Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

[ANALIZA]Barcelona - Milan


Andrey'Blanc
 Share

Recommended Posts

ANALIZA UTAKMICA

 

F.C BARCELONA - A.C MILAN

 


 

F.C BARCELONA

 

EKIPA

http://i.imgur.com/fn9Cw.png

 

Team Instructions

http://i.imgur.com/OqS0f.png

 

Mislim da je ovdje sve jasno kao dan.Fluidna igra,vrlo kratka dodavanja kao i uvijek te pritiskanje protivnika dok su oni bez lopte kako bi što prije oduzeli i počeli novi napad.Zonska obrana koja dobro funksionira zbog uigranosti tima,ali sa puno kretanja igrača.Obrana stoji vrlo visoko zbog čega je golman 'Sweeper keeper'.

 

Player Instructions

 

 

Golman kod Barcelone je bilo kakav golman već onaj koji će čuvati leđa obrani koja je postavljena jako visoko.Riječ je o tome da je on 'Sweeper Keeper',a to bi značilo da će on,ukoliko dođe do toga da lopta prođe iza leđa obrane on izaći i očistiti to.

 

 

On je protiv Milana igrao poziciju lijevog braniča,ali nije bio igrač koji je puno išao u napad i pomagao u tome već se više orijentirao na pokrivanje leđa Piqueu koji je dolazio i čak prelazio centar vrlo često.

 

 

U utakmici protiv Milana je on bio onaj koji će povezati obranu sa napadom i upravo zbog toga je dolazio često na centar terena.U tom slučaju je on 'Ball playing defender' i puno lopti šalje kroz sredinu.

 

 

 

Pošto je Puyol morao na lijevog beka onda je on uskočio na poziciju klasničkog braniča koji je imao vrlo malo slobode na terenu i jako često se pridržavao svoje pozicije i nije se micao iz obrane.

 

 

Kao i uvijek on je i sada igrao veoma napadački i jako često se nalazio u duelima.Njegov mentalitet u igri je bio napadački i raširivao je obranu Milana i tako pravio prostor suigračima,ali je isto tako jako lopti išlo s njegove strane u 5-erac.

 

 

Bivši igrač Arsenala je igrao standardnog veznjaka,ali je ipak imao više slobode na terenu za razliku od Xavija te je on dolazio na poziciju ofenzivnog veznjaka i time podupirao napad.Kako nalaže Barcina 'Tika-taka' igra on je igra vroma puno kratkih i točnih pasova.

 

 

Ovo je igrač koji se nalazi na sredini terena samo zbog jednog zadatka,a to je da zaustavi akcije protivnika i on bi se stručno nazvao 'Razbijač' koji će uzimati lopte i zaustavljati igru protivnika prije nego li dođe do bilo kakvih prijetnji na gol.Vrlo malo slobode na terenu ima i stoji uvijek iza Fabregasa i Xavija kako bi im pokrivao leđa.

 

 

Xavi je bio razigravač i uvijek je pokušavao davati 'zadnje dodavanje' koje bi bila asistencija ili onaj pas koji će uvelike pomoći ekipi.On je diktirao tempom i igrom jer kako on poželi tako i bude upravo zbog njegove otvorenosti igračima kako bi mu lakše dodali lopte koje on proslijedi kratkim dodavanjima bez pretjerivanja i rizičnosti.

 

 

Mladi Barcin igrač koji je mijenjao Sancheza i obavio dobar posao u napadu.On je najviše služio kao igrač koji je ulijetati ispred Messija kada on ide prema golu i odvlačio je protivničke igrače za sobom i ostavljao prostor suigraču.

 

 

Vrlo je zanimljivo to što je njegov mentalitet veoma defenzivan,ali to je cilj Guardile koji mu daje potpunu slobodu na terenu.On je često tijekom napada dolazio do centra i primao loptu i onda krenuo prema golu.

 

 

Igrač koji inače igra lijevo krilo je zaigrao u napadu,ali je ipak jako puno išao s lijevog krila i pokušao lomiti igrače kako bi dodao loptu u sredinu gdje bi posao napadača bio samo proslijediti loptu u praznu mrežu.Jako ofenzivan mentalitet,ali i ne toliko puno slobode.

 

 


 

A.C MILAN

 

EKIPA

 

http://www.dodaj.rs/f/1I/Iq/17BBzEQg/1/team-milan.png

 

TEAM INSTRUCTIONS

 

http://www.dodaj.rs/f/1i/2C/4rdPi9iz/1/team-instructions.png

 

Evo kao što vidite Milan je pokušavao doci do pogotka tako što je igrao veoma sporu igru i pokušavao se probijati preko sredine terena,rijetko su igrali preko bokova.Igrali su sporu igru.Kraće passove,i do gola pokušali doći preko kontri.Odbrana je rijetko kad prelazila centar,to je jedino možda bilo preko prekida,i preko kornera.

 

PLAYER INSTRUCTION

 

 

Mislim da se ovdje nema šta pričati,obični golman igre.Naravno mentalitet mu je defanzivni.Ako ste gledali utakmicu shvatit ćete o čemu pričam.

 

 

 

Eh ovaj igrač je kako znate igrao poziciju desnog beka (DR),nije se priključivao napadu,nego je skoro čitavo vrijeme igrao kao defanzivni igrač tipa (DC) ili kao Stopper.Ali samo je to iskorištavao po boku.Npr. na njemu nisu ležale kontra napadi iako su bokovi u kontrama najvažniji.Igrao je Full Backa.Nakon što je Milan dao gol.On se sve više počeo otkrivati po strani i išao je po liniji,često je ubacivao.Ali to je možda i bio faktor zašto je Milan nakon toga primio još 2 gola.

 

 

Za Lucu smo mogli jednostavno reći da je igrao poziciju štopera,ali to nažalost ne možemo reći.Skoro čitav meč je igrao u odbrani i rijetko kada je prešao centar,kada bi štoperi prelazili centar(izuzev kornera) tada bi možda i oni prešli.Inače on je igrao takodjer kao i Abate Full Backa ali sa Defend rolom.On je takodjer i pripomagao štoperima pri čuvanju nekih jačih igrača u 16-ercu.

 

 

Ovaj igrač kao što znate prošli meč je "pojeo" Lionela Messija,šteta što je ovaj put učinio jednu veliku pogrešku.Kao što znate napravio je penal već u 11.minuti.Pokušao je uklizavati klizeći kao što je to radio na San Siru i što mu je pošlo za rukom.Ovog puta je sve bilo krivo.Napravio je penal i na njega je bio još veći pritisak.Po moj procjeni igrao je poziciju Limited Defendera.

 

 

Igrao je poziciju kao i Allesandro Nesta,ali njega smo malo manje vidjali,rijetko je uspijevao u svojim atacima.Kao i Allesandro igrao je poziciju Limited Defendera,ali je više igrao Štoperski.Iako je Mexes visok igrač i bio je veći od svakog igrača rijetko su uspijevali u svojim namjerama.A da je to sve tako,možemo se i uvjeriti kada pogledamo da je Messi vukao skoro cjelokupnu odbranu Milana na sebe i ostavljajuci nepažnju na Iniestu on se ubacivao iz daljine i dobivao loptu,tu su štoperi Milana većinom griješili.

 

 

 

Ovaj matori lisac je pokušavao da onesposobljava vezni red protivničke ekipe,što je bilo veoma teško.Pogledajte iznad ko je sve igrao u veznom redu Barcelone,zaista ni najveći velikani su ih jedva zaustavljali još kada bi se Iniesta našao u vezi.Inače Seedorf je pokušao igrati u ovom meču DPL Plejmejkera.U nekoliko navrata je probio loptu koja je dolazila do Ibrahimovica i onda je on slao Robinhu koji je se vucurao po krilima.

 

 

Eh ovdje je Ambrosini po procjeni Tactic Teama igrao poziciju veznog reda,tačnije Box to Box Midfieldera.Naime on je u napadu pritrčavao do ivice šesnaesterca i privlačio se golu protivnika,dok je u odbrani pokušavao da ruši i napada protivničke igrače.Rijetko kada je slao daleke lopte,vidjeli smo konstante passove izmedju njega,Nocerina,Seedorfa.

 

 

Ovaj jedini strijelac Milana u oba meča je i možda najbolje ocjenjenih igrača Milana.Čitavo vrijeme i svaki napad Milana je bio u ulozi sa Nocerinom.Tako je i Nocerino uz asistenciju Ibrahimovica dao gol.Igrao je poziciju Ball Winning Defendera ,što mu je i pristajalo jer je trčao konstanto,i trčao za loptom.Za detalnije pogledajte PI.

 

 

Jedan od najatrakvinijih igrača milana.Nije se pokazao nešto,kao što inače radi.Naime bio je igrač koji se ubacivao u napad,tačnije bio je Inside Forward.Igrao je vrlo sebičnu igru.Nakon toga Massimiliano je reagovao i izbacio ga iz igre.Vidjeli smo nekoliko šuteva iz daljine od strane Kevina Prince-a Boatenga.

 

 

Eh Ibrakadabrin cilj igre je bio da igra poziciju Target Mena.Većina lopti je išla na njega,iako nešto specifično je učinio Massimilano Allegri.Kao npr. za većinu visokih Target Mena se koristi dio igre "To Head",ali ovaj put Massimiliano je koristio dio igre zvani "To feet",tako su i imali većinu ozbiljnih šansi i moguci gol.

 

 

Ovaj omaleni Brazilski igrač,ali i takodjer stariji je noći protiv Barcelone igrao poziciju Napadača,ali ne običnog već Deep Lying Forwarda.Većina njegovih napada su išli tako što je on dobivao loptu i išao po krilu i pokušavao da udje u 5 i doda loptu kako bi neko natrčao.

 

 

 

FM-Balkan Tactic Team:Andrey'Blanc,Madridista,Tito Ortiz,eagles

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dobro je, vecina je dobro odradjena, ali Milan ste dobro fulali. Rado bih pisao i zasto, ali na tel sam pa nemam zivaca da pola sata kuckam. Kad dodjem kuci ukazacu na greske. Nego, cini mi se da vam slike ne rade.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |