Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Alan Ford

Član foruma
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Alan Ford

  1. Niti je druga njemačka LLM, a još manje traženje bilo kakvih savjeta od drugih igrača.

     

    Upravu si... druga njemačka liga stvarno nije LLM... promijenit ću naziv topic-a ... a što se tiče traženja savjeta, ne vidim u čemu je problem pitati community? Nije li to poenta čitavog foruma?

    p.s. Nisam FM profi i svakodnevni život mi ne dozvoljava da provodim onoliko vremena uz FM koliko bih to zaista i želio, zato smatram da je ovaj potez savim OK.

  2. Pozdrav,

     

    Uzeo sam klub u njemačkoj drugoj ligi - Arminia Bielefeld i plan mi je kroz par sezona (čitaj pet - šest) da izađem u evropu. Sa jako malim budžetom i klubom ovakvog kalibra to je veliki izazov, pa sam skontao da bi i možda mogla ekipa pomoći koja ima nešto više iskustva sa Bundesligom da pronađem pet omladinaca (po mogućnosti 4.5 - 5 zvjezdica) koji će mi kroz par sezona činiti kostur ekipe. Pozicija i nije toliko bitna, ali prednost ima dobar GK, CD, MC i FC.

     

    Budžet mi je poprilično ograničen pa bih molio da zaobiđemo transfere koji iziskuju ogromnu svotu novaca.

    Razmišljao sam i prvi korak u svemu ovome je na pronadjem scouta sa što većim JPA (JPA i nije toliko bitan)

    i sa istim uradim scoutiranje regionalne i njemačke treće lige za super talente. ;)

     

    Klub: Arminia Bielefeld

    Budžet: 1.3mil €

    Pozicija: GK, CD, MC, MF

    Godine: 18 - 22

     

    Do sada predloženi igrači:

     

    Anthony Annan (Madridista)

    Tomas Rincon (Madridista)

  3. Izashao patch 14.3 jučer ;)

     

     

    p.s. što se tiče slajdera, na početku mi je stvarno smetalo, no evo lagano se navikavam. Jednostavno mnogo više pažnje sada posvećujem igračima kao individuama i dosta se bolje upoznajem sa svakim. Realnije jeste, iako je sada dosta teže "sklepat" taktiku ili ubaciti neku plug'n'play taktiku sa neta. Meni unapređenje.

    • Like 2
  4. Nalazim se u zadnjoj trećini sezone i tim mi je "pao", gubim tri utakmice zaredom protiv klubova iz sredine tabele. Inače mi se ovo dešava uvijek na kraju sezone da mi igrači jednostavno "popuste" i izgube onu oštrinu i sabranost u igri... Probat ću taktiku, javim kako sam prošao. ;)

  5. U potrazi za par savjeta i dobrih igrača naletio sam na vaš forum. Fina tema, mnogo postova i (sudeći po dosada pročitanom) fina raja...

     

    Zadnji u nizu odigranih FM naslova bio je 2007. i od tada pa sve do FM 2013 nisam imao vremena niti motivacije da se ponovo vratim svojoj nekadašnjoj ovisnosti. Ne znam zašto, valjda Steam holiday sniženje me "natjera" da ovaj "otrov" počnem ponovo igrati i uredno postanem asocijalna osoba zadnjih osam dana. Mnogo toga se promijenilo ali stari dobri feeling po pokretanju igre ostao je isti. Još se uvijek sjećam dana kada je moje wonderkind bio Lebohan Mokoena i vremena kada je fmbosnia još uvijek bio forum na free hostu. Da skratim priču, drago mi je da ste na ovako finom okupu i nadam se dobrom druženju i taktičkom pametovanju. ;)

     

    Alan Ford

    • Like 3

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |