Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

dimitrios

Član foruma
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by dimitrios

  1. Specific marking i tight marking nisu iste stvari. Sa specificom igrač će biti bukvalno sjena protivniku, sa tightom će ga čuvati u svojoj zoni pokrivanja usko - bit će mu blizu, ali samo onda kad uđe u njegovu zonu, njegov dio terena od 25x25 ili za koliko se već odluče da pokrivaju, danas je to puno manje.

    thumbup Sve jasno!

  2. Još samo jedno pitanje u vezi OI i neću više smarati obećavam. :wink:

    Kada u OI koristim tight marking na njihovog AMC-a da li moram i u specific instr. mom anchor man-u da dodelim da čuva striktno tog igrača ili se po default-u iz OI uzima moj anchor i stavlja na tiht marking tog AMC-a?

  3. Opposition instructions su teški za shvatiti i ne treba ih pretjerano koristiti, pokažu se samo u važnim mečevima.

     

    Ako ti nije teško da malo pojasniš o čemu se radi?

    Kako da ih ne koristim preterano?

    Odkad igram menadžera koristim ih ali neznam da li pravilno to radim. Mislim da bez toga teško mogu napraviti nešto.

    Trebaju mi vaša iskustva...

  4. Zbog čega me asistent tokom utakmice upozori u gornjem desnom uglu ekrana na opasnost nekog igrača zbog njegovih centaršuteva i da bi ga trebalo zatvoriti do kraja (closing down always) i onda kada prekinem igru i dam mu instrukciju da upravo to postavi u oposit instr. on to ne uradi?

    U sledećem koraku ja to manuelno odradim i posle par minuta igre ponovo prekinem igru i ponovo dam zadatak asistentu da odradi kompletne oposit instr. i on BRIŠE moju odrađenu instrukciju za closing down always za igrača za kog mi je to pre par minuta savetovao!

    Kontradiktorno?

    Bug?

  5. Ja u svojoj formaciji stavljam:

    MC,MCL,MCR,AMR,AML - cos.down(always), weaker foot

    AMC - c.down(always), weaker foot, tackling(hard),marking tight

    STC - c.down, weaker foot, tackling hard

    STR,STL - weaker foot

    Da li je sve ovo ok?

    Šta biste vi dodali - oduzeli?

     

    + ponekad DR i DL - c.down kad me asistent opomene. E, kod ovoga imam još i pitanje da li je kod njih potrebno odmah na početku meča staviti c.down da bi se spuštali sa tim bekovima ili je dovoljno što su mi winger-i support?

     

    P:S: Još jedno jako važno pitanje za mene: Da li oppositions radite na IGRAČA ili na POZICIJU? Meni se uvek više isplati na poziciju. Ne znam da li je to ok?

  6. Ajde da postavim koje pitanje i o opposit instructions - valda se tako piše :-X (pre i za vreme meča).

    Da li sami postavljate, pitate asistenta, ništa ne dirate...?

    Igram u formaciji 4-1-2-2-1. Kakvo je tu najbolje pokrivanje?

    Ima još par stvari koje me bune, ali o tom potom...

  7. Jedna zanimljiva taktika.

    Napredna je u smislu da se mora postovati koji igrac ide gdje!

    Znaci ovako izgleda taktika:

     

    http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/VitesseTactics_TeamInstructions.png

     

    Filozofija je jednostavna, kao i kod svih mojih drugih taktika. Stvoriti sto vise sansi, a protivniku dozvoliti sto manje. Nema onih fazona da jedan igrac ima 100 paseva, ili da jedan igrac zabije 60 golova po sezoni. Igra se timski, disciplinovano i cvrsto u odbrani.

    Golman mora biti standardno dobar, ne mora biti sweeper keeper. Mora imati dobar area ability i communication ( bar 13 za ligu petice).

    Stoperi:

    Jedan je namjesten na cover, i on sluzi kao osigurac. Mora biti brz, dobar positioning i anticipation. Markiranje, kao i concentration je plus.

    Drugi je limited defender, on je cistac, vas covjek na koga se uvijek mozete osigurati. Strength, Tackling, Heading, Positioning mora biti visoko, dok je brzina samo plus ( gledate da ne dovodite prespore stopere).

    Stoperi moraju imati i solidan passing ( bar 10) da bi mogli sigurno zapocinjati vase napade.

     

    Bekovi su standardni, samo sto je lijevi bek malo ofanziniji i s toga preporucam da tu gledate beka koji ima dobar crossing i dribling ( off the ball je plus) pored onih standardnih ( tackling, marking, positioning) atributa.

     

    DMC- Anchorman. Cep. Sidro. Roy Keane, Gentile, Gatusso... Bravery, Agression, Determination, Work rate, Strenght, Stamina, Tackling i Marking.. to mora da ima. Passing i first touch je plus. Birajte pazljivo A-mana, veoma vazna karika u timu.

     

    Centralni vezni!

    Desni CM - Nesto slicno vasem playmakeru, Stamina, Passing, Creativity, Off the ball, Positioning i first touch mora da ima. Tackling, Marking, Decisions je samo plus.

    Lijevi CM - Vas Pol Scholes, Lampard, Gerrard, Yaya Toure... Igrac koji daje golove i asistira. Marking, Tackling, Dribling, Finishing, First touch, Passing, Stamina je veoma vazno, sve ostalo je bonus. Ako ima dobar long shots ( bar 15) staviti mu u player instruction 'long shots' na 'sometimes'.

    Vazno!! Ako je ljevak, staviti mu cut inside. Ako je desnjak, ostaviti mu moju postavku.

     

    Krila!!

    AML - Winger. Glavni asistent u timu. Vazno je da bude ljevak, da bude brz, ima dobar dribling i ubacaj. Sve otalo je plus.

    AMR- Winger. Druga spica. Pozeljno je da bude ljevak, ali ako nije nije ni vazno. Ako je ljevak, onda mu umjesto 'move into channels' staviti 'cut inside'. Pored ovog sto AML ima, vazno je da AMR ima i finishing, dok crossing nije toliko bitan.

    Paznja!! Ukoliko nemate dva ljevaka na AMR i AML poziciji, a imate dva desnjaka, onda im samo zamjenite uloge ( AML stavite 'cut inside').

     

    ST- Deep Lying Forward. Finishing, First touch, Balance, Creativity, Work rate je pod moranje. Brzina, dribling, passing i creativity je samo bonus.

    Paznja!! Ako vam napadac ima niste ocjene za Creativiy i passing, onda desnog MC-a stavite za playmakera.

    width=450 height=281http://i1225.photobu...ew_Stages-3.png[/img]

    width=450 height=281http://i1225.photobu..._Fixtures-1.png[/img]

    width=450 height=281http://i1225.photobu...ixtures-2-1.png[/img]

    width=450 height=281http://i1225.photobu..._Fixtures-3.png[/img]

     

    Match preparation - U pripremnom periodu i dok taktika ne postane fluid na svim dijelovima, staviti workload na najvise, te treirati teamwork.

    Kada postane fluid, ako zeli da se ne zeza oko ovog, neka prepusti asistentu da obavlja ovaj prljavi posao.

    Touchline instruction - Ne koristim cesto, nekad kada vidim da mi je posjed lopte manj od 45%, koristim 'retain possession' i 'work ball out of defence".

     

    E ako neko zeli da testira, pa da mi javi rezultate, bilo bi odlicno.

     

    DOWNLOAD:

    [hide]

    http://www.2shared.com/file/KyBihJQX/4-5-1Vitesse__Vitesse_Aug_2011.html

    [/hide]

    Najpre da vas sve pozdravim pošto sam ovde novi.

    Ono što me interesuje @Ling je to kako ti izleda pleyer instructions za svakog od igrača pošto si lepo i detaljno objasnio taktiku. Da li je dovoljno da sve stoji po default-u ili za svakog igrača ponaosob postoje instrukcije do detalja?

    Hvala unapred na odgovoru

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |