Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Story - Team Work # 6


Zolinho10
 Share

Recommended Posts

Ryan Giggs pred novom aferom?

 

http://www.ozzienews.com/wp-content/uploads/2011/05/Ryan-Giggs-on-the-front-cover-of-Scotlands-Sunday-Herald.jpg

 

Kako naše vesti saznaju Ryan Giggs veteran medju momcima iz Manchester Uniteda je pred novom ljubavnom aferom.Dakle ako ste se začudili kada je prevario ženu sa ženom svoga brata sada ćete se tek načuditi.Čovek koji je bio primer mladim igračima sve do prošle godine, čovek je sa svojom profesionalnošću oduševljavao i učio mlade igrače, čovek koji nikada nije zakasnio na trening opet je u problemima.Policija tvrdi da je pronadjen u jednom noćnom baru na periferiji Manchestera sa mnogo žena lakog morala mrtav pijan.Policija je došla na poziv komšija koji nisu mogli trpeti buku iz obližnjeg lokala.Ryan je zadržan u pritvoru sve do jutros kada je otrežnjen u novčanu nadoknadu napustio pritvor i otišao kući.Navijači ovog velikog kluba su sačekali ispred zatvora ne bi li se uverili da li je ovo istina...Ryan je odvezen kući službenim autom.

 

width=287 height=300http://www.kickette.com/files/2010/02/feb18giggsy.jpg[/img]

 

 


 

"I dalje mi se vrti u glavi od sinoć.Ne znam ni čak šta se sinoć desilo...Mrzim ove drugare napili su me i pobegli, a sada sam ja sam." mislio sam dok sam ulazio u kuću.Pokucah, ali niko ne otvara.Čudno nema nikog a i vrata su otključana.Ućiću i pogledaću gde su mi žena i deca, obično su otvaraju pre i kucanja.A kuća prazna... Kada sam ulazio u dnevnu sobu, gde smo obično bili skupa nadjoh na klaviru cedulju na kojoj piše.

 

Neću više tolerisati sva ta tvoja dečija ispadanja.Gotovo je, sa decom sam kod moje majke.

P.S Podnela sam zahtev za razvod braka.

 

A ne, ne želim ovaj scenario.Gde mi je telefon.Javi se ljubavi, javi se...Ništa, ugasila je telefon.Suza suzu stiže, tek sad vidim šta sam uradio. Da li da nastavim sa pićem? Ne, idi do sobe odmori se pa posle vidi šta ćes sa sobom. A da moram nazvati trenera javiti ti se.

 

width=218 height=300http://2.bp.blogspot.com/-TcTkYRc9jcs/TaFBZcbIeRI/AAAAAAAACCs/6ayVQURwfz8/s1600/Sir+Alex+Ferguson+Manchester+United+v+Fulham.jpg[/img]

 

Ja: Dobar dan treneru, ovde Rey.Nije istina ovo iz novina, nije tako bilo.Kad je sledeći trening?

 

A.F: Ćao Rey. Čuo sam što si sinoć uradio o moram ti saopštiti da ćeš uskoro dobiti raskid ugovora.Ne želim i dalje trpeti tvoje ispade, zato što ti moraš učiti mladje igrače kako da se ponašaju a ne tako.Bićemo dobri prijatelji kao i uvek.Nisi trebao ovo činiti, a što je najgore ugovor se raskida na tvoju štetu tako da ćeš i izgubiti mnogo novca, žao mi je.

 

Jesi tu Ryan? Rey javi se znam da si tu? Dobro, ne moraš ništa reći. Bok...

 

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQVg70Uhyb21DTuvOhmNTHUPb3KiSYH5lODu48REUwAnzB3KgK1IGWDI5JN

 

Posle ovoga sam ostao bez teksta.Izgubio sam i posao.Kako sad šta da radim, totalno sam propao.Čak nisam dobio ni mesto u upravi kako je planirano.Obrukao sam tim.Tek sad shvaćam šta sam uradio.Pošta prepuna, mnoga pisma ogorčenih navijača, računi i zahtevi za raskid ugovora i braka.Moram prihvatiti šta da se radi...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

20-ak dana kasnije...

 

Zavrsila su se sva sudjenja.Naravno sve sam izgubio, i naišao sam na veliku osudu svih ljudi.Advokat mi je pomagao ali i on je znao da me ne može izvući iz ovakvih stvari.Raskinuo sam ugovor sa Manchesterom gde sam izgubio veliki deo novca koji mi je ostao posle razvoda sa ženom.Ostao sam sa samo stanom od 30 kvadrata i sa parama da mogu preživeti mesec dana najduže.

 

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTue9Z5lOqADLF9nkxBAC828k-ZBbav14STDR6Ibl0__lp2mvvG2D03B3HjlA

 

Kako zaraditi pare...Još od one večeri me jako boli koleno, ali mislio sam da mi se to čini samo prvih dana.Ali to nije bio samo trip, već velika povreda.Otišao sam kod doktora i rekao mi je da ne bi išao na operaciju da je najbolje da ostavim fudbal.Nisam imao drugo rešenje.Ali šta da radim ako ne mogu igrati fudbal.Pa da, biću fudbalski trener.Sastao sam se sa menadžerom koji mi rekao da imam još od prvih dana ovoga ponude za menadžerskim poslom.Izabrao mi je 5 klubova koji su poslali najbolje ponude.

 

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/05/29/article-1189482-051FC356000005DC-962_468x286.jpg

 

1. Stjarnan -Iceland

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/60/Stjarnan.png

 

"Ekipa koja je jako specifična.2008. su ušli u prvu ligu i mnogi su njihovi navijači.Island je jako dalek i hladan, ali imaćeš mogućnost voditi odmah prvu ligu.Njihov ženski fudbalski tim osvaja lige, a muški je u donjem delu tabele. Ispravi to Ryan."

 

 

 

2. Vikingur - Sweden (3. Liga-Premier Division North)

http://www.seeklogo.com/images/V/Vikingur_Gota-logo-DFEAA2F079-seeklogo.com.gif

 

"Isto mlad klub.Svedjani su ti poslali ponudu najbolju što se tiče finansija, ali liga je 3. i nije baš kvalitetna.Ako ćeš ići za parama izaberi obaj klub."

 

 

Ja:A šta je sa klubovima sa ostrva.Ostao bih ovde, jer ipak Svedska i Island su daleke zemlje.Da li ima ponuda iz Velsa,Engleske?

 

On:To sam čuvao za kraj.U Engleskoj se tom licencom možeš voditi za sad samo poslednju ligu.Ali i oni su ti ponudili lep ugovor videći u tebi novog čoveka koji će ih podići iz rupe.A Velšani nisu bili konkretni.Evo ti najboljih ponuda za vodjenje engleskih klubova.

 

3. Blyth Spartans

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/9/9a/BlythSpartans.png

Klub osnovan 1889 godine.Stadion Croft Park sa svega 4500 mesta.Tony Platten je direktor i tvoj profesor fizičkog u osnovnoj školi.Sećaš ga se sigurno?Inače ovaj klub nema nikakve istorijske uspehe u klubu.

 

4. Vauxall Motors

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/d/dd/Vauxhall_Logo.jpg

 

Klub koji trži firma Vauxall Motors, koji je sad u vlasništvu General Motorsa.Firma se nalazi u Lutonu, a najpoznatiji su zbog rada sa Opelom.Po medijima ovaj klub je najslabili u Severnoj koferenciji i ruši ugled slavnih motora iz istoimene firma.Plata za rang odlična, dok je stručni kadar malo slabiji.

 

 

5. Stalybridge Celtic F.C.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/c/c7/StalybridgeCeltic.png

 

Klub koji je profesionalniji od prva dva.Osvnovan 1909 i za sobom ima najbolju tradiciju.Bower Fold, Stalybridge sa kapacitetom od 6,500 gde su 1,500 seated sedeća je opet najbolji stadion od prva dva tima.Plata je prosečna.

 

Evo tu su ti timovi koji su poslali najbolje prijave.Za tebe će biti bolje da izabereš jedan i da već počneš raditi.I da ovo je zadnji moj posao sa tobom, smatram da ti niše ne trebam.Ali bićemo jako dobri prijateli verujem.Ćao...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hvala, odlučiću do sutra- rekao sam ljutim tonom jer me je i on napustio.Kako da ne budem ljut pre mesec dana bio sam jako srećan i uspešan čovek, sada nemam ni sa kim da popričam.Moj sajt su naravno hakovali i napisali su velikim slovima Verovali smo u tebe a tako nam vraćaš, ali dobro.Taj dan sam ceo dan mislio o ovim ponudama.Da li će istorija presuditi, plata ili liga koju igraju...Ne znam stvarno. I tako posle mnogo časovnog mišljenja zaspao sam nad radnim stolom.I to sam sanjao jako čudan san.

 

 

http://www.blogcdn.com/news.aol.co.uk/media/2011/06/ryan-giggs.jpg

 

 

[glow=red,2,300]Leonida Spartanac i Robin Hood su smišljali neki plan.Stvarno čudno i onda su izabrali Leonida čuva desnu, a Robin levu stranu bojnog polja.Robin se zahvalio Leonidi što mu je pomogao da odbrani ostrvo od neprijatelja.Nisam razumeo ništa. Leonida je izašao napolje i tada sam video šta se dešava. Nalazili smo se ispred dugačke obale. Iza mene sa leve strane su bili spartanci u vojnoj formaciji, dok su sa desne bili konjanici sa strelama, nekako su mi ličili mnogo na lovo-čuvare.Ali koga to očekuju protiv koga se brane mislio sam.A onda jedan pogled stavio me je u još veću misteriju. Vikinzi i neki ljudi koji su ličili na vilenjake bili su sa druge strane. Sa Islanda su, dok su ovi iz Švedske, napravili su dil kako bi nas napali, reče Robin Leonidi. I onda je uz jak huk počelo jurišanje. Bilo je krvi na sve strane. Napadi su bili jaki ali oklopi moćnih spartanaca su jako bili dobri za odbranu.Posle dugo vremena vodja vikinga bio je besan na neke ljude.Drao se kako se oni mogu biti samo na moru ne na kopnu.Takodje to je i rekao i Islandjanin.Dok su Spartanci jako prodirali. I kada se naslutio kraj borbe, a onda su konjanici Engleskog kralja na čelu sa Robinom napali Leonidu.Bili su jako iznenadjeni ovi su zajedno strelama napravili veliki napad od kojih su se Spartanci odbranili. Posle uz urlikanje napali punom brzinom konjanike koji su se pogubili i istupili iz vojne formacije.Neki su u tom rasulu poginuli, a neki pobegli sa svojim vodjom.Videćemo se na terenu reče Robin i odgalopira u nepoznatom pravcu....Spartanci su ih oterali jakom vikom, koja me je probudila iz sna.[/glow]

 

width=450 height=242http://img823.imageshack.us/img823/1328/spartans.jpg[/img]

 

Razmislio sam o snu i shvatio o čemu se radi. Nagradili su me oni koji znaju šta mi se desilo i u kakvoj sam dilemi.Hvala rekao sam tiho i pogledao nebo. Znao sam u čemu je reč.Nazvao sam menadzera i rekao sam mu koji sam klub izabrao.BIo je to klub Blyth Sparatns.Mislio sam da će sve biti kao u snu, a da li će biti sve tako lako i jednostavno? Pa videćete u sledećem delu priče.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/9/9a/BlythSpartans.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

http://www.manorhousewildlifepark.co.uk/assets/images/welcome_african_village.png

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4e/Northumberland_UK_location_map.svg/240px-Northumberland_UK_location_map.svg.png

 

Dobro nije baš Afračko selo, ali meni se u tom trenutku činilo kao da je. Blyth malo mestašce na granici sa Škotskom od svega 35 hiljada ljudi.Skoro kilometar izlazi na more i jedna je od mnogih engleskih luki. Što sam više išao ka ovom gradu sve sam se manje osećao prijatnim.A onda sam ušao u centar, odnosno tri paralelne ulice. Videh starca nekog i odma sam ga upitao gde je Croft Park stadion Spartanaca."Samo pravo i videćete" reče čovek i ja sam nastavio i onda ugledah.

http://img225.imageshack.us/img225/9743/blythspartansfootyconf5.jpg

 

Stadion sa 4400 mesta, inače svega 563 sedišta ali nema veze. Nije mi bitan stadion.Kada sam ulazio video sam 6 ljudi kako me čeka i jedan je u ruci držao zastavicu Blyth Spartansa a drugi plakat Dobrodošli u naše selo. Izašao sam iz kola i oni su me veoma gostoprimljivo odveli do sobe koja je i kancelarija Direktora. Predstavili su se, inače to je bila cela uprava. Direktor Tony Platten ponudio me je čašom viskija i upoznao me sa ostalima.Uz sitnu priču asistent me je odveo do igrača da se upoznam sa njima.

 

http://img.skysports.com/11/04/240/Blue-Square-generic_2588540.jpg

 

 

Dobio sam odma sliku i video kakvim igračima, a pogotovu trenerima (koji su mi do malopre činili da su samo navijači) raspolaže tim.Kada sam počeo priču odma sam video više grupa u ekipi. Odma posle mog razgovora igrač je odma počeo da mi dobacuje i imitira.Pitao sam asistenta ko je taj debil, a odma sam dobio odgovor da moram da ga trpim jer je to najbolji napadač tima Armstrong. Nastavio sam sa pričom i uočio još jednog igrača. To je Groves pričalica koji je pričao paralelno samnom ceo govor. Ali njih dvojica su kako kažu zvezde i imaju pravo to da rade.

 

width=450 height=287http://www.imagesbysw.com/wp-content/uploads/galleries/post-5504/SW1_9402%20copy.JPG[/img]

 

Trening prvi je bila lagana fudbalica da vidim koliko ko može.Obukli su svoje tradicionalne dresove koje verovatno nisu menjali od nastanka kluba.A trening ... katastrofa. Jedva su po 2 pasa mogli da spoje, zvezde igraju same, a mladi igrači samo lutaju po terenu. Od 30 koliko ih je bilo, mlade sam vratio u svoje kategorije osim Ballarda koji me je jedini zadovoljio, igrači bez ugovora su napustili klub, loši prebačeni u B tim.Sve kad se to oduzme ostalo mi je 16 igrača.

 

width=450 height=108http://www.dodaj.rs/f/1G/1N/3OfpHdDS/traansferi.png[/img]

 

U dogovoru sa skautom sam radio dano-noćno dovodeći igrače za tim.Doveli smo 7 igrača koji su glavni konkurenti za mesta u prvih 11 a od njih bi izdvojio Blackmen-a, jedinog internacionalca Banguru i golmana Hartleya koji je zamenio na golu pozajmljenog golmana koji je bio jako slab.Sva pojačanja su mladja od 21 godine jer ulažemo u bolju budućnost..Ičrače sam gledao na pripremnim utakmicama u kojima su opet igrali jako loš fudbal.Dva remija na startu, pa onda malo bolje i na kraju poraz od 2:0 od Stockporta nisu bili baš sjajni.Prikazivao sam im mečeve Manchester Uniteda jer smo igrali i mi taktiku 4-4-2 (jer je bila najprostija) i objašnjavao šta ko treba da radi.Malo po malo su kapirali ali i dalje su bile jako loše.

 

http://i.imgur.com/R90K2.png

 

Počela je liga a mi nismo bili baš najspremniji. Prva utakmica je bila sa Corby-jem u gostima koju smo lagano pobedili sa 2:0 ali videlo se da nismo toliko sjajna ekipa. To su nam potvrdili rezultati 0:0 protiv Stalybidga i minimalan poraz od Eastwooda.Uz jako naporan rad na treningu, a i van njega (neki su bili kažnjavani zbog izlazaka) vezali smo 3. pobede koje su nam jako podigle samopouzdanje.Zvezde tima su polako počele da popuštaju zbog svog slabog zalaganja a u 1. plan su došli Jones, Mason i drugi.

 

 

 

Polako je sve dolazilo na svoje mesto i tačno sam znao ko koliko može. Pojačanja su se pokazala odlično i polako su svi očekivali borbu za trofej, ali nije sve tako sjajno...

 

Posle prvog kola prišao mi je čovek u crnom odelu i rekao : "Liga je naša, kontrolišemo sve, Blyth će ove godine biti u donjem delu tabele."

 

"Jesi li siguran? Moji momci sjajno rade mnogo više se očekuje" - kazao sam.

 

"Misliš da možeš da se nosiš sa sudijama koje će uvek biti protiv vas i tima i protivnika koji će gledat samo kako da vam noge polomi." reče lagodno.

 

"Hahah ne verujem ti.Ovo je profesionalna liga, znam da nije sve u vašim rukama.A i ako je tako ja vam se odupirem.Neću slušati kako mi vi kažete pa makar i ispali."

 

"Workington osvaja a ti mučićeš se ove godine."  Čovek se nasmejao i otišao.Ali video sam da je upravu.U priči shvatio sam da mnogo klubova kontroliše mafija i da jako nameštaju.Posle 4 kola Workington je imao sve pobede, dok mi 5 povredjenih igrača. Ali i dalje ću nastaviti da se borim neću posustajati. Posle 6. kola Workington je jednu izgubio a mi pobedili još dve. A 7. kolo pogadjate ko igra? Pa naravno Blyth - Workingon.

 

http://www.dodaj.rs/f/30/BG/251gZvkM/5100019.png VS  http://www.dodaj.rs/f/j/GQ/BVlWT4b/585.png

Link to comment
Share on other sites

 

Dnevnik Ryana Gigsa

http://www.dodaj.rs/f/30/BG/251gZvkM/5100019.png

 

 

 

 

15.9.2011

 

 

Počninjem pisati dnevnik.Imam mnogo stvari koje moram izbaciti iz sebe a nemam ih kome reći.Uglavnom su problemi sa ekipom koja igra dosta toplo-hladno.A sad gostujemo lideru tabele.Sudjenje će biti na njihovoj strani kao i svake utakmice.Moram pobediti i tako pokazati ljudima da se ne može Spartanac lako predati.Kojih 11 da igraju pitam se...

 

 

25.9.2011

 

 

Pobedili smo Workington.Imali smo inicijativu i ako su ubili mi smo uspeli dati gol, tačnije Jones.Na krilima te pobede pobedili smo i Hyde sa 3:0. I taman smo opet lepo počeli igrati, kad ono izgubimo 1:0 od Hinckleya.

 

 

1.11.2011

 

 

http://i.imgur.com/LJerx.png

(klik na sliku)

 

 

Ovaj mesec je bio u znaku FA Cupa. Imali smo dve lagane pobede, a onda nam je došao Gateshead protiv koga smo vodili , a onda izgubili 2:1. U ligi 2 pobede u gostima protiv Harrogate-a i Histon-a. Zadovoljan sam uradjenim, u FA kupu nismo imali sreće ali šta je tu je.

 

 

1.12.2011

 

 

http://lovethatfeeling.com/blog/wp-content/uploads/2009/04/ireland.jpg

 

 

Pobeda na mišiće protiv Altrinhama (ili kako se već zovu) od 1:0 je opet bio znak da ćemo pasti sa formom.Povrede i laki crveni kartoni su nas ubili.Vidi se da nekom smeta naša dobra igra.Jednostavno se nismo mogli sastaviti.Sledi poraz kuću od Nunaetona od 2:0 i morao sam napraviti neku sednicu sa igračima.Ali opet u smo gubili 2:0 protiv Glouchestera i onda nekako uzeli bod u zadnjim minutama.I opet u krug, dobili smo Guiseley. I onda nas je u kupu čekao Gainsborough.Pobedili smo opet uz preokret i znao sam da nešto moram da uradim pred meč sa Droylsdenom koji je u tom trenutku bio prvi.Sazvao sam upravu i rekao da ćemo mi taj meč izgubiti ako se ne preduzme nešto.Raznih predloga je bilo od uništenja terena pa onda da igramo na bod pa sve do toga da pustimo travu da bude do čukljeva da se opet ne može igrati.A onda je uleteo scout koji je kako kažu bio izgubljen po ostrvima tražeći igrače.

 

 

Imam rešenje - uzviknuo je - Gde je naš tim najslabiji.

 

 

Uh teško pitanje. U napadu, mada ni u odbrani nije baš sjajan. Ne znam svuda. - rekoh

 

 

E pa znam šta fali ovom timu. Malo Irske sreće i počeo je da se smeje.

 

 

Pošto se niko nije smejao on je nastavio.

 

 

Našao sam dva odlična Irska igrača.Doćiće samo da igraju jer nemaju klub.Jedan je štoper a drugi napadač.Odlični su, morate ih probati...

 

 

Hmmm, veliki je rizik to uraditi.Ali verujem ti nemamo drugog izbora.Dovedi ti tu dvojicu i naćiće se odma za vikend u sastavu...

 

 

 

 

U četvrtak su došla ta dva Irska igrača.To su bili Declan Edwards i Gavin Dogonhue.I u nedelju su oba igrača igrali u prvom timu.Iznenadjenje je bilo veliko od strane protivnika ali i od navijača.Mladi Irci su odma počeli dobro igrati.Dobra uprava se bazira na poverenju i kad neko kaže da neko treba igrati on verovatno ima razloga zbog toga.Tako je Edwards postigao prvi gol u 24 minutu, a odma nakon toga crveni karton dobija Ballard i tako ostajemo sa 10 igrača u polju. Odbrana je imala svoj dan i bez greške su odigrali a tačku na meč je opet postavio Edwards i tako smo se opet vratili u stari ritam...

 

 

I dalje smo prvi, samo nek se ovako nastavi.

 

 

http://30.media.tumblr.com/tumblr_lk9utfmvlX1qju2kbo1_400.jpg

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |