Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

SFRJ Lige by prodo v4.0


prodo
 Share

Format SFRJ Lige iduće godine  

34 members have voted

  1. 1. Želite li dogodine SFRJ Ligu u formatu iz posljednje odigrane sezone 1990/1991 ili ligu kakva se trebala igrati 1991/1992 da nije došlo do raspada države?

    • U formatu iz 1990/1991 sa po 19 klubova u prvoj i drugoj ligi
      3
    • U formatu koji se trebao igrati 1991/1992 sa 18 klubova u prvoj i 20 klubova u drugoj ligi
      31


Recommended Posts

SFRJ Lige by prodo v4.0

 

http://img51.imageshack.us/img51/8959/800pxflagofsfryugoslaviu.th.png

 

Uključivanjem ovog file-a možete igrati:

Prvu Saveznu Ligu SFRJ

Drugu Saveznu Ligu SFRJ

Međurepubličke Lige SFRJ (Istok, Zapad, Sjever, Jug)

Kup Maršala Tita

 

 

Screenshots:

 

Prva Savezna Liga SFRJ

http://i.imgur.com/T60Yr.jpg

 

Druga Savezna Liga SFRJ

http://i.imgur.com/iok47.jpg

 

Međurepubličko-pokrajinska Liga

http://i.imgur.com/bbmY6.jpg

 

Kup Maršala Tita

http://i.imgur.com/JeUaF.jpg

 

-Jugoslavenska liga odrađena preko srpske lige da bi igrači zadržali svoje nacionalnosti.

-Igrivi dio se sastoji od prve i druge savezne lige te 3. međurepubličke lige koja se dijeli u 4 regije (istok, zapad, sjever, jug).

-Broj klubova, sustav natjecanja, trajanje lige, vrijeme odigravanja utakmica, zimska stanka i klubovi koji sudjeluju u lizi su uzeti iz popisa klubova koji su igrali posljednju sezonu 1990/1991.

http://www.fsgzrenjanin.com/Period%201988-1991.html

-Umjesto klubova koji su prestali postojati, spojili se ili promijenili ime (npr. Pobeda, Sloga, Proleter i sl.) su, ukoliko postoje, ubačeni njihovi sljednici (npr. Viktoria, HNK Vukovar 91', Banat i sl.)

-Umjesto klubova ZSK Metalno i OFK Prijedor za koje nisam mogao pronaći podatke o njihovom današnjem postojanju ili sljednicima su uključeni klubovi iz tih regija sa najvećom reputacijom (Široki Brijeg i Slaven Belupo).

-Nacionalnosti: Slovenska, Hrvatska, BiH, Crnogorska, Makedonska dodane kao non-foreign nations pod Srbiju, obrisana sva njihova nacionalna natjecanja, klubovi prebačeni pod Srbiju.

-Regeni dobivaju nacionalnosti ovisno o gradu iz kojeg dolazi klub u kojem se pojavljuju (nisu svi Srbi).

-Što se match rules tiče stavio sam samo 2 pravila za koja sam mislio da neće smetati igri i to: 1. da u prvoj 11-torici može biti najviše 5 stranaca i 2. da u match squadu (18 igrača) mora biti najmanje jedan do 21 godine starosti.

-Odrađen je i Kup Maršala Tita sa originalnim datumima igranja te originalnim mjestom odigravanja finalne utakmice na Stadionu JNA.

-Napravljena je i juniorska liga za timove do 19 godina koju je editor sam definirao i rasporedio u 7 grupa te kreirao i juniorski kup.

-Svim klubovima dodani rezervni timovi (naravno ne igraju utakmice nego su tu da se premjesti višak igrača).

-Promijenjeno ime Red Star u Crvena Zvezda.

-Promijenjena imena nekih nagrada igračima i trenerima.

 

EDITOR ASPEKT

-Postoji i neigriva 4. liga koja se zove Republičke Lige i koja je tu iz razloga da omogući par novih klubova svake sezone u 3. lizi (u 4. lizi se nalazi 60-ak klubova koji su tu isključivo zahvaljujući reputaciji).

-Odrađeno uključivanje Kosovskih klubova u ligu i dizanje njihove reputacije s 1 (Priština rep. 3000, Liria rep. 2000, Gnjilane rep. 2000).

-Testirano do kraja 9. mjeseca 2014. (početak 4. sezone) i sve je prošlo bez ikakvih crasheva.

-Urađeno da svaki klub ispada u svoju regionalnu ligu i moguće je da se dogodi neko sitno odstupanje (klub-dva) u 4. ili daljnjim sezonama zbog nesrazmjera klubova koji ispadaju iz 2. u 3. i onih koji ulaze iz 3. u 2. ligu.

 

 

MOJ OSVRT

-Iako SEGA i kreatori FM2012 ne priznaju Kosovo kao državu te su svi kosovski klubovi bez lige, igrača i reputacije oni u stvarnosti igraju kosovsku ligu i iz toga razloga sam ih uključio u ovaj projekt te tu po meni nema ništa sporno.

-Osim mijenjanja reputacije 3-4 kluba kojima je bila na 1 i promjene imena Crvenoj Zvezdi nisam dirao u nikakve postavke klubova ni igrača jer tu nikako nebi mogao biti objektivan. Kome se ne sviđa ovakva baza, vrlo lako može napraviti neke preinake i ubaciti ili izbaciti neki klub. Također tu je problem i danas dosta jakih klubova koji tada nisu postojali ili su igrali mizernu ulogu ali da zadržim objektivnosti nisam mijenjao originalan spisak klubova nego sam takve klubove stavio u 4. ligu odakle se mogu probiti u viši rang kroz koju sezonu ili vi možete napraviti tu zamjenu po želji. Ukoliko nekome bude trebala pomoć oko neke preinake ili bilo čega neka se javi porukom na originalnoj temi.

 

 

MOLBA

-Zamolio bih bilo koga ako uvidi bilo kakvu grešku u ligi tipa neki klub koji tu nebi trebao biti ili neko krivo pravilo koje otežava igranje, nelogičnost, krivi podatak o klubu i sl. neka javi porukom u originalnoj temi pa ću se potruditi ispraviti grešku u novijoj verziji.

 

 

 

 

 

 

Promjene u verziji v2.0

1. Dodana povijest osvajača svim SFRJ Ligama

2. Obrisane povijesti osvajanja nagrada za npr. najboljeg strijelca Prve Savezne Lige SFRJ iz razloga što su kao osvajači bili navedeni samo igrači iz srpske superlige

3. Uređene transfer preferences na način da su kao glavne države za dovođenje pojačanja navedene države bivše SFRJ

4. Od ugašenog kluba Crvena Zvezda Gnjilane koji se natjecao u Međurepubličkoj Lizi Istok napravljen stvarni klub KF Gjilani

5. U skladu sa stvarnim povijesnim stanjem promijenjena imena sljedećim natjecanjima:

-Regionalne Lige SFRJ u Republičke Lige SFRJ

-Niže Lige SFRJ u Područne Lige SFRJ

6. U Područne lige SFRJ dodani kosovski klubovi koji su po defaultu bili smješteni u niže albanske lige

7. Dodan dodatak grafike za SFRJ Lige v2.0

 

Promjene u verziji v3.0

1. Uređena natjecanja Lige prvaka i Europa lige. Na prve dvije verzije za SFRJ klubove nije uopće bilo moguće pravilno sudjelovati u Europi od 2. sezone i to je najveća greška. Iz toga razloga obrisani download linkovi za v1.0 i v2.0 jer te baze imaju tu grešku pa da se neko nebi zajeba

2. Dodani mediji sa prostora SFRJ koji se pojavljuju na presicama i sl.

3. Dodana 3 pretkola kvalifikacija Kupu Maršala Tita tako da sada sudjeluju svi klubovi iz igrivih liga i još 15-ak klubova iz neigrivih liga

4. Povećana reputacija Prve Savezne Lige sa 108 na razinu Švicarske, Rumunjske i sl. (115), Kupa Maršala Tita sa 95 na 105, Međurepubličkih Liga sa 50 na 65

5. Prema stvarnim povijesnim činjenicama uređena pravila natjecanja na način da se suspenzija za žute kartone dobiva u sekvencama po 2 žuta kartona, dodano pravilo o minimalno 3 igrača do 21 godine u prvih 11 u Međurepubličke Lige (tzv. bonus igrači)

6. Prema povijesnim činjenicama promijenjeno da se utakmice Druge Savezne Lige i Međurepubličkih Liga također igraju nedjeljom kao i utakmice Prve Savezne Lige

7. Ispravljena greška kojom je strancima trebalo 5 godina za dobiti srpsko državljanstvo i vraćena na defaultnih 3 godine

 

Promjene u verziji v4.0

1. Dodano Bosmanovo pravilo (o potpisivanju igrača na free 6 mjeseci prije isteka ugovora)

2. Promjenjen league history Druge Savezne Lige tako da je Vardar prvak posljednje sezone 1990/1991

3. Poboljšana gledanost određenih klubova 1. i 2. lige na temelju podataka iz 1990/1991

4. Promijenjena pravila kod rangiranja klubova na tablici na kraju sezone na temelju pravila iz 1990/1991

5. Klub Radnik Velika Gorica koji je ugašen izbačen iz Međurepubličke Lige Zapad, a umjesto njega ubačen njegov sljednik HNK Gorica

6. Dodane određene novčane nagrade za plasman u prvenstvu i kupu

 

 

GRAFIKA

-Ovo je nadogradnja grafike. Znači ovo NIJE potpuni grafički pack s kojim ćete dobiti sve grbove u svim natjecanjima SFRJ. Ovaj file je u potpunosti funkcionalan ako ste već prije skinuli i namjestili grafiku pod nazivom "Metallic Logos 2012". Ako niste, a želite imati grbove kao na screenshotsima upišite u Google "Metallic Logos 2012", downloadajte i namjestite. Nakon što ste to obavili downloadajte ovaj dolje navedeni file Jugoslavija Graphics, raspakirajte i ubacite u C:\Users\~username~\Documents\ Sports Interactive\Football Manager 2012\graphics

S ovim fileom ćete, osim svih grbova klubova koje već imate instalacijom "Metallic Logos 2012", dobiti i zastavu Jugoslavije kraj svakog natjecanja u SFRJ Ligama te grbove klubova koji nedostaju u "Metallic Logos 2012" packu (to su Marsonia 1909 i KF Gjilani).

 

Jugoslavija Graphics

 

http://www.mediafire.com/?6e02alcotbt20l9

-Znači ovaj file jedino donosi zastavu Jugoslavije kraj svakog natjecanja u SFRJ Ligama te grbove klubova koji nedostaju u "Metallic Logos 2012" packu (to su Marsonia 1909 i KF Gjilani), a za ostalu grafiku se trebate pobrinuti sami. Gore sam vam dao po meni najbolji prijedlog kako.

 

SFRJ Lige Stadium Backgrounds by prodo

http://www.fm-balkan.com/forum/topic/7888-sfrj-lige-stadium-backgrounds-by-prodo/#entry221548

DOWNLOAD LINK

 

SFRJ Lige v3.0

http://www.mediafire.com/?ecyz35ls5tj1eg8

SFRJ Lige v4.0

http://www.mediafire.com/?05c50dnvfaxmsxr

Ovo je posljednja i konačna verzija SFRJ Liga. Smatram da sam sa ovom verzijom obuhvatio sve promjene i detalje i ispravio sve greške. Ovo je bio prvi put da sam radio ovako nešto u editoru i zato su bile potrebne 4 verzije dok sam naučio sve cake, skupio sve informacije i sl. Iduće će godine, ako Bog da, sve to ići mnogo brže, jednostavnije i točnije.

 

INSTALACIJA

 

Raspakirajte ovaj file u:

 

C:\Users\~username~\Documents\ Sports Interactive\Football Manager 2012\editor data

 

Ukoliko nemate folder editor data napravite ga sami!

 

Prilikom ulaska u new game stavite kvačicu na SFRJ Lige by prodo.dbc i u sljedećem koraku odaberite Srbiju.

 

ZAHVALE

 

- Zahvala na pomoći Pajdi sa Cro Manager Foruma :)

- Velika zahvala ide i čovjeku koji stvarno zna sve o Jugoslavenskom nogometu, Icko1610

Pogotovo zahvala za točne dane odigravanja utakmica, pravila o žutim kartonima kao i o bonus igračima.

http://icko1610.bloger.hr/

 

Copyright

Dopušteno je bilo kakvo distribuiranje ove baze po drugim forumima i stranicama uz navođenje linka originalne teme (ove)!

 

http://www.fm-balkan.com/index.php?topic=8235.0

 

Uživajte!

Edited by prodo
Link to comment
Share on other sites

Hoces li biti aktivan na forumu i dalje ?

 

ovisno o mogućnostima. faks me malo prca. za 10-ak dana ako sve bude išlo glatko i ako se snađem sa advance editorom planiran izbacit nadogradnju na ovo sa jugoslavenskom reprezentacijom. inače što se upisa po forumu tiče jedino bih o editoru pisao i pomagao ;)

 

edit:

@lingling

što se drugog posta tiče nisam bio siguran hoće li to povući i aktiviranje jugoslavenske nacije i reprezentacije u igri pa sam napravio ovako da igrači zadrže nacionalnosti, a nacionalni timovi položaj u europi i svijetu.

 

...Koliko znam aktiviranje Jugoslavije ide dodavanjem Europe kao njenog kontinenta (advanced editorom). Zar to nebi ubacilo Jugoslaviju kao FIFA full membera i aktiviralo reprezentaciju u natjecanjima? Ili u protivnom (ako nije fifa full member) klubovi iz te lige nebi mogli izaći u ligu prvaka i europsku ligu?

Link to comment
Share on other sites

ovisno o zadacima. ako se misli na zadiranje u ocjene igrača, financije klubova, stvaranje novih igrača onda ne (ne smatran to objektivnim)

ako se misli na ispravljanje nekih pogrešnih informacija tipa detalji o klubovima, pozicija igrača, update transfera, custom competitons onda da

Link to comment
Share on other sites

Zbog toga sam te pitao da li imas vremena, da postanes dio tima. Dex i ja radimo kao jedan  :D

Aktivirao bi Jugoslaviju kao drzavu, ali ne moras preko Advanced editora ( ako ti treba link za njega, tj. fajlove, javi mi). Ja sam tek nedavno poceo da radim sa njim, tako da nisam bas siguran sta i kako, a i nemam puno vremena ( i mene faks zeza, a imam i pored njega tonu obaveza, sto licnih, sto na forumu sa Generalno) da ga skontam. Ali prosle godine je Slobo radio preko obicne verzije i klubovi su ulazili u LS i LE, jedino je bio problem da J kao drzava ide na EP, SP i slicno. Skontacemo nesto.

Dobrodosao u tim  :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Izgleda da to na ovom FM više nije problem. Pravio sam RS za svoje potrebe (za sada) i reprezentacija Rep. Srpske je normalno učestvovala u kvalifikacijama za prvo SP a kasnije i ep. Problem su malo evrokupovi ako se ne povećavaju koef. jer tek od treće sezone Rep. Srpska je imala predstavnika u evropi (ne računajući prvu kada sam ostavio Borac da igra lš). Valjda malo dok se malo koeficijent konsoliduje... Videćemo kako će biti sa Jugoslavijom. :)

Link to comment
Share on other sites

Stvarno,pokusavam 2 h da ubacim patch,ali nece.

Ubacivao sam svugdje ali ne radi nikako.

pravio sam i ovaj folder ali nece.

može mi neko pomoc pls  ?

Sacekaj jos dan-dva, pa cemo izbaciti zvanicnu verziju SFRJ lige. Ako ne mozes da cekas onda mi nesto objasni.

Korak po korak mi objasni, veoma je vazno da znam da li si negdje pogrijesio.

Gdje ju ubacis ( nije dovoljno da napises u onaj folder, citavu mapu stavi. Mapa ti mora da bude Documets/Sport Interactive/FM12/Editor data)

Kad udjes u FM, pocnes li novu igru ? ( Ako da, izbaci li ti prozor koji te nesto pita ?)

Ako si i to prosao, oznacis li ovu db u novom prozoru u FMu ?

Link to comment
Share on other sites

da mi je jos 2 stranca ubaciti u prvu postavu pa da me vide  :sesir ... evo nekih sugestija,iz srbije da budu 3 kluba zna se koja, iz hrvatske 2, Bosne i hercegovine 1, slovenije 1, makedonije 1, crne gore 1, to je 9 klubova eventualno jos bugarsku ako da onda 2, e sad pri tom broju doda se jos 9 najboljih klubova iz nabrojanih zemalja uzeti obzir uspeh klubova u evropi i ligi u poslednjih 7 godina i na osnovu toga popuniti 18 bez bugara a 20 sa bugarima, i napravimo na isti nacin 2 ligu popunjavajuci sa klubovima iz ostalih liga al samo onih koji su trenutni clanovi prve lige naravno superpozicije a od ostatka napravimo 3 ligu i tu mozemo staviti klubove kao zemun macva, radnicki nis i slicnih koji su nekad bili jaci ma moze i 4 da se napravi al sad to nevazno, prvi da igra ligu sampiona direktno , drugi i treci u kvalifikacije, cetvrti u finalista kupa u kup uefa a peti i sesti u kvalifikacije, ovo je naravno sa bugarima ako je bez njih onda smanjiti da jedan direktno a jedan u kvalifikacije a ostalo za jedno manje mesto. da postoje dva kupa u fazonu ko kod engleza , na primer nacionalni jugoslavija i balkanski kup .... meni bi ovde i druga liga bila interesantna i dobra...... iluzionista  :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Po meni je glupo da iz Hrvatske idu samo dva jer sigurno da ima bar neki treći koji je kvalitetniji od Vojvodine te samo po jedan iz BIH i Slovenije ne ide. Iz BIH bar 3 ako ne i 4 (Borac, Široki / Velež , Željezničar i Sarajevo).

Link to comment
Share on other sites

prijatelju ma to nije nikakv problem,  sa onim sto sam nabrojo ja ostaje jos najmanje 7 al ja sam vise za jos 11 pa da bude 20 pa da kopiramo engleze al bukvalno skoro u svemu  :thumbup: ....  a klubovi koji bi ostali cinili bi jaku drugu ligu a meni je i to vazno... i da toletu ispunimo zelju spartak u prvu ligu obavezno :) he he ......... po meni najvazniji parametar da biramo klubove po uspesima u poslednjih sedam godina u ligi i evropi

Link to comment
Share on other sites

Iluzionista tako je bilo u zadnjoj sezoni i po meni je realno. Ako ti se ne svija db, jednostavno nemoj da igras, sacekaj nekih sat vremena da izbacimo sluzbenu verizju SFRJ gdje ima paran broj klubova.

Link to comment
Share on other sites

nemojte da me shvatate pogresno ni da se branite , ja sam tu za diskusiju da nam svima bude bolje za najbolje resenje i cenim vas rad i doprinos.... al sudiji moram reci ma u kojoj ti ligi sudis ? sad sto mi smeta ni u jednoj ozbiljnoj ligi toga danas nema ... ja bih voleo da u stvarnosti postoji al zamislite da postoji pa da ima 19 klubova svi imaju konferenciju i vesti za naredno kolo a vi ste slobodni , ma dajte ... ako me razumete ... jedno pitanje za moderatora jel mozes to napraviti i ako moze broj stranaca na 7 hvala i ako ne moze za strance  :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |