Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

René Adler


juanes
 Share

Recommended Posts


Osobne informacije

Ime:René

Prezime:Adler

Godina rodjenja:15.01.1987

Nacijonalnost:Njemac

Klub za koji nastupa:Bayer Leverkusen

Omiljena osoba:Kahn

Omiljeni klub:Bayer Leverkusen

Klubovi za koje je nastupao:VfB Leipzig, Bayer Leverkusen II

Utakmice za reprezentaciju:9(0)


http://www.torwart.de/typo3temp/pics/cc5d42a67a.jpg


Ličnost

Rene Adler je mladi talentovani golman Bayera iz Leverkusena. Rodjen u je u Leipzgu gdje je i prosao omladinsku skolu ovog nogometnog kluba te se istakao kao dobar golman. Cak je 9 godina bio clan Leipziga. Nakon toga, upao je u oko mnogim velikim klubovima iz NJemacke, i 2000. godine potpisao je za Leverkusen. Kada je tek potpisao ugovor proveo je dvije sezone u Leverkusenu II , a nedugo zatim je postao prvi golman Leverkusena sto je i dan danas. Za Levrekusen je ubiljezio 103 nastupa, a svojim kvalitetnim partijama na golu je i privukao izbornika Njemacke, te je pozvan u reprezentaciju. Za Elf je odigrao 4 utakmice, a prije A selekcije je igrao i za U-21 tim Njemacke, gdje je takodjer upisao 4 nastupa.

Pozicija

Rene Adler je golman, koji bi u budučnosti mogao biti i najbolji,+.

Prednosti

Za poziciju na kojoj igra, moze se reci da je Rene Adler veoma mlad i da moze jos puno napredovati. Ima solidne ocjene za jednog cuvara mreze. Jedan na jedan igra, refleksi, pozicioniranje i timska igra su glavne odlike ovog vrhunskog golmana.

Slabosti

Sasvim nebitne mane za ovog golmana. Moze se reci da je golman bez ikakve mane. Slobodnjaci i penali njemu uopste nisu bitna stvar jer igra na poziciji golmana. Zato ovo sam morao staviti pod mane jer su ovo jedine lose ocjene koje posjeduje Rene Adler, ali ih mozemo odmah zanemariti jer su i nebitne za poziciju na kojoj igra ovaj sjajni golman.

Trenutna sposobnost

Rene je golman od kojeg vrlo brzo treba ocekivati da stane na gol nekog tima iz lige petice. Pred njim je sigurno velika karijera i sigurno je da ce on jos vise napredovati u iducim godinama. On je golman koji je prepoznatljiv po krasnom reflexu a to je jedna od najvaznijih osobina koje krase najbolje svjetske golmane. Iako ima razvijenu koncentraciju nerijetko zna i pogrijestiti, ali to su sve sitne greske. Rene je veoma vrstan skakac i gospodari svojim golmanskim prostorom.

Potencijalna mogucnost

Veoma je hrabar mladic i rado istrcava na lopte dok bi neki golmani cekali dok im ne dojde napadac. Komunicira veoma dobro sa svojom odbranom, i mozemo ga nazvati komadantom Leverkusenove odbrane. Uz pravilne treninge mogao bi napredovati u svakom smislu igre.

Informacije o transferu

Mlad i talentovan. Ima jos dosta vremena pred njim i prostora za napredak. Svaki klub bi ga volio vidjeti u svome dresu no on nije zainteresiran.

Vrijednost: 5M funti

Opci utisak

Veoma mlad golman od kojeg se ocekuje puno, ali i on je za sada dao puno. Igra za Elf i to vrlo dobro. Ima sjajne ocjene u fm-u , a sto se tice RL tu je jos bolji. Ima sve preduslove da postane jedan od najboljih golmana u Europi. Mnogi ga smatraju nasljednikom Olivera Kahna, ali vidjecemo sta vrijeme donosi. Rene Adler je momak koji je zeljan dokazivanja i koji ce da ti sve od sebe da dokaze da je on bolji golman od onog koji vec ima u klubu i da zasluzuje broj 1 na dresu. Da biste ga doveli moracete izvojiti malo vise novaca. Pocetna cijena mu je 5 milijona funti, ali otprilike za nekih 7,5 milijona funti moze biti vas.


Video informacije:

http://www.youtube.com/watch?v=XLXwEjJYMT8&feature=player_embedded

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |