Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Nova godina, nova priča...


SlobaGrobar
 Share

Recommended Posts

A od mene u novoj godini nova priča.

:) Za razliku od prethodne ova se razlikuje u nekoliko sitnih detalja. Ne igram FM (za sada, prvih nekih mesec do dva će biti pisati apdejtovi vezani za unutrašnja dešavanja u klubu), radi se o Partizanu naravno, ja nisam trener (ups, nesmem više od toga da otkrivam... :D) i biće nešto sitno preko editora rađeno, testirao sam to i pošto sam video da može onda sam se odlučio i da krenem sa pisanjem priče. :) Jbg. teško da će te provaliti o čemu se radi do zadnjeg posta pre početka moje igre na fm mada mislim da sam vam možda otkrio previše detalja ali da opet ne postoji teoretska šansa da shvatite o čemu se radi. :D

 


 

http://www.mondo.rs/v2/images/logo-mondo.png

 

http://www.partizan.rs/wp-content/uploads/2011/05/FKPARTIZAN_NASLOVNA.jpg

 

KRAJ ŠAMPIONATA!

 

Utakmicom u Lučanima između Slobode Point Sevojno i Partizana spuštena je zavesa na ovu sezonu koja će ostati upamćena po tome što je Partizan prvi klub u istoriji srpskog i jugoslovenskog fudbala koji je uspeo da osvoji četiri titule u nizu. I ako je trener srpskog šampiona izveo kombinovani sastav ostvarena je pobeda bez većih problema a golove za srpskog šampiona postigli su Tejgo i Miljković. Utešni gol za domaćina postigao je Vasilić u 89 minutu. Aleksandar Stanojević je na ovoj utakmici pružio šansu igračima koji nisu igrali mnogo ove sezone kao što su Živković, Stanković, Kizito, Brašanac, Davidov dok su sa klupe priliku dobili Fejsa koji još ulazi u ritam prvenstvenih utakmica posle teške povrede zbog koje je baš dugo odsustvovao sa fudbalskih terena, Bogunović i ekstra talentovani Lazar Marković kojem predviđaju sjajnu budućnost. Ovom pobedom Partizan je zaokružio jednu sjajnu sezonu u kojoj je uzeo duplu krunu i igrao u grupnoj fazi najjačeg klupskog takmičenja - Ligi Šampiona.

 

 

KRSTAJIĆ PROMOVISAN U SPORTSKOG DIREKTORA, ĐURIĆ: NEĆE BITI RASPRODAJE

 

Na današnjoj pres konferenciji u prostorijama FK Partizan Mladen Krstajić je promovisan u novog sportskog direktora a tom prilikom govorio je predsednik FK Partizan Dragan Đurić.

 

Mladen Krstajić je pravo iz kopački uskočio u fotelju! Samo sedam dana posle zadnje prvenstvene utakmice protiv Slobode u Lučanima Mladen Krstajić je promovisan u novog sportskog direktora. Saradnja je dogovorena za naredne tri godine. Tom prilikom medijima u Srbiji je se obratio i predsednik FK Partizan Dragan Đurić.

- Drago mi je što je tako brzo dogovor sa Mladenom postignut. Nadamo se da ćemo dobro sarađivati u naredne tri godine. U planu je još pronalazak i generalnog sponzora a Stanojeviću će biti ponuđen i novi ugovor. Takođe želim da demantujem novinarke špekulacije da će uslediti rasprodaja najboljih igrača. Mi želimo opet da igramo u LŠ pa samim tim i rasprodaje neće biti već isključivo jačanje ekipe jer svi u klubu želimo da budemo bar duplo jači sledeće sezone a ne suprotno od toga. Možete slobodno očekivati dve ili čak tri bombe u predstojećem prelaznom roku.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 19
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

http://www.mondo.rs/v2/images/logo-mondo.png

 

http://www.mondo.rs/slike/vesti/001/884/v188432p0.jpg

 

I SAVIĆ NAPUSTIO PARTIZAN

 

I pored obećanja predsednika kluba Dragana Đurića da neće biti rasprodaje tima događa se upravo suprotno. Posle Ivice Ilieva sa kojim nije produžen ugovor, Mladena Krstajića koji je završio karijeru i postao novi sportski direktor, Princa Tejga kojem je istekla šestomesečna pozajmica, Marka Jovanovića, Ljubomira Fejse i Radosava Petrovića klub je napustio i jedan od najboljih mladih defanzivaca u evropi - Stefan Savić. Njegov novi klub je Mančester Siti a visina obeštećenja koje je je bogati vlasnik uplatio na račun kluba iz Humske 1 iznosi 10 miliona i 500 hiljada. Navijači su ogorčeni ovim potezom Dragana Đurića pogotovo ako se uzme u obzir da je samo pre 10-tak dana obećao da neće biti rasprodaje kostura tima a posle nekoliko dana Partizan je ostao bez pet ili šest ključnih igrača a pojačanja koji bi bar upola mogli da zamene nosioce igre iz prošle sezone nema ni na vidiku. Povodom toga navijačka grupa Jang Bojs je se pobunila prva i traži ostavku predsednika Dragana Đurića. Videćemo šta nam naredni dani donose ali sigurno je da će ovo biti jako burno leto u Humskoj 1.

Link to comment
Share on other sites

Vodiću Partizan ali ne sa mojim trenerskim imenom. Moje ime će u priči ali i u FM biti na jedan drugi način.

:)


 

http://www.mondo.rs/v2/images/logo-mondo.png

 

http://www.dodirnime.com/sport/wp-content/uploads/2010/09/matija.jpg

 

NASTASIĆ U FIORENTINI, SVE VEĆE NEZADOVOLJSTVO NAVIJAČA

 

I pored dovođenja par fudbalera posle odlaska nekih ključnih igrača navijači su čini se još više revoltirani posle današnjeg poteza uprave. Naime mladi, ekstra talentovani štoper, kažu novi Nemanja Vidić prodat je za 2 miliona i 200 hiljada u Fiorentinu a da prethodno nije odigrao ni jednu jedinu utakmicu u prvom timu Partizana! Radi se o Matiji Nastasiću koji je svoj veliki kvalitet pokazao igrom u mlađim kategorijama i omladinskoj reprezentaciji Srbije. Ovaj potez uprave je izgleda dolio ulje na vatru pa su navijači zakazali organizovan protest ispred stadiona sutra u 17 časova.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Dolazi do revolta navijača koji smjenjuju Đurića(il koga već) sa mjesta predsjednika. Stanojević i Krstajić se vračaju na svoje funkcije, a prodani igrači se vračaju u Partizan jer je dokazano da su njihovi transferi služili za pranje novca. Sam klub postaje dioničko društvo.

Jesam blizu? :D

Link to comment
Share on other sites

Blizu si. :D Samo se igrači ne vraćaju a bogami ni Krstajić ni Stanojević... :) Ustvari Krstajić možda još nisam odlučio ali Stanojević ne sigurno jer u igri su velika imena za trenera van granice ovih prostora... :)

 

Nagovestiću nešto... zaboravio si moju ulogu u celoj priči... :) A nisam trener... :)

Link to comment
Share on other sites

http://www.mondo.rs/v2/images/logo-mondo.png

 

http://www.pressonline.rs/upload/boxImageData/2011/9/26/157309/ZABRANJENI-1.jpg

 

JANG BOJSI REVOLTIRANI, UNUTRAŠNJA DEŠAVANJA POTRESAJU PARTIZAN

 

Jang Bojsi revoltirani, Krstajić podneo ostavku, Stanojević i ceo stručni štab možda podnose ostavke, u ponedeljak vanredna sednica kluba na kojoj bi mogla biti doneta odluka o hitnim izborima samo pedesetak dana pre starta kvalifikacija za Ligu Šampiona.

 

Jang Bojsi su poslali jasnu poruku, žele smenu pre svega predsednika Dragana Đurića a onda i da čitav UO ode sa njim. Ispred stadiona na juče održanom skupu pevali su pesme protiv uprave, palili baklje i lomili stakla na automobilima rukovodstva koji su tu bili parkirani. I ako nemaju ništa protiv njega, čak ga i podržavaju Mladen Krstajić je podneo ostavku samo nekoliko dana pošto je promovisan u novog sportskog direktora a prema nekim informacijama od neimenovanog izvora ceo stručni štab ne samo u Partizanu već i u Teleoptiku će uručiti neopozive ostavke za sada još uvek aktuelnom predsedniku Draganu Đuriću. Takođe predsednik kluba Dragan Đurić najavio je za ponedeljak vanrednu sednicu na kojoj bi mogla biti doneta i odluka o vanrednim izborima pa bi Partizan mogao da dobije novog predsednika pre starta nove sezone. Nema sumnje da nas u Humskoj čeka burno leto a na konačan rasplet se neće dugo čekati, u to možete biti sigurni.

Link to comment
Share on other sites

http://www.mondo.rs/v2/images/logo-mondo.png

 

http://www.novosti.rs/upload/thumbs/images/2011//12/3012/sp-partizans_620x0.jpg

 

IZBORI 14 JUNA

 

Skupština kluba izglasala nepoverenje Draganu Đuriću, izbori zakazani za 14 jun!

 

Skupština fudbalskog kluba Partizan na vanrednom zasedanju odlučila da izglasa nepoverenje prema aktuelnom predsedniku kluba Draganu Đuriću te da zakaže nove izbore za 14 jun. Ono što se jedino zna za sada jeste da će se Dragan Đurić opet kandidovati za predsednika a ko će biti njegovi protiv kandidati još se ne zna ali se zna da će biti više od jednog protiv kandidata, a Peđa Mijatović se u nekim okvirima figurira kao glavni protiv kandidat aktuelnom predsedniku crno-belih. Računica je jasna, pobednik izbora se dobija prostom većinom od broja prisutnih članova.

 

SKUPŠTINA PARTIZANA:

Skupština Partizana broji 65 članova:

Aktiv društveno-sportskih radnika (31): Dragan Đurić, Tomislav Karadžić, Rasim Ljajić, Mile Jovičić, Dragoljub Vukadinović, Branko Ružić, Ratomir Babić, Ratko Zatezalo, Dragan Popović, Jovan Mileusnić, Slobodan Lukić, Milomir Gligorijević, Milun Todorović, Vojislav Lazarević, Milenko Đurđević, Ilija Dražić, Koviljko Hajder, Mića Cerović, Duško Jovanović, Miloš Šaranović, Miloš Đurišić, Aleksandar Andrejević, Vladimir Đukić, Periša Simonović, Batrić Radunović, Milan Obućina, Miroslav Ateljević, Veljko Odalović, Nemanja Đorđević, Miroslav Ćurguz, Dragan Trailović.

Aktiv bivših igrača i radne zajednice (29): Savo Milošević, Momčilo Vukotić, Milutin Šoškić, Vladica Kovačević, Ivan Ćurković, Branko Rašović, Nenad Bjeković, Nikica Klinčarski, Radomir Antić, Albert Nađ, Ljubiša Tumbaković, Zvonko Živković, Ilija Zavišić, Mustafa Hasanagić, Lazar Radović, Slavko Drljača, Nedeljko Kostić, Aleksandar Stepanović, Dragan Šušnjar, Vojislav Radojević, Vladimir Rakočević, Marko Vjetrović, Branko Vučićević, Mile Rakić, Zoran Đorđević, Snežana Petrović, Slađana Arambašić.

Aktiv navijača (5): „Grobari jug“, „Grobari 1970“, „Južni front“, „Kruševac“, „Jagodina“.

Link to comment
Share on other sites

http://www.goool.rs/wp-content/themes/playmaker/images/logo.png

 

Đura (opet), Peđa ili anonimni Slobodan?

 


Sedam dana pre izbora u FK Partizan poznati su svi kandidati. Tu je naravno Đurić a jedini pravi po mnogima protiv kandidat je Predrag Mijatović. Tu je još jedan protiv kandidat, svima nepoznat ali priča se da iza njega stoje ljudi poput Milije Babovića i Milana Beka što mu u nekim stvarima daje prednost a i njegov plan koji je izložio primamljiv je velikoj većini navijača. Radi se o Slobodanu Milovanoviću. Ipak, konačnu reč će imati skupština FK Partizan. Evo sada i njihova obećanja, izlaganja, činjenice pred skupštinu koja bi mogla da povede Partizan u dobrom ili lošem pravcu.


 

http://media.gorannecin.rs/2010/08/Dragan-%C4%90uri%C4%87.jpg

 

Aktuelni predsednik FK Partizan Dragan Đurić izgubio je većinu zadnjim događajima ali ga po nekim rečima vadi to što ima više protiv kandidata. I ako navijači šampiona Srbije rade sve samo da ne bi Dragan Đurić postao novi-stari predsednik FK Partizan priča se da on ima svoje adute.

 

Ako ostane predsednik Partizana najavio je nalazak generalnog sponzora, dva velika pojačanja i stranca za trenera. Ipak da li će to biti dovoljno posle zadnjih događaja u kojima je Partizanov tim poprilično oslabljen prodavanjem najboljih igrača i igrača koji bi mogli postati veliki u budućnosti videćemo. Ono što je jedino sigurno jeste da i Dragan Đurić ima svoje adute.

 

Srpski biznismen Dragan Đurić rođen je 20 januara 1954 godine u Derventi. Predsednik je Zekstra grupe a od 2008 godine je i predsednik FK Partizan gde je nasledio sadašnjeg predsednika Fudbalskog Saveza Srbije Tomislava Karadžića.

 

 

Prvi protiv-kandidat Draganu Đuriću je nekadašnji priznati fudbaler u svetskim okvirima, što bi se reklo world class player Predrag "Peđa" Mijatović. Peđa je rođen 19 januara 1969 godine u Podgorici gde je i započeo svoju fudbalsku karijeru u FK Budućnost gde je proveo tri godine. 1989 godine prelazi u Partizan gde provodi narednih pet godina pre senzacionalnog transfera u Valensiju pa tri godine kasnije još jednog senzacionalnog transfera u kraljevski Real gde provodi naredne četiri godine. 2000 godine prelazi u Fiorentinu gde je se zadržao dve sezone posle kojih prelazi u Levante gde i završava karijeru. Tamo je se takođe zadržao dve sezone i nije se baš naigrao.

 

Po završetku igračke karijere radio je jedno vreme za Valensiju kao fudbalski agenat dok nije dobio poziv kraljevskog kluba u junu 2006 godine da postane sportski direktor gde je se zadržao do maja 2009 godine. Prošle godine je pominjan kao potencijalni kandidat za novog sportskog direktora Čelzija. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 73 utakmice i postigao 28 golova.

 

Iza Predraga Mijatovića priča se da stoji skoro svi veći fudbaleri Partizana što sadašnji, što bivši u zadnjih 15 godina izuzetak par njih poput Kežmana koji su stali uz drugog protiv kandidata aktuelnog predsednika Dragana Đurića. Predrag Mijatović se nije previše bavio raznim obećanjima već je samo rekao da jedino može da obeća ostanak Stanojevića, finasijski stabilan Partizan i redovno igranje u grupnim fazama evro takmičenja.

 

 

 

Drugi protiv kandidat je poprilično anonimni Slobodan Milovanović ali priča se da on ima neverovatnu jaku pozadinu i da će sva obećanja sigurno ispuniti. Slobodan Milovanović je između ostalog i obećao veoma jakog generalnog sponzora, nove dresaove i nedodirljivi Partizan ne samo u okvirima Srbije već i u evropi a iza njega su stali Mateja Kežman, Albert Nađ, doskorašnji sportski direktor Mladen Krstajić, Žarko Zečević i Nenad Bjeković, Radovan Živanica, Milan Bek, Ivan Tomić, Ivica Kralj i mnogi drugi... za obećanja Slobodana Milovanovića čuli su i navijači i u velikoj većini su za njega, šteta što navijači donose samo pet glasova.

 

Slobodan Milovanović je rođen 1992 godine (?) u Šapcu, sa svega 18 godina on ima ambicije da postane predsednik Fudbalskog Kluba Partizan a pored toga i obećava za mnoge nemoguće stvari što dovodi do zaključka da u pozadini ima i veliki finasijsku potporu a o teorijama zavere se uveliko priča. Kao recimo da ga finansiraju razni klanovi sa Sicilije ili da Francuska mafija čvrsto stoji iza njega. Sada vam u celosti prenosima njegovo pismo objavljeno na sajtu goool koje je lično on potpisao.

 

- Dame i gospodo, vi kojima je crno-bela boja u srcu, srpska fudbalska javnosti kucnuo je zadnji čas ne samo za Partizan već i za srpski fudbal. Za sedam dana znaće se mogu li bar da spasem u zadnjih nekoliko godina stub srpskog fudbala (najmanje zahvaljujući aktuelnom predsedniku) ili će i on otići zajedno sa ostalim klubovima iz naše zemlje u nepovrat!!!

Fudbalskom Klubu Partizan ne trebaju oni koji će da stavljaju sebi u džep ili da daju lažna predizborna obećanja, ni ti oni koji samo obećavaju finasijsku sigurnost ili ostanak aktuelnog trenera, Fudbalskom Klubu Partizan treba neko poput mene, neko ko će pametno nastupati u medijima i neće davati prazna obećanja samo da bi spasao svoju zadnjicu. Svima kojima je crno-bela boja u srcu je u interesu da ja postanem predsednik kluba a u nastavku ovog teksta navešću i moj plan rada za prvih nekoliko godina ako budem izabran na predstojećoj izbornoj skupštini kluba.

Prvo i glavno je novi trener. Ja jako poštujem Aleksandra Stanojevića i on je sjajan stručnjak ali mislim da neće moći da izdrži pritisak vezan sa mojim ambicijama. Ne mora da znači da će novi trener biti stranac, ali će pre svega biti veliko ime. Zatim usko vezano za ekipu su i pojačanja, neće ih biti odmah na startu jer je već i kasno ali... na polu sezoni možete očekivati 2 ili čak tri pojačanja od kojih će nam i Real iz Madrida, Čelzi i Mančester SIti zaviditi. Zatim slede novi dresovi i generalni sponzor. Što se tiče dresova neka to bude iznenađenje a što se tiče generalnog sponzora samo ću reći da je ta kompanija jedna od najvećih u Srbiji i da je na godišnjem nivou spremna da uloži i do 60 miliona eura. Kad smo već kod ulaganja iz stranih zemalja, sa raznih izvora godišnje će pristizati i do 50 miliona, oko 20 miliona od raznih sponzora iz Srbije, te će svako iz novog UO dati nešto Partizanu a ja lično sam spreman da uložim odmah na startu 30 miliona eura pre svega u infrastrukturu i renoviranje stadiona. Što se tiče UO to će biti sposobni ljudi kojima je Partizan i crno-bela boja zauvek u srcu, dva ili tri fudbalera će završiti karijeru odmah da bi se upustila u ovu misiju a neki će se i vratiti u klub. Ima tu još stvari koji ću uraditi ako budem izabran od strane skupštine kluba FK Partizan, to se većinom odnosi na stadion ali detalje neću da otkrivam već želim da to bude lepo iznenađenje za navijače.

 

Pozdrav i nadam se da ću se sledeći put obratiti 14 uveče sa pravim razlogom i da ću tada moći da započnem projekat "Evropski Partizan"!

 

Slobodan Milovanović

Link to comment
Share on other sites

Cek malo ? Dragan Duric rodjen u Derventi ? Auuuu jeboteee, moram da mu se javim, mozda mi sredi nesto ispod ruke.. ( vjerujem da ima uticaja u sivoj ekonomiji :D )

I vidim da nisi poslusao Dexom savjet.. pod hitno dvije trebe za bg i razvuci ga :D

Link to comment
Share on other sites

Jebemu Slobo, ja reko ili investitor ili izabranik, a ti lupiš i jedno i drugo. :D

Sad samo čekam neki zaplet. Izabran Peđa, al je dobio ponudu nekog velikog kluba za mjesto managera, Đurić je u zatvoru zbog malverzacija ili tako nešto.  :D

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |