Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Made in Holland


Ling^2
 Share

Recommended Posts

Opet ja. Ona mi je prica dosadila jer me mrzi raditi u fotosopu  :) Ova ce biti malo drugacija, ali ce isto biti zanimljiva. Posto sam vec na polusezoni 3. sezone, odatle cu poceti da pricam, od 3. sezone.


 

Stichting Betaald Voetbal

Vitesse

 

 

(Klik na sliku)

 

Ono sto me privuklo ovom klubu jeste stadion, jedan od najlijepsih u Evropi.

 

Ime mu je mu je Gelrdome i kapacitet mu je 25.000 sjedecih mjesta. Jedan je od najmodernijih u Evropi.

.

 

Nista opsirno za pocetak, uskoro sljedi update za prvu i drugu sezonu.

Link to comment
Share on other sites

Sezona prva:

 

Mnogo se prodavalo, mnogo se trosilo, i citav sam tim izmjenio. Evo SS

http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/VitesseTransfers_History-2.png

 

U timu sam imao jednog napadaca, pa sam doveo jos jednog, Carlosa Fierra. Nije se previse naigrao, jer je Wilfried bio u odlicnoj formi.

 

Mnogo je zanimljiva bila sezona, puna uspona i padova, povreda i crvenih kartona ( cini mi se da sam sezonu zavrsio sa 6 crvenih). Krajnji rezultat:

width=450 height=281http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/EredivisieOverview_Stages-5.png[/img]

 

Moram da priznam da sam imao dosta srece u drugom djelu sezone, koji je bio cista suprotnost prvom dijelu, prepunom povreda i rusenja mog autoriteta. Bas zbog tih igraca koji su mi rusili autoritet, imao sam los moral. Svi su prodani u Regginu.

 

Ovo je inace i najveci uspijeh kluba do sad, izborene kvalifikacije za Ligu Sampiona te drugo mjesto. Odlican pocetak moje karijere u Vitesseu.

Link to comment
Share on other sites

Sezona druga ( malo opsirnija)

 

Evo nesto o transferima.

Potroseno je jos vise nego prosle godine, ali sam i prodao Gabriela Silvu za 10miliona. Njegova zamjena je mladi Holandjanin ponikao u Ajaxu - Vurmon Anita. Najvece pojacanje u drugoj sezoni je svakako Jeba, te Alvaro.

http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/VitesseTransfers_History-3.png

 

Uglavnom, sve je pocelo dobro odradjenim pripremama, bez izgubljene utakmice, preko 25 golova i jednim primljenim u 6 utakmica. Na red je doslo trece pretkolo Lige sampiona i naravno, kao prema nekom najcrnjem scenariju, dobio sam najjaceg moguceg protivnika. Dynamo Kiev. Protivnik kojeg smo jako respektirali iako po igracima nismo mnogo zaostajali.

 

Prvu utakmicu smo igrali u gostima sa ogromnom vrecom kamenja na ledjima. Tako sam i postavio svoje igrace, prvo svoj gol cuvati, a sta se uradi u napradu - uradi!

 

width=450 height=281http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/DynamoKyivvVitesseInformation_Overview.png[/img]

Kao sto se vidi po SS, moji igraci su uradili potpuno suprotno. Napali su od prve minute i danak neiskustvu je uzeo svoje. Primili smo dva gola iz kontri nakon ubacaja sa lijeve strane.

Htio sam da poderem svoju knjizicu sa taktickim zamislima nakon drugog gola, ali nisam imao pravo da budem bijesan, jer odigrati 2-2 u gostima, pogotovo protiv Dynama je veliki uspjeh. Svojim igracima sam rekao da sam ponosan na njih.

 

width=450 height=281http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/VitessevDynamoKyivInformation_Overview.png[/img]

Uzvrat se igrao na Gelderomu, pred punim stadionom koji je nosio svoje ljubimce citavu utakmicu. Onaj rezultat je na nas imao odican odraz, pa smo Dynamu pokazali sve stvari koji moderni, 3-1-1-2-3 ( tako je izgledalo na terenu, ustvari je to 4-5-1 formacija) sa brojnim ukrstanjima, ulaskom krila izmedju stopera i bekova, Wilfired je glumio Rooneya a bekovi su mi bili krila. Sjajna utakmica i dominacija, rezultat je bio zasluzen 2-0. Jos samo jedna stepenica.

 

A ta stepenica je bio bivsi francuski prvak. LOSC Lille, sa strasnim Hazardom i Sowom. Novi takticki izazov za mene, mislio sam u sebi.

Da smo se hrabro drzali, jesmo. Jedna greska je bila dovoljna da iskusni Debuchy postigne jedini gol na utakmici. Jedan ugledni novinar je rekao poslje utakmice " Jedna greska je i vise nego dovoljna da se dobra predstava pokvari".

width=450 height=281http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/LillevVitesseInformation_Overview.png[/img]

 

Bio sam optimista, ipak izgubiti samo 1-0 od takvog tima nije mala stvar. U uzvratu kod kuce sam nalozio svoje momke da daju 110% od sebe, sto su oni i ucinili. Nedostajalo je ono sto nam je nedostajalo i prve sezone u domacem prvenstvu. Iskusni rutineri. Ipak je ovo mlad tim Vitessea.

width=450 height=281http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/VitessevLilleInformation_Overview.png[/img]

 

Znaci, Liga Uefa. Da mi je to neko ponudio prosle godine, prihvatio bih bez razmisljanja. Sad mi je nekako krivo na koji sam nacin tu dospjeo. Grupa nije bila lagana, sa Anzhijem, Rosenborgom i Bragom. Evo kako je sve zavrsilo:

width=450 height=281http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/UEFAEuropaLeagueOverview_Stages.png[/img]

 

Lagano osvojena grupa, a poslastica me ocekivala u 1/16 finala. Mocna Roma koja je pala bez ispaljenog metka. Glatka pobjeda ukupnim rezultatom 2-0. A u 1/8 finala revans, prilika za popravni protiv LOSC Lille.

Utakmice su bile tvrde, teske, 0-0 sam kuci igrao, dok sam u gostima igrao 2-2 i zbog golova u gostima prosao dalje.

Sljedila je utakmica mog zivota.

 

Ta utakmica je ona protiv tima kojeg poznajem citav svoj zivot. Kojeg volim koliko ljubav poznajem. Taj tim je Manchester United. Dugo se u meni borio navijac i profesionalac, da li da im pustim ili da damo sve od sebe.

 

Prva utakmica se igrala na 'Teatru snova', jednom i jedinom Old Traffordu. A bilo je mnogo nervoze na utakmici koja je bila jako siromasna sansama, i jako bogata kartonima.

width=450 height=281http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/ManUtdvVitesseInformation_Overview.png[/img]

Tragicar utakmice je definitivno moje najbolje pojacanje, Nacer Barazite, koji je uspio te sezone od 6 penala realizovati samo 2. Ko zna kako bi zavrsila utakmica da je on bio miran.

 

Druga utakmica je pokazala nemoc i frustraciju Uniteda da se izbori sa sjajnom taktikom koja je mljela sve pred sobom. Zahvaljujuci Wilfriedu, kojeg su navijaci nazvali 'Unstoppable' zbog toga sto mu je nemoguce uzeti loptu kada krene sa njom, poveli smo 1-0. Nisam se radovao, bilo mi je krivo. Htio sam da nalozim svojim igracima u polovremenu da izgube, ali profesionalac u meni to nije dozvolio. Nakon brojnih promasenih sansi i ruznih starteva nad mojim igracima, Jose Antonio Reyes, bivsi igrac Arsenala koji je doveden te sezone za ogromnih 24 miliona, mi je dao gol. Tako je i zavrsilo. Tako blizu, a tako daleko...

width=450 height=281http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/VitessevManUtdInformation_Overview.png[/img]

 

A evo kako je put do cetvrtfinala izgledao:

width=450 height=281http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/UEFAEuropaLeagueOverview_Stages-2.png[/img]

United je te godine osvojio Ligu Evrope, a ja si stalno govorim, da je Barazite realizirao taj penal, ja bih bio na vrhu LE.

 


 

Domace prvenstvo je proslo u znaku nase dominacije, 8 bodova ispred drugoplasiranog PSVa i osvojen kup sa stilom. Cak smo i ostvarili najvecu pobjedu u istoriji.

 

Evo i konacne tabele lige:

width=450 height=281http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/EredivisieOverview_Stages-6.png[/img]

 

Glavne zvijezde su bili Nacer Barazite sa sjajih 25 golova i (ne tako)sjajnih 2 gola iz 6 penala, Wilfried sa 35 golova i 11 asistencija. Ali prava senzacija je bio Daniel Halfar sa nevjerovatnim ucinkom od 26 asistencija i 10 golova!.

 

Vidimo se u trecoj sezoni, koja je jako zanimljiva.

Link to comment
Share on other sites

Sabijas macko sa svojim taktikama :D

Samo mi kazi koju rolu ti igra ovaj zmaj iz Obale Slonovace ( mislim na Wilfrieda )

Hvala. A igra mi Deep Lying forward. 20 za strength i 20 za Balance + Plays with back je nesto najlijepse sto mozes izvuci kod njega, jos kad mu stavis da je on playmaker.

Daniel Halfar, kad sam igrao sa Munchen 1860 kidao je :cast:

 

 

Po ocjenama je ispod prosjeka, ali po igrama ne zaostaje za mnogo boljim krilima. Ako ovako nastavi,  bice legenda kluba.

 

Uskoro nastavak...

Link to comment
Share on other sites

Sezona 3 ( 2013-2014)

Nisam puno trosio jer nisam nasao prave igrace. Jedini koji je vrijedan spomena je Ruud Vermer koji je placen 5 miliona. Trebao bi prije svega da donese duzinu na klupi i kreativnost po potrebi. Ostali igraci su dovedeni za neku buducnost. Tu je jedan perspektivni stoper, ali o njemu kasnije. Uglavnom, evo svi transferi:

http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/VitesseTransfers_History-4.png

 

Klub su napustili sjajni igraci Yasuda i Cahias, a razloge cete kasnije da saznate.

 

Sezona je pocela odlicno, pripreme sam opet odradio savrseno, ali nisam igrao protiv niti jednog protivnika koji je u mom rangu. Bio sam malo zabrinut na pocetku sezone:

width=450 height=281http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/VitesseFixtures_Fixtures-9.png[/img]

width=450 height=281http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/VitesseFixtures_Fixtures-10.png[/img]

Bez razloga... sezona tece odlicno. Tabela na kraju januara:

width=450 height=281http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/EredivisieOverview_Stages-8.png[/img]

 

Ovdje i ovdje mozete vidjeti statistiku ako vas zanima.

 

Liga Sampiona

Kao osvajac Eredivisie, usao sam direktno u ligu sampiona. Zbog mog malog koeficijenta, dospio sam u veoma tesku grupu:

width=450 height=281http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/UEFAChampionsLeagueOverview_Stages.png[/img]

 

gdje mi je cilj bio trece mjesto i nastavak tamo gdje sam stao prosle godine u Evropa ligi. Ali zbog kikseva prvenstveno Rome protiv Shakhtara, uspio sam izboriti drugo mjesto iza Bayerna. Protiv njih sam odigrao mozda i takticki najsavrseniju utakmicu do sad. Sada cekamo zdrijeb za 1/16 finala. Bice zanimljivo i tesko.

 

U kupu gazim sve pred sobom, ali ruku na srce dobijao sam sve timove iz nizih divizija do sad, sa drugim timom. Dosao sam do polufinala gdje igram sa velikim Ajaxom na Amsterdam Areni. Nasi mecevi su uvijek puni nabija i strasti, sto najbolje moze posvjedociti Matias Cahias. Saznajte zasto u nastavku.

Link to comment
Share on other sites

Januar 2015. godine

 

01.01.2014

Ajax Amsterdam - Vitesse

 

Uvod u utakmicu:

I prije utakmice se znalo da ce ona biti zestoka kao i sve ostale njihove do sad. Neki od rezultata su 5-4 za Vitesse, 3-2 za Ajax, a ostale su bile uglavnom 1-0 ili 0-0 sa mnogo zutih i kojim crvenim kartonom. Kladionica je rekla da je favorit Ajax, koji je bio u usponu. Utakmica mozda nije zanimljiva jer se prvak 'vec' zna, ali kako su je novinari nazvali 'Stari' protiv 'Modernog' fudbala niko u Holandiji nije propustio.

 

Utakmica:

Vec na pocetku se mogla osjetiti napetost u vazduhu, stadion Amsterdam ArenA nikad nije bio puniji. Osjecao sam pritisak 50.000 ljudi. Svi su zeljeli skalp mog tima. Cak su i sudije bile pod stalnim pritiskom od prve sekunde utakmice. To se moglo vidjeti kada je u 7. minuti Matias Cahias dobio zuti karton nakon prvog faula na utakmici. Poslje toga, samo su se zuti kartoni redali, otprilike svakih 10 minuta. Sansi jedva da je bilo, Ajax je u prvih pola sata kontrolisao igru i imao preko 60% loptu u nogama, ali je bedem Vitessea, poznat kao 'Formacija Kornjaca' sve zaustavljao. Vodja te formacije je Jeba, uz Wilfireda najbolji igrac Vitessea. Mislio sam u sebi, ako ovako nastavimo, sigurno cemo primiti gol, jer je Ajax sve blizi i blizi. Cak su i stativu pogodili nakon jednog kornera.

 

Na poluvremenu sam rekao svojim pulenima da moraju prenjeti lotpu na protivnicku polovinu, da igraju malo sire i da igraju preko krila. Vec do 60 minute sam okrenuo posjed u svoju korist, a igraci Ajaxa su morali zaustavljati Barazitea, Halfara i Wilfrieda svim mogucim sredstvima. Do 60 minute, vec je bilo 5 zutih kartona na utakmici.

 

Zbog povrede lakse povrede Buntnera, rezervnog lijevog beka, morao sam da premjestim Cahiasa na njegovu poziciju, a u igri uvedem dugogodisnjeg kapitena Guram Kashiu. U 73. minuti Cahias dobija drugi zuti karton na utakmci, i ja sam primoran da izvedem stopera, i da prebacim Karu u srce odbrane. Ajax je napadao, ali bez uspjeha. Sa druge strane, moje su kontre zaustavljali prljavim faulovima. Utakmica je zavrsila kako je i pocela 0-0 i nervozom sa obe strane. Cak je doslo do koskanja izmedju Pieta Velthuizena i Kenetha Veermera, kolega u reprezentaciji.

 

http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/AjaxvVitesseInformation_Overview.png

 

Cahias nije ni slutio da mu je ovo zadnja utakmica u karijeri za Vitesse. Nakon ovog crvenog kartona, odlucio sam da ga kaznim sa oduzimanjem sedmicne plate, na sta je on digao nos, usao u moju kancelariju, razbio vrata i poceo se derati na mene. Rekao sam mu da ima dva izbora, prvi je da se izvine i popravi vrata, drugi je da se izgubi iz kluba vec sutradan. Odlucio se za drugu opciju. Pred izlaskom sam mu poslao SMS sa tekstom 'Pozdravi se od jos jedne sedmicne plate koja ide u svrhe popravke vrata'. Tako je na tuzan nacin karijeru u Vitesseu zavrsio jedan od glavnih kotacica 'Formacija Kornjaca'.

Matias Cahias - RIH.

 

 

 

Ostali rezultati mjeseca januara:

 

22.01.2014

Stadion: De Coel

VVV 0 - Vitesse 3

 

25.01.2014

Stadion: Gelredome

Vitesse 1 - FC Groningen 1

 

28.01.2014

Stadion: Hessen Yachts Stadion

FC Oss 0 - 2 Vitesse

Link to comment
Share on other sites

Evo nesto novo za ovu sacicu ljudi sto nesto napise.


 

U fokusu

 

Carlos Fierro

 

Biografija:

Ovaj 19 godisnji Meksikanac je dosao u Vitesse 2011 godine za tada rekordnih 800k iz Chivasa. Ujedino je moje prvo pojacanje i prvi Meksikanac koji je igrao u Vitesseu. Doveden je kao zamjena Wilfriedu kad ovaj ode na Africki Kup Nacija ili u slucaju povrede. Nije se mnogo naigrao u Vitesseu, ukupno je odigrao oko 25 utakmica u 3 sezone, i dao je oko 10 golova i 10 asistencija.

Najveci trenutak u karijeri:

Definitivno dva gola protiv Shakhtara u pobjedi 4-0 pred prepunim Gelredomom. Pored dva gola, imao je i dvije asistencije i ocjenu 9.8.

Buducnost u klubu:

Neizvjesna. Sa svoje 4 zvjezdice potencijala tek je treci napadac u klubu, a na meti kluba je jedan mladi Holandjanin koji bi mogao da bude buducnost holandskog fudbala. U jedno sam siguran, u ovoj sezoni se nece puno naigrati pokraj Wilfrieda i Gustava Coronela. Mozda ga u sljedecoj posaljem na posudbu.

 

http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/CarlosFierroOverview_Attributes-3.png

 

width=450 height=281http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/CarlosFierroHistory_CareerStats.png[/img]

Link to comment
Share on other sites

Februar 2014. godine

 

Kako je kraj januara bio naporan za igrace ( 3 utakmice u 6 dana), razmisljao sam da li u februaru odmaram igrace. Tu sam odluku ostavio dok ne saznam ime protivnika u 1/16 finala Lige Sampiona.

 

Sjedio sam kraj Pepa Guardiole, koji se cinio sasvim miran dok je gledao izvlacenje, ja sam bio cista suprotnost. Dlanovi su mi se znojili i nadao sam se da necu dobiti nikog od velikih klubova. A mogao sam da dobijem izmedju ostalih Chelsea, Manchester United, Real Madrid, Bayer Munchen i Barcelonu. Redom su bili izvlaceni svi ti timovi, mog imena nije bilo. Ostala su jos tri tima, od kojih realne sanse jedino nemam protiv Macinija ( koji je nasljedio Guardiolu) i mocnog katalonskog diva. I da ne bi sve bilo savrseno, sudbina je bas odredila da protiv njih igramo svoju prvu knockout fazu u Ligi Sampiona.

 

Ali, first things first..

 

Eredivisie

 

02.02.2014

Stadion: Rat Velregh

NAC Breda 0 - Vitesse 2

 

16.02.2014

Stadion: Gelredome

Vitesse 5 - Roda JC 0

 

Champions League

 

20.02.2014

Stadion: Gelredome

Vitesse - Barcelona

 

Uvod:

 

Jos prije ulaska u podrucije stadiona, znao sam da ce biti tesko, mozda cak i nemoguce. Kada sam poslao skauta da provjeri Barcelonu, rekao mi je da bi trebali vjezbati postavljanje u odbrani, da se ne osramotimo pred domacim navijacima. Na sve strane su novine pisale kako smo vreca za nabijanje i da je ovo Barceloninom 'Dream Teamu' samo tezi trening. Bojao sam se da su upravu.

Kada sam ulazio u svlacionicu, vidio sam zabrinutost na licima igraca. Razmisljao sam jedno 10ak sekudi sta da kazem, ali jezik je bio brzi od pameti i rekao sam svojim da je vec uspjeh sto smo dosli u 1/16 finala, i da se probaju zabaviti protiv najjaceg tima sadasnjice. Zabrinutost je jos bila tu, ali bar su igraci znali da rezultat i nije toliko vazan. Valjda ce igrati opusteno.

 

Pocetak meca:

Protekao je u apsolutnoj dominaciji Barcinog veznog reda kojeg su cinili Xavi, Mascherano, Iniesta, Fabregas i Willian. U napadu je bio usamljen Messi. Gledao sam u nevjerici kako neko moze ostaviti jednog Davida Villu na klupi ili Busquetsa. Ubrzo mi je bilo jasno zasto.

 

Rasplet:

Xavi je primio jednu loptu na sredini terena, odigrao dupli pas sa Iniestom i poslao loptu preko odbrane do Messija, koji 1-1 sanse ne propusta cesto. 1-0 za Barcu nakon nepunih pola sata igre. U ovom trenutku se desio jedan sporni momenat, jer je Mascherano imao zuti karton kada je sa obe noge startovao na Barazitea. Sudija mu je oprostio ovaj start i Barcelona je ostala kompletna. Ni na drugi njihov gol nismo morali dugo cekati. Igrao se 35. minut kada je Barca izvela korner na brzinu, Xavi je ostao slobodan na liniji sesnaesterca, i onda je fenomenalnom loptom nasao samog Williana u sesnaestercu koji nije imao tezak posao 2-0 potpuno zasluzeno.

Cak kad bih i probao da uradim nesto iz kontra napada, ubrzo bi moj igrac zavrsio na podu, a Barcin za zutim kartonom. Ali nakon jedne guzve u sesnaestercu Barce, najspretniji je bio ko drugo nego Nacer Barazite, i rezultat je smanjen na 2-1.

 

Konacna presuda:

Opet me je osudio Xavi svojom trecom asistencijom na utakmici, a i dzelat mi je vec bio poznat, Lionel Messi, svojim 10. golom u isto toliko utakmica postavlja konacan rezultat

 

Vitesse 1 - Barcelona 3

Dokaz njihove dominacije je lezao u veznom redu i sjajnom Xaviju Hernandezu:

http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/VitessevBarcelonaStats_PlayerRatings.png

 

Sada nam predstoji teska utakmica protiv sc Heerenveena u gositma.

 

Eredivisie

 

23.02.2012

Stadion: Abe Lenstra

scHeerenveen 2 - Vitesse 1

 

Jedostavno, nakon onakve predstave Barcelona, pad morala je bio za ocekivati. Samo mi je zao na utakmici sto nisam iskoristio sve svoje sanse. Srecom pa imam zdravu zalihu od 16 bodova prednosti nad drugim pratiocem u prvenstvu.

Link to comment
Share on other sites

U fokusu

 

Piet Velthuizen

 

Biografija:

Velthuizen ima 26 godina, i citavu svoju karijeru, osim jedne godine kada je proveo u Spaniji, je proveo u Vitesseu. Prvi je golman tima i reprezenativac Holandije. Za razliku od tima, tamo ima status drugog golmana. Mada prema svojim igrama bi trebao biti ispred Vermeera, golmana Ajaxa.

Najveci trenutak u karijeri:

Osvajanje nagrade za najboljeg golmana lige dvije godine za redom.

Buducnost u klubu:

Za sad sigurna iz vise razloga. On je HG za evropska takmicenja i veoma je solidan golman. Takodje se uklapa u moju filozofiju dovodjenja samo domacih igraca za prvi tim. U planu je dovodjenje perspektivnog golmana Remco Vosa iz Ajaxa, ali to nece biti jednostavan zadatak.

 

http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/PietVelthuizenOverview_Attributes-1.png

Slika profila

 

width=450 height=281http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/PietVelthuizenHistory_CareerStats.png[/img]

Slika istorije

 

width=450 height=281http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/PietVelthuizenStats_PlayingStats.png[/img]

Slika statistike za 2013/14 sezonu

Link to comment
Share on other sites

Prati li ko ovo ?

 


 

Mart 2014. godine

 

Nakon teskih poraza u zadnje dvije utakmice, odlucio sam da momcima malo dignem moral. A cime se to najbolje dize moral u Holandiji ? Srecom pa je Holandija mala drzava pa je sve blizu, tako i Amsterdam. Nakon dva dana odmora u prestolnici Holandije, izbivanja i desavanja u Crvenoj ulici i obliznjim kofi sopovima, momci su izledali kao preporodjeni. Pogotovo Wilfied Boni. Zasto mozete da pogledati ako kliknete na rezultat utakmice.

 

Eredivisie

 

01.03.2014

Stadion: Kyocera

ADO Den Haag 1 - Vitesse 6

 

08.03.2014

Stadion: Gelredome

[urlhttp://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/VitessevFeyenoordInformation_Overview-1.png]Vitesse 2 - Feyenoord 1[/url]

 

Champions League

 

11.03.2014

Stadion: Camp Nou

Barcelona - Vitesse

 

Uvod:

Oh, ne. Taman kada sam poceo vracati tim nakon poraza kuci, opet igram sa Barcelonom. 77.000 ljudi je bilo na toj utakmici. Mi smo dobili 2.000 karata za prodaju. Sve su prodane za pola sata. Kako i ne bi. Ko bi propustio kazenje ovog mog osrednjeg tima ? Samo da se navijaci ne okrenu protiv nas kada nas ovaj tenk pregazi.

Utakmica:

Pocelo je kao iz snova. Kontra napad, Wilfried izlazi sam na Valdeza koji sjajno brani i salje loptu u korner. Rekoh Hanku, mom asistentu, samo da ne primio gol iz neke kontre. Dok sam izgovarao 'kontre', Halfar je centrirao loptu, a nakon guzve i panicne reakcije Valdeza, najspretniji je bio Tshabalala koji je doveo Vitesse u vodstvo.

Utakmica se nastavila u mojoj dominaciji, imao sam vise loptu u nogama, a Barca je bila bez suta. Sve do 18. minute.

Rasplet

Krenuli smo u kontra napad, koji se zavrsio tako sto je Puyol uzeo loptu Baraziteu, pa je Barca uzvratila kontrom koju je Willian rutinski realizovao. 1-1, igrala se 18. minuta. Od tog momenta pa do kraja poluvremena, loptu vise nisam vidio. Messi je u 31. minuti prosao kapitena Kaishu koji je igrao umjesto povrijedjenog Alvara i lagano postigao gol kraj nemocnog Velthuizena. Kada malo bolje razmislim, ne pamtim kada je zadnji put Piet odbranio 1 na 1 sansu.

Drugo poluvrijeme

Bolje da smo ostali u svlacionici. Sa dva brza gola, Bojan u 50. i Willian u 55. minuti Barca je rijesila ovaj dvoboj. Ako je neizvjesnost ikad i postojala. Do kraja smo uspjeli postici utjesni pogodak iz slobodnog udarca preko odlicnog Daniela Halfara.

 

Barcelona 4 - Vitesse 2

Ukupan rezultat je bio 7-3.

 

Eredivisie

 

14.03.2014

Srecom, igraci nisu potonuli kao prosli put. Mozda zato sto sam im obecao ako do kraja mjeseca budu imali bar 80% pobjeda da ih vodim u Amsterdam opet.

Stadion: Gelredome

Vitesse 3 - NEC 1

 

22.03.2014

Stadion: Trendwork Arena

Fortuna Sittard 0 - Vitesse 4

 

KNVB Beker

 

25.03.2014

Opet protiv Ajaxa. Ovaj put sam bio siguran u prolaz jer su mi igraci tek usli u formu. Odlucio sam, jer u 3 godine niti jednom nisam osvojio kup, da igram sa najjacim timom. Ajax je igrao sa kombinovanim timom. Bolju sansu nikad necu imati.

 

Sam pocetak

Da nije Ajax u 18. minuti poveo, ne bi niko rekao da se ovdje igra fudbal. Tipicna tvrda utakmica, bez sansi i bez preuzimanja rizika. Nisam se previse brinuo, jer sam znao da moj kvalitet mora doci do izrazaja, tacnije Wilfriedov kvalitet. Ali je do izrazaja dosao kvalitet Serera, reprezenativca JAR-a. u 48. minuti prvog poluvremena je povecao rezultat na 2-0. E sad sam se poceo brinuti.

Drugo poluvrijeme

Odlucno smo krenuli i dominirali utakmicom. Rezervni golman Ajaxa, Cillessen je branio nemoguce. Ali nije mogao da odbrani sjajnu akciju tandema Wilfried - Barazite, gdje je ovaj prvi upisao asistenciju, a drugi gol. 2-1, jos ih mogu stici, tek je 71. minut.

Ali..

kao da mojim igracima se nije osvajao trofej. Ili je Cillessen jednostavno bio predobar toga dana za moje igrace. Do kraja utakmice je izvukao bar 3 jedan na jedan sanse koje je imao sta Wilfried, sta Barazite. Nije islo. Bio sam ljut na igrace, ali im nista nisam rekao, samo poslao na tusiranje. Imacemo priliku za revans u ligi za par dana.

 

http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/AjaxvVitesseInformation_Overview-1.png

width=450 height=281http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/AjaxvVitesseStats_PlayerRatings.png[/img]

Cillesen je sasvim zasluzeno ponjeo titulu igraca utakmice. Cak mi je i Henke rekao da razmslim o njegovom dovodjenju.

 

Eredivisie

 

29.03.2014

Stadion: Gelderome

Vitesse 1 - Ajax 0

Tipicna utakmica Ajaxa u gostima. Prljava igra sa mnogo zutih kartona i opstrukcije igre. U ovoj utakmici mi je inat rekao da ubacim drugi tim, i da s njim igram protiv Ajaxovih prvotimaca. Rezultat je bio 1-0, a pogodak je dao Carlos Fierro. To mu je ujedino bio 5 gol sezone iz 13 utakmica.

Link to comment
Share on other sites

Protiv Barcelone si odlično i prošao, a što se tiče Ajaxa i kupa, bit će još prilika.

Bony i Nacer jedu malu djecu, nadam se da će se oni jednom i umiroviti kod tebe.

Sad si ostao samo na Erdeviziji, kakvo je stanje tamo? Jel naslov osiguran?

Link to comment
Share on other sites

Sabijas. ne treba nista drugo pisati.

Nesto slicno kao i ti, lijepo je kad neko nesto napise s vremena na vrijeme. Ako je to jos konstruktivno, gdje ces bolje  :srecan:

 

Protiv Barcelone si odlično i prošao, a što se tiče Ajaxa i kupa, bit će još prilika.

Bony i Nacer jedu malu djecu, nadam se da će se oni jednom i umiroviti kod tebe.

Sad si ostao samo na Erdeviziji, kakvo je stanje tamo? Jel naslov osiguran?

Prejaka je Barcelona. Moja jedina utjeha je da nisu osvojili LS, nego ih je neko drugi isprasio u finalu ( Manchester United :D ).

Za zavrsavanje karijere kod mene, to cemo da vidimo. A da saznas kako mi ide u ligi, moraces da pratis story  :wink:

Link to comment
Share on other sites

U fokusu

 

Guido Pizarro

http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/GuidoPizarroOverview_Attributes-1.png

 

Biografija:

Pizarro je dvadesetcetverogodisnji Argentinac doveden iz Lanusa 2011. godine za 3.3 miliona, i od tad je jedan od najvaznijih kotacica 'formacije kornjaca'. Kada sam trazio igrace, htio sam jednog koji je slican Lampardu, sa dobrim osjecajem za gol, dodavanje ali najvaznije, za dobrim postavljanjem u odbrani. Mozda po broju golova i asistencija zaostaje za klasicnim igracem u veznom redu, ali zato je veoma korstian u ostalim segmentima igre.

http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/GuidoPizarroHistory_CareerStats.png

Buducnost u klubu:Jedno vrijeme bila neizvjesna, jer sam htio da dovedem Leroya Fera. Medjutim, isti je presao u Milan za 15 miliona, koliko ja nisam htio da ponudim. Sada, ne bih ga prodao ni da mi sam Lampard hoce da dodje ( dijelom sto ima 35 godina i ne moze da trci vise). Statistika govori za sebe, procenat dodavaja 86% po utakmici, 3,11 oduzete lopte po utakmici, te sjajnih 11.2 km po utakmici. Sto je najbolje, jos uvijek ima prostor za napredak. Ostala mu je jos godina dana u Holandiji prije nego sto dobije drzavljanstvo. Ako mu Argentina ne ponudi do tad, siguran sam da ce zaigrati za 'Lale'.

http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/GuidoPizarroHistory_CareerStats.png

 


Moguce da cu od sad 'u fokusu' raditi malo rijedje, svaka dva reporta, zbog toga sto bih ovim tempom potrosio sve igrace u jednoj godini :D.[/center]

Edited by LingLing
Link to comment
Share on other sites

Da, samo sto sam sad napravio jednu za domace prvenstvo koja ima AMC umjesto DMC i ona je kao malo ofanzivnija. Samo imam problem da AMC daje golove ( cini mi se da mnogi imaju sa tim problema), ali zato kada sam god igrao sa njim, napravio je asistenciju. Inace, ona 4-5-1 je malo prilagodjena mom timu, da Barazite malo vise utice na igru protiv jacih klubova, dok protiv slabijih je disciplinovan.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |