Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

FK Dnjipro Dnjipropetrovsk


Messi™
 Share

Recommended Posts

http://www.slike.com/slike/1yb6I.png

 

 

ZAŠTO DNIPRO?

 

Klub sam odabrao zbog toga što mi se sviđaju s obzirom na Dynamo i Shakhtar. Ukrajinska liga je jako zanimljiva te zbog toga sam odabrao ovaj realtivno slab klub koji uz par pojačanja može srušiti veliki Dynamo i Shakhtar te doči do velike titule Ukrajinskog prvaka. Ovo će biti moja zadnja karijera na ovom FM-u, te ću se potruditi da odigram najbolje što mogu-znaći da osvojim sve moguće troofeje u par sezona. Napomenut ću da igram na 11.3. patchu sa updateom, sa ovogodišnjim transferima, u kojem su ukljuceni klubovi koji su ispali i osvojili lige. Dakle znaći da igram sa updateom iz nove sezone, sa nerješenim svim transferima. Ovo sam odlučio spomenuti da se nebi začudili otkud Kalinić u Dnipru i Fabregas u Barci i razni razni transferi i dodaci. U ovome postu iz FM-a očekujte transfere,pripreme, te momčad(sastav) moje nove ekipe.


 

POVIJEST KLUBA

 

Dnjipro je ukrajinski profesionalni nogometni klub iz grada Dnjipropetrovska. Igraju na stadionu Dnipro Arena..Klub je osnovan 1925. kao amaterska momčad tvornice Petrovsky. Godinu nakon ime se mijenja u Petrovets. 1936. krenuli su s natjecanjem u nižoj SSSR ligi pod nazivom Stal što je ukrajinski naziv za čelik. 1947. ujedinili su se Stal i Dinamo iz Dnjipropetrovska. Od 1949. do 1961. nastupaju pod imenom Metalurg. Prvi veći uspijeh bilo je iznenađujuće polufinale SSSR-kupa 1954. gdje ih je dobio Spartak Yerevan. 1961. velika je prekretnica u povijesti kluba bila potpisivanje ugovora sa moćnom sovjetskom tvrtkom Yugmark. Taj sponzor mijenja ime kluba u Dnipro, koji se zadržao do danas. 1968. trener kluba postaje legendarni Valerij Lobanovski. U 3 godine pod Lobanovskim dospijeli su do prve lige, i to do 6. mjesta. 1973. i 1976. igraju opet 1/2 finale kupa, no nisu prošli dalje. 1978. ispali su iz 1. lige. Brzo su se vratili, no, od tad igraju relativno slabo i spašavaju se od ponovnog ispadanja. Nakon što su u Vladimir Jemets i Gennadij Žizdik počeli u duetu vršiti trenersku funkciju došli su do najvećih uspijeha dosad. Počeli su puno bolje igrati, kasnije završili i kao prvaci SSSR-a 1983. godine. Opet su naslov osvojili 5 godina poslije pod vodstvom Jevgenija Kučerevskog. 1985 igrali su u četvrtfinalu Lige prvaka gdje ih je nakon jedanaesteraca izbacio francuski Bordeuax. Godina 83., 84., 87., 88. i 89. bili su najbolja ukrajinska momčad u SSSR-u. Nakon raspada Sovjetskog Saveza postali su bitan faktor Ukrajinske Premier lige. U četvrtfinalu Lige prvaka opet su se našli i 1990., no ovaj ih je put izbacila portugalska Benfica sa ukupno 4:0. U Ukrajini su 1993. drugi, a čak 5 puta treći. U finalu kupa bili su 1995., 1997. i 2004., a svaki ih je put porazio Šahtar Donjeck. Najlošiji su plasman zabilježili sezone 2005./06. osvojivši 6. poziciju.

 

Trofeji:

 

SSSR liga: 1983., 1988.

SSSR kup: 1989.

SSSR superkup: 1988.

SSSR Federation kup: 1986., 1989.

 

 

Osnovan: 1918.godina

Igralište: Dnipro Arena.

Kapacitet: 31.003

Liga: EpiCentre Premyer-Liha


 

Transferi

 

Iako se novca ima nisam gotovo potrošio ništa tako da je dovedeno 3 igrača ukupno plaćen samo jedan napadać iz Hajduka-Vukušić, drugi od pojačanja je došao besplatno Yurchenko, dok je treće pojaćanje na posudbu došlo iz Dynama Kyiva Belghazouani.


 

Momčad za sezonu 2010/11

 

<img src="

http://i.imgur.com/Xv2Em.jpg" alt="" title="Hosted by imgur.com" />

 

Pripreme

 

<img src="

http://i.imgur.com/bqcPO.jpg" alt="" title="Hosted by imgur.com" />

 

 

 

Evo toliko od mene za sad...slobodno komentirajte... lolcina ako trebate koji SS slobodno trazite...nadam se da ste zadovoljni pisanjem,reportima...?!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

http://i.imgur.com/B7oT3.png

 

POLUSEZONA 2010/11


 

width=264 height=300

http://i.imgur.com/duvkL.jpg[/img]

 

U domacem prvenstvu vec na početku sezone su se izdvojila 4 kluba koja ce uci u bitku za prvenstvo.Medju tim klubovima je i moj Dnipro. Ovogodisnje utakmice

izgledaju ovako, Malo sam zabrinut za gubljenje većine bodova na domacem terenu.Ekipa nije jos uigrana i treba malo vremena da taj mladi stroj krene. Do utakmice sa Sevastopolom nanizali smo čak 5 utakmica bez poraza, te sam znao da će moji igraći jednom kiksati. Nakon tog poraza moji igraći su ponovno krenuli u pobjednički niz koji je trajao 3 utakmice dok nije naišao Dynamo Kyiv. Međutim nakon svakog poraza imamo 2-3 utakmice pobjede i remi, te onda ponovno poraz. Tako se dogodilo i sada, ovoga puta otputovali smo na Donbas Arenu gdje nas je slobodno mogu reći uništio Shakhtar. Bili smo neprimječeni u ovoj utakmici nismo znali jednostavno spojiti 2 točna dodavanja što je i rezultiralo ovakvim rezultatom. Da se pišem sve rezultate imate gore u jednom SS-u u početku ove sažetne sezonske priče. Tablica na kraju polusezone nakon 19 odigranih kola izgleda ovako.


 

http://i.imgur.com/cesQ0.png

 

Utakmice u kupu izgledaju ovako.Kup mi nije vazan zato tamo forsiram igrace iz svoga omladinskog pogona u nadi da ce se igranjem ovakih utakmica sto bolje razviti. Kao što vidite došli smo do četvrtfinala u kojem nas je zaustavio Dynamo Kyiv


 

width=400 height=300

http://www.slike.com/slike/4sWkF.jpg[/img]

 

Nakon prolaska preko

Paksa, dobili smo u 4.kvalifikacijskoj rundi Norveški Tromso, kojeg smo u Ukrajini pobjedili 1:0, ali smo u Norveškoj dobili 2 bezvezna gola i tako ispali iz Europe. SS-svih utakmica.


 

Ja sam veoma zadovoljan igranjem svoje ekipe.Pokusavam spojiti mladost i iskustvo.Igram veoma napadacki nogomet u kojem stvaram dosta pritiska na svoje obrambene igrace. Toliko od mene za sada, slobodno komentirajte,kritizirajte,tražite SS.

;) pozdrav do idučeg reporta.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |