Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Sébastien Frey


juanes
 Share

Recommended Posts

Osobne informacije

Ime:Sébastien

Prezime:Frey

Godina rodjenja:18.3.1980

Nacijonalnost:Francuz

Klub za koji nastupa:Fiorentina

Omiljena osoba:Oliver Kahn

Omiljeni klub:FC Juventus

Klubovi za koje je nastupao:Cannes, Internazionale, Parma

Utakmice za reprezentaciju:2(0)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8e/S%C3%A9bastien_Frey_Fiorentina.jpg/200px-S%C3%A9bastien_Frey_Fiorentina.jpg

Ličnost

Ima 30 godina i samo je 2 puta nastupao za A-reprezentaciju Francuske te je nekoliko puta bio pozvan da "grije" klupu. Prilicno visok golman koji ipak ima dobre reflekse i brzo se spusti na zemlju da bi zaustavio neki prizemni udarac.

Pozicija

Sebastien Frey je francuski golman koji je clan Fiorentine. Jedan od kvalitetnijih golmana europe i igrac na koga se trener Fiorentine moze uvijek osloniti.

Prednosti

Frey je dosta dobar u situacijama 1:1 i cesto iz njih izlazi kao pobjednik. Zna procitati sta zeli protivnik uraditi i cesto ukroti taj pokusaj. Kao sto sam vec rekao,ovo je igrac koji ima jako dobar refleks i to mu je jedna od glavnih karakteristika. Dosta je dobar u izlascima izvan linije gola ili peterca i jako siguran u takvim situacijama.

Slabosti

Ovaj igrac nema previse mana i nekih slabosti tako da ih je tesko i naci. Komunikacija sa suigracima mu i nije bas izrazena i ne zna se dobro sporazumijevati s njima. Ne zna se bas dobro postaviti kada se radi o nekom prekidu ali zahvaljujuci svojoj visinu i odrazu to ispravlja. Ne ostaje koncentrisan u svim situacijama. Nema bas neki pregeld igre i kreativnost tako da ne ispucava dobre lopte prema svojim suigracima koji bi ih mogli realizovati i postici pogodak. Ne zna stati i sacekati da se njegovi suigraci postave da bi izbacio loptu ka njima.

Trenutna sposobnost

Jako agresivan igrac i igrac koji uvijek zeli pobjedu i agresivno ulazi u bilo koji duel. Ima dobar predosjecaj za sljedeci protivnikov potez i to ga i cini tako dobrim igracem u situacijama 1:1. Osjecaj za prostor na terenu mu je isto jako dobro izrazen i ima dobru kooridnaciju na terenu.

Potencijalna mogucnost

Jako agilan igrac koji nikada ne odutaje od lopte ili bolje receno od sprijecavanja protivnickih golova. Ima dobro izrazen odraz i posto je visok 189 cm to ga cini dobrim igracem u skok igri i tako dobija dosta vazdusnih duela i to mu je jedna od glavnigh karateristika. Treba poraditi na fizickim osobinama.

Informacije o transferu

Član je Fiorentine u čijem je sastavu prvi golman. Dokazivo je se treneru francuske reprezentacije, ali bezuspješno. Sada je se okrenuo samo klupskom nogometu i želi braniti najbolje u dresu svoga tima. Bio bi pun pogodak u svakom timu.

Vrijednost: 2M

Opci utisak

Ovo je po meni jedan od najkompletnijih golmana u europi. Igrac koji ima jako dobre golmanske atribute ali ni ostali nisu losi i to ga cini jednim dosta kompletnim igracem na koga se uvijek moze osloniti. Mislim da bi najvise trebao poraditi na toj svojoj kreativnosti prilikom izbacivanja lopte i kada izbaci tu loptu ona treba predstavljati pravu opasnot za protivnicki gol.

Video informacije:

 

juanes  BOKICIC

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |