Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Made in Holland


Ling^2
 Share

Recommended Posts

Sto se tice zarade, ona je odlicna. Ali losa su pojacanja. Tj. nije ih uopste bilo, morao sam se oslonoti na vlastitu proizvodnju jer je sve manje dobrih Holandjana u igri, a oni koji dolaze su stvarno losi, pogotovo ovi koji igraju u odbrani i u veznom redu.

Link to comment
Share on other sites

Transfere sam očekivao bolje da ti iskreno kažem,ali ni ovi nisu loši...prodao si dosta igrača,smanjio si time plaće pa očekujem na zimu nekog dobrog :)

 

žao mi je što ti Strootman nije mogao doć,točnije veliku plaća,ali ide se dalje,odličan ti je ovaj napadač Ben Poot i postavit ćeš mi SS za 4-5 mjeseci,podsjetit ću te...Sretno dalje...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ja rek'o, ja slag'o :P Jednostavno necu da preopterecujem wage budget ( iako imam za milion manje mjesecno od Ajaxa i pola miliona manje od PSVa) na igrace koji ce mi tu biti 3-4 godine. Radje cu zrtvovati jednu sezonu u LS, makar da u LE udjem, a dobio sam tezu grupu nego prosle godine. BIce pravo zajebano. Hvala svima koji pratite, bice ovdje jos iznenadjenja. Sta mislite kako mi ide bez Wilfrieda u ligi ?

Link to comment
Share on other sites

Samo cu vam reci da sam u ligi u 4 kola dao duplo manje golova od Ajaxa lol

ps. hocete li za 15 minuta update ili veceras ?

Edited by LingLing
Link to comment
Share on other sites

Sezona 2014/2015

Epizoda 1.

Neki novi klinci...

 

 

Nakon prodaje najboljeg igraca i jos jednog prvotimca, na red su dosli mladi momci iz vlastite skole, sto dovedeni, sto iz akademije. Krenimo redom.

 

Odbrana:

U odbrani se istice sjajni Lebohan Tshabalala, momak od 18 godina koji je vec prosle godine od polusezone morao da preuzme mesto prvotimca zbog odlaska Matiasa Cahiasa. Sta reci o njemu drugo osim da mu je tih 20ak utakmica jako prijalo:

 

http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/LebohangTshabalalaOverview_Attributes-1.png

 

Vjerovatno njegov kolega u buducnosti na mjestu centralnog beka bice Manoel, 17 godisnji Brazilac. Stigao je prije dvije godine u Vitesse za 3.2 miliona i do sad je igrao samo u kup utakmicama. Jedno je sigurno, ima impresivne ocjene za svoje godine:

 

http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/ManoelOverview_Attributes-1.png

 

 

Vezni red:

Krenucu od zadnjih veznih. Prvi je na redu momak koji je dosao iz akademije prosle sezone. Odlicni fizicke ocjene, ali su mu mentalne lose za zadnjeg veznog. Valjda ce jednog dana biti dobar za rezervu u timu:

 

http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/KarelBakkerOverview_Attributes.png

 

Pored njega je jedan odlican igrac kojeg sam prije 3 godine doveo za 400.000 iz Spanije. Isto igra zadnjeg veznog i u bliskoj buducnosti vidim ga u prvom timu:

http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/AlbertoGonzlezOverview_Attributes-1.png

 

Nastavljamo sa ofanzivnim veznim, prvi je na redu Davy Propper, momak koji je zadnje dvije sezone proveo na posudbi. Prodajom Pekalsog i pustanjem Hofsa na posudbu, dobice sansu kao rezerva. Momak je kreativan i ocekujem od njega poneku asistenciju kada bude dobio sansu.

 

http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/DavyPrpperOverview_Attributes.png

 

Pored njega je tu i Marko van Ginkel, sigurno prvo ime u veznom redu. Tj. on ce dobiti najvise sannsi ove godine da se dokaze. Inace je, kao i Propper, dijete kluba. Ono sto njega osim kreativnosti krasi jeste i oko za gol. Trenutno ga treniram da postane centralni vezni i dostojna zamjenja Guidu Pizarru.

 

http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/MarcovanGinkelOverview_Attributes-1.png

 

Krila:

 

Verhaar je dosao u paketu sa Bakkerom i predstavlja odlican prospekt. Nazalost, igra na poziciji lijevog krila. Zasto nazalost ? Vidjecete poslje. Treba mu raditi na mentalnom djelu, i imam odicnog tutora za njega. Nadam se da ce imati buducnost u klubu zbog sjajnog potencijala od 4 zvijezde.

 

http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/ErikVerhaarOverview_Attributes.png

 

Rekao sam nazalost. Evo i razloga. Seb Martinelli, sjajni Argentinac koji je proslu godinu proveo u filijali kluba na posudbi. Vec sada neodoljivo lici na Nacera Barazitea, a moze biti samo bolji. Ove godine ce da bude 3 opcija na desnom krilu, jer je novi ugovor potpisao Daniel Halfar, te ce ostati u klubu do 2019 godine.

 

http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/SebastinMartinelliOverview_Attributes-1.png

 

Napad:

Najveca nada kluba, Gustavo Coronel. Jos nisam rascistio da li da ga koristim kao desno krilo ili napadaca. Sta vi mislte ? Inace, ovo ce mu biti 3 sezona u klubu. Sta ga krasi ? Ajmo reci najvise brzina, mada nigdje ne zaostaje. Inace, prije dvije godine je imao 13-12 brzinu, pogledajte sada :

 

http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/GustavoCoronelOverview_Attributes.png

 

 


Sta mislite po vama da li ovi momci imaju buducnost u klubu ? Ako imaju, kome predvidjate sjajnu karijeru, a kome vrata kluba ?

Link to comment
Share on other sites

Prva dva su me oduševila,Bakkeru treba malo marking povećat,ali s obzirom da mu je tek 16 godina sredit će se to..Gonzales odličan,dok Propper i nije nešto pored Ginkela :)

 

Tri zadnja su vrhunski igrači,pogotovo ovaj zadnji napadal :aaa ....

 

Svi imaju veliku budućnost,a najmanje Propper :P

Link to comment
Share on other sites

Da, problem sa Martinelijem je sto sad imam dva krila koja su bolja od njega, i bojim se da nece dobijati sansu. Mozda da ga posaljem na posudbu jos jednu sezonu ?

Link to comment
Share on other sites

Problem sa lijevom stranom sto je uslovno 'pretrpana'. E sad da pojasnim skorz.

Krenucemo od odbrane, tj. lijevog beka. Tu primat drzi Vurmon Anita, bar u liga utakmicama. Rezerva za lijevog beka mi je Viergever, koji ce igrati u LS. On takodjer moze da pokriva i stopera i pokrivace u nekim utakmicama. Za desno krilo imam Chanturiu i Halfara koji ce se mjenjati. Ne bi meni bio problem da ostavim Martinellija u kup utakmicama i ostalim nevaznim utakmicama, ali tu je i Buttner ( koji pokriva citavu lijevu stranu, od beka do krila) kojeg ne zelim da prodam jer je HG i Holandjanin, a ne zelim da ga zapustam jer ce se onda naljutiti i moracu da ga prodam. Mozda prodam Chanturiu na polusezoni.

Sta mislite o Coronelu, da li da ga ostavim kao napadaca gdje imam Fierra i Poota, ili da ga prebacim na desno krilo gdje, brat bratu, sem Barazitea nemam nikog ?

Link to comment
Share on other sites

Pa i igra mi Coronel vec dvije sezone tamo, samo sto mi je prije prva zamjena bio Chantiruia. I 90% utakmica mi je tamo igrao i bio je dobar. Ali ne znam da ga ostavim tamo jer se bojim da ga necu iskoristiti jer tesko kraj Barazitea da moze dobiti ozbiljnu sansu.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |