Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

La Dea


Dino151
 Share

Recommended Posts

Atalanta

 

http://i.imgur.com/Gz2PM.png

 

Osnovni podatci:

 

Osnovan-1907

 

Predsjednik-Antonio Percassi

 

Stadion-Aleti Azzuri d'Italia(25000)

 

Najveći uspjeh-Osvajanje kupa 1963

 

Nadimak-Božica(naslov),crno-plavi

 

 

Atalanta je Talijanski nogometni klub iz Bergama koji se trenutno natječe u Serii A. Najveći uspjeh joj je osvajanje kupa 1963,te četvrtfinale Kupa Uefa 1991.

Atalanta je najupješniji klub iz ne-metropolitanskih gradova.Najveći rival joj je Brescia,a navijačko rivalstvo dijeli još sa Veronom,Genoom,Fiorentinom...

 

 

Stadion

 

http://i.imgur.com/oxemS.jpg

 

Prijašnji naziv stadiona je Mario Bramma,koji je sagrađen 1927. a otvoren godinu poslije.Kapacitet iznosi nešto manje od 25000 mjesta,a 2010 podnesen je zahtjev za novim stadionom,koji je odbijen.

Stadion još koristi drugoligaš AlbinoLeffe

 

http://i.imgur.com/A1KhQ.jpg

 

Zašto sam uzeo ovaj klub?

 

Kao prvi razlog se navodi odlična nogometna škola u Bergamu,koji će biti osnova za igradnju ekipe za vrh Italije.

Odlučio sam ih pomiješati sa brojnim iskusnim igračima,po kojima je i Atalanta poznata,jer su brojne Talijanske zvijezde prošle kroz ovaj klub,naravno,ne na vrhunsku karijere.Treći razlog je što nisam primjetio da itko igra sa ovim zanimljivim klubom.

 

 

Filozofija igre?

 

Kratko i jasno,što više kopirati Talijanski stil nogometa,odnosno,raditi što više na obrani,a u napadu ako uđe,dobro.

Disciplina,te agresivnost i borba biti će naša glavna prednost,uz mladu ekipu,te povezanu cijelu sa visokim stupnjem harmonije.

Izuzetaka neće biti,ni za glavne zvijezde,ni za mlade talente.Preko 100.000k/tjedno nećemo ići,niti ćemo kupovati skupe igrače,nego ćemo čekati TL,ili kada isteknu ugovori.

 

Što možemo očekivati u idućem reportu?

U idućem reportu ćete moći vidjeti moje transfere iz prve sezone,financijsku situaciju,te pregled prve polusezone.

 

Zadnja riječ?

 

Nadam se da ćete me pratiti.

Pozdrav

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Prva polusezona(preskočio sam prvu sezonu)

 

http://i.imgur.com/3QajZ.jpg

 

 

Transfer rok(ljetni)

 

http://i.imgur.com/medbt.png

 

Riječi uvoda...

 

Transfer rok bio je bogat događanjima,prije svega dolaznim transferima,ne računajući igrače koji su napustili klub,jer 75% njih nije zaslužilo igrati ni 3.HNL.

Potrošili smo ne velik iznos,većina je pripala na Verrattia,koji je čudo,ne bug.Dobili smo solidnu financijsku injekciju u liku ovih 9.5 miliona zarađenih na nepotrenim igračima.Prije svega kao dolazna pojačanja,tražila su se imena od ugleda i kvalitete,te mlade snage koji dolaze iz većih krajeva,koje nisu dobili priliku zasjati punim sjajem..pa krenimo.

 

Pippo Inzaghi?

 

Doveden iz par razloga,ukoliko ste pažljivo pratili prvi nastavak priče,on je jedan od igrača koji je već igrao u Atalanti,ali zbog viših ciljeva je prešao u Juventus.

Njegov povratak označen je velikim dobitkom,ali zapravo,nije tako bilo.Izbačen je nakon par mjeseci,nakon samo jednog gola,te svađom sa mnom,on je izvukao deblji kraj.Sada čisti WC u Lecceu.

 

Fabio Liverani?

 

Do prije par godina,bio glavni dio vezne linije prvo Lazia,pa Fiorentine,ali sustigle su ga godine.Doveden zbog odličnih(još)mentalnih ocjena,te kao ideja da bude tutor možda Verrattiu,ili nekome drugome mladom igraču.Ali,također nije bilo tako.Nisam mu davao prilike,jer mjesto u sredine sigurno drže Perrotta i Verratti,a sa trojicom ne igram.Svađa je rezultirala njegovim napuštanjem kluba.

 

Enzo Maresca?

 

Možda moja najveća greška prijelaznog roka,došao za iznos u novcima,pokupio 90-tak tisuća mjesečno,a dao veliku 0,i također prijevremena izletio iz ekipe.

 

 

Igrač koji je Italiji donio naslov prvaka 2006 u Njemačkoj,danas je veteran u mojoj viziji Atalante,kao lijevi bočni,ali sam ga sada prebacio malo gore,na krilo,kao neka vrsta playmakera,jer mu je brzina 10,što je izuzetno slabo na krilo.Donosi dobre rezultate,zasada.

 

 

Jedan od anonimusa u ekipi,totalno novi igrač i na mojoj scoutskoj karti,ali se vidi da dečko ima talent.Nakon što nisam imao nekog velikog izbora na mjesto napadača,ubacio sam njega,koji je vratio sa 2 pogotka.On je također Talijanski mladi reprezentativac.

 

 

Možda neki od vas znaju ovog bivšeg talente prvo Intera,zatim i Milana,kojem je istekao ugovor u Milanu.Pronašao je mjesto kod mene,ali zasada nije pokazao nešto za čega mogu reći da sam pogodio sa transferom,jer igra rolu koju drži Verratti,koji je neispušta iz vida.Vjerovatno posudba u proljetnom dijelu sezone.

 

 

Poznat vjerujem svima,dugo u Romi,prije u nebitnim Talijanskim klubovima.Doveden prije svega jer ima prepuno klinaca u sredini,da izravna ravnotežu i da zauzme mjesto vođe tog dijela ekipe.

Zasada možda griješim oko njega jer je po vokaciji AM,a igra CM,ponekad i DM,ali vjerujem da će proigrati.

 

 

Također iz Romine škole,backup za Belinia,kojeg će poslije zamjeniti na mjesto lijevog beka.Nije primirisao teren,niti neće ovu sezonu.

 

 

Pošto smo na lijevom krilo biti tanki,dovden je ovaj dešnjak,poznat Talijanskoj publici,prije svega igrama u Sampdorii.Ima kvalitetne ocjene,zabija rijetko,ali koristan igrač.

 

 

Ovaj igrač je čudo,ponavljam.Dovoljno govori da je na popisu Italije za EP ove godine,a ima samo 20 godina.Igre nisu još na visini,barem po ocjeni,ali po njegovim kretanjama se vidi da ima žara,ima talenta,i ima volje da bude najbolji.Probati ću od njega sastaviti mog Pirla.

 

 

Nekada kapetan Lazia,i igrač Milana,danas moj prvi izbor za desnog beka.Zasada odlično pojačanje.

 

Pripreme

 

http://i.imgur.com/5a3m3.png

 

Par riječi?

 

Prosjek prosjeka,što naravno govori da će trebati vremena da se iz moje glave stvari realiziraju na teren,što ćete poslije vidjeti.Par utakmica je vodio asistent,par ja,nisam se zabrinio porazima,jer oni su sastavni dio pobjede.

 

Seria A

 

http://i.imgur.com/R5qQv.png

 

Počela i Seria A,naša prva sezona zajedno,nisam postavio nikakve ciljeve,samo da je izboriti i iduće godine istu,znači ne padati dolje.

Vatreni debi imao sam na Olimpicu,kod favoriziranog

Lazia,gdje smo uspjeli izvući 0.Druga utakmica,i prva u Begramu pokazala je zapravo koliko smo još mali,te nas je Gilardino i ekipa smazali u par trenutaka i odnijeli nam sva tri boda.Slijedio je put u Genou,na noge povratniku Sampdorii,opet 0,za novi mršavi bod.

Onda je slijedio naš prvi derbi,favorizirani

Juve je došao u Bergamo s mislima okrenutim na samo tri boda,ali smo opet izvukli 0.Tada je Consigli branio čuda.Zatim smo došli na noge Torinu,koji nas je isprašio sa dva pogotka Bianccia,iskusnog napadača.

Da naš križni put ne može biti teži,igrali smo sa Milanskim dvojcem iduća dva kola,sa

Milanom

pogađate 0,sa

Interom isto nulu,ali sa naše strane,sa njihove je bila jedinica,gol nekom Kislinga,kao glavnom u 70-i nekoj.

I onda renesansa,klasicizam,Atalantski narodni preporod,kako god želite,Inzaghi je pokazao Sieni da joj mjesto niej u Serii A,iako je tu bilo još sporednih prilika.

Naše je slavlje kratko trajalo,jer smo se izvukli na zonu spasa.

Nene je rekao svoje ime i zaključao tri boda svojim hettrikom.

Onda slijedi samo sunčano vrijeme(iako dolazi zima),

Silicijanci padaju odličnim 1-0,Novara 2-0,Lecce 1-0,i tu smo već bili na granici gornjeg dijela tablice.

Bolonjezi da nisu dali dva boda,ali nisu nam ni uspjeli zabiti gol,pa je bila ponovo 0.Zamjenio sam redoslijedom tekme Leccea i Bolonje,ali nije ni bitno. :D

I onda,veliki

Napoli,sa kraljem crnaca Adebajorom,te Nikom Kranjčarom,nam dolazi u goste.Upravo taj dvojac,prvi puta da vidim Kranjčara da zabija glavom gol,odnose kao nove bodove iz Bergama,ali onda se budimo,i ipak sustižemo na 2-2,ovo je pobjeda u obliku remija.

Do kraja sezone rutiniramo,

Parma 2-1,te Udinese,koje je služimo near postom,popilo tricu,za kraj jedne uspješne polusezone.

 

 

Talijanski kup

 

http://i.imgur.com/fu26M.jpg

 

3.Pretkolo

 

 

Lagano zagrijavanje i preskok prve stepenice.

 

4.Pretkolo

 

 

Još jedna utakmica u kojoj smo pokazali da možemo puno,možda ćemo tražiti izliku da Perrota nije trebao dobiti crveni,ili da smo trebali ofanzivnije igrati,ali ja ne krivim svoje igrače,ovo je bio poraz ravan pobjeda,koja je slijedeći puta biti,siguran sam.

 

Prva postava?(bez SS-ova)

 

http://i.imgur.com/a3qsf.jpg

 

Golman

Andrea Consigli

 

Strašan golman,nije ni čudo što je na popisu Talijanske reprezentacije.Malo je pao u drugom dijelu polusezone,ali sve skupa,veliki golman za naše uvjete.

 

Desni bek

Massimo Oddo

 

Dvojka koja igra vrlo dobro,teško je od njega očekivati ofenzivni dio,jer ipak na leđima su 36,dobio je i novi ugovor,do 2014,ako preživi.

 

Desni stoper

Thomas Manfredini

 

Ovaj bivši defanzivac Udinesea,čvrstvo neda svoju poziciju,možda i boljem Massielu,koji je trenutno najskuplji igrač tima,ali Thomas je trenutno bolji,a igraju samo najbolji.

 

Lijevi stoper

Stefano Lucchini

 

Izrazito tehnički potkovan stoper,koji igra dobro,te može igrati u cijelom dijelu obrane,znači i bekove.

 

Lijevi bek

Gianpaolo Belini

 

Popularno ga zovem,naš Zanetti,čovijek sa 330 nastupa za prvu momčad Atalante,iz koje nikada nije išao,odličan i vrlo zahvalan igrač.

 

Desni vezni

Matias Schelotto

 

Igrač vrijedan pažnje,planiram ga ipak prebaciti na mjesto beka,a na mjesto veznog staviti nekoga koji je više ofanzivniji,od Matiasa.Pokazao već da je ispred njega velika budućnost.

 

Desni srednji vezni

Simone Perrotta

 

Već nakon par nastupa pokazao da će biti pojačanje,te vjerujem da će u dobrom stilu izgurati i drugi dio sezone,a onda ćemo vidjeti.

 

Lijevi srednji vezni

Marco Verratti

 

Deep playmaker,novi Pirlo,kakogod,kvaliteta je tu,sa samo 20 godina.

 

Lijevi vezni

Vladimir Koman

 

Igrač velikih tehničkih sposobnosti,i koji ima zadatak ulaska u prostor,zasada igra koliko može,ubaciti ću mu i neku konkurenciju uskoro.

 

Polušpica

Max Moralez

 

Omalezi ofenzivac,idealni trequarista,zasada nije takav,te sve više razmišljam da ga prodam,iako imam 10 miliona TB.

 

Napad

Manolo Gabbiadini

 

Zasada najviše pokazao od napadača,čak 4 gola,ali vrlo važna,istisnio Marilunga,te vjerovatno prva špica u proljeće.

 

Spisak cijelog rostera

 

http://i.imgur.com/ggpox.png

 

Zimski prijelazni rok?

 

Srezao sam popis na 24,25 imena,možda bi nam dobrodošao jedan klasični mesar u sredini,možda jedan dobar napadač,ali ne vjerujem da ću posegnuti sa ikojim,jer ne želim kvariti trenutnu harmoniju.

 

Zahvala svima koji prate

 

Hvala ukratko svima koji prate,neki komentari dobiti će pohvalu,neki ne.

Pozdrav do idućeg reporta.

:)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nisam nesto ovako ocekivao. Steta sto sh Pipa odbacio, mogao bi biti odlican tutop mladjim igracima.

Biti ispred Milana i Lacija nije mala stvar. Sretno, provirim ponekad jer ce me zanimati koliko ce ti trebati da dovedes neko veliko ime, a da nije Italijan.

Link to comment
Share on other sites

Što se tiče tvog prvog dijela-Što si očekivao? :P Pipo je izletio jer očekivano nije htio biti dio kolektiva,nego na koju kritiku je odgovorio na krivi način,i odletio,a nama je glavni uvjet disciplina te harmonija.

Drugi dio-Ne vjerujem da ću puno stranaca dovoditi,zbog harmonije.

Link to comment
Share on other sites

Pa napisah, da ces dovesti Pipg i ovu stariju gardu. Neka, malo drugacijeg za pocetak. Da se ispravim, pozitivno drugacijeg, inace ne bih bio zainteresovan da pratim.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

report br.3

Drugi dio prve sezone-2012/13

 

http://i.imgur.com/5PyZk.jpg

 

 

Što smo vidili u prošlom reportu?

 

-8.mjesto u Serii A

 

-ispadanje od Genoe iz kupa

 

-promjenjena momčad,koja cilja visoko

 

-financije oko 10 miliona

 

-gradi se Talijanski stil,baziran na obrani

 

 

Zimski transferi

 

 

Tomasso Rochi?

 

Doveden kao najveće pojačanje,do kraja sezone,što je i pokazao.

 

Sergio Pellisier?

 

Isto jedan iskusan napadač,legenda Chieva,također potpisao do kraja sezone.

 

Simone Padoin?

 

Dijete kluba,nakon propalog dijela karijere u Juve-u,vratio se u staro jato,te iskustvo preuzeo lijevu stranu vezne liniji,pogodak od transfera.

 

Tomasso Arigoni?

 

Najmanje poznat među ovom ekipom,mladi 18-šnjak iz Cesene,doveden za najveće novce,vjerujem da će izrasti u pravog igrača.

 

Odlazni

 

Otišli su redom Max Moralez(posudba),a otkaz je dobilo preko 15 igrača,među kojima je i Lucchini,koji je bio standardan u prvom dijelu sezone.Neki igrači su poslani na posudbu,jer je bio previše igrača u rosteru.

 

Seria A

 

http://i.imgur.com/0PJwb.png

 

Početak druge polusezone počeo je vrlo dobro,pala je

Catania 1-0 u Bergamu.Sve smo to krivo nadokladili dva porazima od slabe Brescie u derbiju,te Rome,gdje naš se pojeo Boriello.Ali,zato drugi stanovnik Olimpica je pao,a to je Lazio,2-0.Isto takvo smo igrali sa stanovnicima Genoe,sa istoimenim klubom 1-2,dok je Sampdoria pala 3-1.

Ove godine najbolja ekipa

Juventus,kao i u RL,su nas dobili 2-0,iako je poraz mogao biti i veći.Opet smo to vratili njhovim prijateljima iz grada,Torinu,koji je pregažen sa 4-0.III onda,najveća utakmica moje karijere dosadašnje,pao je veliki MILAN 1-0,strijelac veliki Tomasso Rochi,ali nisu uspjeli dobiti Inter,ostalo je 1-1.Siena nas je dobila u idućem kolu,jedna od slabijih utakmica.I onda najveća pobjeda,5-2,iako su vodili 2-1,a klub se zvao Kaljari.

Dva nebitna remija sa

Palermom i Novarom su nam smanjile šanse za Europu. Zatim dvije pobjede,2-1 protiv Bolonge,te 3-0 protiv Leccea,dominacija je bila vidna. Super jaka ekipa Napolia,nas je dobila golom iz kornera u 93.ćoj minuti,golom crnog sina Dijabija.

Nažalost,taj događaj nas je moralno uništio,tako da nismo uspjeli dobiti ni raspalu

Parmu,bilo je 2-2.Ipak smo se malo vratili,dobili smo Udinese,u vrloj teškoj utakmici,gdje smo taktički odigrali odlično.Ali,pošto se nastavlja ova toplo-hladna sezone,poraz od nemoćne Catanie,totalno je unišio naše snove o Europi.Iako smo se barem na kratko vratili,gaženjem Brescie,poraz od Rome te pobjedom Milana ostali smo kratki,na kraju nedovoljni,7.

 

 

 

Odlučio sam ovaj report podijeliti na dva dijela,prvi su rezultati,drugi igrači i moji ukupni dojmove o prvoj sezoni.

Hvala svima koji prate i komentiraju.

Edited by Dino151
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Uh kakva zvijer ovaj Rocchi,hoće li biti SS njegov?...Da se vratim na ligu,jednostavno savršenstvo,sedmo mjesto,ali ipak si bio tako blizu,a tako daleko od Europe...Malo previše kartona dobijaš,možda bespotrebno,ne znam...i da te pitam,zonska obrana ili igrač na igrača?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Biti će SS-ovi svih igrača,večeras ne vjerujem.

Kartoni su posljedica agresivne igre,koju jednostavno moram igrat kako bi postigao nesto. Sto se tice obrane,na default je,ne volim zonal,a branici su mi preslabi za man.

 

Hvala momci na pohvalama.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Rezime sezone

 

....Prijeđimo na stvar,a to su igrači..

 

 

http://i.imgur.com/Yvjpg.jpg

(Mislim da je ovo idealna slika,i furat ću ju do kraja karijere)

xD

 

 

Golmani:

 

 

 

Godine:25

 

Nastupi:36

 

Golovi:/

 

Uloga u ekipi:prvi golman(first team)

 

Moj dojam:

Golman visokih kvaliteta za Seriu A,ne zamjenjiv,te trenutno treći golman Italije.

 

 

 

 

Godine:21

 

Nastupi:4

 

Golovi:/

 

Uloga u ekipi:backup ili rezerva

 

Moj dojam:

Mladi golman(trenutno u21),je klasična rezerva,bilo je ponuda od preko 2 miliona eura,ali odbijeno.

 

 

Obrana

 

 

Godine:32

 

Nastupi:27

 

Golovi:/

 

Uloga u ekipi:rotacija

 

Moj dojam:

Iskusni stoper koji je uletio u prvi sastav nakon rastanka sa Lecchiniem,nije ništa posebno,te je otišao iz kluba.

 

 

Godine:21

 

Nastupi:6

 

Golovi:/

 

Uloga u ekipi:backup

 

Moj dojam:

U debiu svom bio igrač utakmice,nasljednik Belinia.

 

 

Godine:36

 

Nastupi:23

 

Golovi:3

 

Uloga u ekipi:prvi sastav

 

Moj dojam:

Iskusni legionar u crno-plavom dresu odigrao je standardno,te upisao tri gola iz penala,pala mu je koncentracija u drugom dijelu sezonu,te mu je ova nova sezone vjerovatno zadnja.

 

 

Godine:32

 

Nastupi:31

 

Golovi:0

 

Uloga u ekipi:prvi sastav

 

Moj dojam:

Kapetan i legenda kluba sa preko 350 nastupa,također malo stao u drugom dijelu,ali ima tko će ga zamjeniti.

 

 

Godine:26

 

Nastupi:32

 

Golovi:3

 

Uloga u ekipi:prvi sastav

 

Moj dojam:

Na početku glasio kao najvažniji stoper,te branić,na kraju izletio iz kluba.

 

 

Godine:26

 

Nastupi:24

 

Golovi:1

 

Uloga u ekipi:rotacija

 

Moj dojam:

Dijete kluba,dobio dosta prilika,te ove godine uz jedno pojačanje prvi stoper.

 

Talent godine

 

 

 

Vezni red

 

 

Godine:24

 

Nastupi:32

 

Golovi:2

 

Uloga u ekipi:rotacija

 

Moj dojam:

Doveden za male novce,nije pokazao neki veliki talent,leti uskoro.

 

 

Godine:29

 

Nastupi:20

 

Golovi:3

 

Uloga u ekipi:prvi sastav

 

Moj dojam:

On se zove pravo pojačanje,to je dosta.

 

 

Godine:35

 

Nastupi:32

 

Golovi:1

 

Uloga u ekipi:prvi sastav

 

Moj dojam:

Iskusni veznjak,nije baš dominirao očekivano,ali srećom,odlazi u mirovinu na kraju sezone.Sretno mu dalje.

 

 

Godine:18

 

Nastupi:5

 

Golovi:0

 

Uloga u ekipi:budućnsot ekipe

 

Moj dojam:

Suprotno od Perrote,mlad,poletan,odlučan da uspije,i predviđam mu veliku karijeru.

 

 

Godine:21

 

Nastupi:10

 

Golovi:0

 

Uloga u ekipi:budućnsot ekipe

 

Moj dojam:

Najmanje pokazao,a ne može se reći da nije dobio priliku,prilike čak,ne znam posudba,pa ćemo viditi.

 

 

Godine:22

 

Nastupi:32

 

Golovi:6

 

Uloga u ekipi:ključni igrač

 

Moj dojam:

Najbolji igrač prve sezone,hvalim ga u svakoj temi,glavni,najbolji,jedini.

 

 

Godine:20

 

Nastupi:35

 

Golovi:3

 

Uloga u ekipi:prvi sastav

 

Moj dojam:

Jedini uz bok Matiasu,možda ne po scoreu samom,nego po igri,velika je budućnost pred njim.

 

 

Godine:24

 

Nastupi:26

 

Golovi:3

 

Uloga u ekipi:prvi sastav

 

Moj dojam:

Igrač koji je igrao od desne do lijeve strane,od DM do napada,sve igra,nažalost,sve jednako loše.

 

 

Napad

 

 

Godine:35

 

Nastupi:15

 

Golovi:11

 

Uloga u ekipi:prvi sastav

 

Moj dojam:

Bog.Otac.

 

 

Godine:23

 

Nastupi:25

 

Golovi:4

 

Uloga u ekipi:rotacija

 

Moj dojam:

Počeo kao starter,prvi napadač,završio kao backup za krilo,čudna putanja ovog igrača.

 

 

Godine:21

 

Nastupi:24

 

Golovi:4

 

Uloga u ekipi:rotacija

 

Moj dojam:

Vukao prvi dio sezone,drugi se izgubio,nadam se dobroj drugoj sezoni.

 

 

Godine:34

 

Nastupi:11

 

Golovi:4

 

Uloga u ekipi:rotacija

 

Moj dojam:

Zabio u debiju,pa se ozljedio,poslije se vratio,ali ne dovoljno da ostane u klubu, za dalje.

 

 

 

Zahvalnica igračima(ovaj put)

 

Svoje karijere završavaju:Cristian Doni,Simone Perrotta,,Sergio Pellisier,dok Grosso i Rocchi su najavili zalazak nakon ove sezone.Također Inzaghi,Maresca i Liverani su završili karijere,a oni su ponavljam,prvu sezonu počeli sa nama.

 

Zašto ovako mal' izvještaj?

 

Iskreno,planirao sam duže i svašta toga napisati,ali svladao me umor,te više stvarno nemam snage pisati,ni misliti,rasjecko sam taj kraj sezone,nadam se da ste sve važno pohvatali,i da vam se sviđa karijera.

 

Pozdrav.

Link to comment
Share on other sites

Rezime prve sezone (2.dio)

 

http://i.imgur.com/WbOjn.jpg

 

Rasprava oko starine ekipe?

 

Vjerujte mi da sam u ovih 6 godina koliko igram FM,naučio obavljati transfere za sve žive načine i znam u 90% slučajeva znam što mi taj igrač može donijeti a što odnijeti.

Stojim apsolutno iza svakog transfera i dao sam vam obrazloženje zašto.

Prošle godine ako se sjećate,igrao sa Monacom,i sastavio tim od igrača do 21,22 godine iz cijelog svijeta.

I što bi?.. Bum,ali onaj loši,jedva izborili opstanak,dok nisu stigli stariji momci,da donesu balans između linija,i naravno,krenulo je na bolje.Tu pogrešku neću učiniti ovdje,bitna mi je harmonija,i to će nešto što mi je važnije od svega.

Malo ću vam spojlat,imao sam budzet od 27 miliona eura,novi ugovor,te planove za unaprijeđenje objekta za mlade.I koliko sam potrošio,milion dva više od odlaznih transfera,ne želim.

Imao sam priliku za zimu dovest K.P.Boatenga za 5,6 miliona + 250.000 mjesečne plaće,ali nisam,jer ne želim,to što mi on može ponuditi,napraviti će i Bonaventura od 35.000 plaće.

Ovo ljeto smo istu stvar imali sa Granerom,iako mi je trebala ta pozicija spojnice momčadi,momak je tražio 215.000 mj,moglo se to spustili,ali nema potrebe,samo domaći dečki mogu imati preko 100.000 mjesečno.

Što se tiče starine ekipe,tj centar na starije igrače,nisam primjetio da se u Italiji dale puno prilike mladima,ali ja to opet radim,niste primjetili Skelota,Manganija,Gabbiadinia,Marilunga,Arrigonia,Verratia,Colomba,ali,za njih imam poseban report,o tom više poslije..Ukoliko znate moj stil,uvijek dajem prliku mladim,u svakome klubu,na svakome mjestu,to ću raditi i ovdje,samo treba čekati,ne može sve odma.

Odlaze sada Perrotta,Roki,Pellisier,Doni,Manfedini,i stižu novi klinci,ali o tome također i u idućem nastavku.

Ako pratite nogomet,vidjeli bi ste da i Borussia i Valencia,i mnogi klubovi guraju klince,ali tu su opet stariji momci na ključnim pozicijama,kao što su Albelda ili Kehl,jer se ne može u jakim ligama igrati samo sa mladima,treba imati balans.

Možda je eagles u svojih 5 riječi reko više nego ja u cijelom ovom komentaru,nema veze,merak mi je ovo pisati.

 

 

Dobro-Loše (Prva sezona)

 

Dobre strane?

 

-osigurana financijska situacija

 

-7.mjesto,iznad očekivanja

 

-pojačanja u 85% dobra

 

-napravljen kostur za drugu sezonu

 

-povećani/pobošljani uvjeti za mlade

 

-taktika prošla dobro

 

 

 

Loše strane?

 

-Europa izmakla za par bodova

 

-svađe iz kojih je klub izašao kao pobjednik

 

-Kup podbacio

 

-reputacija nije puno se povećala

 

-razočarale glavne zvijezde (po skoru)

 

 

 

 

Zadnja riječ prve sezone?..

 

Biti će ipak riječi,sezona se ipak može smatrati uspješnom,pokazali smo da Atalanta nije neka vreća za napuhivanje Milana,Intera i ostalih.

U drugoj naravno da očekujemo napredak,i napad na Europu.

 

Hvala svima na komentarima,pozdrav.

Link to comment
Share on other sites

Naravno, ne kazem nista protiv starih igraca, samo da treba imati mladje koji ce uciti od njih i cekati sansu da kad ovi ne budu mogli vise da igraju da ih zamene ti mladi.. da budu spremni... Narvno da su bitan deo svakog tima iskusni igraci.

 

Inace dobra sezona, svidja mi se politika oko ugovora sto ne zelis da preplatis strance i to ponudjene igrace, tu se skroz slazem ;) Je*es robu koju nude od vrata do vrata :D

Edited by The Special One
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |