Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Deja vu !? (FM 08)


Nedjo
 Share

Recommended Posts

Ne znam da li smem da pisem pricu sa FM-om 08, jer mi je grom sprzio racunar, i sada imam neku sklopociju koja tera samo FM 08.Pozeleo sam doci ovde i podeliti moju karijeru sa vama, nadam se da vam nece smetati sto je FM starije verzije :) Nego da pocnemo.

 

Jutro je, 06:00h stoji na satu koji pisti tako grozno, da ti prosto demoralise dan.Lupam ga po obicaju, ustajem se i krmeljam do frizidera da vidim sta ima za jelo.Posle jela i popijene kafice, palim svoj mrtvi Zastavin Pick up, da bi odvezao papriku na pijacu koju cu morati celo jutro da prodajem.Auto ko auto, nece da radi kad treba jel ? Nego sam uz pomoc nekih ranoranilaca okolo uspeo da poguram auto i da ga upalim, jedva...Boze sacuvaj..Odlazim na pijacu i iznosim papriku na tezgu, a ja ostajem da sedim u autu dok se neko ne javi za papriku.Kako sam onako sedeo na vozacevom mestu cekajuci prvog jutarnjeg kupca, tako sam i zaspao i poceo da sanjam.San je bi, nekako...skroz cudan.Neki fudbalski tim iz Beograda je dosao kuci kod mene, kao hoce da me zaposli ko trenera...  :pras: O Boze pa ja lopte sutnuo nisam u zivotu, ceo zivot trulim u plasteniku nebi li prodao to malo paprike, paradaiza i spanaca na pijaci...Nego, trgnem se ja tu iz sna kad ono vec pola 12h.Ustajem naglo misleci da mi je pola paprike ve pokradeno, kad ono sve na broju....Pomislih u sebi, ma da, kome trebaju jos moje paprike...Umrecu u ovoj rupi kao poslednji mis.Pakujem onu papriku, stavljam je u pick up i vozim to sve kuci.Ulazim u kucu razmisljajuci sta bi to lepo moglo da bude za rucak.Baba mi iznese iz frizidera pastetu i hleb, uff mislim se, bas sam se usrecio sa ruckom.Mrzovoljan uzimam onu pastetu i stavljam na hleb...Taman dodjoh do usta, i da zagrizem, kad neko zazvoni na vrata...Iznerviran bacih onaj hleb i pastetu deruci se da ne moze covek mirno ni da jede u ovoj kuci.Otvaram vrata kad ono ... ?

 

Komentarisite, nastavak uskoro :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Otvaram vrata kad ono....Ne mozete ni da predpostavite... !? Neko koga sam najmanje ocekivao, a to je moj komsija sa jos jednim policajcem.Komsija mi poce mlatiti sudskim papirima govoreci kako je napokon sudski reseno da je plac i kuca njegova, i kako mogu da se selim iz kuce...Oh Boze, sta me jos nece snaci, razmisljao sam, dok sam pakovao ono malo stvari sto mi je ostalo i ubacivao ih u moj Pick Up.Nakon nekoliko sati, premestanja sve sam premestio kod kuma koji je ziveo u dvosobnom stanu.Zvao sam ga kum iako mi nije bio vencani kum, nego smo kao klinci zamisljali kako ce mo jedno drugog vencati, ali se nijedan nije vencao iako smo do sad vec sprcali 30 godina na nista.Kum mi govori da ne mogu ovde ostati doveka, i da pocnem da trazim posao i novi stan.

 

Nekoliko dana kasnije vozim se kroz Beograd, kada neki divljak izlece kroz crveno i udara me sa strane.Iznerviram izlazim iz kola kada dolazi Momcilo Minic (predsednik OFK Beograda) drzeci se za glavu.Rece on meni " za ovo ne sme niko da sazna ", a meni u glavi sinu da je on neka budza i da cu zestoko da ga oderem.Rekoh, " kako ne sme da sazna ? Prvo zovemo policiju "...Uhvati me za ruku vikajuci ne ne, da ce sve da uradi da ovo ne izadje u javnost.Objasni mi da je predsednik OFK Beograda, i da bi ovo narusilo njegovu reputaiju.Meni se u glavu vrati onaj san, i iz stopa mu rekoh "ocu da budem manager vaseg kluba" iako nisam mislio tako.Posle malo kraceg razmisljanja rece mi u redu, ubaci mi njegovu vizit kartu u dzep i pobeze.Kroz prozor mi dreknu da ga sutra nazovem oko potpisivanja ugovora...Gledajuci tako za njim poceo sam da vristim i da lupam glavom u onaj raspali auto razocaran sto sam rekao takvu neku glupost.Pa ja u zivotu nisam pogledao fudbalsku utakmicu, sta sam ja uradio ?

 

Sutradan odlucujem da okrenem njegov broj.Javlja se grub glas koji mi govori da odmah dodjem na Karaburmu na njihov stadion, i zaklapa mi slusalicu.Odlazim tamo mrzovoljan, ulazim na stadion i primecujem igrace kako treniraju.Spustam se blize njima kada me Minic hvata za rame.

 

Minic : Stigao si ?

Ja : Kao sto vidis..

Minic : Drago mi je, imas li uopste fudbalskog iskustva ?

Ja : Ne, ali ja sam mislio nekako drugacije da se nagodimo...

Minic : hmm...U redu.

Pocinje da se dere : Igraci, ovo je vas novi trener.Ovo mu je prvi klub, i on ce vas od sada trenirati.

 

Pocinje mi gurati neki papir u ruku vikajuci da potpisem...Kaze mi da je to ugovor koji moram da imam, i ja ga potpisujem...Igraci su i dalje gledali u mene kao da sam iz nekog grma izasao...Rekao sam im, spremite se za nove pobede i krenuo van stadiona, a oni su se poceli sprdati samnom.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |