Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Miroslav Klose


Compact
 Share

Recommended Posts

Puno ime: Mirosław Marian Kloze

Datum rođenja: 9. lipanj 1978.

Mjesto rođenja: Opole, Poljska

Visina: 182 cm

Klub: Bayern Munchen

 

http://www.bayern.munchen.pl/images_arts/ebca37dcb600d70e0d4cd5a2676a8537miroslav_klose_bayern.jpg

 

Miroslav Klose (Mirosław Kloze) je rođen 9. lipnja 1978. godine u poljskom gradiću Opole. Sportski talent mu je u genima, budući da je i njegov otac Józef bio profesionalni nogometaš, koji je, između ostalih, igrao za francuski Auxerre. Njegova majka Barbara je bila reprezentativka Poljske u rukometu, a za reprezentaciju je odigrala 82 utakmice.

 

1981. godine njegova se obitelj preselila u Francusku kako bi pobjegla pred komunističkim režimom u Poljskoj, a 1987. godine su se preselili u Njemačku, u regiju Pfalz. Kao porijeklom njemačka obitelj dozvoljeno im je da se za stalno dosele u Njemačku, a uskoro su germanizirali svoje prezime, promijenivši ga u Klose.

 

U osnovnoj školi je mali Miroslav u početku zaostajao dvije godine, jer je imao velikih problema sa njemačkim jezikom. Bilo je to teško vrijeme za njega, ali u isto vrijeme je to bilo i iskustvo koje mu je kasnije puno pomoglo u životu.

 

Nogomet je bio područje na kojem se mogao dokazati do kraja, a nogometnu je karijeru započeo u klubu imena SG Blaubach Diedelkopf, gdje je igrao za pionirsku momčad. 1988. godine je preselio u FC Homburg, koji se natjecao u petoj njemačkoj ligi.

 

Kloseovi roditelji su smatrali kako je važno da njihov sin uz nogometno ima i znanje u nekom drugom poslu, tako da je na njihov nagovor završio stolarski zanat.

 

1999. godine je preselio u 1. FC Kaiserslautern, za čije je amatere kasnije igrao. Njegov idol u to vrijeme je bio Olaf Marschall, napadač Kaiserslauterna. Klose je od trenera Otta Rehhagela zatražio dopuštenje da trenira sa prvom momčadi, čemu je ovaj i udovoljio. Klose ga je toliko impresionirao da se uspio probiti u prvu momčad i debitirati u Bundesligi u travnju 2000. godine u utakmici protiv Eintrachta. Od tog trenutka njegova karijera ide samo prema naprijed.

 

U prvih 67 utakmica u dresu Kaiserslauterna Klose je postigao 33 gola, iako je u sezoni 2002./2003. donekle razočarao, postigavši samo devet golova.

 

Uskoro je interes za Klosea pokazao Werder, koji je u ljeto 2006. godine stigao sa ponudom vrijednom pet milijuna eura, i Klose je preselio na sjever države. Nakon relativno sporog starta karijere na Weser stadionu, Klose se probio u prvi sastav, te sa francuskim veznjakom Johanom Mocoudom i hrvatskim reprezentativcem Ivanom Klasnićem oformio sjajan napadački trojac.

 

Najbolja sezona njegove karijere je bila 2005./06., kada je postigao 25 golova u 26 utakmica, te postao najbolji strijelac Bundeslige.

 

Pred početak sezone 2007.2008., Klose je potpisao ugovor sa minhenskim Bayernom, gdje sa italijanskim reprezentativcem Lucom Tonijem čini sjajan napadački tandem.

 

http://img98.imageshack.us/img98/451/kloseima060607ee5.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |