Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Joseph Anthony Didulica


juanes
 Share

Recommended Posts

Ime:Joseph Anthony

Prezime:Didulica

Godina rodjenja:14. listopada 1977.

Nacijonalnost:Hrvat

Klub za koji nastupa:Alkmaar Zaanstreek

Uzor:Drazen Ladic

Omiljeni klub:Ajax

Klubovi za koje je nastupao:North Geelong Warriors, Melbourne Knights, Ajax, Germinal Beerschot, Austria Vienna, AZ

Utakmice za reprezentaciju:4(0)

http://www.az.nl/cache/images/234807.jpg

Povijest

Joseph Anthony Didulica, hrvatski nogometaš, vratar nizozemskog AZ Alkmaara.
Didulica je rođen u australskoj pokrajini Victoria. Sin je hrvatskog imigranta Luke ( rodom iz Poličnika kraj Zadra ), te majke Mary. Nogomet je započeo igrati u North Geelong Warriorsima, a 1996. je preselio u klub australskih Hrvata Melbourne Knights. Tamo je igrao do 1999. kad ga je kupio veliki nizozemski Ajax. Tamo se nije naigrao, pa je preselio u Austriju Beč. Nakon 87 nastupa u Austriji otišao je prije početka SP 2006. natrag u Nizozemsku, ovaj put u AZ Alkmaar. Tamo ga trener Louis van Gaal nije puštao na pripreme reprezentacije, jer je smatrao da mu se kao trećem vrataru Hrvatske, bez šansi da dospije na gol, to ne isplati. Veliku je nesreću u Nizozemskoj zabilježio na utakmici sa PSV-om kada ga je, inače dobar prijatelj, Jason Čulina loptom snažno pogodio u glavu zbog čega je Didulica dobio potres mozga i izbivat će dugo sa gola AZ-a.
Iako rođen u Australiji, odlučio je da će nastupati za reprezentaciju svojih predaka, a kao razlog je naveo da misli kako će više uspjeha imati sa reprezentacijom Hrvatske, budući da australska nije bila na svjetskim prvenstvima 30 godina zaredom. Pozvan je, međutim, da sa Australijom ide na Olimpijske igre u Sydney, ali se ozlijedio i nije nastupio. U hrvatskom dresu sakpio je 4 utakmice, sve u prijateljskim utakmicama. Debitirao je za Hrvatsku protiv Makedonije, 28. travnja 2004. u Skopju. Putovao je na EURO 2004., te na SP 2006., no pored Butine i/ili Pletikose se nije probio do reprezentativne jedinice. Nakon dolaska Slavena Bilića za izbornika izgubio je i mjesto 3. vratara, no, ne odustaje od ponovnog pozivanja u reprezentaciju. Australski i Milanov vratar Željko Kalac tvrdio je kako mu je odluka da igra za Hrvatsku velika greška u karijeri.
24. travnja 2006. proglašen je krivim za prekršaj na belgijskom napadaču Axelu Lawarreu u bečkom derbiju Austrije i Rapida u svibnju 2005. Morao je platiti kaznu u iznosu 60.000 €, te 1.000 € Lawareeu, koji nakon nesretnog slučaja nije prihvatio Diduličinu ispriku. Nakon te utakmice u kojoj je isključen, kažnjen je još bio sa 8 utakmica neigranja.

Licnost:

Veoma je hrabar sto ga cesto zna i kostat ozljede. Odlucan, pravi timski igrac. Ima odlican pregled igre tako da su mu jaca strana i ispucavanja lopte te brzo donosenje odluka.

Pozicija

Golman srednje klase. Cesto moze da vas iznenadi svojim dobrim "predstavama". Takodjer moze se pokazati kao odlican izbor i u jacim klubovima.

Prednosti

Dobar 1 na 1. Eksplozivan. Takodjer voli komunicirati tako da je jednim djelom i glavni stup vase odbrane sto se tice komunikacije. Odlican izbor za kapetana sto je i bio jedno vrijeme u AZ.

Slabosti

Najveca slabost su mu penali iako ima dobre reflekse u toj situaciji se tesko snalazi tako da u tom poglednu nemojte racunati na njega, kod njega vam vrijedi penali su lutrija. Takodjer nije neki tehnicar pa bi se mogao iznenaditi kad mu stoper vrati loptu, a protivnicki igrac istrci na njega.

Trenutna sposobnost

Izvanredan je golman, sto vise odlican za manje klubove pogotovo ako se na vrijeme adaptira. Takodjer zeli igrati kolko god moze tako da nece bit problem da ga prodate nakod sto ostari u vasoj momcadi.

Potencijalna mogucnost

Poboljsanje fizickih sposobnosti je jedino u cemu moze napredovat. Takodjer ako se dobro uklopi, ali i uz dobrog trenera vratara mogao bi napredovati i u ostalim vjesinama.

Informacije o transferu

Ne zeli ici iz AZ. Prvi goman Ramos odlazi 100% u drugi klub tako da se nada da zaigra u prvoj postavi. Ako budete bas uporni mogli bi ga dovesti za nekih 2.5/3 MIL.

Vrijednost:1.4 MIL

Opci utisak

Kao sto sam vec rekao odlican je 1 na 1. To mu je i najjaca strana. Takodjer odlicno brani slobodne udarce. Brz i refleksivan tako da mu nece bit problem izletiti na loptu kad je korner. Pozeljan u svakom slucaju kao prvi ili drugi vratar.

 

GAME SS:

http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_cab32351.jpg

 

Jedan kratak pregled njegove karijere

 

juanes BOKICIC

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |