Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Neću iz Zvezde, hoću duplu krunu!


0geE
 Share

Recommended Posts

  • Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

http://karposbooks.com/images/VecernjeNovosti_Logo_000.PNG

http://www.slike.com/slike/zycwa.gif

 

„Sport“: Rusi daju Zvezdi do 7.000.000 evra

M. Marković | 04. novembar 2011. 22:42 | Komentara: 54

 

“Gasprom“ spreman da popuni budžet kluba, a zauvrat ima zahtev za kupovinu pojačanja u cilju osvajanja trofeja saznaje dnevni list „Sport“

 

http://www.slike.com/slike/rsIQ3.png

 

Bez ulaganja u tim nema uspeha i trofeja, pobeda u Evropi! Crvena zvezda je poslednjih godina, uz pomoć “štapa i kanapa” rešavala egzistenciju, pokušavala za malo novca da dovodi pojačanja iz inostranstva, krpi rupe od starih dugova i preživljava finansijsku golgotu. Letos je čak visilo učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope zbog izgubljenih sporova od klubova, bivših igrača i trenera. U pomoć su pritekli sponzori i taj minus je saniran u roku koji je postavila UEFA.

 

Da situacija ne bi ostala alarmantna nije mnogo ulagano u pojačanja, a neki igrači su po svaku cenu odlazili iz Ljutice Bogdana. To se, naravno, odrazilo na rezultate prošlih sezona.

 

Na „Marakani“ su, u cilju ojačanja budžeta, koji bi garantovao kvalitetniji igrački kadar, počeli da povlače poteze i ulaze u pregovore oko revizija ugovora sa pojedinim sponzorima. Najpre sa najmoćnijim - “Gaspromom“.

 

Prema aktuelnom sporazumu, Rusi ulažu 2,2 miliona evra godišnje u srpski fudbalski gigant, a spremni su da pojačaju budžet crveno-belih. Koliko tačno, treba da se utanači naredne sedmice, tokom pauze u prvenstvu. Kako, ipak, nezvanično saznajemo, iz izvora dobro upućenih u finansijska dešavanja u Crvenoj zvezdi, „Gasprom“ želi da odobri tri puta više novca nego do sada. Pa čak i do sedam miliona evra!

 

Ako se uzme u obzir da su godišnje potrebe kluba iz Ljutice Bogdana preko deset miliona evra, onda bi ova finansijska injekcija mogla da bude spasonosno rešenje na duže staze.

 

Kako svako ko ulaže novac ima nekakvu računicu, postavlja se pitanje: kakvu imaju Rusi? Sem reklame na dresu, semaforu i tokom utakmica na panoima ispod istočne tribine našeg najvećeg stadiona. Logično, odgovor je u rezultatima.

 

Ulaganja moraju da se vraćaju kroz trofeje, pa se na „Marakani“ već pominje da će od narednog leta biti postavljeni zahtevi od “Gasproma“ rukovodstvu kluba, da novac bude ulagan u cilju osvajanja Prvenstva i Kupa Srbije, a zatim da se pripremi temeljan dvogodišnji projekat čija bi kruna bio plasman Crvene zvezde u Ligu šampiona. U tom cilju moraće da se detaljno biraju pojačanja, stranci sa “ličnom kartom” koji imaju potreban kvalitet da igrama na terenu pokažu moć u crveno-belom dresu.

 

Čelnici „Gasproma“ vole da ulažu u fudbal, pokazujući to i preko Zenita iz Sankt Peterburga, koji godišnje dobija 120 miliona evra! Sponzorski kolač Šalkeu iznosi 25 miliona evra, takođe na godišnjem nivou.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Bas lepo pises (moram opet da te pohbalim) i napravi cudo sa zvezdom , nije tesko ja sam doveo nekog Halenara (ST) iz Slovana za 200 K igra ko zmaj jes da mu je 27 al od kad je doso mnoge ocene su mu otisle na bolje ( finising 15>16 , pen taking 14>16 crossing 12>15) Igrao sam polufinale LE  lol U drugoj sezoni doveo Sanoga za 9M i sad mi dosadno prelako je .

Link to comment
Share on other sites

Bas lepo pises (moram opet da te pohbalim) i napravi cudo sa zvezdom , nije tesko ja sam doveo nekog Halenara (ST) iz Slovana za 200 K igra ko zmaj jes da mu je 27 al od kad je doso mnoge ocene su mu otisle na bolje ( finising 15>16 , pen taking 14>16 crossing 12>15) Igrao sam polufinale LE  lol U drugoj sezoni doveo Sanoga za 9M i sad mi dosadno prelako je .

Ja ne znam šta je ovo, nekako mi i sada deluje prelako iako nisam dovodio neka vredna pojačanja. (Dragutinović, Djuričić, Trišović), stim da je Dragutnović za free, Djuričić loan, dok Trišović i ne igra, tako da mi praktično igra ekipa koja ja i bila tu.

 

 

Link to comment
Share on other sites

http://www.slike.com/slike/V9Cr.gif

Kup Srbije: Partizan u Žarkovu, Zvezda na Radnički (NP)

09 Septembar 2011 | 13:56(52)

 

http://www.slike.com/slike/z4g8.png

 

Žrebom u "Kući fudbala" u Staroj Pazovi određeni su parovi 1/16 finala Kupa Srbije u kojem trofej brani Partizan. Crno-beli će se u utakmici planiranoj za 21. septembar sastati sa FK Žarkovo. Prošlogodišnji finalista Vojvodina će igrati protiv Sopota. Partizan i Vojvodina biće gosti, kao i Crvena zvezda koja će u uvodnom ovosezonskom meču najmasovnijeg takmičenja gostovati Radničkom iz Nove Pazove. Kada je reč o duelima Superligaša, OFK Boegrad će ugostiti Radnički 1923.

 

Utakmice osmine finala igraće se 26. oktobra, a četvrtfinalne 23. novembra. Od prošle sezone u polufinalu igraju se dve utakmice (21. mart i 11. april 2012. godine), a finale je zakazano za sredu, 16. maja 2012. godine. Podsetimo, već su odigrane uvodne utakmice.

 

Parovi 1/16 finala Kupa Srbije (21. septembar)

 

width=342 height=300http://www.slike.com/slike/1YzB.gif[/img]

 


 

width=450 height=79

http://www.slike.com/slike/XTZSY.gif[/img]

RedBull Salzburg - Crvena Zvezda: San o prvoj pobedi  (20:45)

P. Vuković | 15. 09. 2010. - 13:02h | Foto: A. Dimitrijević | Komentara: 47

U Austriju smo došli kako bismo pobedili, a ne da se branimo. Mi smo deo Lige evrope, koju smo izborili na lep način i imamo pravo na nadu jer smo to pokazali u prethodnom periodu, rekao je Dragan Stojković, trener crveno-belih, uoči večerašnjeg susreta (20.45) sa Salzburgom u Ligi evrope.

 

width=207 height=300

http://www.slike.com/slike/JESk4.gif[/img]width=208 height=300http://www.slike.com/slike/5H10d.gif[/img]

Sastav ekipa pred večerašnji duel

 

Posle pet godina posta fudbaleri Zvezde su dočekali dan kada će se ponovo igrati evropske utakmice. Iako su ih navijači već proglasili herojima, crveno-beli ne žele samo da se zaustave na plasmanu u elitno klupsko takmičenje, već žele da idu dalje.

- Uvek pozitivno razmišljamo i ne vidim razloga za tremu. Imamo iskusnu ekipu pojačanu sa mladim igračima, oni veruju u sebe, ja u njih, navijači takođe veruju. Igraćemo hrabro, nećemo se braniti, a, da li ćemo uspeti da se nametnemo, to ćemo videti. Imamo pravo da pokušamo da pobedimo - poručuje Stojković.

 

- Svesni smo da igramo protiv neverovatno jakog protivnika. Reč je o uigranoj ekipi, koja gaji ambicije da se kvalifikuje u dalji tok takmičenja Liga evrope, dok mi imamo kadrovske probleme. Odsustvo možda najboljeg pojačanja Vinisijusa Pašeka je veliki hendikep za nas. Ne kažem da nema ko da ih zameni, niti tražim izgovore, već da će njihovo mesto zauzeti mladi igrači kojima je gostovanje u Austriji prva ozbiljnija evropska utakmica - zaključio je Dragutinović.

 


 

http://www.srbijasport.com/sites/SerbiaSport/design/banner_srbijasport.jpg

Početna strana  |  Fudbal  |  Košarka  |  Odbojka  |  Tenis  |  Rukomet

 

Početna Strana > Fudbal

 

LE: Ubedljiva pobeda Zvezde u Austriji

http://www.novosti.rs/upload/thumbs/images/2011//09/0309/sp-kaludjerovic_310x186.jpg

 

Crvena zvezda pobedila na gostavanju u Salzburgu ekipu RedBull rezultatom 0:3 u 1. kolu Lige Evrope.

 

Kakav početak Evropske priče za Beograđane, ostvarili su veliku pobedu na gostovanju u Austriji. Dragan Stojković Piksi je izlgeda opet vratio Zvezdu na staru slavu, "ona" je opet zasijala.

 

"Crno-beli" su tako posle sjajnog niza u prvenstvu, zabeležili i prvu pobedu u Grupi J, pa se sa 3 boda nalaze na prvoj poziciji koju dele sa Dinamom iz Kjeva koji je savlada Andrleht rezultatom 4:1.

 

Gosti su u Salzburgu od početka meča imali inicijativu i već u prvim minutima igre mogli su da stignu do prednosti. RedBull je do prve prilike došao u 12. minutu kada je Šćepović na centaršut Zaratea šutirao preko gola. Lazović je samo par minuta kasnije odlično šutirao sa 20 metara, ali je golman domaćih loptu izbacio u korner. Veliki pritisak gostiju, i potpuno odsustvo koncentracije igrača RedBulla, koji nisu imali umeća da iznesu loptu na protivničku polovinu, rezultiralo je vodjstvom našeg kluba u 19. minutu. Nakon kornera Lazovića, golman domaćina je nespretno intervenisao u petercu a, snalažljivi Andrija Kaluđerović je iskoristio tu priliku i doveo goste u vođstvo.

 

Drugi gol pao je u 38. minutu kada je Leitgeb izgubio loptu na svojoj polovini terena, a posle brze kontre Borha istrčao kontru i sam završio posao na veliko oduševljenje gostujućih navijača koji su doputavali iz Boegrada u velikom broju.

 

Zvezda je nastavila sa dobrom igrom i u prvom delu igre, gosti su završili posao, pošto je Kaluđerović pogodio za 0:3. Lazović je dobio loptu na 15 metara od gola, a potom uposlio dvostrukog strelca gostiju za konačan rezultat.

 

width=450 height=27

http://www.slike.com/slike/fDURe.gif[/img]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

http://www.slike.com/slike/9gw8.gif

width=450 height=29

http://www.slike.com/slike/SCcsd.gif[/img]

Kuzeljević pred Zvezdu: ''Nemamo šta da izgubimo''

 

Danas je u prostorijama SD Radnički održana konferencija za novinare povodom predstojeće utakmice koju će fudbaleri Radničkog 1923 odigrati u subotu protiv Crvene Zvezde.

 

http://www.slike.com/slike/KgRjI.png

 

Slavenko Kuzeljević, šef stručnog štaba Radničkog 1923 očekuje da njegova ekipa prikaže igru ''koje se neće stideti, bez obzira na rezultat''.

 

''Lepo je kad pre jednu ovakvu utakmicu vlada dobra atmosfera među igračima i ljubiteljima fudbala u Kragujevcu. Naš cilj je da pružimo jednu igru koje se nećemo postideti bez obzira na rezultat.

 

Očekujem makar jednu vitešku borbu sa dosta trčanja i dosta discipline u igri, sa verom u sebe. Najbitnije je da Radnički pokaže da dosadašnji rezultati i trenutan plasman nisu slučajnost i ako tako bude ja ću biti veoma zadovoljan'', kaže Kuzeljević.

 

''Mislim da u ovom trenutku nemamo šta da izgubimo, a možemo samo mnogo da dobijemo. O kvalitetu našeg protivnika ne treba previše pričati, to se mora poštovati, ali naša je obaveza da pružimo ono što u ovom trenutku najbolje možemo'', rekao je Kuzeljević na konferenciji za novinare pred utakmicu sa Crvenom Zvezdom.

 


 

width=450 height=95

http://www.slike.com/slike/cH51K.gif[/img]

JSL: Zvezda nastavila niz

 

Crveno-beli deklasirali Radnički 1923 - 3:0 u 5. kolu. Minimalne pobede OFK Beograda, Jagodine i BSK-a. Pazarci i Čačani bez golova.

 

 

Crvena zvezda protutnjala je Kragujevcem. Nastavila je sjajan niz bez primljenog gola i posle 5. kola.

 

Otpor domaćih slomili su ove godine sjajni Kaluđerović, a u do kraja su se u strelce upisali Kadu i Kristijan Borha.

 

Doduše, nisu crveno-beli blistali u drugom poluvremenu. Ipak, kombinacija Brazilaca Evandra i Kadua bila im je dovoljna da na odmor odu sa prednošću i da drugo poluvreme dočekaju mirnije.

 

Brazilska "veza" proradila je u 14. minutu. Evandro je dao "povratnu", a Kadu precizno tukao sa 17-18 metara. Pre toga, Kaluđerović se odlično snašao u šesnaestercu protivnika i provukao loptu kroz noge Čančareviću.

 

Utakmicu u Kragujevcu sa tribina je pratilo oko 6.000 gledalaca.

 

width=450 height=55

http://www.slike.com/slike/dA4vR.gif[/img]

 

 

Link to comment
Share on other sites

Biće, imao sam previše obaveza pa nisam igrao. Inače igram dosta detaljno tako da će ići sve to polako.

 

Hvala što pratite, nastavak ide uskoro.


 

http://www.slike.com/slike/0BXFm.gif

Zvezda ubedljiva protiv Radničkog (NP) u Kupu

 

U 1/16 Kupa Srbije Crvena zvezda je u Novoj Pazovi pobedila Radnički rezultatom 1:3, čime je izborila plasman u četvrtfinale ovog takmičenja.

 

http://www.slike.com/slike/z4g8.png

 

Novo Pazarci su na ovom meču odolevali samo do 7. minuta kada je Bruno Mezenga fantastičnim golom doveo svoj tim u vođstvo. Posle centaršuta Darka Lazovića sa desne strane, Brazilac je naredao par igrača domaćih i postigao vodeći gol.

 

Prednost crveno-belih povećao je isti igrač u 19. minutu. Petković je prošao po levoj strani i ubacio loptu u peterac koja nije stigla do Borhe, ali je Mezenga bio dobro postavljen i neometan sa oko šest metara savladao golmana.

 

Gosti su postigli i treći pogotak pre odlaska na odmor, sve je odradio Borha, a Bruno Mezenga sjajnim udarcem postigao het-trik. Nepuna tri minuta nakon toga, trostruki strelac zaradio je i povredu pa je napustio teren prije kraja poluvremena.

 

Do kraja su domaći fudbaleri uspeli da postignu počasni pogodak.

 

width=450 height=175http://www.slike.com/slike/eDNxm.gif[/img]

 

MEZENGA VAN TERENA TRI NEDELJE

 

width=450 height=188http://www.slike.com/slike/Jvpta.gif[/img]

 

 


 

 

http://karposbooks.com/images/VecernjeNovosti_Logo_000.PNG

width=450 height=44

http://www.slike.com/slike/zycwa.gif[/img]

 

Zvezda u paketu dovodi Jankovića i Tomovića?

 

Crvena zvezda krenula u akciju dovođenja tandema proverenih internacionalaca. Na „Marakani“ računaju na pozajmice do leta, zbog male minutaže igrača u Đenovi i Lećeu

 

http://www.slike.com/slike/pXtJZ.pnghttp://www.slike.com/slike/EIHat.png

 

Crvena zvezda se u misiji angažovanja pojačanja - okrenula istoku Evrope. U novogodišnjem paketu, kao „ekstra dobitak“u prelaznom roku, na „Marakani“ bi voleli da vide Boška Jankovića (27), vezistu Genoe i Nenada Tomovića (24), defanzivca Lećea, prenosi „Sport“.

 

A, koliko je realno, zbog finansijskog stanja u Ljutice Bogdana i “jakih” ugovora fudbalera u Italiji, da se transferi obave na zadovoljstvo svih strana? Šanse postoje, Zvezda se kvalifikovala u grupnu fazu Liga evrope, a u prvenstvu nemaju poraza.

 

Jedan od aduta Zvezde je trenutno mala minutaža Jankovića i Tomovića, pa se ide na mogućnost pozajmice do leta. Naravno, uz dogovor oko plata s njihovim klubovima.

 

Vizija najtrofejnijeg srpskog kluba je da se u budućnosti oslanja na, pre svih, domaće igrače, naravno i iz svoje škole, a da se iz inostranstva vraćaju samo provereni fudbaleri. Prodajom Kaluđerovića, Adija, Mikića, Kadua... Crveno-beli bi skupili novac da dovedu kvalitetne novajlije. Kreativnost Jankovića na sredini terena je upravo ono što je godinama problem broj 1 na “Marakani”, a Tomović, kao bek, uneo bi sigurnost mlađim snagama na čelu sa Mijailovićem i Ćosićem.

 

Iako Zvezda igra odlično ove sezone, svima, pa i treneru Piksiju jasno je da će ova forma kad-tad pasti i da ovde, kako on kaže ima igrača koji nisu dostojni dresa koji nose. Sasvim sigurno Piksi želi da uprava reaguje i formira bolju ekipu za budućnost.

 

Uz te dve bitne poluge u timu, traži se treća – štoper. Bez obzira što se u nekim neformalnim razgovorima pominjala mogućnost dolaska napadača, Kaluđerović je u sjajnoj formi, tako da će biti potrebna zamjena za Ivicu Dragutinovića kojem ističe ugovor krajem leta.

 


 

http://www.studiob.rs/images/logo.png

10:27

 

Zvezda dočekuje zahuktali Javor

»

 

Jelen Superliga – Ovog vikenda na programu je šesto kolo Jelen Superlige u kom novosadska Vojvodina dočekuje Radnički, a vicešampion Crvena zvezda dočekuje najprijatnije iznenađenje do sada Javor iz Ivanjice.

 

http://www.slike.com/slike/ZbL9f.png

 

Crvena zvezda je na Marakani uvek favorit, a očekuje se da stadion bude dobrano popunjen. Najavljeno je i oko 500 navijača Javora i nema sumnje da nas očekuje veliki meč. Dragan Stojković je najavio promene u sastavu. Umesto za sada nesigurnog Vilotića, na teren će ponovo istrčati Ivica Dragutinović.

 

Znali su momci iz Ivanjice da budu neugodan rival Beograđanima proteklih godina.

 

''Tera nas maler u ovom prvenstvu. Nikako da budemo kompletni. Bićemo hendikepirani, ali nam motiv neće faliti. Pružićemo maksimum'', rekao je kapiten Javora, Zoran Rendulić.

 

 

Link to comment
Share on other sites

http://www.slike.com/slike/eG3k.gif

Zvezda nanela prvi

poraz Javoru iz Ivanjice

Autor: M. Grujić 24.09.2011. - 20:07 Komentara (0)

 

Fudbaleri Crvene zvezde naneli su na svom terenu prvi poraz Javoru iz Ivanjice ove sezone u 6. kolu Jelen Superlige. Crveno-beli su rutinski rešili meč protiv drugoplasirane ekipe srpskog šampionata, a golove su postigli po dva Andrija Kaluđerović i Kristijan Borha.

 

 

Na krilima pobede u evropi crveno-beli su odlično startovali meč i uspostavili terensku inicijativu već u uvodnim minutima. Darko Lazović je bio najbliži pogotku kada je iz slobodnog udarca pogodio spoljni deo mreže, međutim, lopta je završila sa prave strane u 26. minutu kada je Andrija Kaluđerović ponovo podsetio na najbolje dane i savladao Nikolića.

 

Javor nije uspeo da pruži jači otpor u prvih 45 minuta, a do odlaska na odmor crveno-beli su rešili pitanje pobednika, sa dva pogotka Kristijana Borhe na odmor se otišlo rezultatom 3:0.

 

Na isteku sat vremena igre gostujućeg golmana je savladao po drugi put Andrija Kaluđerović za konačnih 4:0. Tako je Javor završio na Marakani kao najprijatnije iznenađenje do sada.

 

Zvezda je tako nastavila sjajan niz i polse šest odigranih kola bez primljenog gola. Na severnoj tribini, domaći navijači su razvili zanimljiv transparent koji glasi, "Možda je glupo što ovo pišem, ali bez tebe ne mogu da dišem".

 

Rezultati 6. kola:

 

width=450 height=202http://www.slike.com/slike/UfRQs.gif[/img]

 

Tabelu nakon šestog odigranog kola možete pogledati OVDE.

 


 

width=450 height=122

http://www.slike.com/slike/he06k.gif[/img]

Lakša povreda Evandra?

24. SEP 2011. | 20:25 | IZVOR: SPORTSKE.NET, NOVOSTI.RS

 

Posle Bruna Mezenge, Zvezda će ostati i bez drugog Brazilca. Evandro je zaradio povredu večeras protiv Javora kada je morao napustiti teren i ustupiti mjesto Milošu Dimitrijeviću.

 

http://www.sportske.net/text_images/201104/evandro34975020110427045611.jpg

 

Novi vlasnik srpskog pasoša bio je odličan večeras, ali trenera Prosinečkog više brine povreda Evandra, koja prema poslednjim informacijama ipak nije ozbiljnije prirode.

 

Evandro je odigrao do 62. minuta, prvenstveno zbog povrede ramena koju je zaradio u jednom od duela sa gostujućim igračima.

 

Ipak, portparol Zvezde Marko Nikolovski tvrdi da nema razloga za veliku brigu.

''Evandro oseća bol u ramenu, bio je na snimanju, ali procene lekara govore da je samo ugruvan. Očekujemo da se vrlo brzo vrati u pun trenažni proces'', istakao je Nikolovski.

 

Kako navode klubski lekari radi se o povredi koja će trajati između dve ili tri nedelje.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

http://upload.slike.com/slike/Ig6bt.gif

Bez Lazovića na Dinamo iz Kijeva

B. C. | 26. septembar 2011. 09:03 > 17:49 | Komentara: 9

 

http://www.novosti.rs/upload/thumbs/images/2011//11/0111/sp-lazovic_310x186.jpg

 

Fudbaler Crvene zvezde Darko Lazović zbog povrede prednje lože desne noge neće moći da igra naredne tri do četiri sedmice.

 

On će propustiti meč 2. kola Evropske lige protiv Dinama iz Kijeva, a ostaje da se vidi da li će moći da pomogne mladoj reprezentaciji u meču protiv Severne Irske, 12. oktobra.

 

Lazović se povredio u tokom treninga pred meč sa ukrajinskim Dinamom.

 

Ovo je svakako veliki gubitak za Crvenu zvezdu obzirom da je mladi čačanin do sada najkorisniji igrač tima, pa će njegova povreda predstavljati veliku prepreku jer je uz Lazovića na bolovanju i dvojac iz Brazila, Evandro i Mezenga.

 


 

 

SRIJEDA 29.09.2011 | 15:44 -> 16:28

Crvena zvezda - Dinamo Kijev (srijeda, 19.45h)

 

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju u sredu ukrajinski Dinamo, u meču drugog kola grupe J Lige evrope.

 

http://upload.slike.com/slike/zgyOq.png

 

Odbrojavanje je završeno, Zvezda večeras (19.45, RTS1) igra sa Dinamom utakmicu za fudbalske sladokusce. Igrači u crveno-belom koji izađu na teren imaju priliku da uđu u istoriju, mogućnost da ostave trag za neki budući fudbalski almanah.

 

Trener fudbalera Crvene zvezde, Dragan Stojković dodelio je Dinamu ulogu velikog favorita.

 

Međutim, on je istakao da njegova ekipa ne sme da dozvoli da u Beogradu izgubi ponos. "Treba nam podrška, pozitivna energija. Treba da pozitivno gledamo na stvari šta god da se desi... Ali ne smemo da dozvolimo da nam se na našem stadionu dogodi nešto što bi ugrozilo naš ponos", istakao je Stojković.

 

Trener Zvezde nije odustao od namere da proba da iznenadi slavnog rivala.

 

"Igrači imaju prava da uživaju. Koncentrisani su, ali opušteni, pozitivni, hrabri, odvažni... Ima tu kontradiktornosti koje se javljaju, ali koje su po meni dobre. Ponos je iznad svega... Pokušaćemo da rivala udaljimo od gola, da nametnemo svoj ritam", naveo je Stojković.

 

On je naveo da ni protiv Dinama neće igrati Evandro i Mezenga, dok je pod znakom upitnika i mladi Darko Lazović, koji je i zaradio povredu na treningu pred meč sa ukrajincima.

 

Na tribine pola sata ranije

Fudbalski klub Crvena zvezda uputio je apel ljubiteljima fudbala, koji nemaju ulaznicu, da ne kreću put stadiona, kao i nekoliko molbi onima koji će uživo pratiti meč:

- Molimo gledaoce da po dolasku na stadion, najkasnije pola sata pre početka meča, zauzmu svoje mesto, ne zadržavaju se na ulazima, prolazima i stepenicama.

- U želji da se svim gledaocima na istočnoj i zapadnoj tribini obezbedi udobnost i vidljivost terena u skladu sa evropskim standardima, ograda na ovim sektorima je znatno snižena. Koristimo priliku da skrenemo pažnju da svaki pokušaj ulaska u sportsko borilište predstavlja krivično delo i povlači za sobom zatvorsku kaznu.

 


 

width=450 height=95

http://www.slike.com/slike/cH51K.gif[/img]

Zvezda pobedila i Dinamo Kijev

 

Dva gola i asistencija maestralnog Kristijana Borhe produžile su nadu navijača Crvene zvezde da će prvi put posle 13 sezona ponovo gledati svoj klub u Evropi na proleće.

width=450 height=286

http://upload.slike.com/slike/Sv6kJ.gif[/img]

 

Crveno-beli su u Beogradu savladali ukrajinski Dinamo 3:1, u 2. kolu Lige evrope, i tako pobedom, drugom u Grupi J, povećali šanse za plasman u narednu rundu najmasovnijeg evropskog takmičenja. Za ostvarenje tog cilja Zvezdi je potreban trijumf u sledećoj utakmici, za dve nedelje u Belgiji.

 

Zvezda je na “Marakani” povela golom Borhe u 4, a izjednačio je Vukojević u 12. minutu. Novo vođstvo doneo dvostruki strelac Kristijan Borha u 82. minutu, a konačan rezultat postavio je Andrija Kaluđerović tri minuta pre kraja susreta.

 

U 47. minutu Ukrajinci su imali igrača manje jer je Correa posle jednog oštrog starta na ivici kaznenog prostora zaradio direktan crveni karton.

 

No krenimo redom. U sjajnom ambijentu, nošena frenetičnim bodrenjem oko 50.000 navijača, Zvezda je od strarta zaigrala ofanzivno, pa su tu terensku inicijativu i veći posed lopte izabranici Dragana Stojkovića iskoristili već u 4. minutu kada je Borha sjajnim udarcem iskosa savladao golmana gostiju.

 

I onda desetak minuta nakon gola Borhe, šok za sve na stadionu, izuzimajući grupu od tridesetak navijača iz Kijeva koji su okruženi sa isto toliko pripadnika Žandarmerije bodrili svoj klub iz novinarske lože.

 

Poslednji čovek Zvezdine odbrane Ivica Dragutinović je onako štoperski glavom izbacio lotpu na ivicu šesnaesterca gdje ju je dočekao hrvatski reprezentativac Vukojević. Hrvat se dokopao lopte, a zatim opalio po njoj iz sve snage i pogodio nebranjeni deo mreže i na trenutak utišao “Marakanu”.

 

Medjutim radost Dinama, koji je u Beograd doputovao bez Miloša Ninkovića, nije dugo trajala.

 

Zvezda je pojačala napade, a prvi je zapretio Vešović u 28. minutu. Kadu je centrirao, a napadač crveno-belih je iz dosta teške situacije glavom tukao pravo u Kurčija.

 

Do kraja poluvremena nije bilo većih uzbudjenja, a početkom drugog dela igre domaći igrači nošeni od strane Delija pojačali su tempo i zaigrali još bolje. Prvu priliku u nastavku propustio je Đuričić u 56.minutu, kada je posle ubacivanja Vešovića sa desne strane gotovo neometan traljavo šutirao pravo u golmana gostiju.

 

Ponovo je u glavnoj ulozi bio Đuričić, koji je na “petoparcu” okrenuo Ševčenka, a zatim sjajno uočio slobodnog Borhu na suprotnom kraju terena.

 

Kolumbijac, koji se već upisao u listu strelaca, dobro je primio loptu, napravio korak dva i sa 15 metara silovitim šutem pogodio gornji desni ugao gola Dinama.

 

Centarfor Zvezde je oduzeo loptu defanzivcu Dinama, a zatim se pored tri igrača izborio za poziciju i sa pet metara levom nogom poslao loptu u mrežu gostiju za konačnih 3:1.

 

Pobeda u pravi čas

 

Posle utakmice svi u crveno-belom taboru bili su vidno zadovoljni.zbog pobede, a dvostruki strelac Kristijan Borha rekao je da ekipa za sve što je uradila treba da zahvali navijačima, koji su ih frenetično bodrili tokom čitave utakmice.

 

"Da smo protiv Dinama doživjeli poraz ko zna kako bi se nastavak sezone odvijao, ovako smo nastavili sjajan niz.", rekao je napadač crveno-belih.

 

Trener Zvezde Dragan Stojković izrazio je zadovoljstvo zbog pobede njegove ekipe nad Dinamom, ocenivši da je ovaj trijumf posebno važan zato što je ostvaren protiv ekipe koja ima veliko ime u fudbalskom svetu.

 

Zadovoljni smo i srećni što smo pobedili u veoma važnoj utakmici i što smo pokazali da umemo da igramo do kraja. Sada nas očekuje meč u Belgiji i videćemo šta ćemo tamo uraditi", rekao je Piksi.

 

Nešto se čudno dešava sa ekipom Dragana Stojkovića, od kako je on došao na mesto šefa struke, dosta toga se promijenilo. Crvena zvezda igra odlično, nema poraza u svim takmičenjima, uspeo je da se plasila u Evropu i ostvari dve pobede protiv dve jako skupe ekipe. Možda je ovo novi početak za nekadašnje prvake sveta. Vredno pomena je i to da su igrači poput Andrije Kaluđerovića, Kristijana Borhe proradili, iako su do pre tri-četiri meseca bili osporavani od strane navijača.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

http://sportin.ba.wmd-xenserver.com/Slike/Site/headVijesti.gif

 

Zvezda udarila u tvrđavu

http://upload.slike.com/slike/2ey9.gif

 

Sedmo kolo je za Crvenu zvezdu donijelo prvi kiks na gostovaju kod Smedereva, a navijači tima sa Marakane ne mogu biti zadovoljni jer su izgubili još jednog igrača, Miloš Dimitrijević je zadobio povredu i odsustvovat će najmanje 3 nedelje van terena. Meč je završen rezultatom 1:1 što znači da izabranici Dragana Stojkovića prvi gol primili tek u 7. kolu.

 

Iako je imala par dobrim prilika za pobjedu, Zvezda je danas vrlo lako mogla pretrpiti i poraz te će u ovom slavnom klubu hitno morati praviti neke promjene jer im vječiti rival Partizan sada diše za vratom, a borba tek što je počela.

 


 

 

PARTIZAN U ČAČKU, ZVEZDA DOČEKUJE RAD

 

http://www.slike.com/slike/ZbL9f.png

 

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde i Rada sastaće se u nedelju od 16 sati u derbiju šestog kola Super lige Srbije. Zvezda i Rad u duel ulaze kao prvoplasirane ekipe.

 

"Građevinari" su uspešno startovali novu sezonu sa četiri pobede, ali su nakon toga doživeli dva vezana poraza pa su im bodovi preko potrebni, ali svakako da su trenutno uz Zvezdu najbolja ekipa što uostalom govori i to da su drugoplasirana ekipa.

 

Vojvodina dočekuje Smederevo, dok Metalac igra protiv Hajduka. Novi Pazar će sa novim trenerom pokušati da osvoji bodove protiv Jagodine na svom terenu. OFK Beograd dočekuje BSK iz Borče, a Spartak će u Subotici igrati protiv Javora.

 


 

width=450 height=95

http://www.slike.com/slike/cH51K.gif[/img]

JSL: Zvezda slavila minimalnom pobedom

 

 

Fudbaleri Crvene Zvezde su savladalu ekipu Rada rezultatom 1:0, gol odluke je postigao Kristijan Borha u 81. minutu

 

"Crveno-beli" su zabeležili sedmu pobedu u fubalskom šampionatu, nakon iksa protiv Smedereva kada su prekinuli sjajan niz. Gol odluke postigao je Kristijan Borha u finišu utakmice, koja je odigrana na pred oko 16.000 gledalaca.

 

Zvezda je i pored terenske inicijative tokom utakmice, teže nego što se to očekivalo došla di nova tri boda. Ekipa Dragana Stojkovića je mogla da stigne do rezultatske prednosti, ali je Kristijan Borha propustio nekoliko izglednih prilika za gol, dok je Brazilac Kadu pogodio stativu iz slobodnoh udarca u finišu prvog poluvremena.

 

JSL 8. kolo:

 

http://upload.slike.com/slike/m2n5e.gif

 

Tabela posle 8. odigranog kola.

 

"Čestitam mojim momcima na karakteru koji su pokazali posle tri velike propuštene prilike u prvom poluvremenu. Trebalo je da bude barem 2:0 već posle prvog poluvremena, ali je realizacija zakazala. U nastavku smo imali snage da stignemo do gola koji nam je doneo zasluženu pobedu danas", rekao je po završetku meča Dragan Stojković.

 

Nešto lošije izdanje Zvezde u poslednje dve utakmice sasvim sigurno se odrazilo to što je na Marakani veliki red povređenih igrača i to ključnih za igru. Zvezdu za tri dana očekuje teško gostovanje u 3. kolu Liga evrope, kako li će izgledati tim za taj meč samo možemo zamisliti.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |