Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

* Svako leto ima svoju priču *


chelsea_boy
 Share

Recommended Posts

Cudne se stvari desavaju u danasnjem fudbalu . Retko koji trener se zadrzi u nekom klubu duze od 3 godine , ne racunajuci Arsena Wengera i naravno neprikosnovenog Alex Fergusona preko 80 % trenera sirom evrope se u klubu zadrzi manje od 3 godina . Ima klubova koji za jednu sezonu promene i po 2-3 trenera , a ima i onih koji veruju jednom coveku vise od 5 godina , a ima i trenera koji za jednu sezonu promene i po 2-3 kluba a ima i onih koji su odani klubu pa ostaju u njemu jako dugo .

npr. Zoze Murinjo je u poslednjih nekoliko godina sedeo na cak tri klupe , na klupi Celzija , Intera a sada uspesno vodi Real iz Madrida . Kao i svake sezone pa tako i ove bice puno neobicnih transfera , puno potrosenog novca , puno iznenadjenja i novina u svetu modernog fudbala .

 

Bogati seici iz Katra , Saudijske Arabije . . . kupuju velike evropske klubove i u njih ulazu stotine miliona dolara .Ali nisu tu umesani samo seici , ima tu i dosta Rusa koji su vlasnici klubova (Roman Abramovic vlasnik Celzija) . Ove godine je Sulejman Kerimov bogati Rus odlucio da od Anzija , mnogima nepoznatog kluba napravi stabilan evropski tim koji ce biti stalan clan u evropi . Mnogo je novca ulozio a zvezde koje igraju u njegovom timu su : Tardelji , Dzudzak , Busufa pa i veliki Samuel Eto'o. Nisu uspeli nista spektakularno da urade u sampionatu , nisu izborili evropu , ali ce sigurno dovesti jos velikih pojacanja i nekog kvalitetnog trenera koji ce u narednoj sezoni tim uvesti u euro kupove .


 

http://www.dodaj.rs/f/2A/Mg/2r8iXxA7/the-sun-logo.jpg

 

The Sun najavljuje :"Bice otkaza i iznenadjenja ovog leta, kako na ostrvu tako i sirom sveta "

 

TO BE CONTINUED

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

drugar praticu ovo  :thumbup:

 

imam predosecaj koj klub ces da uzmes mada je mnogo ocigledno , znajuci tebe jer ti volis da sve bude jako zanimljivo i tesko za pretpostaviti

 

*Imam pik na Anzi*

 

Drago mi je sto ces da pratis , ali moram da ti kazem da si se zajebo u pretpostavci  :D

Link to comment
Share on other sites

http://www.dodaj.rs/f/2A/Mg/2r8iXxA7/1/the-sun-logo.jpg

 

07.06.

[glow=yellow,2,300]Pao je prvi otkaz na ostrvu[/glow]

 

 

The Sun je najavio otkaze sirom sveta . Prvi otkaz pao je u Blackpoolu . Njihov , sada vec bivsi trener Ian Holloway dobio je otkaz zbog ispadanja iz Premier Lige . Holloway je seo na klupu "mandarina" 2009. godine , naredne sezone ih je uveo u Premijer Ligu gde su solidno zapoceli bili su stalno oko 14. mesta ali je usledio pad u igri , losa forma i opustanje . Mislili su da je gotovo da sigurno opstaju u ligi ali su na kraju kao 19. na tabeli napustili drustvo najboljih . Nakon dugog razmisljanja u Blacpoolu su odlucili da smene Holloway-a.Iako su neki mislili da on moze da ponovi onaj uspeh iz pretprosle sezone i klub uvede u Premijer Ligu ipak su mu porucili da spakuje kofere i pocne da trazi novi posao . 


KO DOLAZI NA KLUPU BLACKPOOLA ?

 

TO BE CONTINUED

Link to comment
Share on other sites

http://www.dodaj.rs/f/2A/Mg/2r8iXxA7/2/the-sun-logo.jpg

 

10.06

[glow=yellow,2,300]Ko dolazi posle Hollowaya?[/glow]

 

Pre 3 dana Blekpul je otpustio Iana Hollowaya , odmah su krenuli u potragu za novim trenerom . Nije im bilo potrebno puno vremena a njihov novi trener dolazi iz Premijerligaskog kluba .

Njegov klub je prosle sezone zauzeo 15. mesto na lestvici , vlasnik kluba nije bio zadovoljan jer je ulozio dosta novca na transfere a njegov tim nije napravio nista specijalno , pa je odluci da trenera prepusti Blekpulu . Novi trener Blekpula je obecao navijacima promociju u premijer ligu a od uprave je zatrazio odredjenu sumu novca za transfere . Sa upravom su sve dogovorili i platu i budzet jos se samo cekaju rezultati . Na Bloomfield Road iz Blekburna stize Steve Kean .

 

 

Vlasnik Blekburna sada mora da krene u ozbiljnu potragu za trenerom koji ce da uklopi novajlije u tim !

 

10.06. 12:20

Novinari docekuju novog trenera ispred stadiona i pocinju sa pitanjima

 

Novinar:Dobar dan gospodine Kin, ja sam iz novina The Sun postavicu vam nekoliko pitanja ako dozvolite .

SK:Dobar dan,naravno.

N:Prvo pitanje koje je i najvaznije za navijace ovog kluba , kolike su sanse da ove sezone ponovo udjemo u PL?

SK:Iskren da budem jos se nisam upoznao sa momcima ali sam imao prilike mnoge od njih da gledam prosle sezone u PL i mogu vam reci da sa ovakvim igracima uz male korekcije mogu da izborim promociju ove sezone . Potrebno mi je novca da se to popravi , mlade igrace cu treninzima da nacinim jos boljima a ove starije cu zaduziti da budu uz njih i da im pomazu , a sto se tice ulaska u PL stvarno ne obecavam nista , ali ako ne udjemo ove sledece sezone nam je zagarantovan ulazak u PL .

N:Otisli su mnogi igraci a medju njima je Charlie Adam on je bio nosilac igre , koliko to moze da utice na ekipu.

SK:Charlie je stvarno dobar momak upoznao sam ga prosle sezone , ali jednostavno u Blekpulu nikad nista nebi napravio a sad je u naboljim godinama nadam se da ce sa Liverpulom uspeti da napravi nesto veliko . Sigurno je da je on bio mozak ekipe i da u prelaznom roku prvo treba da se dovede iskusan igrac koji ce nositi ekipu .

N:Imate li vec neku predstavu ko bi to mogao da bude ?

SK: Imam ali neka to ostane tajna .

N:U redu . Hvala na izdvojenom vremenu , sve najbolje u novoj sezoni.

SK:Nema na cemu . Hvala


 

 

 

15.06

[glow=yellow,2,300]Poznato ime naslednika Stiva Kina[/glow]

 

Nakon odlaska Stiva Kina u Blekpul navijaci su bili ljuti na upravu sto ga je pustila jer su mislili da je on pravi trener sa kojim mogu i do evrope .Zato je uprava odlucila da zaposli jednog iskusnog trenera . U pitanju je covek koji je u ovom poslu od 1999. godine . Kroz karijeru je vodio cak 5 engleska kluba . Ima iskustva sa premijerligaskim ekipama i sa klupe Njukasla seda na klupu Blekburna . Alan Pardew ce pokusati ono sto Kin nije a to je da uvede tim u evro kupove .

 

 

15.06 13:30

Pardew izjavljuje za The Sun:

 

Na pitanje koji je vas prvi utisak o klubu Pardew odgovara:

 

" Srecan sam sto sam u Blekburnu . Moj kolega Kin mi je ostavio stvarno odlicne igrace poput Vukcevica , Formice . . . tako da mi nije tesko da sa ovim timom ucinim neki uspeh . Planiram da mozda dovedem jos nekog kvalitetnog spica ali o tom potom. Igraci nisu bili uigrani prosle sezone ali ove godine moramo da odradimo odlicno pripreme i lepo uklopimo novajlije u tim . Planovi u novoj sezoni su ulazak u Ligu evrope . Videcemo kroz sezonu dali se vise isplati da se usredsredimo na Kup i da preko njega dodjemo do evrope ili da se potrudimo u ligi i zauzmemo poziciju za evropu. "

 

Link to comment
Share on other sites

http://www.dodaj.rs/f/2A/Mg/2r8iXxA7/2/the-sun-logo.jpg

 

20.06

[glow=yellow,2,300]Svrake dobijaju trenera.[/glow]

 

Svrake su ostale same u gnezdu nakon sto ih je napustio Alan Pardew . Ovo je veliki sok za navijace . U poslednje vreme su promenili puno trenera a to bas i ne valja. Pribojavaju se da ce i ove sezone svi prelaziti preko njih i da ce se boriti za opstanak .Nakon niza trenera sa ostrva u Njukasl stize letnje osvezenje covek koji je dobio otkaz u Viljarealu . Radi se o Juanu Carlosu Garridu

 

http://www.dodaj.rs/f/0/dO/3Scwngs6/images.jpg

 

20.06. 15:00

Garido je docekan na stadionu uz ovacije navijaca . Odrzao je kratak govor u kome se zahvalio sefu Njukasla na pozivu i rekao je da je ovo za njega veliki izazov jer nikada nije vodio Engleski klub niti je upoznat sa stilom igre . Bice zanimljivo ove sezone kako ce se Njukasl snaci sa novim trenerom.


 

25.06

[glow=yellow,2,300]Ko preuzima kormilo "zute podmornice" ?[/glow]

 

Pitanje koje se provlaci kroz novine vec nekoliko dana a to je ko preuzima kormilo "zute podmornice" ? Ako je pravo osvezenje u PL gledati doskorasnjeg trenera spanskog tima ovo je mozda jos vece iznenadjenje . Samo nekoliko dana po odlasku iz kluba i preuzimanja novog , ovaj trener vec dobija novi posao i to u Spaniji . Najpre je sa Portom napravio cudo , osvoji Ligu Portugala bez poraza a zatim i LE . Odmah je potom dobio posao u Celziju umesto Ancelotija a samo nekoliko sedmica kasnije vraca se na Pirineje , u Spaniju u Viljareal . Sigurno ce se bolje snaci u Spaniji no sto ce se Garido snaci u Engleskoj ali to je manje bitno , bitno je da Viljas Boas krene u spremanje ekipe i pripremanje za osvajanje Spanije .

 

http://www.dodaj.rs/f/3s/Lx/3xhBH5iO/.jpg

 

25.06. 13:45

Posle dugog i napornog puta Viljas Boas nije dao izjavu pa je zato njegov asistent kroz 10-ak minuta sve ispricao novinarima. Naime Viljas Boas je imao problema sa stomakom u avionu i nije mogao mirno da putuje pa je izbegao konferenciju za stampu jer mu je potreban san ,a asistent je izneo sve ono sto mu je portugalski strucnjak napisao na parce hartije . Novinari su se zahvalili i na tim informacijama a asistent je obecao konferenciju za stampu sto je pre moguce .


Ludnica se nastavlja, ko je sledeci? . . Ko ce na klupu Celzija ? Mozda opet Anceloti ? Mozda neko drugi ? Saznacete upravo u narednom reportu .

 

TO BE CONTINUED

Link to comment
Share on other sites

http://www.dodaj.rs/f/2A/Mg/2r8iXxA7/2/the-sun-logo.jpg

 

30.06

[glow=yellow,2,300]Abramovič predstavio trenera[/glow]

 

Jose Mourinho , Carlo Ancelloti, Andre Villas-Boas , ko je sledeci. Veliki treneri su vodili Celzi , neki sa manje neki sa više uspeha ali niko još nije doneo Ligu Šampiona Čelziju . Kome će Abramovič predati klub u nadi da će baš on da osvoji LŠ , to je pitanje koje je kružilo ostrvom . A Abramovič je ponovo uzdrmao navijače. Klub će u sezoni 2011/12 voditi jedan jako mlad trener .Pre 6 godina je bio pomocnik trenera u Radnickom (Niš), a onda je zajedno sa Dejanom Petkovićem otišao u Flamengo gde je takodje bio pomoćnik .Prošle sezone se vratio u Radnički gde je sa trenerske pozicije uveo klub u Jelen Super Ligu . Na preporuku Dejana Petkovića on stiže u svoj omiljeni evropski klub u Čelzi.Aleksa Živković pred velikim životnim iskustvom , kako će se snaći , videćemo.

 

30.06. 11:40 Aerodrom u Londonu,Engleska

 

Uff napokon sam stigao,put je bio dug.Mrzim avione ,vozio sam se samo nekoliko puta u životu a sada ću morati mesečno i više od 3 puta .Ali vremenom ću se privići na to jer živ se čovek na sve navikne . Imam 20 minuta da stignem do stadiona a neznam ni gde je 

facepalm.Na trenutak sam cuo kako neko viče Gospodine Živkoviću ali ni ne obraćam pažnju na to jer su mi oči ispale od lepote aerodroma ali i od lepih devojaka. Imao sam osećaj kao da sanjam pa sam se štipao po debelim obrazima kako bi se uverio da ne sanjam . Na trenutak me prekide stariji gospodin:

 

G:(zadihan , trčao je)"Vi ste gospodin Živković ?"

JA:Da,da ja sam . Izvolite kako mogu da vam pomognem ?

G:E super sto sam te nasao ja sam gospodin Milles , a sad brzo ulazi u kola Roman ne voli da ceka .

JA:(ulazim u kola)

G:I mali kako si putovao ?

JA:Onako , celu noc sam pricao sa prijateljima preko Fejzbuka i zamisljao susret sa Romanom . Nisam mogao da spavam , stalno sam razmisljao o cemu cu da pricam sa njim .

G:(smeje se)Ma ne brini nista , Roman je super samo nemoj da mu se uvlacis u dupe inace neces ni krociti na Stamford Bridge . A da i Roman ne voli da se kasni , ako je dogovoreno vreme u 12 onda do 12 i 10 najkasnije moras da budes tamo .Evo stigli smo .

JA:E super , hvala na voznji i na savetima . Svako dobro .

G:Vidimo se.

 

30.06. 11:55 Stamford Bridge,London,Engleska

 

http://www.dodaj.rs/f/3t/9H/4jxHyIAU/sb.jpg

 

JA:(u sebi) U jeeebote , kako je lep .

 

Kada sam ugledao stadion stvarno sam bio zadivljen,a kada sam usao unutra samo sam zinuo i stajao sam nekoliko sekundi nepomicno . Onda sam se setio vozacevih reci da Roman voli tacnost pa sam se uputio ka kancelariji .

 

http://www.dodaj.rs/f/1W/13s/eZUC8Am/kanc.jpg

 

Stigao sam ispred kancelarije i rekao sebi mo'š ti to.Ulazim u kancelariju :

 

JA:Dobar dan.

RA:Ooo dobar dan Aleksa. Kako si ? Kako si putovao ?

JA:Dobro sam , mada moze i bolje . Putovao sam odlicno , nije bilo problema.

RA:Super .E ovako imam neka posla po gradu pa cemo ovo zacas da zavrsimo.Jesi li mi doneo svu dokumentaciju ? I biografiju ?

JA:Sve , i biografiju.(dajem mu papire)

RA:Odlicno. (lista papire)

nakon par minuta

RA:U redu , sve je tu. Sada da predjemo malo na novac. Koliku platu bi ti onako iskreno zeleo da imas?

JA:Pa ja cu skromno 13 000$ .Mislim da je za pocetak to u redu .

RA:Jeste puno para za takvog trenera ali posto si mi mnogo zanimljiv evo ti 15 000$ p/w iliti 60 000$ mesecno .

JA:Woow ovo sto ovde zaradim za mesec u Radnickom zaradim za vise od jedne sezone.

RA:

hehe , dobro to smo resili a sad da te upoznam sa novcem za transfere . 40 miliona je ja mislim sasvim dovoljno .

JA:I vise nego dovoljno , ja sam u avionu vec nesto pripremao i odluci koga bih da dovedem a koga da prodam ali o tom potom.

RA:Ok brzo smo se dogovorili , evo potpisi ugovor pa da se razidjemo. E da umalo da zaboravim , dok ne nadjes stan ziveces kod Baneta Ivanovica , mislim da je to ok .

JA:K..k.. kod Baneta ? Delicu stan sa njim ?

RA:Sto? Jeli lose ?

JA:Naprotiv . Delicu stan sa reprezentativcem , jako sam srecan .

RA:Bice jos puno iznenadjenja , aj sad idi ceka te Milles ispred stadiona i dobro gledaj gde ides nece te Milles uvek voziti .

JA:Ok , pozdrav

RA:Cujemo se.

 

Izlazim sa stadiona i razmisljam sta mi se sve izdogadjalo , presrecan sam . Uzeo sam telefon u ruke i pozvao kevu .

 

K:Halo

JA:E mama , de si sta radis ?

K:Aki , jesi li to ti ? Evo nista tu po kuci brisem prasinu i spremam se za posao . Ti ? Kako si putovao ?

JA:Odlicno sam putovao , evo sad mozes da se hvalis komsinicama kako ti je sin trener velikog evropskog kluba , Celzija .

K:E vala neka si mi ziv i zdrav pa tamo da pravis lepe rezultate.I nemoj da pravis gluposti .

JA:Trudicu se .Pozdravi caleta , nemogu sad da ga cujem jer zurim u stan .

K:Vec si i stan dobio . Svaka cast

JA:Pa i nisam bas ali stan delim znas sa kim ? Aj pogadjaj,nikad neces pogoditi

K:Sa Banetom?

JA:Kako si znala bre ?

K:Pretpostavila sam.

JA:Kraljica si , a posto znam da te zanima plata 15 000 nedeljno / 60 000 mesecno . Od prvih nekoliko plata necu da vam saljem mnogo jer mi treba za ovde ali nakon 2-3 meseca dobijacete dosta novca . Pozdravi mi drugare i rodbinu pa se cujemo.

K:Ajde cujemo se .

 

Ulazim u auto , Milles me vozi do stana a ja mu prepricavam utiske.

Stizemo ispred kuce , a u dvoristu Bane zaliva cvece .


Uskoro nastavak

TO BE CONTINUED

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |