Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

[TUT]Kako voditi reprezentaciju?!


Bob0
 Share

Recommended Posts

http://sportske.jutarnji.hr/fw3k/util_scripts/get_slika_varijacija.php?slika_id=2025&var_suff=510x365

 

Iako djeluje dosta jednostavnije ipak to nije.Kada vodite reprezentaciju ima nekoliko bitnih stavki koje trebate u startu da uradite.

 

1.Čim preuzmete reprezentaciju, odmah zakažite što više prijateljskih utakmica iz prostog razloga što će te imati više prilika da proverite svoj tim i da date šansu novim igračima.

 

 

2.Nakon što ste zakazali prijateljske utakmice, sledeće što bi ste trebali da uradite jeste da zaposlite trenere sa što boljim atributima.To će te uraditi na sljedeći način.Kliknut će te na opciju search i tu izabrati staff.Tada će te dobiti sve trenere, nakon toga će te u gornjem desnom uglu kliknuti na view i tu izabrati coaching attributes.Sada će te u zavisnosti po potrebi birati koji vam trener treba.Ako vam treba dobar trener za odbrambene igrače kliknut će te na deff...

 

 

3.Kada pozivate igrače u reprezentaciju pred utakmicu, veoma je važno da ne ostavite tim koji je automatski bio postavljen.Izbacite sve igrače iz reprezentacije i nakon toga idite na search i izaberite players.Nakon toga u gornjem desnom uglu kliknite na filters i izaberite edit.Sada će vam se pojaviti novi meni i tu označite opciju only show player elgiible to play for(npr Hrvatska)

 

 

4.Takođe je važno da nemate predrasude o igraču na osnovu kluba gde igraju i koliko imaju godina.Često se dešava da igrači koji igraju u slabijim klubovima pružaju mnogo bolje partije.Takodje manje iskusni, tj mladi igrači mogu da odigraju bolje od nekog iskusnog igrača.

 

 

5.Još jedna veoma bitna stvar je da pratite rezultate domaćih klubova i igre njihovih igrača, tako će te biti u toku što se tiče novih izdanaka školi nogometa, a i moći će te da vidjeti da li je neki stranac koji bi kvalitetom zaslužio mjesto u vašoj reprezentaciji, dobio državljanstvo reprezentacije sa kojom vi igrate

 

 

Tekstopisci

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 4 weeks later...
A jel mogu nekako "nagovarati" igraca da igra za repku koju ja treniram. Cak mi se desava da igraci koji imaju dvojno drzavljanstvo (npr brazilsko i hrvatsko a nisu nikad igrali za Brazil) nemaju opciju niti da ih pozovem u repku. Jel mogu ikako utjecati na to?
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Cak mi se desava da igraci koji imaju dvojno drzavljanstvo (npr brazilsko i hrvatsko a nisu nikad igrali za Brazil) nemaju opciju niti da ih pozovem u repku.

 

Nije mi jasno zašto u ovakvoj situaciji nemožes da pozoveš igrača u repku. Ja sam vodio Italiju i pozvao sam Amaurija da igra za Italijansku reprezentaciju, a on je Brazilac.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Imam i ja jedno pitanje u vezi sa ovim  :)

 

 

Zasto je toliko bitno dovesti trenere? Koliko ja poznajem FM, treneri se dovode da bi igraci bolje napredovali, a najvise napreduju na treninzima...

Razumijem da su u klubovima zaista potrebni, a za reprezentaciju ne znam. Sa reprezentacijom igraci provedu 5,6,7 dana, osim ako nisu pripreme za SP ili EP i ne vidim neki razlog da bi se trebali dovoditi odlicni treneri. Nikad nisam vodio reprezentaciju pa ne znam..

 

Svaki odgovor na ovo pitanje bi mi dobro dosao :D

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Kod dovodjenja trenera u reprezentaciju najbitnije je dovesti najbolje fitnes trenere i fizioterapeute,sto se najbolje odrazava na medjunarodna takmicenja poput SP ili kontinentalnih prvenstava.Prost primer ukoliko neko vodi reprezentaciju;Argentine,Brazila,Italije normalno je da ce dovoditi mahom igrace od 30 i kusur godina a u tom slucaju su mu najbitniji fitnes treneri i fizioterapeuti.Ukoliko vodite neki veci klub i forsirate svoje igrace u reprezentaciji bice vam bitno da se nepovredjuju i gube na kondiciji jednako koliko ce im zbog igranja skakati cene.Ja trenutno vodim brazil  i u napadu imam hulka i neymara koji usput igraju za moj tim Pato bi verovatno bio bolji od obojice ali nije uigran za tandem igru kao ova dvojica.Jedna od korisnijih stvari kod vodjenja reprezentacije je dovodjenje mladih nada,makar na prijateljske meceve ili za sedenje na klupi.Time cete postici da isti igraci pod favorite personal imaju vase ime,sto mnogo znaci kod dovodjenja igraca u tim.
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |