Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Manageroza


Ricky™
 Share

Recommended Posts

  • Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

http://i.imgur.com/JeUa0.jpg

[glow=green,2,300]Boban potvrđen za novoga izbornika:

Ostajem u Villu dok ne ispadnemo iz Lige prvaka[/glow]

width=300 height=200http://i.imgur.com/IyFkq.jpg[/img]

Tekst: Totalsport

Foto: AFP

 

SAPUNICA oko izbora novoga izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije kasno sinoć je konačno završila.

 

U prostorijama Aston Ville na stadionu Villa Park gdje su doputovali čelnici HNS-a kako bi sa Bobanom potpisali ugovor tom je prigodom održan i intervju sa glavim akterima.

 

"U ovom trenutku Zvonimir Boban je najbolji izbor za Hrvatsku reprezentaciju. Trenutno Hrvatska nema konkurentnijeg trenera u svijetu, a njegov pristanak da vodi našu reprezentaciju u trenutku kad nije rekao svoju zadnju riječ ovdje, u Aston Villi za nas je velika privilegija. Sa Bobanom želimo velik rezultat za EURO-u u Francuskoj." - rekao je predsjednik HNS-a Vlatko Marković.

 

Nakon njega javnosti se obratio i sam Zvonimir Boban: "Za mene je ovo ispunjenje sna. Voditi svoju reprezentaciju sigurno je san svakoga trenera, a ja sam taj san napokon dosanjao. To je ogroman teret i odgovornost, ali ujedno i veliki užitak."

 

Na pitanje o njegovom ostanku/odlasku sa klupe Aston Ville odgovorio je ovako: "Za sada ostajem i radit ću dva posla. O tome hoću li ostati ili otići odlučit će rezultati. Želim što dalje otići u Ligi prvaka te pokušati napredovati u Premiershipu u odnosu na prošlu sezonu. Ali ono što je sigurno je to da je ovo moja poslijednja sezona u Birminghamu."

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

http://www.bbc.co.uk/includes/blq/resources/gvl/r61/img/header_blocks.gif

http://img34.imageshack.us/img34/9519/sportheader.png

Page last updated at 31 March 2013

http://newsimg.bbc.co.uk/sol/shared/img/v3/email.gif E-mail this to a friend                  http://newsimg.bbc.co.uk/sol/shared/img/v3/print.gif Printable version

 

ŠOK NA VILLA PARKU:

BOBAN ODLUČIO OTIĆI

 

http://i.imgur.com/V8HVg.jpgwidth=240 height=200http://i.imgur.com/OwM3s.jpg[/img]

 

Iako je najavio da će ostati sve dok je Aston Villa u Ligi prvaka, Zvonimir Boban je napustio klub

 

Nakon što je krajem listopada prošle godine preuzeo hrvatsku nogometnu reprezentaciju, Zvone je najavio kako planira ostati na Villa Praku te napraviti veliku stvar sa Aston Villom u Ligi prvaka. Po rezultatima u grupinoj fazi sve je išlo "kao podmazano" te je uspio dva puta pobjediti Barcelonu (2:1 kod kuće, 5:2 na Camp Nou), a nakon 6 utakmica završio je na prvom mjestu ispred Barcelone, Fenerbahcea te Juventusa od kojeg je pretrpio i jedini poraz. U osmini finala Aston Villa je bila bolja od Wolfsburga (1:3 i 5:2). U četvrtfinalu ga je čekao Lyon.

 

U Premiershipu također je odlično gurano te se u ovom trenutku Aston Villa nalazi na prvom mjestu sa 4 boda više od Manchester Uniteda. Jedina mrlja na ovoj fantastičnoj sezoni je ispadanje iz FA Cupa u osminifinala od Chelseaja, ali je zato uspio, po treći put zaredom, osvojiti Liga kup.

 

Iz Aston Ville odlazi, simbolično, nakon točno 1000 dana provedenih u klubu i nakon osvojena 3 Liga kupa, FA Cupa te Europske lige.

 

Boban je najavio kako do kraja sezone sigurno neće tražti novi angažman, ali i kako nije siguran želi li uopće raditi u nekom klubu dok je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

http://i.imgur.com/JeUa0.jpg

[glow=green,2,300]Prvo Bobanovo okupljanje reprezentacije:

Kelava lovi prvi nastup u nacionalnom dresu[/glow]

 

width=400 height=200http://www.jutarnji.hr/multimedia/archive/00345/Kelava_345416S1.jpg[/img]

Tekst: Totalsport

Foto: AFP

 

PRVO okupljanje reprezentacije po vodstvom Zvonimira Bobana prošlo je bez većih iznenađenja.

 

Za vratarsku poziciju pozvani su Matej Delač (Chelsea) koji bi trebao biti prvi vratar te Ivan Kelava (Milan) koji je njegova sigurna, vrlo dobra zamjena. Kao treći izbor izabran je Danijel Subašić (Hajduk) koji je dobio prednost ispred Gorana Blaževića te Andrije Vukovića.

 

U obrani su izabrani Darijo Srna (Manchester City), Šime Vrsaljko (Arsenal), Vedran Ćorluka (Tottenham), Dejan Lovren (Lyon), Gordon Schildenfeld (Frankfurt), Ivan Strinić (Dnipro) te Danijel Pranjić (Bayern). Lijevi bek Bayerna je na popis upao u poslijednji tren nakon ozlijede Luisa Ibaneza, člana Rennesa. Također zbog ozlijede ovaj susret propustit će i stoper Benfice Domagoj Vida.

 

Najjačio dio hrvatske reprezentacije je svakako vezni red sa kojim će Boban imati slatke brige što se tiče izbora igrača. Svakako, predvodnici ovoga dijela ekipe su Milan Badelj (Aston Villa) te Luka Modrić (Tottenham), ali ne treba zanemariti i ostale poput Ivana Rakitića (Sevilla), Kranjčara (Tottenham) te Perišića (Dortmund). Pozvani su još Ivan Tomečak (Napoli) te Sammir (Anži). Zbog ozlijeda otpali su Vukojević (At. Madrid) te Sertić (Rennes), a svakako čudi izostanak sa popisa mladoga Matea Kovačića iz Aston Ville.

 

I na kraju napad gdje Boban nije imao problema sa ozlijedama. Sa reprezentacijom će u Brazil putovati najjači sastav kojega čine Ante Vukušić (At. Madrid), Mario Mandžukić (Wolfsburg), Nikica Jelavić (Werder), Eduardo (Šahtar), Nikola Kalinić (Dnipro) te Ivica Olić (Bayern). U medijima su se pojavile špekulacije kako će početkom kvalifikacija u timu biti mjesta za samo 5 napadača, a igrač koji bi trebao otpasti je 34-godišnji Olić.

Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/YDhPf.jpg

GDJE SAM? >> Naslovnica >> Domaći nogomet >> Reprezentacija

>> Brazil premoćan Arena Fonte Novu!

 

[glow=black,2,300]Brazil - Hrvatska 4:1                                                                                    [/glow]

Brazil premoćan na Arena Fonte Novu!

http://www.jutarnji.hr/multimedia/archive/00417/Brazil_417289S1.jpg

[glow=black,2,300]                                                                                      Drago Sopta / Cropix[/glow]

http://i.imgur.com/6gPxJ.jpg%5Bimg%5Dhttp://i.imgur.com/lOKNK.jpg%5Bimg%5Dhttp://i.imgur.com/kerUS.jpg%5Bimg%5Dhttp://i.imgur.com/CrUjZ.jpg

Hrvatska nije uspjela iznenaditi veliki Brazil u zemlji u kojoj je prije samo mjesec dana završilo Svjetsko prvenstvo.

 

Hrvatska je tako, unatoč neuspjelim kvalifikacijama za to natjecanje, ipak iskusila jedan od travnjaka koji je ugostio najbolje svjetske nogometaše. Protivnik je bio domaćin Brazil, po mnogima reprezentacija koja je zaslužila naslov svjetskog prvaka bio je bolji. Iako su završili "tek" kao treća repka svijeta na prvenstvu su jedini koji nisu okusili kako je to izgubiti utakmicu budući da su onu polufinalnu, unatoč boljoj igri, izgubili na jedanaesterce od kasnije doprvaka Francuske koja je izgubila od Argentine.

 

width=366 height=200

http://i.imgur.com/XnkUo.jpg[/img]

 

Utakmica je počela potpuno izjednačeno igrom na sredini terena bez previše prilika sve do kornera Brazilaca u 18. minuti kada nakon nespretnog "ispucavanja" Strinića loptu u mrežu posprema Dede za vodstvo domaćina 1:0. Selecao u 36. već vodi 2:0. Nakon prekršaja na 30-metara od gola sa desne strane, topom iz noge svoj prvi gol postiže Hulk za rezultat kojim će se otići na predah.

Početkom drugoga dijela Vatreni se vraćaju. Sa otprilike istoga mjesta odakle je tukao Hulk slobodnjak izvodi Luka Modrić, a u skoku je najvišlji bio Ivan Perišić koji smanjuje na 2:1. U nastavku Brazil ponovo uzima inicijativu u svoje noge te golovima Hulka i Sandra dolazi do konačnih 4:1.

 

width=366 height=200

http://i.imgur.com/uKsBx.jpg[/img]

 

Zvonimir Boban: Rezultat utakmice nije baš najljepši za vidjeti, ali on nije ogledalo stanja na terenu tokom današnje utakmice. Ovo je bilo naše prvo okupljanje te nisam očekivao ništa više od ovoga jer trebate znati da nije lako ni igračima koji su promjenili izbornika nakon 8 godina. Već u prvoj utakmici smo postigli ono čemu najviše težim, a to je posjed lopte. Dolaskom slabijih reprezentacija dobiti ćemo priliku za detaljniju sprovedbu ovoga plana te će rezultati već doći.

 

Broj preporuka: 554

http://www.jutarnji.hr/template/images/rate-up.png

width=400 height=82http://i.imgur.com/N4TSd.jpg[/img]

Link to comment
Share on other sites

Lijepo pises, samo nastavi tako. Svidja mi se sto vodis samo repku, a ne i klub u isto vrijeme.

 

sada planiram ostati u repki dok ne dobijem poziv Milana, od ću vidjeti hoću li dati otkaz u Hrvatskoj  WEEEER

Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/JeUa0.jpg

[glow=green,2,300]Boban lovi prvu pobjedu na klupi repke:

Litva i Wales nude izvrsnu šansu[/glow]

 

http://matdonline.ovh.org/img/miniLogoEuro2016-2.jpg

 

NAKON prvoga okupljana reprezentacije po vodstvom Zvonimira Bobana i razočaravajuće partije protiv Brazila, Vatreni su ponovo na okupu.

 

Što se tiče kadra nije bilo puno izmjena, točnije, pozvana su samo 4 nova igrača dok ih je isto toliko otpalo.

 

Na vratarskoj poziciji nije bilo promjena te su ovdje još uvijek Delač, Kelava i Subašić.

 

U obrani više nema Danijela Pranjića kojega će zamjeniti Luis Ibanez, a novi u kadru je i stoper Gronginena, Roberto Punčec. Uz njih dvojicu tu su još i Darijo Srna, Šime Vrsaljko, Vedran Ćorluka, Dejan Lovren, Gordon Schildenfeld i Ivan Strinić.

 

Što se tiče veznoga reda više nema Sammira i Tomečaka, dok su pozvani 2 zadnja vezna, Ognjen Vukojević te Mato Jajalo. Tu su još Milan Badelj, Luka Modrić, Ivan Rakitić, Niko Kranjčar te Ivan Perišić.

 

I za kraj napad gdje nema novih imena, a u odnosu na Brazil ispao je samo Olić tako da su ostali Ante Vukušić, Mario Mandžukić, Nikica Jelavić, Eduardo i Nikola Kalinić.

 


 

http://i1130.photobucket.com/albums/m533/TIR_cm/net.jpg

 

NAPOKON POBJEDA BOBANA

Na gostovanju u Kaunasu pala Litva

 

width=327 height=200http://www.soccergamblers.com/images/lithuania-football-squad.jpg[/img]

 

Na uvijek teškom gostovanju u Kaunasu Boban je upisao svoju prvu pobjedu na klupi Vatrenih te tako najavio početak kvalifikacija za EURO 2016.

 

width=366 height=200

http://i.imgur.com/aQjdY.jpg[/img]

 

U ovoj utakmici Bobanu se u tim vratio Ognjen Vukojević koje je puno falio u Brazilu gdje smo bez zadnjeg veznog što se dosta osjetilo u fazi obrane. Njegov povratak trebao nam je dati dodatnu sigurnost u defanzivi, ali već u 8. minuti šok za malobrojne hrvatske navijače u Kanasu. Nakon centaršuta Panke i gužve u šesnaestercu Cesnauskis glavom pogađa suprotni kut Kelavinog gola te dovodi Litvu u iznenađujuće vodstvo. Ipak, vodstvo domaćina trajalo je samo 12 minuta kada Jelavić bježi obrani Litvanaca je mirno pogađa za 1:1, rezultat kojim se otišlo na predah.

 

Ubrzo nakon početka drugoga dijela Perišić probija lijevu stranu te sa ruba šesnaesterca dodaje Vukušiću koji ovakve prilike pogađa kao iz šale te donosi Hrvatskoj pobjedu 2:1.

 

width=366 height=200

http://i.imgur.com/WCzZ7.jpg[/img]

 

Pogled na statistiku meča daje jasan prikaz omjera snaga ovih dvaju reprezentacija. Vatreni su potpuno domonirali susretom te zasluženo dobili. Za igrača utakmice proglašen je Ante Vukušić, strijelac i asistent, dok uz njega treba još izdvojiti Jelavića, Perišića i Srnu.

 

width=366 height=200

http://i.imgur.com/cNmwf.jpg[/img]

 

http://i1130.photobucket.com/albums/m533/TIR_cm/nethr.png%5B/center%5D

GDJE SAM? >> Naslovnica >> Domaći nogomet >> Reprezentacija

>> Uspješan početak kvalifikacija za EURO!

 

[glow=black,2,300]Hrvatska - Wales 3:0                                                                                          [/glow]

Uspješan početak kvalifikacija za EURO!

width=400 height=200http://www.ezadar.hr/repository/images/_variations/6/2/6288a37b3ffeb29eb1e1c58a21192fba_header.jpg[/img]

[glow=black,2,300]                                                                                      Drago Sopta / Cropix[/glow]

http://i.imgur.com/6gPxJ.jpg%5Bimg%5Dhttp://i.imgur.com/lOKNK.jpg%5Bimg%5Dhttp://i.imgur.com/kerUS.jpg%5Bimg%5Dhttp://i.imgur.com/CrUjZ.jpg

 

width=366 height=200

http://i.imgur.com/8Cy5j.jpg[/img]

 

Hrvatska je upisala i drugu pobjedu zaredom, prvu na Maksimiru otkada je na klupi Zvone Boban.

 

Bila je to jednosmjerna utakmice na strani Vatrenih sa povremenim bljeskovima gostujućih igrača. Početni pritisak se isplatio već u 9. minuti kada nakon sjajne solo-akcije sa ruba šesnaesterca Luka Modrić pogađa sa vodstvo domaćina od 1:0. Na poduplanje vodstva nije se trebalo predugo čekati. Već u 20. minuti pogađa Ivan Perišić, kao i protiv Brazila, glavom nakon sjajnog slobodnjaka Srne koji se time prometnuo u jednog od junaka utakmice. Time se rezultatom otišlo i na odmor.

U drugome dijelu nastavak dominacije Hrvatske reprezentacije te vrlo rani pogodak kao i u prvome dijelu. U 49. minuti obrani Welšana bješi Nikica Jelavić te zabija za konačnih 3:0.

 

width=366 height=200

http://i.imgur.com/Pm98f.jpg[/img]

 

Pogled na statistiku meča daje jasan prikaz omjera snaga ovih dvaju reprezentacija. Vatreni su potpuno domonirali susretom te zasluženo dobili. Za igrača utakmice proglašen je Ivan Strinić, strijelac i asistent, dok uz njega treba još izdvojiti Perišića, Srnu, Lovrena i Jelavića.

 

width=366 height=200

http://i.imgur.com/S7gtt.jpg[/img]

 

Broj preporuka: 554 http://www.jutarnji.hr/template/images/rate-up.png

width=400 height=82http://i.imgur.com/N4TSd.jpg[/img]

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |