.us/img20/1762/screenshot024p.th.png

     

     

    I ovaj koji je izasao iz moje skole i nadam se da ce se razvit u dobrog igrača

     

    http://img560.imageshack.us/img560/5469/screenshot025f.th.png

     

     

    p.s. ako vas zanima ss od nekoga ili nečega,recite pa cu stavit

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

  7. Cibalia,Varaždin ili Zagreb? Zašto?

     

    nijedno,para nemas,igraci nista posebno.Radije uzmi split,para nema,reputacija najniza u ligi a imaju mozda najbolje igrace poslje dinama i hajduka(mozda jedino slaven ima bolje do njih)

  8. ma jebe me ovaj manager totalno,4-5 sezona nista,sve rasturao a sad ne prođe jedan mjesec a da nema 2-3 pucnja.

     

    prvo se provuku ovi talibani sa bunkerčinom:

    http://img233.imageshack.us/img233/9237/screenshot015d.th.png

     

    odma iduca utakmica i onda sam ispizdio do kraja.Cijelo prvo poluvrijeme napadam,poniste mi dva gola zbog zaleda i onda ubacaj negdje oko 45-e minute iz kornera i gol za njih  :pras:.Aj nista.napadam ja i dalje,stvaram prilike i CCC i onda ubacaj iz kornera i...penal za njih :pras: :pras:.Penal zabiju naravno(to im je ovaj jedan njihov CCC sto imaju).Do kraja ja i dalje napadam ali nema sanse da dam gol.

     

    http://img600.imageshack.us/img600/8428/screenshot016a.th.png

     

    I odem ja na press konferenciju i iz ljutnje opalim po sucima i doceka me ovo:

     

    http://img10.imageshack.us/img10/2536/screenshot017ku.th.png

     

    :pras: :pras: :pras: :pras:

     

    O pa jbte,sta je ovo?Pocela me igrica opasno zajebavat....

     

  9. u prvoj sezoni za prolazak skupine cini mi se,ja sam morao dobit da prodem,romi je odgovarao x i pobjeda.Zanimljivo je da sam do prvog mog gola napravio 9 od 10 CCC ali nisam dao gol.Do kraja utakmice sam napravio jednu ali dao 3 gola  :)

     

     

     

    http://img88.imageshack.us/img88/9558/screenshot004oe.th.png

     

     

    EDIT: evo jos jedan lijep rezultat.Je da u ovoj sezoni vec imam svemirsku ekipu ali opet nije lako nakantat arsenal

     

     

    http://img21.imageshack.us/img21/4474/screenshot008wn.th.png

     

     

     

     

     

     

     

     

  10. Al će uvijek pisat da si bio 3., još ak se u igri sprovede afera offside...  .!.

     

    ma kasno im je za to,3 godine su prosle,sve sto ima veze sa tim je zapaljeno i unisteno  .!.

  11. S Hajdukom bit 3. u HNL-u 10 bodova iza prve dvojice i još namjerno puštat. Baš ti i nije za pohvalu  .!.

     

    a jbg,bila prva sezona,cilu sezonu sam slagao taktiku dok nisam nasao pravu.Sad je razlika 20-30 bodova za mene a dinamo se bori za 3-4 mjesto  .!.

  12. ja sam ˝namjestio˝ jednu utakmicu prije dvije sezone.Zadnje kolo sam namjestio u kojem se odlucivalo o prvaku ( a ja nisam mogao bit prvak) :shame:  :mafia:

    prica je isla ovako

     

    prije zadnjeg kola stanje je bilo ovakvo

    http://img696.imageshack.us/img696/2906/screenshot007pn.th.png

    Parovi zadnjeg kola su bili:

    Rijeka - Dinamo

    Hajduk - Varazdin

     

    posto ja vodim Hajduk i posto navijam za Hajduk naravno da bi mi bilo draze da naslov osvoji Varazdin a ne Dinamo.I ja sam odlucio pomoc malo Varazdinu i olaksat put prema pobjedi tako da je Dinamo odlucivao sam o sebi.Ja sam poveo odmah na pocetku a dinamo je primio gol na pocetku. Na pocetku drugog poluvremena sam malo oslabio obranu i poslao jednog def. veznog i obrambenog u napad i primio sam naravno 3 komada  lol dok je dinamo za to vrijeme peokrenuo utakmicu i vodio 2:1. E onda rijekin igrac dobija crveni (Caval u 70-oj min.) i ja vec pomslio da sam kreten jer sam pustio utakmicu i + dinamo dobije

    A onda se ukazao Tonel...

    HAHAHAHA

    http://img703.imageshack.us/img703/629/screenshot009.th.png http://img269.imageshack.us/img269/4206/screenshot010t.th.png http://img210.imageshack.us/img210/8074/screenshot008vh.th.png

     

    PSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSST,nikome ni rijeci o ovome  :odvala:

  13. pokusavao sam s nordtveitom ali nece, a jozinovic mi ne moze tamo, mislim moze ali ako hocu half midle table xD......trebam nekog klase strinica :D

     

    posudi ga na jednu sezonu i kada postane standardan onda ce ti iducu sezonu htjet doc za stalno.Tako sam ja napravio

  14. Povuci Jozinovića ili probaj Rugaševića. :thumbup:

     

    nemoj jozinovica ako zelis ista napravt sa Hajdukom,onda nemoj

    lik ima katastrofalan positioning i pusta min. 5 prilika po utakmici po njegovoj strani

    radi stavi subasica na livi bok,bolje ce obavit posa  lol

  15. Dobar, de mi nekog dobrog stopera za Hajduka...ne mora biti ni mlad previse samo nek je dobar da moze barem 2 sezone odigrat kako treba :D...da bude prvotimac :D

     

    uzmi nordtveita iz arsenala,meni ga u cetvrtoj sezoni trazi pola europe i svi nude min 5M€  :thumbup:

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |