Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Transfer Update [Tutorijal]


prodo
 Share

Recommended Posts

Što je transfer update?

Transfer update se obično radi za zimski ili ljetni prijelazni rok, a namijenjen je onima koji ne mogu čekati ili doći do službenog patcha koji sadrži takve transfere, a misle da imaju dovoljno informacija da odrade dobar transfer update, dovoljno vremena za izradu istog i koji imaju veliku želju da što prije počnu s igrom.

 

Što sadrži transfer update?

Transfer update obično sadrži transfere i posudbe igrača u prijelaznom roku, a u nekim slučajevima i transfere trenera.

 

Gdje pronaći razne neslužbene transfer updateove?

Na raznim forumima i stranicama posvećenim FM-u postoji dosta transfer updateova od kojih je možda najpoznatiji Marshall transfer update koji sadrži ogroman broj promjena u bazi. Također i naš ReSearch Team radi vrlo kvalitetan transfer update i nadam se da će to raditi i u budućnosti.

 

Zašto sam raditi transfer update?

Bez obzira na sve neslužbene transfer updateove koji se mogu pronaći zašto nekome priznati i vjerovati da poznaje vašu domaću ligu ili onu koju baš vi želite igrati bolje od vas? Možda vi znate bolje, detaljnije i možda se više želite fokusirati na određenu ligu.

 

Pri izradi transfer updateova postoje određeni, da ih tako nazovemo, naputci izrade koji se mogu iščitati iz službenih FM patcheva kroz posljednje godine i kojih bi se bilo dobro pridržavati, a to su:

 

-Ako je neki igrač na zimu promijenio klub uzima se kao da je on u tome klubu od samog početka sezone (znači cca 6 mjeseci duže nego u stvarnom životu)

-Posudbe koje se dogovore na zimu u FM svijetu se odrađuju od početka sezone do kraja sezone (također cca 6 mjeseci duže nego u stvarnom životu)

-Ako postoji vrlo pouzdana informacija da igrač u klub dolazi nagodinu može se staviti i future transfer

-FM ima politiku ne odrađivanja kratkotrajnih transfera (npr. posudba Henrya iz MLS-a u Arsenal na par mjeseci) ali za sebe ih po meni možete napraviti kao posudbe od početka sezone do kraja 10. mjeseca

 

Podatke za transfer update možete naći na službenim stranicama klubova kao i na:

 

http://www.transfermarkt.de

 

Gdje idete u gornjem izborniku na transfers, i u lijevom bočnom izborniku na Wintertransfers ili Alle Transfers. Tu također imate i dio Transferfenster gdje piše trajanje prijelaznog roka u svakoj zemlji pojedinačno. Zugang dio su dolasci, a Abgang odlasci, zelena * znači da je započela posudba, a crvena * da je prestala posudba. Ablosefrei je odlazak bez odštete, a Vereinslos slobodan igrač. Postoji i stranica transfermarkt.uk na engleskom jeziku ali je ova njemačka ažurnija što se novijih transfera tiče.

 

http://i.imgur.com/wg3PrTk.jpg

 

Najprije ćemo uraditi odlazni transfer npr. Felipea Santane. Najprije sa strane odaberemo people i Copy / Paste ime igrača pod Search zatim odaberete igrača i na dio Contract umjesto Borussie upisujete Schalke, pronalazite klub i klikom na Ok završavate transfer.

 

http://i.imgur.com/wlQUKIL.png

 

Sada ćemo napraviti dolaznu posudbu Moritza Leitnera u Stuttgart. Postupak traženja igrača je isti. Zatim idemo pod Contract i na dio Loan gdje u Search upisujemo Stuttgart i klikom na Ok završavamo transfer.

 

http://i.imgur.com/qzSIMeF.png

 

Zatim završetak posudbe Lassea Sobiecha. Postupak traženja je isti. Idemo pod Contract, na dio Loan gdje umjesto Greuther Furtha biramo None jer je posudba završila i igrač se vraća u Borussiu.

 

http://i.imgur.com/M5z2Gsf.png

 

Iduće je otpuštanje Patricka Owomoyele od strane Borussie. Kad smo pronašli igrača idemo na Contract, Club Contract i umjesto Borussie biramo None.

 

http://i.imgur.com/lpsibaX.png

 

Savjeti:

 

-Transfer update je najbolje raditi nakon što kompletno završi prijelazni rok u željenoj državi sa odmakom od 2-3 dana.

-Zna se dogoditi da neka Copy / Paste imena editor ne pronađe pa ih možete tražiti ručno po klubu u kojem piše da trenutno igraju.

-Ako niste sigurni jeste li pronašli pravog igrača (pogotovo zbog istih imena kod brazilaca i sl.) klik na tog igrača na transfermarktu i pogledajte mu godinu rođenja i usporedite s profilom igrača u editoru pod Details.

-Pripazite ako radite transfer update za lokalne lige (balkanske) da ako se neki poznati internacionalac vrati u svoj matični klub da mu ne zaboravite smanjiti plaću (u realnim okvirima) jer vjerojatno nije ovdje došao igrati zbog novaca koje je imao vani nego iz drugih razloga i buđeti naših klubova nebi mogli podnijeti primanja koja je takav igrač ranije ostvarivao.

-Ostale stvari koje možete naći za svakog igrača pod dijelom Contract nisam htio posebno objašnjavati jer uglavnom do tih podataka ni ne možete doći tako lako, a to su podaci koji se odnose na plaću, trajanje i ostale detalje ugovora i ako ih možete pronaći i igrate FM onda znate što znače i neće vam ih biti problem ispuniti ukoliko to želite.

Edited by prodo
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |