Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

[TUT]Upravljanje momčadi i razvoj mladih igrača


juanes
 Share

Recommended Posts

http://www.hnksloga.com/images/omladinska%20skola%20taktika.jpg


Upravljanje momčadi I

Stvaranje uspjeha u taktičnom i ekonomskom smislu


Aktivno upravljanje momčadi može biti veoma bitno i krucijalno za vaš uspjeh u oba gore navedena faktora u igri. Neki igrači[mi koji igramo FM] znaju da ignoriraju osnovne čimbenike koji utječu na razvoj što zna imati kontraefekat te izaziva slabu izvedbu igrača[baza FM]pogotovo uz to ako se još i doda slaba taktika.


Zadovoljni igrači igrat će bolje, igrači koji igraju često davat će bolje rezultate od onih koji su na klupi, a igrači koji nikad nisu dobili pravu priliku dobit će ponude od slabijih timova, dok vaši ključni igrači imaju često priliku da se ozljede radi kontinuiranog igranja cijelih 90 minuta na terenu. Ako dobro upravljate svojom ekipom onda bi sigurno trebali imati glavne izmjene odnosno igrače koji bi igrali u utakmica od ne baš velikog značaja s ciljem da se odmore vaši glavni igrači pa čak i ako oni nemaju dugoročne planove s vašim klubom.


Čak i rezervni igrači odnosno vaše glavne zamjene mogu biti dobro prodane ukoliko se pokažu u tim prilikama koje ste im pružili. Trebali bi ste se zapitati da li je dovođenje igrača iz "top" klubova dobro za uspjeh vašeg tima jer rotacijom možete ostvariti odlične rezultate te graditi igrače za duže vremenske perijode. Tim bi ste dobili vjerojatno i na kvaliteti vaše omladniske škole kao i na kvaliteti ekonomskog stanja u vašem klubu.


I: Razvoj mladih igrača

 

Mladi igrači mogu dobiti veliki motiv za napredak tako što će ih podučavati netko od starijih igrača iz tima, ako ih ubacite u seniorski tim na nekoliko tjedana, ili stjecanje iskustva na posudbama. Čak i ako ne uspiju odmah, tj. na prvu ruku trebali bi promjeniti trenere i tim koji educira te mlade talente jer očigledno ti prijašnji treneri nisu napravili pomaka s njima. Dovođenje novih trenera sigurno će se isplatiti. Rizik da oni ne uspiju je mal, ali ako se to i desi prodajte ih za neku razumnu svotu nova u neki nižerazredni klub.


II: Posudbe

Posuđivanje mladih igrača trebalo bi uvijek biti uspješnije od "čistog" treniranja u klubu čak i ako imate odlične uvijete i osoblje - ako je igrač pod nadzorom nekog igrača iz seniora, tj. ako ga on uči nekim važnim potezima igre igrač će biti zadovoljan i sa samim treniranjem u klubu. Uvijek pazite da mlade igrače ne šaljete na posudbe da bi bili backup igrači, gledajte da i profitirate od posudbe. Bilo bi dobro da stavite uvijet da možete opozvat igrača, tj. da ga vratite nazad u bilo kojem trenutku. Posudbe imaju veliki utjecaj na mlade, daju im motiv za igranje te često takvi mladi igrači koji nisu dobili priliku u matičnom klubu postanu važna karika na terenu. Ako na posudbama igraju dobro cijena će im narast, tako da ako i dalje mislite da nisu zaslužili igrati u vašem timu možete ih prodati za prihvatljivu sumu te tako i profitirati od njih.

 

Kada vaše mlade nade napune dvadesetu godinu trebali bi ste ih vratiti sa pozajmica i staviti u prvi tim. Najbolje za njih bi bilo da ih stavite u igru u prvim pretkolima kupova ili u utakmicama od ne tako velike važnosti. Kada pređu dvadeset i drugu godinu trebali bi se ustaliti u prvom timu, ako pak to ne uspije stavite ih na transfer listu.


III: Prepoznavanje budučih zvjezda

Prepoznavanje mladih talenata često zna bit teško, a izvješća vaših trenera često znaju zavarat. S vremena na vrijeme trebate pogledati što vaši treneri misle o tim mladim igračima, te procjeniti od kojih igrača bi moglo biti "nešto". Čak i ako imaju slabe sposobnosti, tj. ocjene koje upučuju na to trebali bi ste u rokovnik[NOTES] pribilježit da tog igrača kojeg je vaš trener izdvojio kao potencijalnu zvijezdu pogledate kasnije. Kada želite izcješće o nekom igraču trebali bi vidjeti sposobnosti vaših trenera te od najbolja 2 uzeti izvješća, te zapišite razlike između izvješća.

 

Pazite! Ukoliko vaš igrač dobija ponude za strane klubove da ide na posudbu, a vi mislite da u njemu "čući" neki talenat nemojte glavom bez obzira prodavat takve igrače za malu svotu novca, a to vam je jedan od znakova da u tom igraču ima ono "nešto". Neka trenerska izvješča koja kazuju da igrač ne može napredovati, tj. da je napredovao onoliko koliko je mogao često znaju zavarati, jer ukoliko npr. Barcelona želi tog igrača sigurno je da u njemu ima neki talenat.


IV: Faze razvoja igrača

Uvijek se isplati pratiti pomladak vašeg kluba kao i vaš rezervni tim, ako ga pak vi ne pratite recite svom osoblju da vam daje izvještaje o najboljim igračima u tim momčadima. Izvedbe tog igrača bolji su argumenti od bilo kojeg izvještaja vašeg trenera. Uvijek zabiljiežite najveće pomake kod igrača. Neki mladi igrači ćesto znaju napraviti velike pomake iz godine u godinu pogotovo ako ih stavite u prvi tim, tj. neke regene koji imaju 15, 16 godina, sve zavisi u kojoj zemlji igrate.

 

Ako su ti mladi igrači napravili pomak, sa 17 godina bi trebali biti u prvom timu, bez obzira šta o tome misle vaše stručne kolege. Jednom kada dostignu minimum svojih fizičkih vještina, šanse da od tog igrača bude nešto porast će, osim ako to nije njegov maximum.

 

Sljedeći korak je faza između 18 i 21 godine, najčešće ono doba od potpisivanja prvog profesionalnog ugovora. Od 22 godine pa nadalje trebali bi imati jasnu predstavu kakvog ste igrača "napravili" i je li on sposoban da bude u vašem timu. Ako mislite da je obavezno mora biti u prvom timu, a ako pak ne mislite tako pošaljite ga na posudbu gdje će igrati kao "first team player" da vidite jeste pogriješili s procjenom.


V: Stručni stožer i prostorije kluba

Kada vodite tim u usponu gledajte da svoj prvi zarađeni novac uložite na unapređenje centra za razvoj mladih igrača. To će rezultirati boljim dohotkom mladih talentiranih igrača. Uz pravi centar za edukacniju ključno je i imati pravi tim koji će voditi taj centar. Najvažnije osobine za trenere pomladka su "high judging ability and potential". Ukoliko ste u mogučnosti da izaberete stručni tim, a nemate prave trenere za prvi tim slobodno možete dovesti trenere iz mlađih kategorija da vam pripomognu.

 

Svake godine dobit će te nove mlade igrače, a vaši treneri uradit će izvještaje o njima i njihovim potencijalima. Tada bi ste trebali svakog pogledati ponaosob i zabilježiti neke važne karakteristike. Ako vaš trener označi nekog igrača kao "most exciting prospect for years" onda bi trebali da se poptuno posvetite njemu, ali nekad i igrači koji su ocjenjeni sa "one of the better prospects" znaju bolje napredovat.


VI: Ugovori

Ne dozvolite svojim pomočnicima da rukovode ugovorima vaših igrača. On će vas savjetovati da skoro svaki igrač nije vrijedan da primi novi ugovor, ali ukoliko vi odlučite da on rukovodi ugovorima isti će uraditi suprotno i produžit će ugovore svim igračima. Tada će te imati "horde" mladih i ne kvalitetnih igrača kojih se nećete moći riješiti samo tako. Nakon postizanja određene životne dobi oko 17 godina, nagradite mladog igrača(ukoliko je bio dobar) profesionalnim ugovorom. U suprotnom ga pustite da ide, osim ako ste sigurni da će od tog igrača biti nešto.


VII: Pozicijski trening

Nikad ne zaboraviti pregledati koje pozicije igraju vaši mladi igrači. Dok su mladi eksperimentirajte sa pozicijama ukoliko taj igrač ima karakteristike za tu poziciju. Svestranost igrača pomoći će vam da imate "širinu" u momčadi.


VIII: Vlastiti stav

Za one igrače[mi koji igramo FM] koji su detaljni i pregledavaju svaku sitnicu vođenje rezervi i mlađih kategorija zna biti nekada jako zabavno i često će ti igrači bolje procijeniti mlade nade nego neki trenerski izvješataj ili nešto drugo.


http://www.soccercoachingsupplies.com/acatalog/deluxe-tactic-board.jpg

 

NASTAVIT ĆE SE

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |