Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Kreiranje Kontinentalnog Natjecanja [Tutorijal]


SlobaGrobar
 Share

Recommended Posts

Najprije kliknite na Add Club Continental Rules. Zatim idite na meni editora i uđite u deo Competitions i kliknite u donjem desno uglu na Add.

 

http://i.imgur.com/EfY5E.jpg

 

Sada polako popunjavate informacije o novom takmičenju kao što su ime, skraćeno ime, boje takmičenja, sa kog je kontinenta takmičenje itd. Napomena! Ne dodavati naciju pošto je ovo kontinentalno takmičenje. Nakon toga dodajete pravila novog kupa. Kada ste kliknuli na Add Club Continental Rules imate sledeće opcije: General, Nations, Teams and Cups. Pa da krenemo redom:

 

General

 

http://i.imgur.com/EiKex.jpg

 

U generalnim podešavanjima nameštate sa kog je kontinenta to takmičenje, kada kreće novi ciklus takmičenja i sl.

 

Nations

 

http://i.imgur.com/mg718.jpg

 

Slede podešavanja za zemlje koje se kvalifikuju za to novo kontinentalno takmičenje. Uzećemo za primer Beneluks koji se sastoji od Holandije, Belgije i Luksemburga pa ćemo logično i te tri zemlje samo da dodamo. To je sve za ovaj deo, ovde vam više ništa ne treba i sada možemo preći na najvažniji deo kreiranja kontinentalnog takmičenja.

 

Teams

 

http://i.imgur.com/KURbq.jpg

 

Dolazimo sada do trećeg dela i možda i najkomplikovanijeg jer mnogi ljudi ovo baš i ne shvataju najbolje. Kada kliknete na dugme Add videćete nekoliko redaka koji se odnose na to iz kojih liga timovi dolaze. Ićemo po slici, korak po korak. Izabrali smo da timovi dolaze iz samog vrha (Nation Top Division Teams). Number je broj timova iz država na koje se to odnosi (pozicije u ligi), onda sledeće dve kolone su od kojeg do kojeg broja država navedenih pod Nations idu klubovi u ovo takmičenje (u ovom slučaju ja sam odabrao Holandiju (1) i Belgiju (2) i iz njihovih liga prvih pet klubova se kvalifikuje za ovo takmičenje). Tako da prvih 10 učesnika ovog takmičenja daju Belgija i Holandija. U drugom retku je postupak isti samo što iz treće nacije Luksemburga se prve dve ekipe kvalifikuju za ovo takmičenje. Dakle kao što možete videti ubacili smo ukupno 12 ekipa, po 5 iz Holandije i Belgije i 2 iz Luksemburga. Sada je potrebno samo još pod Qualified Competitions pronaći to novo napravljeno takmičenje i to je to što se tiče ovog dela.

 

Cups

 

http://i.imgur.com/qYHUX.jpg

 

Kada ste završili sa podešavanjem timova koji se kvalifikuju za ovo novonapravljeno takmičenje sve ostalo je čista rutina. Sada je potrebno samo da pronađete i da dodate to novo takmičenje. Posle toga sami dodajete faze takmičenja u zavisnosti od toga kakvo vi takmičenje pravite, a mi ćemo vam opet pokazati na Beneluksu.

 

Stages

 

http://i.imgur.com/mDxji.jpg

 

Group Stage - Qualifying Round

 

http://i.imgur.com/ad6uP.jpg

 

Knockout Round - Semi Final

 

http://i.imgur.com/0dfFo.jpg

 

Knockout Round - Final

 

http://i.imgur.com/OuUAp.jpg

Edited by prodo
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mogu... nije problem u tome. Problem je što će se neki levi klubovi kvalifikovati za keš, kpk ako se ne varam ali dobro... probaću možda su to ispravili za FM 12.

Ja imam neku ideju, pravio sam za fm 2011, ali sad mi nešto ne funkcioniše...kad treba da dodam novi kup u onoj opciji cups, pojavi mi se samo prazno polje...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Testiram lagano...samo, ja sam pravio za 33 države Evrope, jer sam te baze spojio sa bazama koje sam skinuo sa neta... Yugo liga, sovjetska...mada, nije problem da se proširi i na sadašnje stanje, sa 53 evropske države... Kup Šampiona je kao iz sezone 1991/92, sa dve eliminacione faze, pa onim grupama u četvrtfinalu, a Kup kupova i Kup UEFA klasika...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

@zoranc_1993

 

jel ti piše kad upreš test continental rules nešto tipa season update day is inside range npr. 16.02.2012 to 01.03.2012? ako je to to odeš gori na sam početak izrade pod general settings i tu namistiš season update day najmanje dan prije tog prvog datuma što ti piše (u ovon mom primjeru staviš 15 a ispod pod misec february). onda upreš test continental rules pa vidiš jel prolazi

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |