Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Vječni derbi.


Los Galacticos™
 Share

Tko će pobijediti u Vječnom derbiju?  

6 members have voted

  1. 1. Tko će pobijediti u Vječnom derbiju?

    • Hajduk
      2
    • Ostati će neriješeno
      0
    • Dinamo
      4


Recommended Posts

HNK Hajduk Split-GNK Dinamo Zagreb

http://img594.imageshack.us/img594/6546/433q.pnghttp://img713.imageshack.us/img713/3/432rz.png

 

Vječni derbi je odigran 180 puta.Dinamo za sada ima 72 pobjede, Hajduk 64, a 44 su susreta završila neodlučeno.Zadnje 3 utakmice u Vječnom derbiju su bile odigrane dobro.17. srpnja 2010., Superkup, Dinamo - Hajduk 1:0,11. rujna 2010., HNL, Hajduk - Dinamo 1:1 i 19. ožujka 2011., HNL Dinamo - Hajduk 2:0..Dinamo je upisao u zadnja 3 susreta 2.pobjede,1 je susret ostao neodlučen,a Hajduk nema pobjedu.Hajduk je imao jako dobru momčad prošle sezone.Prodali su Senijada Ibričića,i od tada im ništa ne ide za rukom.Na klupu je sjeo bugarski strateg Krasimir Balakov koji će pokušati vratiti onog starog Hajduka.Novi predsjednik Hrvoje Maleš doveo je nekoliko igrača.To su Masahiko Inoha,Ruben Lima,James Dens,Nikola Sarić,Ivan Vuković Giga,Miličević i Luštica.2010/11 sezonu Hajduk je završio na 2.mjestu.Zadnju utakmicu Hajduk je igrao Splitski derbi s Splitom i remizirao 1:1.Krasimir Balakov dosta mijenja pozicije igračima,pa bi Hajduk trebao na Poljudu 10.9.2011 izaći u sastavu 4-4-1-1:Subašić-Lima,Andrić,Maloča,Oremuš-Kukoč,Brkljača,Inoha,Tomasov-Anas Sharbini-Vukušić.Ahmad Sharbini trebao bi biti zamijenjen umjesto Vukušića koji je dobio ozljedu na utakmici protiv Zagreba.Oremuš bi se trebao vratiti na svoju poziciju,dok bi Inoha zauzeo Andrićevu veznu liniju,jer bi Andrić trebao odrađivati posao stopera.

Što se tiče Dinama,Jurčić odlično odrađuje svoj posao.Nakon njegova odlaska iz kluba,došao je Vahid Halihodžić.Nakon Vahinog smjenjivanja na klupu se vratio Jurčić.Odličan posao su obavili 2010/11 sezone gdje su 1.HNL završili na 1.mjestu sa 72 boda.Uspjeli su se plasirati u skupine LP do koje su došli pobjedama protiv HJK Helsinkija i švedskog Malmoa.Dinamo se znatno pojačao ove sezone dovođenjem Nikole Pokrivača,Dina i Filipa Škvorca,Domagoja Vide,Jerke Leke i Ivana Krstanovića.Dinamo je zadnju utakmicu 6.kola 1.HNL igrao protiv novog prvoligaša Lučkog kojeg je svladao 1:0.Dinamo bi u derbiju na Poljudu trebao izaći u sastavu 4-4-2:Kelava-Vrsaljko,Vida,Tonel,Ibanez-Pokrivač,Leko,Badelj,Sammir-Beqiraj,Rukavina.


Kvaliteta ekipa

 

Golmani

http://www.24sata.hr/image/subasic-hajduk-nije-nasao-pravu-zamjenu-za-kalinica-504x335-20090518-20101019011708-193905.jpgwidth=218 height=300http://nimg.sulekha.com/sports/original700/marco-ruben-ivan-kelava-2010-12-2-15-52-0.jpg[/img]

Na Hajdukovoj strani na gol bi trebao stati 27-godišnji reprezentativac Danijel Subašić.Zaista odličan golman koji se dobro iskazuje,ali jako puno kiksa.2.golman u zamjeni bi trebao biti Lovre Kalinić.

Na Dinamovoj strani na gol će stati izvrsni golman Ivan Kelava.Svojim jako dobrim obranama je zaustavio Dinamo od ispadanja protiv Malmoa u uzvratu koje je Malmo dobio 2:0.Također reprezentativac kojeg je nakon sjajnih obrana pozvan u repku sa strane Slavena Bilića.Obadva su golmana odlična,čim su u A reprezentaciji Hrvatske,tako da ovdje ipak nema pobjednika..

Nema pobjednika


Obrana

 

Hajduk ima dobru obranu koja baš ne funkcionira odlično..Za stopere ima raspoloživa 4 igrača(Maloča,Andrić,Vejić i Miličević).Vejić je nakon onog svog ''plivanja'' protiv Zadra teško dobivao priliku za u igru,dok se Miličević ozlijedio u uzvratu protiv Stoke Citya.Na lijevom beku se nalazi odlični Ruben Lima koji ima odličan centaršut,kojeg nekada mijenja mladi Jozinović.Na desnom beku Hajduk nema pravog igrača.Jučer protiv Splita,Balakov je na desnom beku stavljao Inohu,a protiv Zagreba je stavljao James Densa.Među ozljeđenim igračima na desnom beku nalazi se samo Oremuš.

Na Dinamovoj strani druga priča.Na poziciji stopera trebala bi konkurirati 2 igrača,Vida i Tonel,dok Jurčić u zamjeni ima Bišćana i Barbarića.Na desnom beku trebao bi zaigrati mladi Vrsaljko.Na lijevom je već druga priča.Startnu poziciju u derbiju trebao bi uzeti Ibanez ispred Cufrea..

Ovdje definitivno pobjedu odnosi obrana Dinama jer je bolja obrana,dok Hajduk nema pravog desnog beka,i nema pravih rezervi za stopera ako se ozljede Andrić i Maloča.

 

Pobjednik GNK Dinamo


Vezna linija

 

Hajduk u veznoj liniji će igrati sa 4 igrača.Od 1.minute trebali bi zaigrati Kukoč,Brkljača,Inoha,Tomasov.U zamjeni za centrafora,Balakov ima Trebotića koji se nije baš dokazao u uzvratu na Poljudu protiv Stoke Citya.Kukoč se izborio za u prvu postavu,ali može se na toj poziciji lijevog veznog nametnuti i mladi Tičinović.U veznoj liniji Hajduk ima Krešu Ljubičića i Lušticu.

Kod Dinama opet druga priča.Dinamo se pojačao Lekom i Pokrivačem,ali tu su se nametnuli Callelo i Badelj,a Leko dobiva priliku za igrat.Hoće li Pokrivač izbaciti Callela to ćemo vidjeti.Dinamo ima svog miljenika Sammira,a tu bi se mogli nametnuti i ''wonderkid'' Mateo Kovačić ,Antun Palić i Mario Šitum.Jurčić puno više ne računa na Moralesa,a nakon ozljeda mjesto je popunjeno za Alispahića i Ademija..Ovdje blagu prednost odnosi Dinamo.

 

Pobjednik GNK Dinamo


Napad

 

http://www.tportal.hr/ResourceManager/GetImage.aspx?imgId=83432&fmtId=20 width=450 height=296http://www.vecernji.hr/slika-500x329/nogomet/vodio-sam-decke-pice-dva-ujutro-beqiraj-je-popio-gajbu-slika-269275[/img]

Hajduk u napadu dobro stoji.Imaju Ahmada Sharbinija koji se polako vraća u stare dane,Vukušića ''sinjskog dijamanta'',pa Vukovića i mladog Lendrića..Ahmad se izborio za u početnu postavu ozljedom Vukušića,koji će ipak nastupiti protiv Dinama.Vuković nakon ozljede protiv Stoke se polako vraća,ali ulazi sa klupe.Lendrić također ulazi sa klupe,u utakmici protiv Splita je zabio regularan pogodak koji nije priznat zbog zaleđa..

Dinamo u napadu ima Beqiraja,Krstanovića,Kramarića i Rukavinu.Beqiraj dosta loše igra,kako je prije igrao.Krstanović također se nemože vratiti danima kakve je proveo u Kranjčevićevoj.Kramarić se sve više nameće Jurčiću dok je Rukavina imao puno prilika u susretu protiv Malmoa ali ih nije iskoristio..Po meni ovdje nema nekih značajki jer niti Hajduk,niti Dinamo nemaju onu moć napada kao prije..

Nema pobjednika


Treneri

 

Na Hajdukovoj strani,rekli smo već,da je na klupu zasjeo bugarski stručnjak Krasimir Balakov.Uveo je malo živosti u Hajdučku momčad,i najavljivao borbu za 1.mjesto.

Na Dinamovoj strani na klupu se vratio Kruno Jurčić koji je napokon izborio skupine LP.Njegov je cilj osvajanje prvenstva,i ulazak u elitno natjecanje LP što je i uspio..Po meni ovdje također nema pobjednika..Oba trenera su veoma dobra i odlično rade svoj posao.

Nema pobjednika


Navijači

 

Ovdje nemamo što pričati.Hajdukovi navijači,vjerna Torcida,je Hajdukov 12.igrač ,najbolja navijačka skupina u cijeloj Hrvatskoj i najstarija navijačka skupina u Europi.Idu na svaku utakmicu Hajduka,što kod kuće,što vani.Također poznati su po brojnim incidentima,ali i grafitima kojima odaju počast nekom slavnom igrači,braniteljima,poginulima u kornatskoj tragediji i koreografijama na utakmicama.

Kod Dinama je to jako loše.Dinamovi BBB su prekinuli bojkot i na tribine se vraćaju,kako su najavljivali,od sada,pa na dalje odlaze na utakmice domaćeg prvenstva i kupa,ali na LP ne idu..Ovdje veliku,jako veliku prednost ima Hajduk..

Pobjednik HNK Hajduk


Derbi 8.kola 1.HNL počinje 10.9.2011 uz izravni prijenos na ArenaSport na Poljudu u 20:00..

 

MOJA PROCJENA JE :

20% Pobjeda(Hajduka)

30% Neriješeno

50% Pobjeda(Dinama)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Bravo :dada Lijepo napisano, ima par gramatičkih grešaka, ali nema veze. Objektivno i lijepo objašnjeno. :dada

 

Samo imaš jednu grešku u tekstu. :thumbup:

braće Škvorc

Nisu braća. :thumbup:

+ zaboravio si wonderkida na FM'12 malog Šituma kao igrača u veznom redu. :thumbup:

 

 

Link to comment
Share on other sites

Bravo :dada Lijepo napisano, ima par gramatičkih grešaka, ali nema veze. Objektivno i lijepo objašnjeno. :dada

 

Samo imaš jednu grešku u tekstu. :thumbup:Nisu braća. :thumbup:

+ zaboravio si wonderkida na FM'12 malog Šituma kao igrača u veznom redu. :thumbup:

 

čak nisu ni u rodu ništa :) Što se mene tiče Dinamo ima prednost u svim segmentima osim navijača,je da sam Boys al Torcida je nenadjebiva svaka im čast

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |