Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Ovo nije još jedna priča.


dex6®​
 Share

Recommended Posts

Pala mi je na pamet jedna ideja o karijeri/priči koja nebi trajala kao jedan save, nego kao i sva moja igra do izlaska FM12.

Važno je napomenuti da je ovo neka vrsta "beta" priče pošto planiram ovako nešto i za FM12 ako se sada pokaže dobrim.

Što se tiče mojih igara mislim da se svi sječaju karijere sa Liverpoolom/Atleticom/Leverkusenom kad sam odustao nakon šta sam preuzeo Leverkusen. Također tu je i bio save sa Alavesom kojeg sam prestao igrati nakon ulaska u kvalifikacije za EL, dovođenja Balottelia i gubljenja pola sezone zbog nekog errora koji me izbacio iz FM-a. Igrao sam bez auta savea zbog save counta koji je bio bitan za LLM trofej. Kasnije sam krenuo sa Sevillom i složio momčad sa sam svjetski vrh, ali i tu me ubrzo uhvatio nestanak inspiracije.

Sve u svemu, mislim da je ovo moj najzreliji serijal što se tiče kvalitete i duljine igranja. Ako izuzmemo bezbroj nevažnih saveova koji nisu izdurali ni prijelazni rok, a sjetimo se još savea sa Dinamom kojeg sam igrao kad sam tek došao na forum, to bi ukupno bilo ~15 sezona uspješnog igranja(Alaves 5, Liverpool 6(?), Dinamo 3(?), Sevilla 2-3).

Jučer sam se protiv nestanka inspiracije krenuo boriti balkanskim pentagonom, a dok sam pisao ovaj post palo mi je na pamet da sam uploadao save sa Liverpoolom dok sam još bio u Liverpoolu. Sad čak imam i želju to naći i zaigrati, a ako ne nađem dvoumim se između nastavka pentagona(inače me uzeo Napredak) ili započinjanja novog savea sa Dinamom koji ima updateanu bazu.

Što kažete na ideju?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 32
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

1. Ideja je od člana zvanog Dino.

2. Niste skužili poantu ove teme, ali nema veze. Recimo da je ovo moj privatni "Kako vam ide?".

3. Završio sam polusezonu.  :D

 

Prvi posao mi je sredio Ventus u svom lokalnom klubu. Imaju para, predviđaju im 1. mjesto,  jedini je problem što se nalaze u zoni ispadanja. Debitirao sam protiv BASKa na domaćem terenu i odigrao 1:1.

Nedugo nakon toga sam vidio da je Zubak u Croatii Sesvete nogirao svog managera, a ja sam se brže bolje prijavio za posao. Razlog? Bolje ponajem Hrvate, a Croatiu je svega par bodova dijelilo od samog vrha. To se nije svidjelo mojim poslodavcima i ponudili su mi ultimatum: ili da se ispričam ili da dam otkaz. I tako sam ja nakon možda čak i rekordih 3 dana riskirao i napustio Napredak.

Naš dragi Zubak me 5 dana držao na ledu, ali je ipak na kraju popustio i ponudio mi ugovor. Razlika između ugovora u Napredku i ugovora u Sesvetama? U Kruševcu sam imao ~100k€ TB-a naspram 0€ u Sesvetama i nešto veći WB Srbiji.

Jesam li pogriješio dolaskom u Croatiu? Samo će vrijeme pokazati. Meni je primarni cilj što prije se dogurati do prve lige, nije bitno u kojoj državi. A na neki način mi se čini da Croatia ima više šanse od Napredka.

Neznam jesam bio zaposlen 5 dana kada je manager Rijeke dobio otkaz, a ja sam za tisak izjavio kako sam zainteresiran te sam se potom prijavio na natječaj za posao. Sljedeći dan me dočekala već poznata situacija, a to je ultimatum poslodavca: isprika ili ostavka.

Ovoga puta sam uvidio priliku u Sesvetama i ispričao se našem dragom Zvonkecu Zubaku, inače velikom prijatelju Zdravka Mamića.

 

A sad na igru.

Popis utakmica, debitirao sam protiv Junaka.

[hs width=300 height=300]http://img98.imageshack.us/img98/5779/screenshot003wb.jpg[/hs]

 

Jedini dolazak.

[hs width=300 height=300]http://img824.imageshack.us/img824/6220/screenshot002txt.jpg[/hs]

 

Tablica.

[hs width=300 height=300]http://img823.imageshack.us/img823/9738/screenshot001kg.jpg[/hs]

 

Možda i najsmješniji screen ovog FM-a.  :D

[hs width=300 height=300]http://img7.imageshack.us/img7/3894/screenshot004rhp.jpg[/hs]

 

I friška potvrda dobrog rada.

[hs width=300 height=300]http://img808.imageshack.us/img808/9801/screenshot005sr.jpg[/hs]

Link to comment
Share on other sites

Izvanredni update:

Kažu da slika govori više od 1000 riječi. Pa ja ću samo reći da sam tražio pare za plaće, dobio ih, Livaja i još jedan odličan igrač su došli, a Cicero Lima i Sivonjić su na putu ka Sesvetama. Kad ono...

 

[hs width=300 height=300]http://img600.imageshack.us/img600/5164/screenshot008m.jpg[/hs]

[hs width=300 height=300]http://imageshack.us/f/217/screenshot007v.jpg/[/hs]

[hs width=300 height=300]http://img233.imageshack.us/img233/1437/screenshot006et.jpg[/hs]

 

I tablica:

[hs width=300 height=300]http://img689.imageshack.us/img689/4130/screenshot010mmp.jpg[/hs]

 

Sad je cilj osovit ih na noge i onda u novoj sezoni krenut po prvi naslov.

Link to comment
Share on other sites

Hvala šta pratite ovo. :)

Sad će me i TSO zavoljet jer sam doveo Borisa Leutara za asistenta.  :D

 

Sale, dobar glas je daleko čuje, od Kruševca do Zagreba pa sve i do EU.  :wink:

Kruno, ništa nije nemoguće. Možda čak i 3. mjesto koje vodi u Europu, a možda i završim u Rumunjskoj ili Bugarskoj, tamo još nisam bio. :D

Ajde Dino onda mi predloži DL, MC i AMR za neke male pare.  :D

Link to comment
Share on other sites

Malo da vam se javim nekih 6 kola prije kraja sezone. Ono što je zanimljivo je podatak da sam odigrao 11 utakmica(4FR+71L) i da još nisam dao otkaz. Štoviše, nisam se ni apicirao za posao u nekom drugom klubu.  :aaa

Situacija sa Mariborom je sljedeća: što se tiče transfera veliki problem je ograničen WB i jako male plaće sadašnjim igračima. Na to se veže pravilo o 3 igrača van EU koji smiju počet utakmicu, a meni su Pavličić, Tavares i Gabrijel među 12 udarnih igrača tako da i ako dovedem nekog stranca on mora stvarno bit najbolji igrač u klubu. Problem sa EU igračima je velika plaća i činjenica da je Slovenija jedna od slabijih zemalja EU. Tako da je jedini dolazak bio povlaćenje sa posudbe Mitje Reseka. Pokušao sam dovesti Daria Rugaševića ali nismo uspjeli postići dogovor oko plaće, a Edgar Davids je pederski rekao da je zadovoljan ugovorom koji mu je jamčio 3 puta manju plaću od najplaćenijih igrača, ali onda ga je odbio i smislio se kako bi htio 5 puta veću plaću nego što smo se prvotno dogovorili.

Što se tiče samog nogometa tu sam relativno zadovoljan. Klub se uzdigao iz zone ispadanja i sada se nalazimo na vrlo dobrom 6. mjestu kojeg smo okupirali već nakon moje druge utakmice u klubu, nakon dvije vezane pobjede protiv Gorice i Celja. Zanimljivo je da su se obje ekipe prije utakmice sa nama nalazile ispred nas na tablici, a nakon utakmice smo zamijenili mjesta.

Očekivao sam da će nešto slično biti i sa Domžalama, klubom koji se aktivno uključio u borbu za naslov iako se Olimpija činila nedodirljivom. Naime, prije utakmice sa Domžalama oni su bili 4. sa samo bodom više od nas. Što se dogodilo? Pavličić i Vidović, inače igrači bez kojih je teško zamisliti Maribor su bili suspendirani, a ostatak će jasno prikazati ova slika.

Tu se desio mali šok za igrače, oba isključena igrača su desni bočni tako da sam u narednim utakmicama i tu morao improvizirati. Slijedila su dva remija, protiv onda drugoplasiranog Kopra i protiv Rudara koji je cijelo vrijeme 5.

Što se Europe tiće, tu nam treba 3. mjesto pošto će u finalu kupa sigurno igrati jedan drugoligaš, a možda i Primorje. Što se mene tiće, čak mi je i bolje da ne igram Europu, koja je 6 kola prije kraja od mene udaljena 4 boda, pošto mi je najveća ambicija osvojit naslov prvaka Slovenije, a Europa bi mi samo izmorila igrače.

Evo i svih utakmica koje sam igrao i koje me još čekaju do kraja. Moja era počinje se prijateljskim utakmicama.

 

Sad sam nešto na brzinu analizirao i čini mi se da je prvenstvo počelo onoga trenutka kada sam ja došao na klupu da bi bili 2. sa 2 boda iza Domžala. Sve u svemu sam jako zadovoljan kako je sve ispalo.


ajmo Maribor  VAMOSS čudno da su ovako nisko na tablici hmm, očekujem titulu sljedeće sezone  KAVA

I ja sine.  KAVA

 

Ma Dex volim te zbog  Borisa  ::love:: i zato sto mjenjas klubove svako malo kao ja u svom Pentagonu ::love:: :D

Pokori tu Sloveniju :dada

Sad je gotovo, vidim da je u EU bolji život, ribizle su im ko naši paradajzi i tu se zadržavam.  :D

 

Slusaj ekipu- Radan,Skubic,Vidovic,Rapnik,Apatic,Struna,Tolimir,Stojanovic,Viler,Dodlek©,Velikonja.

Ovako sam ja to zamislio. Jedino se Gabriel i Tavares uvelike rotiraju, ako igra Tavares onda je Pavličić na MC.

[hs width=100 height=220]http://img694.imageshack.us/img694/8783/screenshot019g.jpg[/hs]

Možda i prodam Velikonju, zapao je u veliku krizu, a najskuplji mi je igrač i mogu zaradit na njemu. Pošto igram s jednim nema potrebe imat toliko napadača pošto su i Rep i Berić također odlični.


Hvala svima što pratite i hvala na komentarima.  :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |