Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

01.01.2026. - Gnk Dinamo Zagreb & Croatia By Dex6


dex6®​
 Share

Recommended Posts

http://i289.photobucket.com/albums/ll224/dex6/432-1.pnghttp://i289.photobucket.com/albums/ll224/dex6/761.png

01.01.2026. GNK Dinamo Zagreb i Hrvatska by dex6

 

1. Podaci o manageru

Profil

Statistike

Biografija

 

http://i289.photobucket.com/albums/ll224/dex6/432-1.png

2. GNK Dinamo Zagreb

Informacije

Infrastruktura

Trofeji

Statistika

 

2.1 Igrači

 

Anderson – naturalizirani Brazilac, došao u klub prije 9 godina iz Temišvara nakon serije Kelavinih kikseva. Trenutno je prvi vratar kako Dinama, tako i Hrvatske reprezentacije.

Domagoj Đoković – pričuvni vratar. Došao je iz Hajduka prije godinu i pol kada sam se rješavao stranaca. Bez profesionalne utakmice.

Matija Palčić – treći vratar, produkt omladinske škole. Tu je reda radi.

 

Zoran Čurčić – reprezentativac BiH došao je za 7.5M€ iz Leccea prije godinu i pol u naletu rješavanja stranaca. Odonda suvereno drži desnu stranu obrane.

Semir Merdanović – ovaj gastarbajter i povremeni reprezentativac Elfa došao je prije dvije i pol godine iz Hannovera kao slobodan igrač. Jedna od boljih investicija u čitavoj karijeri.

Miha Resek – mladi Slovenac došao je, kao i većina igrača, prije godinu i pol. Odšteta koja je Totenhamu plaćena za njega(13M€) najveća je u povijesti kluba. Nesumljivo je velika budućnost pred njim.

Mahir Džafić – još jedan gastarbajter u Dinamu. Prije godinu i pol za njega je plaćeno 1.2M€ njemačkom trećeligašu. Žao mi je što ima samo BiH državljanstvo, jer inače bi već bio standardan reprezentativac Hrvatske.

Dino Barišić – za ovog mladog stopera prije dvije i pol godine plaćeno je na račun Herthe čak 2.5M€. Trenutno je 3. stoper Dinama i kuca na vrata reprezentacije.

Jovan Velinović – ovaj mladić došao je iz OFK-a za cca 800k€. Nakon što je Roberto Viduka tražio sporazumni raskid ugovora, Jovan je promoviran u prvu momčad za koju je skupio 9 nastupa.

Zvjezdan Markić – sam Bog zna zašto sam ga doveo i zašto sam za njega platio čak 3.9M€. Nešto je i igrao dok nisam nabasao na dragulja u svom dvorištu koji ga je bacio u 3. plan.

Matej Mlinarić – povremeni reprezentativac Švicarske došao je iz Atromitosa za 425k€. Pošto igra uglavnom samo u HNL-u, zbog ofenzivnih sklonosti je ispred Markića.

Zdravko Babić – produkt omladinske škole. Za ovog dečka nemam riječi kojim bi ga opisao. Stalno je na meti velikih klubova.

 

Dubravko Rupčić – još jedan izdanak omladinske škole. Trenutno je 5. srednji vezni u momčadi i pozicija mu se može samo pogoršati. Vjerojatno će sada put Lokomotive da bi se oslobodilo mjesto igraču iz juniora.

Stjepan Kalinić – prije godinu dana ukraden je najvećem rivalu, Zadru, za gotovo 2M€. Definitivno budućnost kluba.

Zvjezdan Mađarić – kada je prije godinu i pol dolazio iz Newcastlea za 3.5M€ bio je zamišljen kao polušpica. Promjenom formacije prekomandiran je na lijevo krilo gdje služi kao zamjena, odnosno igrač za HNL.

Romano Klarić – došao prije godinu i pol iz Motherwela za 2.5M€ čisto zato jer mi je trebala zamjena za Đorđevića. Danas je prvo krilo kluba i reprezentacije. Ugodno iznenađenje.

Mario Solomun – još jedan igrač koji je cijelu karijeru kraj Maksimirske šume. Forsira se na desnom krilu i intenzivno trenira brzinu.

Josue Fernandez – kapetan kluba, jedini igrač uz Andersona koji je preživio egzodus stranaca. Prije 6 godina plačen je Velezu 2M€, a sada dobivam ponude i od 40M€. Najnovije priznanje mu je što se našao među rezervama najboljeg tima svijeta.

Mateo Kovačić – potrefilo me baš na ovom saveu da mu je PA u potpunosti limitiran. Ali čak i takav Kova je još uvijek važan kotačić u svim mojim planovima.

Matej Čović – prije 4 godine za ovog, onda talenta, plačeno je Belupu 3.5M€. Strašno zahvalan igrač.

Martin Vuka – davnih dana došao iz Osijeka za 800k€. Ključan igrač i Dinama i reprezentacije. Kada god zagusti, on je taj koji nas izvlači golovima i asistencijama.

Ljubiša Đorđević – ovaj produkt Partizanove omladinske škole došao je prije 8 godina iz Krasnodara za svega 750k€. Dugo vremena su on i Fernandez po krilima nosili Dinamo do europskih uspjeha, a danas je zbog godina tek treći izbor na poziciji desnog krila, u važnijim utakmicama ima prednost pred Solomunom.

 

Damir Đoković – još jedan mladić iz omladinske škole. Trenutno tek četvrti izbor za napadača.

Edo Boljat – došao je prije godinu i pol tijekom kroatizacije momčadi. Belupu je plačeno čak 8M€ samo zato jer je redovito od mojih braniča radio budale, pa da stanemo tome na kraj.

Almir Zuko – skoro ga nisam doveo jer sam smatrao da je 7M€ puno za njega. Kako bi samo pogriješio da ga nisam doveo, daleko najbolji napadač u klubu.

Ive Pukljak – dosad najbolji izdanak omladinske škole. Slučajno sam ga našao u Lokomotivi na posudbi i odmah vratio u klub. Prošle sezone proglašen za najboljeg igrača kluba, a strašnu formu iz kluba nastavio je i u reprezentaciji.

Velimir Stipković – iako je veliki talent, tek je peti izbor za napadača. Inače je i najmlađi strijelac u povijesti kluba, zabio je sa nepunih 16 godina.

 

2.2 Omladina

Igrači

Nikola Vlak

Stjepan Čulina

Aleksandar Ilić

Zvonimir Šimić

 

2.3 Trenutno stanje

Financije

Liga

Kup

Liga Prvaka

Liga Europe

 

 

http://i289.photobucket.com/albums/ll224/dex6/761.png

3. Hrvatska

Repku sam preuzeo kad je bila tamo negdje oko 40. mjesta na svijetu.

Ranking reprezentacija

Roster

Kvalifikacije za WC

Skupina WC

 

:download:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Hvala Wiz. Što se tiče domaćih igrača bila je rekonstrukcija tima jer sam potpuno skrenuo sa staze.

Sad sam zapravo shvatio da je Ljubiša Đorđević zapravo Lazar Marković.(prema datumu rođenja i prema slici). xD

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |