Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

RAHMA

Član foruma
  • Posts

    370
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by RAHMA

  1. http://i.imgur.com/EEQBtI6.jpg

     

    KONAČNO sa ponosom mogu da Vam predstavim dodatak za sve lige Bosne i Hercegovine (FM 2016). Da ne bih nekoga zaboravio ne bih posebno navodio bilo koga osim Edina kojem se ovom prilikom zahvaljujem na velikoj pomoći, sa druge strane hvala članovima fmbosnia, cro-manager, fm-players i serbian-fm na pomoći u izradi ovog dodatka. Zahvalnica ide i nogometnom klubu Mostar. Ako primetite neke greške budite slobodni da to kažete kako bi se i ispravilo a sledeće godine idemo još jače i siguran sam da ćemo napraviti još bolji posao nego što je to bio slučaj ove godine. Svestan sam da su greške moguće ali to će uglavnom biti u nižim ligama dok bar prema testiranjima mešanje u ligama je svedeno na minimum minimuma i iznosi 2%, sve je realno urađeno uključujući i prelaz sistema.

     

    Šta Vam donosi ovaj dodatak?


    BH Telecom Premijer liga
    Prva liga FBIH i RS
    Druge lige FBIH i RS
    1. Kantonalne lige
    2. Kantonalne lige
    3. Kantonalne lige
    4. Kantonalne lige
    Kup Bosne i Hercegovine
    Kup Republike Srpske
    Kup Federacije BIH (u realnom sistemu, dakle u sklopu Kupa BIH)
    Kantonalni kupovi
    Juniorske lige i kupovi

    U editor dodatak su uključeni i mediji, nagrade (najbolji igrač, strijelac...) i još dosta toga.

    Dodatak ubaciti na lokaciju my documents/sports interactive/football manager 2016/editor data

    Grafički sadržaj:

    Radi boljeg užitka spremio sam vam i grafički dodatak koji obuhvata:

    - Grbovi (146)
    - Dresovi BHTPL
    - Pozadine (backgrounds za klubove iz BHTPL, Prve lige FBIH i RS i po neki stadion u nižim ligama)
    - Slike igrača (BHTPL)

    - Tutorijal za ubacivanje grafike -

    Grbovi

    Kada uđete u "Grafika" imate folder "Logopack". Njega kopirajte na lokaciju my documents/sports interactive/football manager 2016/graphics.

    Dresovi

    Kada uđete u "Grafika" imate folder "Dresovi". Uđite u njega i folder "BH Telecom Premijer liga 15-16" kopirajte na lokaciju my documents/sports interactive/football manager 2016/graphics/kits.

    Pozadine

    NAPOMENA: Da bi vam pozadine radile morate da imate učitan neki skin.

    U folderu "Grafika" imate folder "Pozadine". U njemu se nalazi još jedan folder koji se zove "backgrounds" i njega kopirajte na lokaciju my documents/sports interactive/football manager 2016/graphics/backgrounds.

    U dodatak su uključene i slike igrača. U folderu "Grafika" se nalazi folder "Slike igrača". Iz tog foldera onaj koji se nalazi kao dodatni unutra ("BHT Premijer liga") treba da smestite na određeno mesto. Slike igrača se ubacuju na lokaciju my documents/sports interactive/football manager 2016/graphics/facepacks.

    Da bi promene bile vidljive u igri potrebno je da izvršite reload skina.
     

    SS ZONE

    Slike iz igre možete pogledati na sledećoj lokaciji:
    http://imgur.com/a/GJDa9

    Dodatak je testiran u više navrata od 7-10 sezona a na gornjim SS možete videti kako po ligama to funkcioniše u igri. Ubačen je raspored utakmica u dodatak a samim tim su unešeni rezultati do zime tj. do februara. Možete krenuti tako što će te simulirati do februara a onda po situaciji kakva je bila pred start drugog dela prvenstva preuzeti neki klub.

    DOWNLOAD ZONE

     
  2.  

    Srijeda je napokon stigla. Na Koševo stiže prvak Srbije, Partizan! Očekivalo se mnogo nereda na stadionu i oko njega, ali ipak do toga nije došlo. Cijeli region je bio zadivljen time što nije bilo niti jednog incidenta! Prelijepo je bilo to za vidjeti, dvije velike navijačke skupine podržavaju svoj klub, a bez i jedne upućene psovke drugima. Ni igra na terenu nije zaostajala, navijači oba kluba su mogli vidjeti 5 golova ukupno. Ipak na kraju je sreća poslužila Partizan, kada su Živković i Stevanović, u osamdesetim minutama, odnijeli pobjedu. Šteta, moja ekipa je pokazala da se može nositi sa velikim Partizanom, ali i biti bolja u nekim trenutcima od njih. 

     

    http://i.imgur.com/syVyy8V.png?1

     

    Druga, uzvratna utakmica. Ulaznice za ovu utakmicu su bile skoro pa rasprodate, očekivao se veliki spektakl, očekivao se odgovor na odlično gostoprimstvo Sarajlija Beograđanima. To se i desilo, kako su navijači Partizana lijepo prihvaćeni u Sarajevu, tako su i popularne Horde Zla prihvaćene u Beogradu. Po gradu se moglo vidjeti druženje navijača, razmjenjivanje šalova... sve do početka utakmice. Eh onda su svi krenuli na svoju stranu da podrže voljeni klub. Utakmica je počela! Prvi sa centra su krenuli igrači Sarajeva koji nisu došli u Beograd sa bijelim zastavama. U prvom poluvremenu se moglo vidjeti dosta prilika, ali su mreže mirovale zbog odličnih golmana koji su bili raspoloženi te noči. Niko nije znao šta će se desiti u drugom poluvremenu, navijači oba kluba su strepili sve do 70. minute kada je počela radost navijača bordo tima. Dženan Zajmović, novajlija, je pogodio mrežu za veliko slavlje. Nedugo poslije, još jedan pogodak pada... strijelac je bio također novi igrač - Bahrudin Atajić. Sjeverna tribina je eksplodirala, sve je gorilo do 91. minute, kada je Saponjic odveo Partizan u narednik krug. Navijači na kraju nisu bili razočarani, jer su vidjeli ono što žele od svojih ''ljubimaca'', borbu za sveti dres!

     

     

     

    http://i.imgur.com/u0eUJy6.png

     

    U ligi i nije tako loše. Bio sam favorit protiv Celja, kao i protiv Vojvodine i to sam iskoristio. Možda sam mogao i sa većom razlikom ih dobiti ali sve u svemu, dobro je, pobjeda je pobjeda.

     

    http://i.imgur.com/QxMDFuY.png?1

     

    Onda su došle dvije hrvatske ekipe. Protiv Dinama se nije moglo i zadovoljan sam što sam sa samo dva primljena gola otišao kući. Onda Hajduk dolazi na Koševo i odnosi 3 boda u gustoj utakmici. Naružio sam ekipu na kraju i rekao im da mora bolje i da sljedeće kolo moraju dati sve od sebe da pobjede.

     

    http://i.imgur.com/704nmk7.png?1

     

    Sljedeće kolo igram protiv Partizana, pa ćemo vidjeti šta će biti, pripremam osvetu.
     
    http://i.imgur.com/NyG5rr6.png?1
  3. http://scsport.ba/img/logo.png

     

    http://i.imgur.com/c76WjfE.jpg

     

    Bordo-bijeli domačini u prvoj utakmici!

     

    Sarajevo će u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv Partizana iz Beograda. To je epilog žrijeba u Nionu, na kome je prvak BiH iz grupe ne nositelja dobio prvaka Srbije, ali je ocjena da protiv njega ima dobre šanse da reprizira dobru igru iz prijateljske utakmice koja se igrala u Antaliji 2015. godine.

     

    Za ekipu Rahmanovića je od značaja što je na žrijebu izbegla jaki Maccabi, zatim zagrebački Dinamo, onda kiparski APOEL, kao i Maribor.

     

     

     

    http://m.sportsport.ba/img/logo.jpg

     

    http://i.imgur.com/qSgyUfv.jpg

     

     

    Rahmanović, trener FK Sarajevo, nije (pre)zadovoljan žrijebom, ali je najavio borbu za prolaz u treće pretkolo.

     

    – Mogli smo proći i bolje, ali i gore. Tako je to u fudbalu. Dobro je što nismo izvukli neke druge protivnike. Partizan je sigurno kvalitetna ekipa, sa kojom se može igrati, što je dobro. Želimo se što bolje spremiti, iskoristiti pripreme maksimalno. Analizirat ćemo protivnika, upoznat se sa njima i spremiti za utakmice adekvatno''

     

    "Imamo svoje načine igre, pokušat ćemo kvalitetno odigrati, maksimalno odgovorno, te napraviti spektakl. Potreban nam je još bolji pristup nego protiv M'gladbacha i ne sumnjam da će biti tako. Bili bismo zadovoljni i remijem na našem stadionu" – kazao je Rahmanović za sportsport.ba.

  4. http://www.fksarajevo.ba/assets/uploads/articles/default.jpg

     

    Transferi su za sada odrađeni! Klub je dobio par dobrih ponuda za Leona Benku i Ševka Okića, pa nisam mogao odbiti. Za Okića sam našao dostojanstvenu zamjenu, a to je Bahrudin Atajić, mladi fudbaler koji je prošao fudbalsku školu Celtica iz Glasgowa, a došao je iz Finskog SJK. Njegova prirodna pozicija je ST, a može još igrati na AMC i AMR. Ze Benku mi i nije trebala zamjena, jer tu su Velkoski i Bekić, jedni od najboljih napadača lige. Klub su još napustili Bojan Puzigaća i Mario Barić za koje sam, također, dobre pare uzeo. Želio bih istaknuti da je Zagreb zainteresovan, za Purića pa ćemo vidjeti da li će poslati dobru ponudu. 

     

    http://i.imgur.com/S04pPSX.png?1

     

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

     

    Horde zla na treningu Sarajeva: Hoćemo zalaganje i pobjedu!

     

     

    Veliki broj navijača FK Sarajevo je prisustvovao današnjem treningu prvog tima, uoči prve utakmice regionalne lige u protiv Celja.

    Podsjećamo, organizovani odlazak navijača na gostovanja je u ovoj polusezoni zabranjen, pa su navijači Sarajeva odlučili iskoristiti posljednji trening pred utakmicu kako bi igračima poručili da žele pobjedu u Sloveniji.
  5. http://i.imgur.com/qCr01sb.jpg


     


     


    Fudbalski klub Sarajevo dobilo je novog trenera, od nedjelje na klupi Bordo tima biće Senad Rahmanović. Legendarni fudbaler Veleža na klupu Sarajeva dolazi u pravo vrijeme, mjesec dana prije nastupa FK Sarajeva u novoj ligi . Svoj debi će imati protiv NK Celje.

     

    Rahmanović će jednu utakmicu sa Celjom čitav život. Nakon pet godina provedenih u crveno-bijelom dresu došlo je vrijeme da napusti stadion Pod Bijelim Brijegom, a Rahmanović je protiv Celja dobio buket cvijeća uz ovacije punog stadiona. Velež je na tom susretu slavio rezultatom 1:0, Rahmanović se utakmice sjeća po postignutom golu.

     

    http://i.imgur.com/qrnoOgJ.jpg

     

    Rahmanović važi za izuzetno strogog trenera kod kojeg se mora poštovati disciplina i koji je sposoban da ustroji čitav sportski segment jednog kluba. Bez ikakve sumnje to je Bordo timu u ovom trenutku najpotrebnije, ali će mu čelnici morati dati odriješene ruke da svoje ideje provede u djelo. Rahmanović ne libi se da odstrani iz ekipe igrače koji ne poštuju njega, njegov rad, veličinu kluba i njegove zamisli. Rahmanović je trener koji ima jasnu viziju fudbalske igre i sigurno da bi već tokom zimske pauze moglo biti promjena u timu iz Titove 38b.

  6. http://www.lindanaesfeldt.com/gallery/large/sarajevo4.jpg


     


    O našem klubu, ljudima koji su bili vezani za njega, igračima i trenerima kroz historiju vezale su se samo najljepše priče i događaji. Fudbalski klub Sarajevo oduvijek je slovio za ugledan i uzoran sportski kolektiv sa urbanim, gradskim duhom nadaleko priznatim i poznatim. Sarajevo je bilo i ostalo sportska avangarda ovoga grada i cijele države. Prvi veliki sportski kolektiv sa ovih prostora, prva titula prvaka, prvo evropsko takmičenje, najduža tradicija. I najnovije priznanje koje je stiglo iz evropske asocijacije klubova kroz uvrštavanje direktora kluba, Dine Selimovića, među elitne evropske nogometne menadžere treba gledati u tome duhu. Nesumljivo, to je pokazatelj kako na nas gledaju 'stranci' i koliko poštovanja imaju prema svemu onome što FK Sarajevo jeste, i što predstavlja i radi za Bosnu i Hercegovinu.


  7.  
    http://i.imgur.com/r2Mfbwk.jpg
     
    Football Manager Bosnia sa zadovoljstvom svojim članovima predstavlja facepack koji izlazi iz radionice foruma. Obuhvaćene su Premijer liga Bosne i Hercegovine, 1. Hrvatska nogometna liga i Super liga Srbije. Na projektu izrade facepack-ova, skupljanja slika ili na bilo koji drugi način učestvovali su rahma46, Bax i trnovica.
     
    Slike igrača možete preuzeti po državama (za svaku državu zasebno) ili kao jedan cjelokupni pack.
     
     
    http://www.fmscout.com/images/flags/ba.pngBosna i Hercegovina - download

    Borac 
    Čelik
    Drina
    Mladost DK
    Olimpic
    Radnik
    Rudar Prijedor
    Sarajevo
    Slavija
    Sloboda
    Široki Brijeg
    Travnik
    Velež
    Vitez
    Zrinjski
    Željezničar

     
     
    http://www.fmscout.com/images/flags/hr.pngHrvatska - download

    Dinamo
    Hajduk
    Inter
    Istra 1961
    Lokomotiva
    Osijek
    Rijeka
    Slaven Belupo
    Split
    Zagreb

     
     
    http://www.fmscout.com/images/flags/rs.pngSrbija - download

    Borac
    Crvena zvezda
    Čukarički
    Jagodina
    Javor
    Metalac G. M.
    Mladost Lučani
    Novi Pazar
    OFK Beograd
    Partizan
    Rad
    Radnički Niš
    Radnik Surdulica
    Spartak
    Vojvodina
    Voždovac

     
     
    Facepackove za sve tri lige možete preuzeti klikom na sliku ispod
     
     

    Grafički dodatak za facepack raspakovati na lokaciju:

    my documents/sports interactive/football manager 2016/graphics/facepack

     

     

    http://i.imgur.com/1yDUGED.png

  8. http://i.imgur.com/Ro2iqSd.jpg

     
    Football Manager Bosnia sa ponosom Vam predstavlja svoj logopack. Pack sadrži logose klubova, takmičenja, država, konfederacija.

     

    http://i.imgur.com/7ilv95m.png?1 http://i.imgur.com/PObmUwB.png?1

     

    http://i.imgur.com/W4zqmzu.png?1 http://i.imgur.com/RVWOVH4.png?1

     

    http://i.imgur.com/0oFNFwr.png?1

     

     

     

     

    http://i.imgur.com/Z7lBTFt.png

     
    AFC
     
    CAF
     
    CONCACAF
     
    CONMEBOL
     
    OFC
     
    UEFA
     

     http://i.imgur.com/Oztq37G.png

     

     

    http://i.imgur.com/gwNxUHC.png

     

    http://i.imgur.com/wkjPsG8.png

     
    Ako želite da preuzmete potpuni fmbosnia.net LOGOPACK pružamo Vam i tu mogućnost.
     
     
     
    Grafički dodatak za grbove raspakovati na lokaciju

    my documents/sports interactive/football manager 2016/graphics/logos

     

    http://i.imgur.com/1yDUGED.png

  9. http://i.imgur.com/XW72aXw.png

     

    Ime: FC Slovácko

    Država: http://akacdn.transfermarkt.de/images/flagge/verysmall/172.png
    Grad: Uherské Hradiště
    Godina osnivanja: 1927.

    Nadimak: /

     
    Financije: Okay
     
    Naziv stadiona: Na Stínadlech

    Kapacitet: 8.121

     

     

    Slovacko je veoma simpatičan klub, koji dolazi iz malog grada. U svojoj historiji nisu ništa više postogili od osvajanja 2. Češkle lige. Možete li to promjeniti?  

     
     
     
     

    http://i.imgur.com/kc4PfxC.png

     
     

    Ime: FC Vysočina Jihlava

    Država: http://akacdn.transfermarkt.de/images/flagge/verysmall/172.png
    Grad: Jihlava
    Godina osnivanja: 1948.

    Nadimak: /

     

    Financije: Okay

     

    Naziv stadiona: Stadion v Jiráskově ulici
    Kapacitet: 4,082
     

    Klub koji je u ligu ušao prije tri godine se i ne tako loše snalazi. Prošle godine su zauzeli solidno 10. mjesto. Ništa nisu ostvarili tokom svog postojanja, tako da i nemamo baš nešto više o njima napisati.

     
     

     

    http://i.imgur.com/sqyMYoy.png

     

    Ime: Teplice

    Država: http://akacdn.transfermarkt.de/images/flagge/verysmall/172.png
    Grad: Teplice
    Godina osnivanja: 1945.

    Nadimak: Skláři (The Glassblowers)

     

    Financije: Okay

     
    Naziv stadiona: Na Stínadlech

    Kapacitet: 18.221

     

    Teplice je klub koji i ne bilježi baš najbolje reultate posljednjih godina. Dobar izazov. Kao i u ostalim ekipama, tu je još jedan bosanskohercegovački internacionalac, koji je jedan od glavnih igrača u timu.

     
     
    By: fmbosnia
  10. Vidim da ova tema nije bas aktivna, pa cu zbog toga postaviti par opisa sa naseg foruma. 

     

    Valjda ce nekom pomoci ovo da odabere klub, postaviti cu jos par sa vremenom :)

     

    http://i.imgur.com/Qu46PnM.png

     
    Ime: Akademisk Boldklub
    Država: http://i.imgur.com/T7OAxqQ.png
    Grad: Gladsaxe
    Godina osnivanja: 1889.
    Nadimak: The Academics
     
    Trofeji:
     
    http://i.imgur.com/MKIDUT4.png
     
    Naziv stadiona: Gladsaxe Stadium

    Kapacitet: 13,800 (8,000 sedećih)

     

     

    Jedan od retkih klubova koji nije na amaterskom nivou a nekad su imali i slavnu prošlost. 9 puta osvojena je Superliga Danske, po 1 Danski kup i superkup, a sada igraju u trećoj ligi. Pored svega imaju i izuzetno lep stadion od 8 hiljada sedećih mesta koji se nalazi u Gladsax-u, predgrađu na severu Kopenhagena. Možete li ovaj klub iz treće lige da vratite na stare staze uspeha?

     

    **********

     

    http://i.imgur.com/g0CX6cq.png

     
    Ime: B 93
    Država: http://i.imgur.com/T7OAxqQ.png
    Grad: Osterbro
    Godina osnivanja: 1893.
    Nadimak: The White Angels
     
    Trofeji:
     
    http://i.imgur.com/SoTCijx.png
     
    Naziv stadiona: Østerbro Stadium
    Kapacitet: 4,400 (1,400 sedećih)
     
    Klub koji je u prošlosti imao svoje uspone, svetle trenutke. 9 puta je osvajao Dansku Superligu i 1 put Danski kup. Možete li ovaj klub da vratite na pravi kolosek i da od njega napravite ekipu od koje će ostali strahovati?

     

     

    **********

     

    http://i.imgur.com/F5QIyC9.png

     
    Ime: Frem
    Država: http://i.imgur.com/T7OAxqQ.png
    Grad: Valby-Sydhavnen
    Godina osnivanja: 1886.
    Nadimak: Fremmerne
     
    Trofeji:
     
    http://i.imgur.com/mjAfCDe.png
     
    Naziv stadiona: Valby Idrætspark
    Kapacitet: 12,000 (4,400 sedećih)
     

    Radi se o jednom od boljih klubova kroz istoriju Danskog fudbala/nogometa. Šest puta su osvojili Superligu Danske i dva puta nacionalni Kup. Zbog finansija su propali ali da li vi sada možete da ih vratite u višu ligu i na stare staze slave? Ove sezone su jedni od favorita za promociju.

     

     
    by fmbosnia
  11. Zanimljiv izbor kluba, od prve do zadnje recenice sam procitao, stvarno impresivno  ;)

    Kada dodju pare, ti prvo za novi stadion ulozi pa kreni dalje  :D

    Svaka cast za osvojenu ligu, sada ide peta, pa cetvrta, treca, druga i aBd nekada tamo 2050. prva :D

    Samo bih te zamolio da malo skratis tekst, jest da je zanimljiva svaka rijec koju napises, ali brate naporno za citati  :P  :poz:  (y)

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |