Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

World derbies project - Superclásico


Tito Ortiz™
 Share

Recommended Posts

BOCA - RIVER

 

http://texploradora.files.wordpress.com/2008/10/dsc01944.jpg

 

OSNOVNO:

 

Superclasico je naziv koji opisuje jedan od najvećih derbija na svijetu.Ovaj derbi za one koji ne znaju se igra u Argentini,između dva najveća rivala Boca Juniors,River Plate,oba tma dolaze iz Buenos Airesa.Superclasico dolazi od riječi "clasico" što na Španskom znači "derbi",i prefixa super,jer su jedni od najboljih klubova u Argentini,ali je nažalost River ispao u 2 ligu.Što je razočaravajuće.Oni samo u cijeloj Argentini zaokupiraju oko 70% fanova,oko 70% navijača u Argentini navija za ova 2 kluba,tačnije za Boku 41%,za River 32%.2004.Godine,engleski list 'Observer' je izdao listu '50 sportskih stvari kojim morate prisustvaovati',među njima se nalazio i Superclasico sa komentarom:"Ovaj Argentinski derbi,čini Old Firm kao igru osnovne škole".

 

 

STATISTIKE:

 

Head-to-Head

 

http://pokit.org/get/img/4b858697777fd74ec31035e17c468efc.jpg

 

GP: Odigranih utakmica

WB: Pobjeda Boke

WR: Pobjeda Rivera

D: Neriješeno

GolB: Golovi Boke

GolR: Golovi Rivera

 

Rekordi Igrača

 

 

Najviše odigranih utakmica:

 

http://pokit.org/get/img/0b2fae88e920d178a617b5fc158440e4.jpg

 

Najviše datih golova:

 

http://pokit.org/get/img/d8936df6abe6135282a9c224c8b84bb4.jpg

 

Rekordi Mečeva

 

Najveća razlika izmedju golova(4+)

 

http://pokit.org/get/img/9aeaa8799684939b856c1445fd9e7fa6.jpg

 

Najviše golova u 1 meču(7+)

 

http://pokit.org/get/img/b81e400d0841ff69153207bd4498299d.jpg

 

Igrači koji su igrali za oba kluba:

 

Julio César Cáceres

Claudio Caniggia

Gabriel Cedrés

Victorio Cocco

Rubén da Silva

Luciano Figueroa

Rubén Horacio Galletti

Fernando Gamboa

Ricardo Gareca

Hugo Gatti

Jorge Higuaín

Juan Francisco Lombardo

Juan José López

Jonathan Maidana

Ernesto Mastrángelo

Milton Melgar

Norberto Menéndez

Jesús Méndez

José Manuel Moreno

Carlos Manuel Morete

Julio Olarticoechea

Juan José Pizzuti

Sebastián Rambert

Gerardo Reinoso

Jorge Rinaldi

Oscar Ruggeri

Francisco Sá

Cataldo Spitale

Carlos Daniel Tapia

Alberto Tarantini

Julio César Toresani

Nelson Vivas

Statistike Mečeva:

 

http://pokit.org/get/img/cb859fc7fb7df27597639aad3ad861d3.jpg

 


 

Analiza Taktike:

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/0/06/Boca_Juniors_logo.png/190px-Boca_Juniors_logo.png

 

BOCA JUNIORS

 

http://pokit.org/get/img/123a20a3b9cc1ade2adb5d57fdcab3fe.jpg

 

Evo ovdje kako možete vidjeti,ekipa Boce ima malo slabija krila,ali zato ima itekako dobre bekove.Ima poprilično dobru sredini ili vezu,sa starim majstorom Riquelmeom.U napadu su Viatri i Cvitanich koji igra za Ajax ali je na posodbu u Boku.

 

TEAM INSTRUCTIONS:

 

http://pokit.org/get/img/9936e0d4b706677a18469200010ded56.jpg

 

Evo ovdje vidite isntrukcije,protiv Rivera sam se odlučio za ovu taktiku.Iako je to Superclasico,mora biti brz tempo,uz skandiranje navijača i urlanje,ova 2 tima igraju veoma brzo.

 

PLAYER INSTRUCTIONS:

 

 

Nema se ništa posebno govoriti,obični golman,jedino što radi jeste da brzo baca loptu desnom beku(U ovom slučaju Franku Sosi),i koji trči po boku.

 

 

Desni bek koji ima čast da pokreće napad,kao što vidite njegove instrukcije ,mentalitet mu je napadački,i skoro uvijek trči po boku,kada dodje u opasnost po ostale igrače,često ubacuje loptu 16 metara,ili vraća na ivicu prema Riquelmeu.

 

 

Takodjer i on je veoma sličan Francu Sosi,igra na lijevoj strani,i takodjer mu je mentalitet napački,ako se Orion odluči za njega da mu loptu i tada on pokreće akciju,ali više igra poziciju krila,jer u ovoj taktici nema krila,pa se on tu nekada nalazi.

 

 

Ovaj desni štoper Boke,je jedan od rijeđih igrača,za njega se odlučio i igra poziciju štopera.On je tu da čuva jače igrače Rivera.

 

 

On je tu da većinom pritiska napad Rivera,ne dozvoljava ulaz,pored visokih lopti,pa čak mora i izaći iz linije,kako bi spasio svoj gol.

 

Jedan od najboljih igrača Boke,pored Riquelme-a,i jedan od najpožrtvovanijih igrača.Ima veoma dobre šuteve iz daljine pa tako i nekada u napadu,iako je zadnji vezni njemu se lopta ostavlja i on šuta iz daljine,u sklopu onoga što sam napisao za Franca Sosu.

 

 

Ovaj igrač inače igra poziciju zadnjeg veznog,ali je teško bilo da se tu nadje pored Sebastaina Battaglie,ali sada se našao u vezi i igra poziciju MCR-a,posao mu je da oduzima lopte i da vrši pritisak na igrače Rivera.

 

 

Tu je da se nadje i u napadu i odbrani,veoma je dobar igrač i iskusan,posao mu je BOX TO BOX MIDFIELDER,kao što i sami znate,u odbrani mu je slično kao i u igrača Ambrosinija i Gattusa, da ruši igrače samo da bi spasio sopstveni gol.

 

 

Oko njega i ovisi igra Boke,ključni igrač Boke zasigurno,iako je stariji igrač,da se najbolje izjasnim Boka ne može bez njega,playmaker je ekipe,pored toga što odlično puca,odličan je plejmejker.

 

 

Ovaj igrač igra poziciju špica,napadača,i tu je da pokupi loptu da napravi prazan prostor i da gurne partneru u napadu,nekada je vraća Riquelmeu u sredini,pa je ovaj vuče po bokovima.Nekada se mjenja sa Cvitanicem u napadu.

 

 

Većinom igra kao Poacher,ima i odlične ocjene za to kao što su:Finishing,Acceleration,Pace,Agility,igra u napadu sa Viatrijem,i nekada se mjenjaju.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/4/41/River_Plate_logo.png

 

RIVER PLATE

 

http://pokit.org/get/img/b4e32ac08565580fc8229b73ac1caed8.jpg

 

River zaista ima odličnu ekipu,ali nažalost je ispao iz 1.lige,nisu se slagali,i skoro je svima žao što će rjeđe gledati Superclasico.

 

TEAM INSTRUCTIONS:

 

http://pokit.org/get/img/c4c26f9d9e1c9ef3da1d768331bcab15.jpg

 

Evo ovdje vidite Team Instructions Rivera,kao u superclasico-u,veoma je brz tempo i igra se napadački,pošto igraju preko krila,tip igre im je širok(Wide),u vodstvu kradu vrijeme,kao i svaki 2 klub.

 

 

PLAYER INSTRUCTIONS:

 

 

Ovaj golman je takodjer obican golman,igra sigurnu igru,kada su mu stoperi ili bekovi blizu njima isporucuje loptu,ali ako su oni pokriveni ili su pod pressingom,izbija loptu što dalje od gola.

 

 

Ovim instrukcijama ce preci centar i traziti da njegova krila,tacnije krila tima se osiguraju i gurati im loptu u prostor,nakon toga ce krila povesti ostatak akcije.

 

 

Ovaj lijevi bek Rivera ce prolaziti preko centra i vuci igrace na sebe,tako ce ili dodati oslobodjenom igracu,ili visokom spicu koji se nadje u sesneast metara,nekada gurne loptu playmakeru ekipe tako onda ovaj završi napad.

 

 

Jedan od ključnih igrača Rivera,igra poziciju štopera,ima odličnu igru glavom,pa tako je i jedan od ključnih igrača Rivera,neda igračima u igri glavom da se približe odbranbenoj zoni Rivera.

 

 

Takodjer štoper,ali posve drugačijih karakteristika,on kao Limited Defender pokušava da sruši napadače bez dobijanja ikakvog faula ili penala.

 

 

Igra poziciju zadnjeg veznog,tu je uz partnera Dominga,veoma je dobar zadnji vezni,u slabijim utakmicama igra poziciju plejmejkera,mada i nema neke ocjene za tu poziciju.

 

 

Ima sličnu poziciju kao i Ledesma,ali samo što nikada ne igra plejmejkera,zadatak mu je da ruši igrače i da ne da prilazak šesnaestercu.

 

 

U Riveru igra poziciju desnog krila,tu je kao Inside Forward,ulazi sa loptom u 16 metara sa strane,prolazi po strani,kada je protivničkom igraču postavljena lošija noga,tj.slabija.

 

 

Svi znate ovog Argentinskog čarobnjaka,igrao je za Valenciu,a sada za River,ovdje je takodjer kao i Cesar Gonzalez,tačnije igra Inside Forwarda,ima odličan dribbling što je i razlog zašto je stavljen.

 

 

Ovo je plejmejker Rivera,ima samo 20 godina,a jedan je od ključnih igrača.Ima veoma dobru tehniku,i polako se razvija i kako je počeo izrasti će u odličnog Plejmejkera.

 

 

Ovaj napadač igra poziciju Complete Forwarada,jer je veoma iskustan i odlično se snalazi u napadu,kao što i znate igrao je prije u Bordeauxu iz Francuske,i tamo je bio dobar igrač,ali se želio vratiti u rodni kraj.

 


 

Download linkovi ce biti stavljeni u toku sutrašnjeg dana.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Svaka cast, sjajno odradjeno! ;)

Jedina zamerka je sto su ovde u ovom delu foruma obradjeni mnogi cuveni derbiji ali i neki koji uopste nisu toliko veliki i cuveni, dok su Hrvatski i Srpski derbiji koji su po svim procenama medju 5 najvecih - zaboravljeni! Sramota! Naravno ovo nije kritika tebi licno vec samo preporuka za buduce radove, kako tvoje tako i ostalih zaduzenih za ove teme..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |