Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Hugo Lloris


juanes
 Share

Recommended Posts

Osobne informacije

Ime:Hugo

Prezime:Lloris

Godina rodjenja:26. rujna 1986.

Nacijonalnost:Francuz

Klub za koji nastupa:Lyon

Omiljena osoba:Seanman

Omiljeni klub:Lyon

Klubovi za koje je nastupao:Nice

Utakmice za reprezentaciju:9(0)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/aa/Hugo_Lloris.JPG/150px-Hugo_Lloris.JPG

Ličnost

Hugo Lloris se rodio u Cimiezu. Ima 24 godine i trenutno brani za prvi tim Lyona. Njegovi golmanski pocetci datiraju jos iz 1993. godine. Kao mali je poceo braniti od pijetlice pa sve do seniora. Znaci od 1997. do 2008. godine je bio clan mladih selekcija Nice. Od 2008. godine potpisuje profesionalni ugovor sa ekipom Lyona koje se takmici u Lique 1. Tu brani vec 2. sezonu i ustalio se u prvih 11. Također bio je na vratima mlade francuske reprezentacije od U18 do U21. Kada je napunio 22 godine prelazi u A tim za koji je sakupio 9 nastupa.

Pozicija

Ovaj dvadeset-četverogodišnji golman ima sjajne ocjene. Jedan je od rijetkih golaman u Lique 1 da ima ovako dobre ocjene a da je mlad.

Prednosti

Glavne odlike Huge Llorisa su snaga, skok igra i komandovanje golmanskim prostorom. Kada su korneri i drugi prekidi u pitanju, gostujuci igraci nemaju sta traziti, jer Lloris skace poput kengura. Nema problema sto se tice fizicke spreme, veoma je razvijen i rijetko se povrijedjuje. Izraziti je desnjak, mada zna odigrati veoma dobro i lijevom nogom.

Slabosti

Ovaj mladi golman ima veoma malo mana. Ali ipak njegova glavne mane su izbacivanje lopte i autoritet. Da pojasnim. Sto se tice vrijednost, to je ono sto bi trebao da ima svaki golman, autoritet nad svojim odbrambenim igracima , te da im naredjuje kako da se postavlaju u zivom zidu ali i u odbrani kada ide gostujuci napad. Druga mana Llorisa je izbacivanje. I ovo je jedna po meni bitna karakteristika. Kada se odbrani napad, umjesto da degazira loptu u sami napad, on ce ici polako, te ce dodati loptu najblizem igracu, umjesto da brzopotezno rijesi akciju. To su glavne mane ovog mladog golmana.

Trenutna sposobnost

Ima veoma dobre reflekse, sto znaci da veom dobro reuguje u svakoj situaciji koja bi mogla zavrsiti letalno po njegov gol, ali on to uspjesno sprijecava. Veliki je timski radnik i voli da komunicira sa ostatkom momcadi. To je velika prednost koju bi svako golman trebao imati. Jos jedna sjajna karakteristika ovog mladog golmana je ispucavanje.

Potencijalna mogucnost

Kada ide gostujuci napad i on uhvati loptu, moze je baciti iz ruke i do preko 20 metara, sto omoguce njegovom timu veoma brzu kontru uz 100 % realizaciju. On je veoma mlad golmana koji se iz sezone u sezonu sve vise razvija kako na FM-u, tako i u RL, i uz pravi trening napravicete pravu zvijer od ovog momka.

Informacije o transferu

Vezan za francusku i ne vjerujem da bi išao igdje. Cinjen je u francuskoj ligi i tamo mu je odlicno. Slabo se snalazi u novoj sredini tako da bi mu trebalo malo da se navikne na novu ligu ukoliko ga dovedete.

Vrijednost:15.2M funti

Opci utisak

Hugo Lloris je jedan od najmladjih golamna u Lique 1, a koji ima veliki potencija. Veoma je visok momak i snazan. Dobar je u skoku, a i glavna karekteristika njegove igre su dobri refleksi, sto moze spasiti ekipu od propasta, komandovanje golmanskim prostorom, sto je takodjer od egzistencijalnog znacaja, jer ne bi bilo koristi od njega da samo suti i stoji na gol liniji. Druge odlike ovog mladica su dobar timski rad i dobro postavljanje na sve lopte koje idu prema njemu. Zaboravio sam spomenuti jos jednu njegovu odluku a to je ispucavanje nakon prekida, znaci moze baciti loptu veoma daleko sto je itekako bitno kada su u pitanju kontre. Ovaj golman ima i neke svoje mane, naravno, kao isvaki covjek. Glavna mana mu je vodstvo tima, znaci nema nikakav uticaj na igrace, slabo diriguje sto bi se reklo. Takodjer koncentracija mu nije jaca strana kao ni odluke. Ali ipak kada se sve sagleda dobijemo jednog odlicnog golmana, koji moze jos puno da se razvija i uz pravilan trening i zalganje moze dobiti broj 1 u dresu francuske reprezentacije. Sve u svemu , mlad igrac koji se odgovarajucim pristupom prema poziciji na kojoj igra moze razviti u zvijer.

 

Video informacije:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Hvala šefe ;)

 

Park Ji-Sung -URAĐEN

Ante Rukavina -URAĐEN

David Trezeguet-URAĐEN

Drago Gabric-URAĐEN

Hugo Lloris-URAĐEN

Gareth Bale-URAĐEN

Éric Djemba Djemba

Sebastien Frey

Kasper Schmeichel

 

znaci ostala su mi jos 3 igrača....ja ne mogu pomoć kod ovih zekinih igrača jer ne znam nikog, a ni na FM u bazi ih nemam

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |