Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Heurelho da Silva Gomes


juanes
 Share

Recommended Posts

Ime:Heurelho da Silva

Prezime:Gomes

Godina rodjenja:15. sijecnja1981.

Nacijonalnost:Brazilac

Klub za koji nastupa:Tottenham Hotspur

Uzor:/

Omiljeni klub:FC Arsenal

Klubovi za koje je nastupao:Cruzeiro,PSV

Utakmice za reprezentaciju:9(0)

http://d.yimg.com/i/ng/sp/empics/20090118/21/1796840275-soccer-barclays-premier-league-tottenham-hotspur-v-portsmouth-white-hart.jpg

Ličnost

Gomes je vratar Tottenhama. Doveden je iz PSV-a gdje je pruzao odlicne nastupe, kako u nizozemskom prvenstu tako i u ligi prvaka. Svojim odlicnim obranama dosao je i do statusa brazilskog reprezentativca. Vec je upisao 9 nastupa za Brazil. Odlican vratar i najbolje vratarske godine su pred njim. Ima 29 godina, mnogo iskustva iza sebe i mnogo dobrih utakmica u buducnosti, barem se nadamo.

Pozicija

Kao sto sam rekao Gomes je vratar svjetske klase. Imali su veliko nepovjerenje u njega celnici Totenhamma nakon losih izdanja u pocetku sezone. Kada je proslo njegovo određeno vrijeme za reprezentaciju dobio je puno povjerenje.

Prednosti

Gomes je odlican vratar sa sjajnim refleksom. Odlican je u kaznenom prostoru, dobro se postavlja, fantastican odraz. Kao i vecina golmana, dosta je snazan i u duelima sa igracima uvijek ce izvuci pobjedu.

Slabosti

Nije dovoljno srcan odnosno nije dovoljno borben. Tomu je jedan od najvecih mana. Takodjer brzina mu nije jaca strana.

Trenutna sposobnost

Fenomenalan je 1 na 1, naravno ne moze sve zaustavit, ali 1 na 1 mu je jedna od izglednih prilika za odbranit. Ima odlicne reflekse sto je uskopovezano sa ovim predhodnim. Također vlada svojim prostorom, komuniciranje sa suigracima iz odbrane je vrlo vazno za njega jer mu dosta olaksava posao.

Informacije o transferu

Jako se tesko dovodi, potrebno je najmanje 20 milijuna Eura za taj poduhvat. I pobrinite se da vam klub ima dobru reputaciju, jer ipak on je sad vratar Tottenhama, najboljeg engleskog kluba poslije velike cetvorke zadnjih nekoliko godina.

Vrijednost:4.5mil

Opci utisak

omes je odlican vratar i po meni materijal za najvece svjetske klubove. Vec ima dovoljno iskustva, a najbolje godine su pred njim. Nije bezrazlozno stekao status brazilskog reprezentativca. Mnogi su ga usporedjivali sa Didom i moram reci da imaju dosta slicnih kvaliteta. Ako uzmemo u obzir da je Dida tek oko svoje 33 godine poceo pruzati fenomenalne partije, onda i od Gomesa mozemo ocekivati slicno jer je njemu tek 29 godina, sto je za vratare ipak cvijet mladosti.

Video informacije:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |