Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Dodavanje Rezervnih i Juniorskih Timova [Tutorijal]


prodo
 Share

Recommended Posts

Što se tiče dodavanja rezervnih i juniorskih timova imate dvije varijante.

 

1. Ako želite da klubovi iz određenih liga imaju rezervne / juniorske ili oba ta tima samo kao mjesto za odlaganje igrača, a da ne igraju ligu rezervnih ili juniorskih timova pratite sljedeće upute:

 

Primjer BIH. Želimo dodati svim prvoligašima rezervne i juniorske timove kako bi imali mjesto za odložiti višak igrača, a da ne igraju svoje lige.

 

Idemo na Clubs i filtriramo željene klubove po kriteriju Division, a parametar neka bude bosnian premier league.

 

http://i.imgur.com/BWKyG.jpg

 

Sada kliknemo na prvi izlistani klub, držimo shift i kliknemo na zadnji izlistani klub pa zatim na Edit. Ova akcija sa shiftom označava sve između dviju krajnih točaka (u ovom slučaju prvog i zadnjeg kluba) i biti će vam iznimno korisna u editoru općenito.

 

http://i.imgur.com/fKlxk.jpg

 

Zatim pod Reserve Teams kliknemo na Add i biramo Reserve Team ili neki drugi po želji.

 

http://i.imgur.com/0xu5u.jpg

 

Isti postupak ponovimo i za Youth Team. Znači ponovo klik na Add i kasnije biramo neki od juniorskih timova po želji.

 

http://i.imgur.com/UuE57.jpg

 

I to je to. Dodali ste svim timovima prve lige rezervne i juniorske timove koji služe samo za odložiti višak igrača.

 

2. varijanta je da dodate ligu za rezervne / juniorske ili oba ta tima. U tom slučaju zaboravite na točku 1 jer će nju editor automatski odraditi za vas nego samo gledajte navedeno pod točkom 2.

 

Najprije idete na već kreirani Nation Rules kako je objašnjeno u tutorijalu "Kreiranje Ligaškog Sistema" i na dnu tog Nation Rulesa imate dio Reserves/Youths. Kliknete na to i zatim kliknete u praznu kućicu pored First Reserve/Youth Team.

 

http://i.imgur.com/32YWR.jpg

 

Nakon toga jednostavno u Team Type birate želite li raditi ligu za rezerve, U21, U20, U19, U18. U Division Format birate želite li koristiti oblik lige koju igraju prvi timovi tih klubova, želite li koristit oblik regionalnih divizija ili želite koristiti Custom Divisions/Cups koje ćete kreirati na način da ćete postepeno dodavati natjecanje, timove, pravila i sl. kao što ste radili za Premier Ligu BIH i Prvu Ligu FBiH i RS u tutorijalu "Kreiranje Ligaškog Sistema". Također birate u Match Day, dan odigravanja utakmica i u Match Time, sat odigravanja utakmica.

 

Ako želite dodati još i ligu za juniorske timove kliknete na praznu kućicu pored Second Reserve/Youth Team i tu ponovite isti postupak osim što ćete, pod Team Type, označiti jedan od juniorskih timova po vašoj želji (U21, U20, U19, U18).

 

http://i.imgur.com/iZaxX.jpg

 

Ponovo napominjem da ako radite varijantu iz točke 2 ne morate pojedinačno dodavati rezervne i juniorske timove kao što ste to radili u varijanti iz točke 1. Također, možete i kombinirati ove dvije naučene tehnike. Osobno rezervne timove napravim na način iz točke 1 (da mi ne igraju ligu), a juniorske timove napravim na način iz točke 2 (da igraju svoju ligu) s tim da odaberem U19 kao Team Type i Use Main Team Division kao Division Format.

Edited by prodo
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Prodo ovo sto si napisao - u division format birate želite li koristiti oblik lige koju igraju prvi timovi tih klubova - da li to vrijedi i za omladince ili samo za rezerve, i da li ako npr Istra ispane iz lige da li ce i mladi iz tog ranga ispasti ili to nema veze.

Link to comment
Share on other sites

bira se odvojeno za rezerve i odvojeno za youth timove. ovisi kako postaviš. mogu ti rezerve npr. igrat u formatu regional division, a youth u use main team division. koliko sam primjetio kad odabereš da igra formira ligu pomoću use main team divisions igra formira približno istu ligu (+/- nekoliko klubova) i formira više skupina u koje svrstava klubove iz nižih liga pa se zna desit da imaš group 1, group 2, itd. i u tom se sistemu group 1 smatra za najelitniji razred.

 

s obziron na ovo gore, ispadanje nekog kluba ne bi trebalo imati utjecaj na promjenu pozicije njegovog youth teama. koliko se sjećam u nekim ligama ti i dolaze poruke kao manageru želiš li da i iduće godine tvoj youth team nastupa u youth ligi. tako da ako želiš točno pratiti sistem natjecanja seniora najbolje ti je koristit custom divisions format i kreirat youth lige istim postupkom kao što i kreiraš seniorske lige jer bez obzira ako odabereš use main team divisions igra će napraviti mala odstupanja.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Pravio sam neka liga u Editor i sad nemam ligu za U19 i rezerve sve mi je ovo stiklirano al opet nema i nema na sve lige primer nema mlagje liga iz seria a belgiske spanske lige nigde nemam u19 lige i rezerve, jel zna neko sta bi moglo da bude problem i kako bi se resio ? hvala vam unapred pozz :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |