Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Manageroza


Ricky™
 Share

Recommended Posts

PEP GUARDIOLA PREUZEO KATAR !!!

 

http://3.bp.blogspot.com/-JhPqfgDDkFg/TceQyEUVpGI/AAAAAAAAAAM/H2nZh9A7zj0/s1600/pep_guardiola_1392774c.jpg

 

Vijest koju mediji prenose od osvajanja zadnje Barcine Lige prvaka je potvrđena - Pep Guardiola preuzeo je reprezentaciju Katra.

 

Nakon što su dobili organizaciju SP-a 2022., Katrani kreću u slaganje reprezentacije kako se ne bi osramotili pred svojim navijačima. Kako se doznaje, Pep neće biti samo izbornik A reprezentacije već će biti dobio upućen u omladinske pogone katarskih klubova kako bi čelnikke savjetovao u koje igrače vrijedi ugalati te koji imaju potencijal biti predvodnici projekta ''Katar 2022'' jer, budući da je do SP-a 11 godina, mnogi koji će tada igrati još su u početnoj fazi nogometnog razvitka.

 

Pep već ima iskustva sa katarskim nogometom budući da je nakon Barcelone, Rome i Brescije igrao za katarski Al-Ahil prije nego je završio karijeru u dresu meksičkom Doradosu.

 

O njegovim trenerskim sposobnostima ne treba previše trošiti riječi budući je on trener koji je s Barcom osvojio više trofeja od svih ostalih koji su vodili katalonsku ekipu.

 

Jedno je sigurno, Barca će jako teško naći trenera koji će na dostojan način zamjeniti Guardiolu.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pato mocni uvek ima interesantnu pricu.Pogledacu dal ce i sad biti tako.  :srecan:

 

da, ovu planiram napravit ovako u obliku vijesti sa bombastičnim naslovima, ponekim skandalom

Link to comment
Share on other sites

ANDRE VILLAS-BOAS U BARCELONI !!!

 

http://www.n24.ba/slike/Sport/Fudbal/Andre-Villas-Boas-007.jpg

 

Katalonija nije dugo čekala na imenovanje novoga trenera Barcelone. Tu čast dobio je Portugalac Andre Villas Boas.

 

Iako je tek nedavno imenovan za trenera Chelseaja, svađa sa vlasnikom ''Bluesa'' Romanom Abramovichem natjerala ga je na brzu promjenu sredine. I to kakvu. Postaje trener najboljega kluba na svijetu. Velika čast, ali i odgovornost.

 

Sudbina je tako htjela. Villas-Boas dolazi u klub gdje je njegov učitelj, danas trener najvećega rivala, učio zanat od Louisa van Gaala. ''El Classico'' će sada biti dvoboj učitelja i učenika te dvije gotovo iste filozofije nogometa. Prava poslastica.

 

 

MOURINHO: STVORIO SAM ''MONSTRUMA''

KOJI ĆE ME UNIŠTITI

 

http://www.livefootball.net/images/villas-boas-mourinho.jpg

 

Bure oko imenovanja Villasa Boasa u Španjolskoj se ne stišavaju.

 

Javio se i čovjek čije se mišljenje najviše iščekivalo, Jose Mourinho.

Svoj komantar javnosti počeo je u sebi karakterističnom stilu: ''Andre je odličan trener, zasigurno bolji od Pepa. Uostalom, učio je od najboljeg. Ipak, iako je bolji od Guardiole ovo će biti lako, svoga učenika poznajem, igra vrlo slično kao ja te očekujem vrlo zanimljiva El Classica.''

 

Ali, novinari su se usojeli 'dokopati' i audio-zapisa na kojemu se jasno čuje Joseov glas gdje govori kako će ga njegov učenik uništiti te je to odjednom preraslo u najveću nogometnu vijest u Španjolskoj.

Počela su nagađanja kako Mourinho već sprema alibi za eventualni novi neuspjeh u domaćim natjecanjima.

'The Special One' je to odmah demantirao rekavši kako je sve to namještaljka te da ove godine sigurno sjeda na vrh Španjolske te da ga neće tako brzo pustiti.

 

Ipak, ponovo se aktualizirao njegov odlazak u Anzhi, a koeficijent na vodećim svjetskim kladionicama na taj transfer je u padu.

Link to comment
Share on other sites

Kad su svi mislili da češ uzet Barcu slijedi obrat.  :cast:

Jedina zamjerka je ta šta u RL Mou nema baš neko veliko mišljenje o AVB-u, ali samo nastavi ovako i to je zanemarivo.

Prepostavljam koji češ klub na kraju uzeti, ali neću kvariti priču. :)

Link to comment
Share on other sites

Kad su svi mislili da češ uzet Barcu slijedi obrat.  :cast:

Jedina zamjerka je ta šta u RL Mou nema baš neko veliko mišljenje o AVB-u, ali samo nastavi ovako i to je zanemarivo.

Prepostavljam koji češ klub na kraju uzeti, ali neću kvariti priču. :)

 

ma igrati sa Barcom ne bi bilo zanimljivo, a nemaš pojma koji ću klub uzeti :Dlol


http://www.bbc.co.uk/includes/blq/resources/gvl/r61/img/header_blocks.gif

http://img34.imageshack.us/img34/9519/sportheader.png

Page last updated at 12 August 2011

http://newsimg.bbc.co.uk/sol/shared/img/v3/email.gif E-mail this to a friend                  http://newsimg.bbc.co.uk/sol/shared/img/v3/print.gif Printable version

 

DAVID MOYES U CHELSEA,

MARTIN O'NEILL U EVERTON

 

height=185 width=400http://footballurls.com/wp-content/uploads/2010/09/everton_01.jpg[/img]

Nakon što je Portugalski stručnjak Andre Villas Boas otišao u Barcelonu, Chelsea se opet našao u nevolji. Prijelazni rok je počeo, a oni su bez trenera te u takvoj situaciji nisu mogli kvalitetno početi sa slaganjem ekipe za slijedeću sezonu.

 

Prvi kandidat za klupu bio je Guus Hiddink sadašnji izbornik Turske, ali taj transfer blokirao je sam Nizozemac sa objašnjenjem da u Turskoj ima još što-šta za obaviti. Odbio ih je nakon toga i Marcello Lippi da bi na kraju izbor pao na dosadašnjeg trenera Evertona, Davida Moyesa.

 

Moyes, koji je po nekima, bio predodređen za naslijednika Alexa Fergusona na klupi Manchester Uniteda, je 48-godišni trener koji je na Goodison Parku već 9 godina, a najveći uspjeh mu je 4. mjesto u Permiershipu i izborene kvalifikacije Lige prvaka koje nije prošao ispavši u 3. pretkolu od Villarreala, kasnije polufinalista najjačeg klupskog natjecanja na svijetu.

 

Evertonu nije trebalo dugo na nađu zamjenu za njega. Samo nekoliko sati nakon objavljenog Moyesovog transfera u Chelsea, dogovoreni su svi detalji ugovora sa Martinom O'Neillom.

 

O'Neill je zadnji angažman imao u Aston Villi od 2006. do 2010. dok je prošle sezone bio bez kluba. Najbolji rezultat u Villi bilo mu je, uz dva šesta mjesta u Permiershipu, finale Liga kupa 2010.

 

U Evertonu je pred njime veliko iskušenje jer se očekuje da napravi korak naprijed u odnosu na Moyesa, a to mi svakako neće biti lako.

Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/OUbY2.jpghttp://i.imgur.com/HOCN8.jpg

Page last updated at 20 August 2011

http://newsimg.bbc.co.uk/sol/shared/img/v3/email.gif E-mail this to a friend                  http://newsimg.bbc.co.uk/sol/shared/img/v3/print.gif Printable version

 

ZVONIMIR BOBAN NA VILLA PARKU

 

http://i.imgur.com/V8HVg.jpgwidth=240 height=200http://i.imgur.com/OwM3s.jpg[/img]

 

Navijači Aston Ville nisu predugo čekali na novoga trenera svoje ekipe. Vlasnik kluba Randy Lerner danas je obznanio medijima da će od ove sezone njegovu ekipu voditi Zvonimir Boban.

 

Boban, koji do sada još nije imao niti jedan angažman, prvi je hrvatski trener u najjačoj ligi na svijetu, a sa Aston Villom ima izazov u nekoliko godina ući u Ligu prvaka koji mu je i primarni cilj.

 

Zvonimir Boban je karijeru počeo u zagrebačkom Dinamu 1985. te je u slijedećih 6 godina upisao 45 golova u 109 nastupa. Nakon toga prelazi u Milan za 8 milijuna funta, ali prvu sezonu provodi na posudbu u Bariju. Slijedeće sezone vratio se na San Siro je postao standardni član ekipe te jedan od glavnih igrača u pohodu na naslov Lige prvaka 1994. Igračku je karijeru završio 2002. igrajući na posudbi u Celi Vigo.

Jedan od najvećih uspjeha, uz osvajanje Lige prvaka, mu je osvajanje brončane medalje na Svjetskom prvenstvu 1998. sa Hrvatskom reprezentacijom za koju je nastupio 51 put te 12 puta bio strijelac.

 

Pred njime je, vjerojatno, veliki ispit koji će mu odrediti daljnji put u nogometnom životu. Ima ogromnu priliku, pitanje je samo hoće li ju iskorstiti.

Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/VPd92.jpg

Zadnja izmjena 20 Kolovoza 2011

http://newsimg.bbc.co.uk/sol/shared/img/v3/email.gif Šalji e-mailom                  http://newsimg.bbc.co.uk/sol/shared/img/v3/print.gif Printaj

 

PRVA POJAČANJA DOLAZE SA MAKSIMIRA

 

Zdravko Mamić ipak nije ispuno obećanje o neodlascima ključinih igrača ovoga ljeta. Klub su napustili dva vrlo važna kotačića zagrebačkog kluba. Ugovore za Aston Villu potpisali su Milan Badelj i Ivan Kelava...

 

width=400 height=200http://www.jutarnji.hr/multimedia/archive/00224/badelj_dinamo_nogo_224368S1.jpg[/img]

 

http://i.imgur.com/wE4mA.jpg    http://i.imgur.com/f4d12.png    http://i.imgur.com/hYFI6.png      http://i.imgur.com/AFuW8.pnghttp://i.imgur.com/sK6IV.png

 

Zvonimir Boban povukao je svoje prve poteze od kada je sjeo na klupu kluba sa Villa Parka. Iz svoga matičnoga kluba doveo je igrače pred kojima je svjetla budućnost te koji bi trebali biti važni igrači Ville u skoroj budućnosti.

 

No, od Milana Badelja već se sada očekuje da predvodi ekipu u novoj sezoni. U srcu veznoga reda trebao bi kao playmaker surađivati sa 32-godišnjim kapetanom Stiliyanom Petrovom, Bugarinom od kojega bi Badelj ponešto mogao i naučiti te tako preuzeti sve konce igre u svoje ruke nakon odlaska sadašnjega kapetana.

Kako se doznaje, Badeljov transfer bi sveukupno Dinamu mogao donijeti oko 8 milijuna, a Milanu oko 2 milijuna eura godišnje. Dinamo je tako ostao bez kapetana i, uz Sammira, najboljega igrača ekipe.

 

Drugi je Ivan Kelava, 23-godišnji sada već bivši Dinamov vratar koji se posebno istaknuo na početku ove sezone sjajnim partijama u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Za sada bi trebao biti na golu u rotaciji sa 12 godina starijim Shayom Givenom kojega bi po završetku trebao potpuno zamjeniti. Ukupna odšteta bi trebala iznositi nešto manje od 2.000.000 €, a Ivanova godišnja primanja će biti oko 100.000 €.

 

Iako niti tu ne mora biti kraj poslovanja između ova dva kluba jer iz izvora bliskih klubu doznaje se kako Boban već pokušava dogovoriti transfer koji bi se realizirao slijedeće sezone, a glavni akter te priče je mladi Mateo Kovačić.

 

Ovo ljeto moglo bi značiti potpuni raspad Dinama koji Hrvtaskom vlada već 6 godina budući sa su klub, uz već spomenuti dvojac, napustili Sammir (Šahtar), Tomaček (Red Bull Salzburg), Ibanez (Pachuca), Beqiraj (Reading) te Šime Vrsaljko koji je ostvario transfer u jedan veliki klub, Arsenal.

Link to comment
Share on other sites

http://www.bbc.co.uk/includes/blq/resources/gvl/r61/img/header_blocks.gif

http://img34.imageshack.us/img34/9519/sportheader.png

Page last updated at 12 August 2011

http://newsimg.bbc.co.uk/sol/shared/img/v3/email.gif E-mail this to a friend                  http://newsimg.bbc.co.uk/sol/shared/img/v3/print.gif Printable version

 

ASTON VILLA U ČETVRTFINALU LIGA KUPA

 

Iako im u prvenstvu ne cvjetaju ruže, igrači Aston Ville plasirali su se u četvrtfinale Liga kupa gdje je od velikana ostao još samo Liverpool

 

http://news.ladbrokes.com/en-gb/wp-content/uploads/2011/01/Darren-Bent-Aston-Villa1.gif

 

http://i.imgur.com/wE4mA.jpg    http://i.imgur.com/f4d12.png    http://i.imgur.com/hYFI6.png      http://i.imgur.com/AFuW8.pnghttp://i.imgur.com/sK6IV.png

 

Nogometaši Aston Ville su fantastičnom predstavom na The Hawthornsu svladati West Bromwich Albion rezultatom 0:3 te se tako plasirali u četvrtfinale Liga kupa.

 

Iako je razlika u kvalitetama obje ekipe debelo na strani momčadi sa Villa parka u ovoj utakmici nije bilo favorita budući da ''lavovi'' igraju na sistemu toplo-hladno te im u prvenstvu ne cvjetaju ruže te se nalaze na 9. mjestu sa 7 bodova zaostatka za mjestom koje vodi u Europu.

 

Ipak, čini se kao da u Liga kupu igra neka druga Aston Villa budući da su sve dosadašnje protivnike lakoćom izbacivali iz natjecanja, počevši od Doncastera (3:0) i Leeds Uniteda (3:1) te na sada na kraju i WBA-a.

 

Protivnik Aston Ville u četvrtfinalu biti će Stoke City, a utakmica se igra na Villa Parku.

Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/oRSxj.png

Page last updated at 31 December 2011

http://newsimg.bbc.co.uk/sol/shared/img/v3/email.gif E-mail this to a friend                  http://newsimg.bbc.co.uk/sol/shared/img/v3/print.gif Printable version

 

LOŠA POLUSEZONA:

UPRAVA SPREMA NOVCE ZA SIJEČANJ

 

width=398 height=200http://www.mirrorfootball.co.uk/match-centre/article657925.ece/ALTERNATES/gallery-large/James+Collins-Aston+Villa+cropped[/img]

http://i.imgur.com/wE4mA.jpg    http://i.imgur.com/f4d12.png    http://i.imgur.com/hYFI6.png      http://i.imgur.com/AFuW8.pnghttp://i.imgur.com/sK6IV.png

 

Prvih 19 kola je završilo, a Aston Villa se još uvijek traži

 

Nakon odigranih pola utakmica engleskog Premiershipa Aston Villa zauzima 9. mjesto na tablici sa pozamašnim zaostatkom za sedmoplasiranim Evertonom koji drži poslijednju poziciju koja vodi u Europsku ligu.

 

Popravku lošega dojma nije pomogla niti pobjedna u 18. kolu nad Arsenalom (2:0) te vrlo dobra utakmica kolo kasnije u porazu nad Manchester Cityjem (1:2). Najzaslužniji za ovakav loš dojam su porazi od Wolvesa (0:2), Stoke Cityja (0:3)te Norwicha (1:2).

 

Jedina svjetla točka ove sezone je vrlo dobro igranje ekipe u Liga kupu gdje su prošli i četvrtfinale izbacivši Stoke rezultatom 2:1 te ih u borbi za finale čekaju dvije utakmice protiv Liverpoola.

Svijetlom točkom moglo bi se nazvati i Bobanovo forsiranje mladih igrača među kojima treba izdoviti australskog desnog beka Chrisa Herda i engleskog stopera Ciarana Clarka.

 

Bilo kako bilo uprava kluba sa Villa Parka odlučila je izdvojiti oko 25 milijuna eura za zimski prijelazni rok u kojemu je glavni cilj naći zamjenu za Stiliyana Petrova u defanzivnom dijelu veznoga reda te još jednoga napadača budući da "Lavovi" u rosteru nemaju pravu zamjenu za napadački dvojac Bent - Agbonlahor.

 


 

 

http://www.bbc.co.uk/includes/blq/resources/gvl/r61/img/header_blocks.gif

http://img34.imageshack.us/img34/9519/sportheader.png

Page last updated at 12 August 2011

http://newsimg.bbc.co.uk/sol/shared/img/v3/email.gif E-mail this to a friend                  http://newsimg.bbc.co.uk/sol/shared/img/v3/print.gif Printable version

 

CUELLAR I IRELAND NAPUSTILI KLUB

POTPISALI BURDISSO, KALOU I AFELLAY

 

width=321 height=200https://lh4.googleusercontent.com/-KWvRbD-BkkE/Ti9FGEL8fII/AAAAAAAAYNk/hp-1hq68ULs/News%25253A%252520Ibrahim%252520Afellay%252520eager%252520to%252520prove%252520himself%252520at%252520Barcelona.jpg[/img]

 

http://i.imgur.com/wE4mA.jpg    http://i.imgur.com/f4d12.png    http://i.imgur.com/hYFI6.png      http://i.imgur.com/AFuW8.pnghttp://i.imgur.com/sK6IV.png

 

Prijelazni rok na Villa Parku je započeo

 

Aston Villa krenula je u šoping. Prvi je iz kluba otišao stoper Carlos Cuellar koji je otišao u Getafe. Iako je bio jedan od boljih pojedinaca ekipe bio je prisiljen na odlazak budući da nije htio produžiti ugovor koji mu je isticao na ljeto. Drugi igrač koji je otišao je Stephen Ireland. Bivši igrač Manchester Cityja u prvom dijelu sezone nije odigrao niti minute, a nakon što je stavljen na transfer-listu prvi je javio Norwich te je otkupio ugovor ovog irskoga veznjaka.

 

A tada je krenula kupnja. Kao zamjena za Cuellara doveden je Guillermo Burdisso, 23-godišnji bivši stoper Arsenala iz Sarandia. Odšteta nije bila prevelika (oko 3,5 mil.), a trebao bi biti zamjena Dunneu i Collinsu.

Nakon toga došao je Salomon Kalou koji je u Chelseaju odrađivao poslijednju godinu ugovora te mu je odšteta tako pala na tek 1,5 mil. €. Poslijednji po redu je ofenzivni veznjak Barcelone i nizozemske reprezentacije Ibrahim Afellay koji će na Villa Parku ostati do kraja sezone na posudbi.

 

 

Link to comment
Share on other sites

http://www.bbc.co.uk/includes/blq/resources/gvl/r61/img/header_blocks.gif

http://img34.imageshack.us/img34/9519/sportheader.png

Page last updated at 25 January 2012

http://newsimg.bbc.co.uk/sol/shared/img/v3/email.gif E-mail this to a friend                  http://newsimg.bbc.co.uk/sol/shared/img/v3/print.gif Printable version

 

POVRATAK ODBJEGLOG SINA:

GARETH BARRY PONOVO NA VILLA PARKU

 

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01415/gareth-barry_1415475c.jpg

 

http://i.imgur.com/wE4mA.jpg    http://i.imgur.com/f4d12.png    http://i.imgur.com/hYFI6.png      http://i.imgur.com/AFuW8.pnghttp://i.imgur.com/sK6IV.png

 

Uprava Aston Ville odlučila je pri završetku prijelaznog roka "šopingirati" u Manchester Cityju

 

I tako je dogovoren oovratak bivšega kapetana "Lavova" nakon 2,5 godine igranja za "Građane". Iako je ove sezone bio standardan u u Cityju dolaskom Kwadwoa Asamoaha izgubio je mjesto u prvih 11. To je odmah iskoristiala uprava Aston Ville isplativši 2,5 mil. € za ovaj transfer.

Barry je prije odlaska bio kapetan ekipe, a njegov transfer u City je stajao 15-ak milijuna eura. Ljubimac je navijača koji su njegov povratak dočekali sa osmjehom.

 

Uz Barryja, iz Manchester Cityja je na Villa Park došao i krilni igrač Adam Johnson. Dvadesetčetverogodišnji igrač u Aston Villi će provesti ostatak sezone na posudbi sa mogućnosšću otkupa ugovora za 8 miljuna eura.

U novom klubu trebao bi imati status zamjene budući da su prvi izbori Zvonimira Bobana na krilnim pozicijama Antonie Griezmann i Ibrahim Affelay.

 


 

width=400 height=65

http://i.imgur.com/oRSxj.png[/img]

Page last updated at 31 December 2011

http://newsimg.bbc.co.uk/sol/shared/img/v3/email.gif E-mail this to a friend                  http://newsimg.bbc.co.uk/sol/shared/img/v3/print.gif Printable version

 

ASTON VILLA RUŠI SVE PRED SOBOM:

OSVOJEN LIGA KUP

 

width=275 height=200http://static.nacional.hr/img/ffe5a572ddb8a9b411cb58c099fe05f3_700x550.jpg[/img]

http://i.imgur.com/wE4mA.jpg    http://i.imgur.com/f4d12.png    http://i.imgur.com/hYFI6.png      http://i.imgur.com/AFuW8.pnghttp://i.imgur.com/sK6IV.png

 

Osvježivanjem ekipe u siječnju Aston Villa igra sve bolje i bolje

 

Početkom veljače Aston Villa počinje rušiti sve pred sobom. Nanizali su 6 pobjeda za redom, a serija je počela pobjedom nad Liverpoolom u polufinalu Liga kupa, a završila porazom od Tottenhama.

 

Nakon prolaska Stokea u četvrfinalu, "Lavovi" su u polufinalu izvukli ekipu Liverpoola. Prva utakmica, igrana na Anfieldu završila je pobjednom crvenih rezultatom 3:2 te sjajnom igrom Criaga Bellamyja koji je postigao 2 gola.

Ipak, uzvrat je bio potpuno na strani Aston Ville, ali uz puno sreće za Liverpool. "Lavovi" su poveli u 14. minuti golom Benta, a u 56. minuti crveni su poveli 2:1 te se činilo kako je za ekipu sa Villa parka sve gotovo. No, onda se ukazuje mladi Albrighton koji izjednačuje u 66., a u 77. minuti Burdisso dovodi svoju ekipu u vodstvo prvim golom za svoj klub. Kada se činilo da je da će se ući u produžetke sjajnim udarcem sa ruba šesnaesterca Milan Badelj donosi finale svojoj ekipi.

 

Nakon toga uslijedilo je niz od 4 pobjede u Premiershipu. Redom su padali Blackburn (1:0), Fulham (4:3), Wolwes (4:0) i Sunderland (4:1).

 

E tada je došla na red utakmica koju će svi rado pamtiti. Finale Liga kupa na Wembleyju protiv Fulhama. Dominacija je okrunjena vodstvo od 2:0 već u 22. minuti (N'Zogbia 15'; Afellay 22'). Fulham je preko Dempseyja smanjio u 31., ali već minutu kasnije Darren Bent vraća na 2 gola razlike, a u 36. zabija i ukupno 4. gol svoje ekipe. Do kraja utakmice Fulham je uspio smanjiti na 4:2, ali trofej ide u ruke igrača Aston Ville koja ovime osigurava nastup u Europskoj ligi slijedeće sezone.

 

Nakon toga uslijedila su tri poraza od Tottenhama (0:3), Manchester Uniteda (2:3) i Stokea (1:2) prije ponovnog uzleta u formi pobjedom na Norwichom (5:1), a nakon nesretnog poraza od Wigana (1:2) došle su dvije velike pobjede nad Liverpoolom (3:2) i Chelseajem (2:0) gdje je briljirao Salomon Kalou.

Link to comment
Share on other sites

http://www.bbc.co.uk/includes/blq/resources/gvl/r61/img/header_blocks.gif

http://img34.imageshack.us/img34/9519/sportheader.png

Page last updated at 13 May 2012

http://newsimg.bbc.co.uk/sol/shared/img/v3/email.gif E-mail this to a friend                  http://newsimg.bbc.co.uk/sol/shared/img/v3/print.gif Printable version

 

ZAVRŠIO PREMERSHIP

 

http://www.mirrorfootball.co.uk/match-centre/article787797.ece/ALTERNATES/gallery-large/Aston+Villa-v-Blackburn-Rovers-Premier-League-Gabriel-Agbonlahor+cropped

 

http://i.imgur.com/wE4mA.jpg    http://i.imgur.com/f4d12.png    http://i.imgur.com/hYFI6.png      http://i.imgur.com/AFuW8.pnghttp://i.imgur.com/sK6IV.png

 

Nakon solidnih igara na kraju sezone, Aston Villa završila na 8. mjestu

 

Ipak, osvajanjem Liga kupa izborili su nastupanje u Europskoj ligi. Iako utakmice u poslijednjem dijelu sezone pokazale su da ekipa ima potencijal i za veće stvari, ekipa sa Villa Parka mogućnosti za bolji rezultat izgubila je u "malim utakmicama", kao npr. porazi od Stokea, Norwicha, dva remija protiv Swanseaja...

 

Ključnu ulogu u dizanju forme tokom drugoga dijela sezone imaju Milan Badelj i Gabby Agbonlahor.

 

Badelj se svojim fantastičnim igrama kao playmaker dobio titulu za igrača na najviše priznanja za igrača utakmice (12) u cijeloj Premerligi, a to ga je također svrstalo i na drugo mjesto u izboru za najboljega igrača Premiershipa u sezoni koja je za nama. Ulog od 8 mil. € sa početka sezone višstruko se isplatio, a Badelj je po završetku sezone dobio novi, poboljšani ugovor u kojega je stavljena klauzula prema kojoj bi eventualni kupac Aston Villi trebao isplatiti odštetu od vrtoglavih milijardu i 109 milijuna eura.

 

Agbonlahor je zaslužio mjesto u ovoj rubrici za račun Badelja. Da nije bilo Milanovih preciznih lopti prema naprijed Gabby sigurno ne bi ubilježio ukupno 16 golova ove sezone u Premierhipu što ga je dovelo na 3. mjesto najboljih strijelaca lige, odmah iza Waynea Rooneya i Robina van Persieja.

 

width=400 height=140

http://i.imgur.com/YzbNi.jpg[/img]

Link to comment
Share on other sites

http://www.bbc.co.uk/includes/blq/resources/gvl/r61/img/header_blocks.gif

http://img34.imageshack.us/img34/9519/sportheader.png

Page last updated at 1 July 2012

http://newsimg.bbc.co.uk/sol/shared/img/v3/email.gif E-mail this to a friend                  http://newsimg.bbc.co.uk/sol/shared/img/v3/print.gif Printable version

 

ASTON VILLA KREĆE U "ŠOPING":

ZA POČETAK JEFTINA POJAČANJA

 

http://www.index.hr/images2/pippo_inzaghi_afp_milan43535435.jpg

 

http://i.imgur.com/wE4mA.jpg    http://i.imgur.com/f4d12.png    http://i.imgur.com/hYFI6.png      http://i.imgur.com/AFuW8.pnghttp://i.imgur.com/sK6IV.png

 

Na početku prijelaznoga roka Aston Villa nabavlja jeftine igrače, ali najavljuje i veliku potrošnju

 

Aston Villa krenula je u jačanje ekipe s kojom bi krenula pokušati pomrsiti račune "velike šestorke". Prvi na popisu dolazaka su dvojac iz Milana koji bi trebao pomoći mlađima igračima u razvoju, Massimo Ambrosini i Filippo Inzaghi. Njima dvojici su istekli uguovri sa Milanom te se bez odštete došli na Villa Park, a novme klubu potpisali su vjernost na godinu dana.

 

Još jedan besplatni igrač došao je iz Stuttgarta. Nizozemski stoper Khalid Boulahrouz (30) vraća se u Premiership nakon 6 godina kada je igrao za Chelsea. U Aston Villu dolazi kao zamjena za 32-godišnjeg Richarda Dunnea koji je nakon odlične prošle sezone za 6.5 mil. € potpisao za Arsenal. I pored Boulahrouza očekuje se dolazak još jednoga stopera.

 

Na kraju je kupljen jedan igrač od kojega se očekuju odlične igre u budućnosti. Riječ je o 7.500.000 € vrijednom transferu 18-godišnjeg sada bivšega playmakera zagrebačkog Dinama, Mateu Kovačiću. Transfer je dogovoren još prošle sezone kod transfera dvojca Kelava-Badelj koji su tada prešli na Villa Park.

 


 

width=400 height=65

http://i.imgur.com/oRSxj.png[/img]

Page last updated at 28 July 2012

http://newsimg.bbc.co.uk/sol/shared/img/v3/email.gif E-mail this to a friend                  http://newsimg.bbc.co.uk/sol/shared/img/v3/print.gif Printable version

 

VILLA ODRIJEŠILA KESU:

POTPISALI GOLMAN I DVA OBRAMBENA IGRAČA

 

width=303 height=200http://marseille.theoffside.com/files/2008/08/16053mandanda.jpg[/img]

 

http://i.imgur.com/wE4mA.jpg    http://i.imgur.com/f4d12.png    http://i.imgur.com/hYFI6.png      http://i.imgur.com/AFuW8.pnghttp://i.imgur.com/sK6IV.png

 

Na nova tri pojačanja Aston Villa je potrošila 51 milujun eura, a otkupili su i Afellaya za 15 milijuna

 

Sa ozbiljnim slaganjem ekipe Aston Villa krenula je odozada, točnije od golmana. Shay Given na leđima ima već 36 godina, a Ivan Kelava nema potrebnu kvalitetu da bi bio No. 1 te je zbog toga doveden drugi reprezentativni vratar francuske reprezentacije, Steve Mandanda. Za ovaj transfer Aston Villa je platila odštetu Marseilleu od oko 13 milijuna eura, a Mandandina godšnja primanja trebala bi iznositi oko 4 milijuna. Nosit će broj 22.

 

Zadnju liniju osnažit će dva perspektivna, ali već dokazana igrača. Na mjestu desnoga beka od ove sezone će igrati Nizozemac Gregory van der Wiel, a na stopersku poziciju doveden je Nijemac Mats Hummels. Uz ova dva igrača Villa bi trebala imati jednu od boljih obrana lige koju će činiti Van der Wiel, Boulahrouz (Burdisso), Hummels i N'Zogbia. Što se tiče odšteta za igrača Ajax će dobiti 20, a Borussia Dortmund 18 milijuna eura.

 

Slijedeću sezonu na posudbi u Aston Villi će provesti vaznjak Porta, Kolumbijac Freddy Guarin, a, također, otkupljen je ugovor Ibrahima Afellaya koji je u siječnju došao na posudbu iz Barcelone koja je dobila 15 milijuna eura.

Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/OUbY2.jpghttp://i.imgur.com/HOCN8.jpg

Page last updated at 20 August 2012

http://newsimg.bbc.co.uk/sol/shared/img/v3/email.gif E-mail this to a friend                  http://newsimg.bbc.co.uk/sol/shared/img/v3/print.gif Printable version

 

ZADNJE POJAČANJE - PEDRO

 

http://static.guim.co.uk/sys-images/Football/Pix/pictures/2009/8/28/1251495490062/Pedro-001.jpg

 

Na kraju prijelaznog roka Aston Villa dovela je veliko pojačanje. Riječ je o španjolskom krilnom igraču Pedru kojega se Barcelona, na iznenađenje svi ljubitelja nogometa, odrekla uoči početka nove sezone.

 

Kako doznajemo vodstvo kluba sa Villa Parka za ovaj transfer će Barceloni isplatiti 13,5 milijuna eura, a on je poslijednje pojačanje Aston Ville u ovo prijelaznom roku. U novome klubu susrest će se sa bivšim suigračem iz Barcelone, Ibrahimom Afellayem s kojim bi trebao čini jedan od najboljih krilnih parova u Premiershipu.

 

Pedro je potpisao 5-godišnju vrijernost "Lavovima", a godišnje bi trebao zarađivati oko 5,5 mi. €.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |