Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

[TUT]Kako u novu sezonu?


juanes
 Share

Recommended Posts

Kako u novu sezonu?


Sigurno su se mnogi od vas zapitali kako se pripremiti za novu sezonu.

Ja ću vam pokušati objasniti.


1. Pogledajte vas tim i vidite ima li igrača koji nisu igrali čitavu sezonu ili koji su propali. Ako ste ih pronašli stavite ih na transfer listu i prodajte/posaljite na posudbu. Ako ih pak ostavite postat će nezadovoljni i nečete imati ništa od njih. Zato je bolje kupiti mlade momke koji su željni dokazivanja i koji će davati sve od sebe.


2. Prije kupovine pogledajte vaš pomladak ili rezervni tim. Pogledajte ih kakvi su, da li je uopće potrebno za novim igračima? Sigurno će te nači nekog korisnog u vašem B timu.


3. Krenite u potragu za novim igračima. Kros prošlu sezonu ste uočili koji vam igrač treba da bi popunili određene rupe u sastavu. Nemojte biti raskalašeni sa novcem. Kupujte samo ono što vam treba. Bilo bi poželjno da kupite mlade igrače koji će vas služiti duži niz godina. Pošaljite skaute na posao jer će sigurno naći neko iznenađenje koje će vam dobro doći. Ne bi trebali kupovati više od 3 nogometaša, jer samim tim mjenjate strukturu vaše igre, a tim koji vam je bio uigran može se raspasti.


4. Kada ste pokupovali sve što treba krenite u isprobavanje. Prvo organizirajte 5 prijateljskih utakmica. U 1. utakmici koristite taktiku iz prošle sezone, naravno ukoliko je ista i dobra. u prvih 11 ubacite igrače iz mladog/rezervnog tima i pridoslice te vidite da li ste uradili dobru kupnju. U 2. utakmici ubacite igrače sa klupe te na poluvremenu promjenite igrače. U 3. utakmici stavite najbolje iz prve dvije utakmice i vidite na šta bi to izledalo. U 4. utakmici probajte novu taktiku, te ubacite igrače za koje vi mislite da su najbolji. U 5. utakmicu uđite sa najboljom taktikom i najboljim sastavom iz priprema. Zaključak: U prijateljskim utakmicama moći će te vidjeti koliko su dobri vaši igrači i taktika. Rotirajte što više da bi uspjeli izabrani najbolji sastav za novu sezonu.


5. Pregledajte vaš raspored za cijelu sezonu, predvidite sve moguče rasplete te ih probajte riješiti. Pohvalite igrače koji su se pokazali u pripremnom dijelu sezone.

 

PS. Nakon što uradite ove faze bit će te u punoj formi, te će te sa 100% snage uči u samu borbu za vaš cilj.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 3 weeks later...
  • 5 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |