Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Prica o prijateljstvu i ljubavi, bez srama i stida, te sa ponekom cenzurom.


Ling^2
 Share

Recommended Posts

http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/Skandal.jpg

 

Uf, kakav nacin da docekas jutro.

Nisam jos ni progledao, a vec cujem skljocanje i bljeskove aparata. Mamuran otvaram oci, oblacim ogrtac, prilazim prozoru i razvlacim zavjesu. Kad vani vidim bar 20ak novinara koji cekaju da se pojavim. K'o u americkim filmovima bacam se na pod, izvlacim ispod kreveta kutiju od 93' kad sam izbjegao u Holandiju, 'obecanu zemlju'. Tu se nalazi neki smotuljak i upaljac, te ikona nekog sveca kojeg ne prepoznajem. Bacam im smotuljak kroz prozor da im odvucem paznju, i lagano se odmicem prema zadnjim vratima.

Kad sam im pobjegao na nekih stotinjak metara, okrenuo sam se prema novinarima i u stilu egzibicioniste sam im pokazao budalu. A u kako su me jurili taj dan.

Onako u ogrtacu dolazim pred stadion, kad vidim neka dva Arapa od po 2 metra me guraju u limuzinu od 10 metara. Prema nekoj njihovoj prici, skontao sam da se zovu Abdulah Mehmet II, te Abdul-Barr Hazizz. Najednom je zazvonio telefon. Abdul-Barr kaze da se javim i dade mi neku pozlacenu ciglu.

Na telefonu se predstavlja on,Merab Jordania, njen otac i kaze da se pristojno obucem jer kasnim na konferenciju za novinare.

Nadjem neko fensi rozo odjelo, kad Abdulah rece 'Anjah zazez kadjeh' ili nesto tako. Donese neko Armani odjelo, ja ga pogledam i pocnem da se valjam od smjeha. To je kratko trajalo jer su me na silu obukli. Majku im.

Na pres konferenciji opet oni novinari sa mojim smotuljkom. Vec vidim u novinama sutra :

Princ nafte i marihuane.

width=450 height=254http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/p-konferencijacopy.jpg[/img]

 

Pocela su razna pitanja, kako je bilo, koji broj gacica nosi, da li su prave ili umjetne... "Na svako pitanje, odgovor cete poronaci na mojoj faci", zakljucio sam. Merabu ne bi svedno.

"Dosta o privatnom zivotu, bice jos prilike, pitajte ga o timu nesto. Na sljedece pitanje o privatnom zivotu, napustamo konferenciju". Rece Jorbajja Koirbacchev, Merabov agent za odnose sa javnoscu ( ilivam PR)

 

-Kako planirate voditi tim?

"Onako kako ja hocu, i nikako drugacije".

-Sta mislite o trenutnom stanju u klubu?

"Ocajno da ne moze biti ocajnije, srecom pa ovaj Gruzijac ima para za sljedecih 10 koljena, pa cemo da trosimo naveliko".

-Kakav je odnos izmedju Vas i ostalog osoblja kluba?

"K'o go [cenzura], nicem ne valjaju. Oprem dobro".

-A sa vlasnikom kluba?

"Sve dok sipa kes u blagajnu, ja sam zadovoljan"

-Kakav stil fudbala preferirate?

"Nesto izmedju Murinha i Guardiole, sa 10 igraca u odbrani i 10 u napadu".

-Kakav je to stil ?

"Pobjednicki, smaras vise".

-Da li se vidjate sa cerkom...

"Dosta o tome, sva pitanja mom asistentu, kako se ono zove, neki Njemac, Hanke, Hvala i prijatno"

width=376 height=300http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/Asistent.jpg[/img]

 

Vracam se u svoj stan, primjecujem da je vec 22h. Vrijeme je za san.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 36
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/skandal-1.jpg

Tacno sam znao. Naslov, 'Mali od marice'. Strvinari. Al' ajde dobro.

Istorija kluba, da l' to koga zanima ? Ako zanima, nek' posjeti sljedece linkove:

 

 

 

Vrijeme je prvog sastanka sa osobljem. Rekao sam im da svi sem trenera golmana mogu da napuste klub. Bilo je burnih reakcija, gadjali su me cipelama, ali ako sam 93' pretrpio carinike na granici Hrvatska - Slovenija, mogu i njih. Mnogo je likova dovedeno, nisu oni ni bitni.

Prvi na redu mi je bio Ass Man ( od milja "guza co'ek"). Patio sam se dok sam trazio, svaki cosak svake sobe sam pretrazio da ne lezi negdje novi Mike Phelan ili Pat Rice. I onda tacno u 4. sekundi pretrage nadjem ovog gospodina Michaela Henkea. Bila je to ljubav na prvi pogled. Ne doslovno naravno, kao kod Playa i Zole, nego onako platonski, muski, uz pivu i utakmicu.

 

Stanje sa igracima je bilo jos gore. Ali bilo je i medju kukoljem po koji zdrav plod.

Kaze moj odlicni scout da Giorgi Chanturia ima potencijal da bude bolji od Messija. Ko sam ja da sumnjam u njega ?

Za Piet Velthuizena je rekao da ce biti bolji od Van der Sara.

Novi Drogba. Bez sale ovaj put. Pise mu 'Touted as new Drogba'. Lik je zmaj. Cak razmisljam da mu dam nik Obaloslonovacki Zmaj. Ime mu je Wilfried

 

Na planetu Holandiju i u drzavu Vitesse su sletjeli sljedeci vanzamaljci redom:

-Lijevi bek mi je bio katastrofa. Kad smo vjezbali sprint na 20 metara, rekoh mu da kad izbrojim do 10 krene da trci. Ja izbrojao a on stoji. Pitam ga zasto, on kaze da ima 2 razreda osnovne skole i da ne zna da broji. Poslao sam ga kuci da odmori malo, preveliki napor je ovo bio za njega. Doveden je Gabriel Silva. Iako ne zna ni rijec holandskog, bar zna da broj na protugalskom cak do 20. Meni ni ne treba vise.

-Nakon njega, lijevo krilo. Imao sam tu nekog lika, slican je Zhirkovu, bar po pozicijama na kojim moze da igra. Bice dobar da skuplja prasinu na klupi. Doveden je mladi njemac Daniel Halfar koji se snasao kao riba na pjesku.

-Kad su me pitali koje igrace najvise volim, ja sam rekao 'Igrace kao Scholes ili Lampard, koji znaju dodati, ali i dati go'. Nisam uspio naci takvog igraca, ali ovaj je najblize tomu. Predstavljam vam Guido Pizarro, inace mu je stric glumio hobita u Gospodaru Prstenova.

- U mom timu su postojala dva tipa stopera, beskorisni i ... Ustvari samo jedan tip stopera. Zato je doveden ovaj mladic, Jonas De Roeck! Pamtite ga, postice mnogo u zivotu.

- Imam neku kamikazu za desnog beka ( kamikaza zato sto je Japanac). Mozda jedini dobar igrac na klupi, samo zbog toga sto moze igrati i desnog i lijevog beka. Ali ce da grije klubu Mattiasu Johanssonu. Valjda ce ostati ziv i zdrav bar dvije sezone da mogu od vlasnika kluba ukrasti sto vise kesa.

-Vezni red. Nije ga bilo. Morao sam da odrijesim kesu za Ivu Pekalskog. Nisam ga pitao odakle je porjeklom, ali po dijalektu ( i mirisu iz usta) zakljucio sam da je zagorac. Ako nista drugo, bar znam da voli popiti.

-Opet vezni red. I opet skandinavac. Znam slab sam na njih, sta ces kad sam 93' na granici izmedju Slovenije i Austrije upoznao jednu Svedjanku koja je imala Dankinju za sestru. Kako je to moguce, blage nemam, a blizankinje su. Ludilo. Elem.

Ruben Jenssen ([cenzura] mu srednje ime, [cenzura] ga facebook). Ujedino i najvece pojacanje ovog kluba za ovo ljeto.

-Jos jedan stoper. Trebao mi je koliko-toliko brz stoper, pa sam ga doveo. Nije los, nije ni dobar. Izdrzace do zime, a onda mjenjam gume. Matas Cahais mu je ime i prezime.

Evo i istorija transfera. Potrosio bih ja i vise, al' ona stipsa nije dala. [cenzura] cu mu cerku. Opet. Pred novinarima. Opet.

Za kraj reporta, ona pizda mi je zadala sljedece ciljeve:

width=450 height=281http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/VitesseBoardroom_Confidence.png[/img]

Kome jos treba kup ? Ima da odmaram tu igrace. Sljedeca stanica, prijateljske utakmice.

 

[move]Stay tuned  :wink:[/move]

Link to comment
Share on other sites

Fejslifting,znaci ne verujem,umirem :odvala: :odvala: :odvala: :odvala:

Inace,da se osvrnem na Cahais-a(stopera),on je bio jedan od vunderkidova u FM08,i nudili za njega i po 20m,ali ja to sve redom odbio. Kakav je to stoper bio,i sad bi ga doveo. On je bio ZID,ali sad ne znam kako igra. Kakav je kriterijum u holandskoj ligi za ex- yu igrace? Privlaci me Groningen. :aaa

Onaj Drogba :cast: i ovaj Jenssen :cast:

Prati se! :thumbup: :respekt:

Link to comment
Share on other sites

Kako mislis kakav je kriterijum Jhoni ?

Sale, meni je zao samo sto niko nije prepoznao Dexa u tekstu :(

 

Mislio sam na kriterijum igraca van EU(ex-yu osim Slovenije)? hmm

Tj. da li ima ograniceni broj stranaca?

Link to comment
Share on other sites

Ima neko pravilo da igraci ispod 18 godina a nisu clanovi EU ne mogu igrati, ili nesto tako... Sprema se novi report..

[move][shadow=red,left][glow=red,2,300][tt]Stej tjuned[/tt][/glow][/shadow][/move]

Link to comment
Share on other sites

http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/newspaper.jpg

 

Da, ova prica je savrseni rezime svega sto mi se desavalo u zadnjih mjesec dana. Da krenem iz pocetka.

 

Pocelo je odlicno, sjajne igre, ne toliko dobri rezultati, i jedan ubjedljiv poraz, sto se tice prijateljskih.

Izdvajam ovu utakmicu od prijateljskih, onu protiv Chelsea.

width=450 height=281http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/VitessevChelseaStats_MatchStats.png[/img]

 

Dobro, igra je bila veoma zadovoljavajuca, ali rezultat je ocajaj. U prvom poluvremenu sta god da je Chelsea uputio prema golu, uslo je. U prvih 8 minuta posjed lopte je bio 100% u moju korist. Ali dzaba kad je Drogba matirao Van der Sara u 12 minuti i to je bio kraj.

Sve ostale utakmice su veoma dobro prosle. Bilo je tu cak i silovanja od 8-0. Dok sam trepnuo, vec je prvenstvo pocelo. Prva utakmica na domacem terenu, NAC Breda. Rekoh sebi 'ne moze bolje'

width=450 height=281http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/VitessevNACBredaStats_MatchStats.png[/img]

Uh kako sam se prevario. Na pocetku drugog poluvremena, nakon jedne greske lijevog beka Gabriela Silve, Liviu Ganea je u stilu Pelea dao gol za 0-1. Tako je i ostalo.

 

Druga utakmica u gostima protiv Ajaxa, vec sam se bio pomirio sa cinjenicom da se moram braniti, pa sam takvu i formaciju postavio.

width=450 height=281http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/AjaxvVitesseStats_MatchStats.png[/img]

Na moje iznenadjenje, poveo sam preko Obaloslonovackog Zmaja, da bi me do kraja utakmice Mounir El Hamdaoui dva puta pogodio kopackom u glavu. Kraj.

Na netu se pojavio saljivi klip. Pogledate ga:

 

http://www.dodaj.rs/f/k/ex/1ofKAYCt/animated.gif

 

Htio sam da ih ucutkam. Isao sam kod psihijatra, jer sam imao odredjenih problema. Dao mi je neke tablete od kojih se nisam mogao prestati smijati. Ucutkao sam ih. Glasove u glavi, ne novine.

 

http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/VitessevNECStats_MatchStats.png

Vjeciti rivali, NEC. Glatka pobjeda od 4-0, moglo je biti i vise. Novine naravno kazu da je to bilo na srecu jer NECu nije igralo cak 15 igraca iz prvih 11. Doslo mi je da placem. Ali sam opet popio tablete i smijao sam se.

Nakon ovog jos jednu sam utakmicu pobjedio, sa igracem manje 3-0, lagano, cisto.

 

Ali, naravno, da stvari ne budu tako sjajne pobrinula se pauza za odigravanje reprezentativnih utakmica. O tome nesto kasnije. Zasto ? Jer sljedi utakmice protiv Twentea. Da, bas ta.

width=450 height=281http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/VitessevFCTwenteStats_PlayerRatings.png[/img]

Bez 4 kljucna igraca sam jurisao na Twente. Tu nisam racunao ova 4 crvena kartona. Katastrova. Pola tima je kaznjeno sa oduzimanjem prosjecne godisnje plate jednog radika u BiH. Oko 3.000 evra sam bar 6-7 igraca kaznio. Naravno, ovo ide meni u dzep. Upoznao sam neku Svedjanku, opet, ima malo dijete, pa je potrebno par hiljadarki da se dijete skoluje. Majkemi.

Nije to bitno.

Bitno je sljedece:

width=450 height=281http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/VitesseSquad_Players.png[/img]

Bez 6 prvotimaca sljedecih mjesec dana. Jeee. Sjajno. Jedva cekam da vidim sta ce novine opet da pisu.

 

Za kraj, evo taktika i jos po nesto.

width=450 height=281http://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/VitesseTactics_Overview-2.png[/img]

width=450 height=281http://www.dodaj.rs/f/2H/pf/fiKUG6o/vitesse-fixtures-fixture.png[/img]

width=450 height=281http://www.dodaj.rs/f/1K/OE/191jmYST/eredivisie-overview-stag.png[/img]

Link to comment
Share on other sites

Auu je, 6 igraca,ja bi poludeo nacisto. Cini mi se,da i u ovom menadzeru postoji bag sa povredjivanjem igraca. :lud:

Jesi li im stavio ono - more disciplined?

Cak mislim da postoji i problem kartona kao u proslom menadzeru i da napadaci cesto dobijaju kartone. :lud:

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |