Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Kasper Peter Schmeichel


juanes
 Share

Recommended Posts

Osobne informacije

Ime:Kasper Peter

Prezime:Schmeichel

Godina rodjenja:5. studenog 1986.

Nacijonalnost:Danac

Klub za koji nastupa:Notts County

Omiljena osoba:Otac mu xD

Omiljeni klub:Man.U

Klubovi za koje je nastupao:Manchester City, Darlington, Bury, Falkirk, Cardiff City, Coventry City

Utakmice za mladu reprezentaciju:17(0)

http://m.gmgrd.co.uk/res/926.$plit/C_71_article_1082833_image_list_image_list_item_0_image.jpg

Ličnost

Kasper je zasigurno jedan od najkvalitetnijih mladih golmana na planeti. Dosta je mlad ali i sa te svoje 24 godine ulijeva dosta povjerenja i jos se moze razviti. Igrac koji je dosta jak u svim duelima i cesto iz njih izlazi kao pobjednik. Nott`s sa njim ima igraca na koga se uvijek moze pouzdati u svim utakmicama. Igrao je u svim uzrastima mlade danske reprezentacije i ocekuje poziv u A tim.

Pozicija

Kasper je golman koji je prošao kroz mnoge faze što dobre što loše. U početku su mnogi očekivali da će on biti najbolji kao tata mu Peter, ali s vremenom se razvijao i Kasper koji sada brani boje engleskog Notts Coutya i ide mu odlično.

Prednosti

Kasper je dosta visok golman i to mu je jedna od najvaznijih karaktersitika. To je dosta snazan golman i zna se dosta dobro postaviti tako da s lakocom skida dosta udaraca prema svom golu. Zahvaljujuci svojoj visini,odrazu,snagom Kasper dobija veliki broj zračnih dvoboja u svom kaznenom prostoru.

Slabosti

Ni ovo ne mozemo nazvati «slabostima» ali to su uglavnom neke od slabijih strana ovog golmana. Izbijanje lopte mu bas i nije jaca strana i cestu ju zna dati nekim protivnickim igracima, ali njegovi vezni igraci te greske uglavnom dosta brzo ispravljaju. Ovo nije igrac koji ce motivisati igrace i dignuti nivo igre svoje momcadi i to mu je takodjer jedna slabost. Vec sam gore naveo da cesto izalzi kao pobjednik u nekim zračnim duelima ili duelima ne zemlji, ali iako je tako jak u tim segmentima igre ipak nije igrac koji ce previse agresivnom ili hrabro uci u neki duel i vise to radi sa onom sigurnoscu i bez prevelikog rizika.

Trenutna sposobnost

Unatoc tome što je mlad, a i visok ovaj igrac ima dosta razvijen refleks i moze se brzo spustiti na tlo i odbraniti neki prizemni udarac. Uvijek ostaje priseban i u teskim trenutcima ostaje pravi oslonac svome timu i treneru. Takodjer je dosta jak u duelima «jedan na jedan» i iz njih cesto izlazi kao pobejdnik.

Potencijalna mogucnost

Jos neke od njegovih mnogobrojnih dobrih strana i karaktersitika. Ovaj golman ima dosta razvijen predosjecaj za neki udarac ili neku akciju protivnika. Odluke koje donosi u toku utakmice bilo to u skok igri ili nekom drugom duelu u vecini slucajeva budu ispravne i ta odlucnost mu je jedna od jacih strana. Fizicki,dosta spreman i izdrzljiv igrac i nije mu problem odigrati par teskih utakmica u nizu.

Informacije o transferu

Kasper je igrač koji je promjenio dosta klubova i sada igra u englesokom drugoligašu Nottsu. Pola svoje karijere proveo je na posudbama po Engleskoj i Škotskoj. Želi da se smiri u nekom osrednjem europskom klubu, a ti sigurno nije Notts County.

Vrijednost: 2M funti

Opci utisak

Kasper Peter je dosta mlad, ali ujedno i dosta iskusan golman. Momak koji ima sve karakteristike koje sacinjavaju dobrog golmana. Momak koji moze igrati u svakom timu i siguran sam da ce svugdje biti pravi oslonac ekipe kad odbrambeni igraci kiksaju. Mislim da je pred njim velika buducnost i da ce postati jedan od najboljih golmana na svijetu, ako vec sad to nije.

 

Video informacije:

 

juanes BOKICIC

 

 

btw. ventus križaj freya i kaspera ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |