Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

AFC Wimbledon / Bradford City - The Bantams


shone666
 Share

Koji tim izabrati?  

42 members have voted

  1. 1. Koji tim izabrati?

    • AFC Wimbledon
      21
    • Charlton Athletic
      11
    • Crewe Alexandra
      2
    • Sheffirld United
      5
    • Sheffield Wednesday
      3


Recommended Posts

Koji tim izabrati?

 


 

Kako se priblizava izlazak novog FM-a dilema oko tima koji cu voditi je velika! Ali, ovaj put ostavljam priliku vama da odredite koji tim bi zeleli da pratite u mojoj karijeri. Evo i nekoliko predloga pa vi glasajte!!!

 


 

1. AFC Wimbledon - Tim zanimljiv po tome sto je vlasnistvo navijaca, kao i po tome sto je sponzor SI Games. Igra u npowerLeague 2.

 

[hs width=200 height=200]http://img706.images...fcwimbledon.jpg[/hs]

 


 

2. Charlton Athletic - Povremeni clanovi najviseg ranga vec neko vreme pokusavaju da se vrate na staze slave. Igraju u npowerLeague 1.

 

[hs width=200 height=200]http://img843.images...78/charlton.jpg[/hs]

 


 

3. Crewe Alexandra - Vec neko vreme vaze za tim koji ima dobru omladinsku skolu. Bez nekih uspeha u svojoj istoriji, a najzanimljiviji po prici o tome kako su dobili ime. Igraju u npowerLeague 2.

 

[hs width=200 height=200]http://img546.images.../1314/crewe.jpg[/hs]

 

4. Sheffield United

5. Sheffield Wednesday

 

Rivali iz grada celika vaze za uspavane gigante engleskog fudbala. Imaju potencijal da se za relativno kratak vremenski period vrate u najvisi rang gde im je verovatno i mesto. Igraju u npowerLeague 1.

 

[hs width=200 height=200]http://img7.imagesha...356/unitedn.jpg[/hs] [hs width=200 height=200]http://img822.images.../wednesdaye.jpg[/hs]

Edited by shone666
Link to comment
Share on other sites

Wimbledon. Ne samo da je u vlasništvu navijača, nego je i prvi klub koji je funkcionirao na tom principu, tako da ima najutjecajnije navijače na svijetu. Nadalje, klub nije pretjerano star jer je MK Dons preteća Wimbledonu, preseljenjem u Milton Keynes uzeo sve trofeje i povijest. To je još jedan cilj koji igri daje dodatnu draž.

 

Link to comment
Share on other sites

Velikom vecinom glasova u izboru je pobedio AFC Wimbledon, tako da moja karijera na FM 2012 pocinje sa ovim timom. Sledi predstavljanje.

 


 

AFC Wimbledon


http://img217.imageshack.us/img217/8485/125pxafcwimbledonsvg.png


 

Ako pitate navijace Dons-a, oni ce vam reci da je klub nastao jos davne 1889. godine kada su se lokalni igraci prvi put okupili pod nazivom Wimbledon Old Central Football Club. Veci deo svoje istorije je proveo u amaterskim i polu-profesionalnim rangovima engleskog fudbala, sve do 1977. kada je prvi put uplovio u profesionalne vode. Tada se prvi put javio problem stadiona na kom ce klub igrati utakmice, a ti problemi su se nastavili sve do 2002. godine. U medjuvremenu tim je delio stadione sa klubovima koji su igrali u blizini.

 

http://img844.imageshack.us/img844/861/41qmwpjzj8lsl500aa300.jpg

 

Medjutim, zvanicni podaci kazu da je klub nastao 2002. godine sto ga svrstava medju najmladje klubove u Engleskoj. Tada su navijaci Wimbledon-a, koji su se protivili selidbi kluba u Milton Keynes ( nastao MK Dons ), osnovali svoj klub AFC Wimbledon, koji je i danas u vecinskom vlasnistvu navijaca kluba.

 

Do ove godine igrali su u nizim ligama, gde su uspeli da za 9 sezona promene 5 rangova takmicenja, sto je jedan od najbrzih uspona nekog fudbalskog kluba kada je u pitanju ostrvski fudbal. Sada se nalaze u npowerLeague 2, sto predstavlja 4. rang takmicenja.

 

http://img42.imageshack.us/img42/6060/kingsmeadowpanoramic1.jpg

 

Klub igra na stadionu Kingsmeadow, koji je otkupljen od Kinstonian-a 2003. godine, koji i dalje igra na istom stadionu. Stadion se nalazi nedaleko od reke Temze i ima kapacitet od 5194 mesta, od cega je 1265 za sedenje. Vise nego skromno...

 

width=450 height=299http://img829.imageshack.us/img829/7163/kingsmeadowground001.jpg[/img]

 

Verovatno vec pogadjate ko su smrtni neprijatelji kluba? Da, da, to je MK Dons. Takodje, navijaci nisu ludi na za Crystal Palace-om, sa kojim su u proslosti ( stari Wimbledon ) delili stadion kao jedni od najblizih komsija, a utakmica izmedju ova dva rivala se naziva The South London Derby .

 

Koliko ce daleko dogurati The Crazy Gang, da li ce uspeti da se vrati u najvisi rang u kom su proveli period od 1986-2000 godine, i da li ce navijaci uspeti da zadrze kontrolu nad klubom mozete pratiti ovde!

 

Za sada toliko!

 

Link to comment
Share on other sites

Šone, ova slika što si postavio sa igračima, jel znaš kako se zove ovaj igrač desno u donjem ćošku, što trči za loptom? Nešto mi poznat, kao da sam ga skoro vidio na TVu na SportKlubu u nekoj emisiji.

 

Nazalost, ne znam ko je igrac u donjem desnom uglu. Znam samo da je u sredini Vinnie Jones.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Koliko ce daleko dogurati The Crazy Gang, da li ce uspeti da se vrati u najvisi rang u kom su proveli period od 1986-2000 godine, i da li ce navijaci uspeti da zadrze kontrolu nad klubom mozete pratiti ovde!

 

Kakva najava. :cast:

 

Čekam nastavak. Nadam se da će ova karijera potrajati. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |