Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Kako Vam Ide?


Sale92
 Share

Recommended Posts

Prvi put igrajuči FM 2012, i prvi izbor tima, naravno pao je na Partizan. Prva sezona je završena; bila je to sezona muka, kontroverznih momenta. Sezona,  u kojoj bi na prste jedne ruke mogli nabrojiti igrače, kojima je forma bila koliko toliko konstantna.  Ali neka prvo progovore slike.

 

 

TRANSFERI

 

[hs width=150 height=120]http://i789.photobucket.com/albums/yy178/rivaldo22/Transferi.jpg[/hs]

 

 

 

PRVENSTVO

 

[hs width=150 height=120]http://i789.photobucket.com/albums/yy178/rivaldo22/SerbianSuperLeagueOverview_Stages-2.jpg[/hs] [hs width=150 height=120]http://i789.photobucket.com/albums/yy178/rivaldo22/JSL.jpg[/hs]

 

Pre svega zbog traženja optimalne taktike i slabe forme obojice golmana, prvi dio sezone nije bio optimalan. Navijači Partizana teško su oprostili domače poraze od Vojvodine i Zvezde, a pre toga desilo se i veliko europsko razočaranje.  Jedino Diarra je znao, gde stoji gol,a to je rezultiralo formaciji sa samo jedinim napadačem. Nedostatak Scepovica i Eduarda (privremeno stavljen u rezervni tim) u napadu praktički se nije poznao: največi problem u to vreme bio je, kako zadržati mrežu nedotaknutu i kako biti više opasan sa krilnih pozicija: na levoj  rešili smo sa Paljicem, a na desnoj Tomic  nije bio toliko istvoren. U boj za titulu pored dveh največih rivala umešao se i Spartak, koji je veči dio jeseni proveo u samom vrhu tabele.

 

U drugom delu sezone redove crno-belih pojačala je trojica igrača,a Diarra još uvek nije prestao, da zabija. Ipak, to  nije pomoglo, da bi Partizan dobre domače partije nadgradio i u gostima.  Na svu sreču, tragikomično je grešila i Zvezda! Samo zbog toga: dveh poraza kod Jagodine i Slobode, Partizan je pre derbija na Marakani u 26. kolu imao velika 4 boda prednosti. Večiti derbi na žalost Grobara pripadao je domačim (2:1), i tad se situacija ponovno preokrenula. U 27. kolu Partizan je uzeo bod kot Spartaka, ali premalo, da bi se ohranio na prvom mestu tabele. Promene nije donelo ni sledeče kolo. Tad je Partizan u najboljoj utakmici sezone u postavu vratio otpisanog Eduarda, a taj je uzvratio hattrickom. Crno-beli su zaigrali u ofenzivnoj 4-2-2-2 varianti, gde je na desnom krilu neraspoloženog Tomica više nego odlično zamenio Babovic. Ipak, Zvezda je iz Kule (3:1) odnosila pun pljen.  U 29. kolu na Marakani očekivalo se slavlje: Zvezda ugostila je otpisano Smederevo, a crno-beli morali su u Jagodinu – u gostima pobedu su čekali več pet kola, odnosno od 10.12. Ali, dogodilo se čudo. Smederevov bunker (0:0) domačima je uzeo dva boda, a Parni valjak je pustošio po Jagodini (4:0). Za drugo čudo bilo je prekasno. Stadion Partizana  protiv Rada u poslednjem kolu bio je napunjen do poslednjeg mesta. Kad ti igrač u poslednjem kolu lige zabije prvi put u sezoni (Medo iz 30m), onda znaš, da je sve na tvojoj strani... Ovaj graf kaže, kako je bilo zanimljivo na vrhu kroz celu sezonu.

 

Lamine Diarra bio je prvi strijelac lige (22), a ukupno u svom takmičenjima zabio je čak 32 puta. Paljic (4 golova i 12 asistencija) sa ocenom 7.39 najbolje je ocenjeni igrač Partizana.

 

 

 

KUP

 

[hs width=150 height=120]http://i789.photobucket.com/albums/yy178/rivaldo22/kup-1.jpg[/hs]

 

Duplu krunu slavili smo pobedom nad Borcem (1:0). Zvezda je u četvrtfinalu pala na Marakani.

 

 

 

EUROPA

 

Ulazak u Ligu Šampiona bio je prevelika prepreka. Remi protiv andorskih amatera bio je pravo upozorenje. Posle drame protiv Malmoja, čekao nas je veliki rival iz Zagreba, protiv kojeg smo potpuno otkazali.

 

[hs width=150 height=120]http://i789.photobucket.com/albums/yy178/rivaldo22/UCL.jpg[/hs]

 

 

U LE dobili smo lepu grupu, ali se izkazalo, da če njeno prvo ime biti Ukrajinci, koji su u prvom kolu pobedili u Rimu. I nas su u oba meča potpuno nadigrali. Pohvale treba naglasiti za partije protiv Izraeleaca te za predstavu u Rimu, gde se prvi i poslednji put izkazao Radisa Ilic, koji je pet minuta pre kraja meča ubranio penal de Rossiju. Roma je na kraju došla do drugog mesta, a kasnije čak do finala, gde je bio bolji Athletic Bilbao.

 

[hs width=150 height=120]http://i789.photobucket.com/albums/yy178/rivaldo22/EL.jpg[/hs] [hs width=150 height=120]http://i789.photobucket.com/albums/yy178/rivaldo22/GrupaL.jpg[/hs]

 

 

 

EURO 2012

 

Zanimljive grupe, zanimljivi timovi:

 

 

Grupa A: Hrvatska, Švedska, Ukrajina, Srbija.

Grupa B: Nemačka, Poljska, Rusija, BiH.

Grupa C: Engleska, Portugal, Holandija, Crna Gora.

Grupa D: Francuska, Španija, Italija, Irska.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |