Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Blackout

Član foruma
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Blackout

  1. Iz močvare HNL-a do osvajanja Champions League 2016.

     

     

     

    Pozdrav,

     

     

    Odigrao sam četiri sezone sam pa ću podijeliti sa vama svoju kratku karijeru. S obzirom da je 2016. godina pokušat cu dočarati protekle godine najbolje što mogu. Veliki sam navijač Hajduka i kada sam nabavio igru dvojbi oko izbora kluba nije bilo. Nakon upoznavanja sa igračkim kadrom, s obzirom na potencijal mlade momčadi i praznu blagajnu kupovina igrača nije dolazila u obzir. Odlučio sam se na formaciju 4-3-3. U domaćim natjecanjima igram Focus-Att. Movement, Style-Balanced, Strategy-Controled. U europi pogotovo ako su jači protivnici Focus-Def. Movement, Style-Balanced, Strategy-Counter. U pravilu sam tako startao utakmice a svi ostali detalji ovise o protivniku i događanjima na terenu.

     

     

     

    PROFIL

     

    http://i.imgur.com/s7njnhq.jpghttp://i.imgur.com/FfSwjUq.jpghttp://i.imgur.com/TuYnKem.jpg

     

     

     

    2012/1013

     

    U prvoj sezoni sam se bazirao na postojeće igrače i staff te sam se skoncentrirao samo na taktiku i igru. Nekolicinu igrača sam pustio na free transfer. Odmah na početku sam povukao Josipa Bašića u seniore što se pokazalo pravim potezom. Već nakon pola sezone Bašić se nametnuo u prvih 11 kao desni bek. Nakon odigrane prve godine osvojen je HNL sa 10 bodova prednosti te Hrvatski kup protiv Dinama u finalu. U EURO Cupu sam dogurao do osmine finala. U 3. pretkolu izbačen Rudar, u 2. Steaua a u playoffu Dinamo Bucc. Situacija u skupini Spartak Moscow 11, Hajduk 9, Liverpool 8, Bursaspor 2. Nakon toga na Dynamo Kyiv te na kraju ispali od PSV-a. Iznenađujuće dobra sezona i još bolja igra momčadi. Maglica je proglašen mladim igračem godine sa 14 golova i 9 asistencija.

     

    http://i.imgur.com/mjypAzP.jpghttp://i.imgur.com/DMSoh2J.jpghttp://i.imgur.com/zwhtssH.jpghttp://i.imgur.com/hIMYF6F.jpghttp://i.imgur.com/0YCx2u8.jpg

     

     

     

    2013/2014

     

    Nakon prve sezone napravio sam par izmjena u staffu. Igor Tudor nije htio potpisati novi ugovor te sam kao zamjenu doveo trenera Marka Marića. Otpustio sam asistetnta Ivu Šeparovića i doveo Igora Štimca koji je dobio otkaz u repki nakon debakla u kvalifikacijama. Također sam otpustio Chief scouta Dražena Mužinića i pronašao brazilca Gilmara Francisca sa odličnim scouting ocjenama. To su bile jedine promjene koje sam napravio i krenuo dalje. Nakon odigrane sezone opet sam osvojio HNL sa 14 bodova prednosti i Hrvatski kup protiv Zagreba u finalu. U 2. pretkolu za Ligu Prvaka sam prošao Juvenes Dogana, u 3. Sheriff te u playoffu Apoel. U skupini sam završio treći (PSV 14, Chelsea 13, Hajduk 5, Olympiakos 1)i nastavio natjecanje u EURO Cupu. U 16-finalu sam izbacio Romu, u osmini Hannover i u četvrtfinalu ispao od Dortmunda. U ovoj sezoni sam igrajući u Ligi Prvaka došao do prvih ozbiljnijih novaca u blagajni. U najboljoj momčadi HNL-a je bilo 8 igrača Hajduka (Blažević, Jozinović, Maloča, Milović, Caktaš, Vuković, Oremuš i Maglica). Odlična sezona kao i razvijanje mladih igrača!

     

    http://i.imgur.com/CpMDfxd.jpghttp://i.imgur.com/oi0xyib.jpghttp://i.imgur.com/887KLqN.jpghttp://i.imgur.com/jk19v4u.jpghttp://i.imgur.com/523AWZZ.jpghttp://i.imgur.com/5m8I1YD.jpghttp://i.imgur.com/j1BLFI8.jpg

     

     

     

     

    2014/2015

     

    U pripremama nove sezone sam pustio Tina Sušića i Juru Obšivača na free transfer te ubacio juniore Maria Pašalića i Tonči Mujana u seniorski sastav. Ubrzo su se pokazali kao odlični igrači za rotaciju prvog sastava. Doveo sam prvo pojačanje sa free transfera Besarta Amturahimija iz Zagreba kao i novog fizioterapeuta i skauta (Marcio Santana, Lovre Vulin). Milović je igrao odlično ali nismo se mogli dogovorit oko produljenja ugovora jer je tražio prevelike uvjete. Odlučio sa ga prodati i otišao je u Crystal Pallace za 3,2 milijuna €. Kao alternativu sam imao Hrvoja Milića koji se svakim ulaskom sa klupe pokazivao kao dostojna zamjena. Također je dogovoren transfer Josipa Tudora iz RNK Split za 700.000.€. Na polusezoni sam dogovorio transfer brazilca Henrique Miranda iz Sao Paula koji igra na lijevem beku za 1 milijun € . Pred kraj sezone sam kupio Rivalda, mladog brazilca napadača od 16 godina koji će tek doći u 07. mjesecu 2016. u klub (1,1 miliujun €). Nakon završene sezone opet dvostruka kruna. Osvojen HNL sa 11 bodova prednosti ispred Dinama i Hrvatki kup protiv Zagreba u finalu. Prošao sam u Ligu Prvaka preko sljedećih protivnika: 1. pretkolo Cork City, 2. pretkolo Wisla i 3. pretkolo Inter Turku. Nakon odigranih skupina i velikih očekivanja situacija na tablici je bila: Galatasaray 14, Sporting Lisabon 9, Athletic Bilbao 7, Hajduk 2. Razočaravajući izlet u Ligu prvaka ali opet zarađeni milijuni €. U idelnoj postavi sezone HNL-a izabrani su Blažević, Maloča i Caktaš. Za najboljeg igrača HNL-a proglašen kapetan Maloča. Kiš se počeo razvijati i već pred kraj sezone je pokazivao da je na višem nivou od Maglice. Sve u svemu jako dobro.

     

    http://i.imgur.com/2ZoaVJH.jpghttp://i.imgur.com/cGi5KAO.jpghttp://i.imgur.com/6cr8ExW.jpghttp://i.imgur.com/WkFhsqo.jpghttp://i.imgur.com/Nhn7FKi.jpghttp://i.imgur.com/1u22QMb.jpghttp://i.imgur.com/6kwRWy7.jpghttp://i.imgur.com/gclWNYq.jpg

     

     

     

     

    2015/2016

     

     

    U novu sezonu sam krenuo sa velikim očekivanjima i doveo sam još jednog skauta Stjepana Povijaca. Uz pomoć skauta sam pronašao kineskog igrača Lee Guangguo iz Daliana za 700.000€. Igrač sredine terena koji može igrati zadnjeg veznog kao i ispred. Potencijal mu je bio na 4,5 zvijezdice. Idealna podrška Radoševiću i Andrijaševiću. Pustio sam Lušticu i Stojanovića na free transfer. Krešić je objavio da ide u mirovinu pa sam angažirao Nenada Praliju kao sportskog direktora i prepustio mu daljnje angažiranje staffa jer sam shvatio da imamo premalo osoblja. On je doveo još nekolicinu skauta i trenera. Ostavio sam si samo odabir glavnih skauta i fizioterapeuta te doveo Anthony Germinaria kao Head Phisio. Pred kraj sezone dogovoren transfer Evana Cervinskog iz Levandeiakosa za 4.8 milijuna €.

     

    http://i.imgur.com/n3bEKDo.jpghttp://i.imgur.com/CbznTCe.jpghttp://i.imgur.com/xGUamtZ.jpg

     

     

     

    HNL

     

    Nakon završene sezone opet sam osvojio HNL, ovaj put sa 19 bodova prednosti ispred Dinama. Kiš je proglašen igračem godine u HNL-u. Kiš prvi strijelac HNL-a sa 28 golova. Za mladog igrača godine proglašen je Lee Guangguo, drugi je bio Mario Pašalić a treći Tonči Mujan. U idealnih 11 HNL-a uvršteni su: Blažević, Maloča, Milić, Bašić, Caktaš, Lee Guangguo, Vuković i Kiš.

     

    http://i.imgur.com/vcWiLYq.jpghttp://i.imgur.com/9bWy8xH.jpghttp://i.imgur.com/pvvQRIk.jpghttp://i.imgur.com/DqCeywX.jpghttp://i.imgur.com/z6r1TtI.jpg

     

     

     

    HRVATSKI KUP

     

    Osvojili smo Hrvatski kup pobijedivši u finalu Šibenik. Kiš sa 6 pogodaka prvi strijelac Hrvatskog kupa.

     

    http://i.imgur.com/M6eP7ln.jpghttp://i.imgur.com/1jP1uOe.jpg

     

     

     

    EUROPA

     

     

    U 3. pretkolu Lige prvaka sam prošao Dinamo Buc. a u playoffu Olimpiju.

     

    http://i.imgur.com/m0KtxU4.jpg

     

    Nakon odigranih skupina situacija na tablici je bila Real 13, Hajduk 10, Galatasaray 9, Schalke 3. U zadnjem kolu je bilo čupanje protiv Reala u Splitu, i nakon što smo gubili 1-0 uspjeli smo izvući 2-2 za prolaz.

     

    http://i.imgur.com/ZHfFndq.jpghttp://i.imgur.com/7NxuMB3.jpg

     

     

    Osmina finala Chelsea

     

    Na Poljudu je završilo 2-1 zasluženo a Llorente u nadoknadi zabio gol na grešku braniča. U uzvratu dosta teža tekma gdje smo se uglavnom branili ali uz dva gola Caktaša završilo je 2-2.

     

    http://i.imgur.com/0tdOH1Q.pnghttp://i.imgur.com/WqWWhV8.png

     

    Prolaz 4-3

     

    http://i.imgur.com/vJS5D0u.jpg

     

     

    Četvrtfinale Bayern

     

    Unatoč njihovoj dominaciji u prvoj utakmici Maglica je zabio jedini gol na utakmici 1-0. Uzvrat u Splitu težak, tekma izjednačena i unatoč vodstvu od 2-0 Bayern je uspio izjednačiti na 2-2.

     

    http://i.imgur.com/8912uHT.pnghttp://i.imgur.com/2fy20ja.png

     

    Prolaz 3-2

     

    http://i.imgur.com/IsNQZhW.jpg

     

     

    Polufinale Manchester Utd.

     

    Prva tekma u Splitu unatoč vodstvu Uniteda u 5. minuti završila je razmontiranjem 4-2 a gol u nadoknadi primljen bzvz greškom Jonjića. U uzvratu opsada Uniteda ali zatvorena igra na kontre donijela je vodstvo golom Pašalića a krajnji rezultat 1-1.

     

    http://i.imgur.com/MnURKQn.pnghttp://i.imgur.com/bBzLwtn.png

     

    Prolaz 5-3

     

    http://i.imgur.com/RCkyZik.jpg

     

     

    Finale Juventus-Hajduk

     

    San Siro: 80.018 gledatelja.

     

    Na terenu dominacija Juventusa a jedini način na koji smo se mogli suprostaviti su kontre. Juventus je poveo golom Vučinića u 36. min ali već u 37. Caktaš izjednačuje. Kiš u 49. donosi vodstvo ali se ozljedio u 63. i napušta teren a ulazi Maglica. Vučinić u 66. zabija za 2-2. Do kraja urakmice smo se uglavnom branili ali u 86. minuti joker Maglica zabija za 3-2.

     

    http://i.imgur.com/elHLGk1.pnghttp://i.imgur.com/2YdBSSV.png

     

    Tomislav Kiš sa 16 golova najbolji strijelac Lige prvaka

     

    http://i.imgur.com/JVyRhhv.jpg

     

    U sezoni 2015/2016 zabio je 50 golova u 54 nastupa

     

    http://i.imgur.com/As5JIlW.jpghttp://i.imgur.com/Gur2Q71.jpg

     

    Trenutno stanje financija

     

    http://i.imgur.com/rMwbJkw.jpg

     

     

    Adio

    • Like 2

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |