Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

ensar

Član foruma
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by ensar

  1. Promjenit ću ovo prvo, znam podatke, nego moram dodati kupove fbih, rs i kantonalne.

    Ovo za premijerku je malo komplikovanije, ali može se izvesti, nisam se bavio ovime jer nemam vremena, ali sam naravno svjestan ovoga kao navijač Želje.

    pa sto ne rasporedis kup da se dodaju pojedinacno timovi (nize lige, pa onda prve lige), i onda na kraju dodas premijer klubove. i pomjeris datume. ovi se igraju u augustu i septembru (kako i jest pravilo) i krajem septembra onda pocinje sesnestine-finala. Do tad sve po jedna tekma, i od osmine dolaze dvije tekme.

    ziPa druze, samo mi je bitno da nastimas sistem, tj. utakmice od kad do kad, break period od 5.12 do 27.02 (jer ako stavis 01.03. nece da prihvati 01.03. subotu kao subotu za utakmice, a u stvarnosti se igra tad), tv tekme, tekme sub i nedelja, i zimski rok do 15.02. Sve ostalo cu ja sam da dovrsim u editoru (Rami presao u Milan za djabe, Honda od januara, Vitez novi trener Mise, Celik novi trener Hukic, Osim director of football u Zelji (e tu mi treba tvoja pomoc, kako da mu stavim odredbu kao sto ima Sammer u Bayernu: ima pravo da da otkaz treneru, a njega mijenja samo gazda.), i jos koje sitnice)

     

    hvala i pozz

  2. i evo jos jedno pitanje, nas januarski trasnfer termin je do 15.02. ? Jesam li upravu, ili smo izmejnili to? Ne mogu nigdje da nadjem na sluzbenim stranicama transfer termine (ljetni i zimski) za nasu ligu

    Jel ima neko te informacije

  3. Ne možeš ga spojiti jer ja radim isto što i prodo, dakle file je identičan što se tiče premijer lige i prvih liga fbih i rs. Zato ako želiš niže lige skidaš samo moj.

    Ja ću probati ako ne danas, onda sutra završiti sve niže lige.

    e hvala care :)

    ajde onda molim te ako si u stanju, da napravis sve ove izmjene sto sam naveo. znaci cetvrtfinale kupa ti je u martu, u aprilu je polufinale, i finale se igra pocetkom maja u srijedu prva, a zavrsna tekma je u subotu. naravno, tv kuca prenosi utakmice polufinala i finala. toliko znam za sad. dalje pogledao sam tvoj file, sve super stoji, samo sto nize lige se razigravaju u kupu, onda im se dodaju prve lige fed i rs, i onda 16 pobjednika se doda u "prvo kolo" gdje dolaze 16 premijerligasa. aj please ako ovo uspijes sredit, pa da mogu onda starta to, jer mi treba rudar zenica kao Celikov feeder club (Rudar Zenica je druga ekipa Celika), da im mogu slat svoje igrace.

    Hvala ti jos jednom. I da, premijer liga ima 8 utakmica, od toga 6 subotom i 2 nedeljom. termini su 15:00 oba dana. samo sto se subotom igraju dvije utakmice u tv prenosu: 18:00 (Arena Sport) i 20:30 (BHT), i nedeljom jedna na Areni Sport. Eto toliko, pozdrav

    I da, mozes li promjenit kod Kolosinca da je prijavljen za BiH?

  4. ej majstore

    hvala na izmjenama. sorry, nisam stigao zadnji dana da pogledam post. Ej, primjetio sam jos jednu stvar: 3 U21 igraca po utakmici? To pravilo nema u Premijer ligi. Ima u prvoj ligi, ali u premijer je jedino pravilo max. 6 stranaca u prvi 11.

    ajde sad cu skinut ovu novu verziju, pa pogledam :)

    evo ti likCe:

    Predsjednik Skupštine:

    Rahmanović Mehmed

    Predsjednik Upravnog odbora:

    Sarajlić Senad

    Članovi Upravnog odbora:

    Hinović Husein, potpredsjednik

    Čizmo Mirsad

     

    Direktor:

    Porča Alija, dipl. ecc.

    Generalni sekretar:

    Huseinagić Mirnes

     

    Tehnički sekretar:

    Karapandžić Amra

    hvala na ispravkama. znaci sad samo odem i skinem ponovo i to je novi file? jesam li dobro razumio?

    Jos jednom hvala druze :)

    • Like 2
  5. Samo skini najnoviju verziju.

     

    pa tamo na tom file-u pise:

    This file has been reported as broken because: Kod mene nijedan nije tim uredu,uopste nisu pravi igraci,kod FK Sarajeva sve neki levati i kod ostalih.Popravljaj te to ako je moguće.

  6. evo pokrenuo sam ovaj file i nize lige od starogdede, i nazalost sjeku se medjusobno. tj. napravio sam par ispravki na bh ligi editor fileu, ali izgleda da moram i ovaj vamo dirat. i to je stvarno previse posla. uz to, Omladinac iz Banja Luke i Drinovci iz Pickovca se nalaze u dvije lige. znaci file je los.

    Zato sam pokrenuo samo ovaj prvi i krenuo njega ispravljat. Kao prvo, kup je podijeljen na prvo i drugo kolo 2013, a cetvrtfinale, polufinale i finale se igraju 2014. i to finale se igra jednom u srijedu, a druga tekma u subotu. pogledaj na stranici (evo npr. fk sarajevo ima raspored).

    Dalje, dragi Zvonko Grebenar je preminuo prije par godina, a vi ga i dan danas razvlacite po Celiku. Mogli bi ste to malo sredit i pustit covjeka nek miruje ;). Nijaz Hrustanovic je trener golmana, i ona uprava uopce ne stima. Preldzic nije u upravi Celika vec par godina. Odete na stranicu nk celik, i nadjete cijelu upravu cak i sa skautima i fizioterapeutima (Albin Masic je glavni fizio, Arnaut ne radi vec godinama). Isto to vrijedi i za Sarajevo, Zeljo, Borac, itd... Trava na Bilinom je jedna medju boljim na nasim terenima, i radjena je prosle godine, tako da mi ne ide u glavu da se i dalje vuce da je propadanje terena stavljeno na "medium". Trebao bi biti "slow". i ugradjen je undersoil heating. Struktura svacionica, media center, i ostali dodaci vezani za stadion su najbolji u Premijer Ligi, pa popravite malkice ocjene naspram ostali klubova BiH ;)

    Sarajevo ima partnerstvo sa Cardiffom, i mogli bi ste to promijenit.

    Utakmice se igraju subotom i nedeljom. Subotom su 2 tv termina, jedan nedeljom. pogledaj BHT i Arena Sport.

    ako nadjem jos nesto, javim se :)

    • Like 2
  7. hehe znam :)

    i upravo taj advanced editor trazim po netu, da te neke stvari zamjenim. jer volio bi stavit na premijer ligu -1 kao novac, tj. ako se kojim slucajem poboljsa liga, stim bi trebao i novac da dolazi veci. mislim, mora da postoji neki nacin na koji dobijamo novac (naravno opcija koverta ne postoji u FM, i zabranjena je), pa zbog toga pokusavam da barem ubacim neke sitne dobitke, mozda kao sto to turska radi sa novac po pobijedi ili nerijesenom.

    al to mi je najmanje bitno, vaznije mi je ovo da ubacim druge lige ;)

    i da, ako te zanima, postoji onaj veliki paket adboards-a. Ako si ga skinuo, ja sam na njega dodao adboards za premijer ligu i kup bih, tj. promjenio config file, i dodao nase adboardse u folder.

  8. upravo to mi treba. national rules. jer sam vidio u igrici da iz prve lige dva kluba pice u lower league, pa sam kontao mozda ako napravim dv druge lige da ce to preuzet. ali mi treba rules da kazem da u drugoj ligi dva idu u prvu i cetri zadnja se saltaju sa ostalim klubovima. mislim, evo vec sam napravio nesto, ali mi trebaju rulesi. i upravo to sto govoris za novac, nema nigdje opcija da dodam premije za kraj sezone.

  9. cao

    pitanje: napokon sam se i ja teskog srca odlucio napustit FM 12 i zapocet FM 13 :(

    i trenutno sam na postavljanju svega. Naravno glavna stvar koja mi se svidjela: napokon imamo brojeve dresova :) Pitanje, jel ima nagrada na kraju sezone? Tj. koliko dobija pobjednik premijel lige i ostali klubovi?

    I sad moje glavno pitanje: kako da dodam jos nizi liga? Posto vidim da ste napravili 144 kluba, a za premijer i prve lige je potrebno 48 ekipa, znaci kako da napravim 4 nize lige koje daju po jednog pobjednika u prvu? Ne trebaju mi nikakve karafeke posebne, kopirao bi isti sistem kao sto je u prvim ligama. Samo mi je bitno da se timovi i dole bore za prolazak. Znaci, sta moram da uradim u editoru i kako da ih ukljucim, i da li je to nesto puno tesko? Hvala unaprijed.

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |