Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Dodavanje Medija [Tutorijal]


prodo
 Share

Recommended Posts

U ovom tutorijalu ćemo objasniti kako dodati stvarne medije u igru te na taj način učiniti press konferencije, a time i igranje, još zanimljivijim.

 

U editoru idemo na dio Media Sources i biramo Add u donjem desnom kutu. Otvara se dio u kojem upisujemo naziv medija i URL adresu po želji. U ovom primjeru dodajemo HRT (Hrvatsku radio televiziju). Zatim dolazi dio u kojem se bira u kojem periodu taj medij izvještava (ili izlazi, kod novina i časopisa). S obzirom da je ovo TV biramo Anytime.

 

http://i.imgur.com/P8qjs.png

 

Idući dio, Scope, se odnosi na obujam medija tj. kolika je njegova snaga u globalnim okvirima. S obzirom da je ovo televizija koja se uglavnom gleda u RH, biramo National.

 

http://i.imgur.com/PWdM6.png

 

U sljedećem dijelu biramo Style. Ovo se odnosi na tiskane medije i pobliže objašnjava njihov tip i stil pisanja. Tabloid - kraće, senzacionalističke vijesti, Broadsheet - ozbiljni, informativniji i obujmom veći članci. S obzirom da se ovdje radi o nacionalnoj televiziji ostavljamo na Not Set.

 

http://i.imgur.com/iusER.png

 

Idući korak je određivanje oblika medija, Types. Tu biramo je li se radi o novinama, magazinu, televiziji, kladionici i sl. Posebno je zanimljiv tip Bookmaker (kladionica) koji se, ako se doda, pojavljuje pri predviđanju plasmana u ligi prema koeficijentima na početku sezone. U ovom slučaju mi biramo TV.

 

http://i.imgur.com/uhYpQ.png

 

Zatim prelazimo na dio Areas Covered u kojem ćemo pobliže označiti što sve prati ovaj medij i samim time gdje će se pojavljivati u igri. Prvi dio je Continent gdje biramo Europu. Pod Nations biramo Hrvatsku. Local Region ćete postaviti ako medij djeluje isključivo na određenom lokalnom području (npr. TV Dalmacija pokriva lokalnu regiju Dalmatia). City ćete postaviti ako je područje djelovanja još uže pa imamo neki gradski portal ili novine. Competitions ćete postaviti ako medij prati jedno ili više određenih natjecanja (npr. T-Portal prati MaxTV 1. Ligu). Clubs ćete najviše koristiti ako radite klupske medije (npr. Hajduk.hr). U našem slučaju postavljamo samo kontinent i državu.

 

http://i.imgur.com/2mK8E.png

Edited by prodo
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |