Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Večiti derbi - 2011/12 Borba za titulu!


ŽeljkoDelija
 Share

Da li ste pročitali tekst ili samo bezveze glasate?  

19 members have voted

  1. 1. Da li ste pročitali tekst ili samo bezveze glasate?

    • Pročitao
      13
    • Bezveze glasam
      6


Recommended Posts

FK Crvena zvezda FK Partizan

 

http://www.dodaj.rs/f/E/hJ/41yM9ZRC/6/1955.pnghttp://www.dodaj.rs/f/1B/YZ/3w4Xlcn/7/1952.png

 

Večiti derbi ili Beogradski derbi je utakmica između velikih gradskih rivala, Partizana i Crvene zvezde, dva najveća i najpopularnija kluba u Srbiji.Prvi "Večiti derbi" odigran je 4. marta 1945. godine na stadionu Partizana, JNA, a pobjednik je bila Crvena zvezda rezultatom 4:3. Drugi derbi je pripao Partizanu, rezultat je bio 1:0 za Partizan, a odigran je 27. aprila 1947. godine.

 

Crvena zvezda je do sada bila 25 puta nacionalni šampion, a osvojila je i 23 puta trofej pobednika nacionalnog kupa. Najveći uspesi na međunarodnoj sceni su titula šampiona Evrope 1991. godine u Bariju, te trofej pobednika Interkontinentalnog kupa iste te godine. Zvezda je još uzela trofej pobednika Dunavskog kupa 1958. godine  i trofej pobednika Srednjoevropskog kupa 1968. godine. Značajno je pomenuti i finale kupa UEFA 1979. godine gdje su izgubili od Borusije Mehengladbah i finale Superkupa Evrope 1991. godine.

 

Partizan je do sada bio 23 puta nacionalni šampion, osvojio je 12 puta trofej pobednika nacionalnog kupa i 1 trofej pobednika nacionalnog superkupa 1989 godine. Na međunarodnoj sceni najznačajniji postignuti rezultati su titula vicešampiona Evrope 1966.godine i trofej pobednika Srednjoevropskog kupa 1978 godine.

 

http://www.dodaj.rs/f/12/os/20I22Ap0/1.png

 

Kvaliteti ekipa

 

Golmani

 

Ovo je vrlo teška odluka, Crvena zvezda ima Bajkovića koji je eksplodirao prošle sezone, odličn Crnogorac ima nevjerovatne reflekse i dobro komanduje svojom odbranom, rezervni golmani Crvene zvezde su mladi i neiskusni, ove sezone su došli Kirovski i Vesić,a priključio im se i mladi Dmitrović. Partizan na golu ima reprezentativnog golmana Vladimira Stojkovića koji zna da kiksa ali svojim iskustvom i dobrim intervencijama često je spašavao Partizanov gol. Partizan na klupi ima iskusnog Ilića koji je "pogledom" branio penale prošle sezone kada je Partizan preko Anderlehta ušao u Ligu Šampiona, od ove sezone prvom timu Partizana se priključio i Nikola Petrović golman koji je se kalio u Teleoptiku. Partizan sasvim zasluženo odnosi pobjedu na poziciji golmana, na Bajkoviću je da me dematntuje u sezoni koja dolazi ako sam pogrešio.

 

Pobjednik FK Partizan

 

http://www.dodaj.rs/f/1C/M8/1qogXBb/sp-stojkovic.jpg

 

Odbrana

 

Partizanu je prošle sezone glavna snaga bila u odbrani, jaka odbrana i odlično uigrana mladost sa iskustvom, na centralnim pozicijama sa Krstajićem i Savićem predstavljali su strah za svaki napad u domaćem prvenstvu, ali ove sezone su se stvari promjenile, Partizan je ostao bez Krstajića koji se penzionisa i bez Savića koji je napravio veliki iskorak u svojoj karijeri i prešao na Ostrvo. Ove sezone su tu novi igrači kao što su Ivan Ivanov,Anderson Markeš, Aksentijević, Volkov i igrači koji su i prošle sezone bili tu Miljković i Stanković. Sve u svemu dosta promjena i neki igrači nis čak ni pripreme odradili sa Partizanom nego su došli u zadnjem trenutku, Partizan je pokazao da im odbrana nije uigrana na utakmicama u kvalifikacijama za Ligu Šampiona sa sporim Ivanovom, Markeš se odmah povredio, Volkov se odlično uklopio, Rnić nije odradio prireme i napravio grešku protiv Genka kada su u 92 minuti primili gol, to sve zbog neuigranosti. Sa druge strane odbrana Crvene zvezde je skoro ista kao i prošle sezone, jedini problem je desni bek na kojem je igrao Pavle Ninkov koji je prešao u Tuluz,ali njegovu pozicijiu će zauzeti odlični Mikić koji se preorodio kad je došao Prosinečki na klupu Crvene zvezde. Prvom timu je priključen i mladi Filip Stojković,a tu su od prošle sezone Ćosić,Vilotić, Li Adi, Tošić, Reljić i povratnik sa posudbe Ignjatijević. Zvezda ima uigranu odbranu, koja dobro funkcioniše što se tiče fudbala ali ima problema van terena ali to se ne primjećuje na terenu, naravno kada niko nije kažnjen. Zbog uigranosti na ovoj poziciji Zvezda odnosi prednost, ako sam pogrešio nadam se da će me odbrana Partizana ispraviti u sezoni koja dolazi.

 

Pobjednik FK Crvena zvezda

 

http://www.dodaj.rs/f/q/10b/2G9yLhx2/vilota.jpg

 

 

Vezni red

 

Crvena zvezda svoju igru bazira u veznom redu pa joj je to i najjači dio tima. Odlični Brazilac Evandro je kreator igre dok su tu brzonogi Dimitrijević, Kadu koji je protiv Ventspilsa na Marakani pokazao da zna da igra fudbal, Darko Lazović koji je možda i jedan od boljih igrača Crvene zvezde na početku sezone, mladić od 16 godina Filip Janković koji je odbio da pređe u Real Madrid od kojeg se očekuje da ulazu u zadnjim minutama i polako se privikava na stil igre koji traži Prosinečki kao i Goran Čaušić koji je priključen prvom timu i odradio je odlično pripreme, odlični zadnji vezni Srđan Mijailović i Nenad Kovačević će Prosinečkom zadavati slatke muke kada bude morao da bira kojeg će da stavi u prvi tim,a tu je i povratnik Savio koji će probati iz drugog plana da se izbori za svoju minutažu u nadolazećoj sezoni. Sa druge strane Partizan u veznom redu ima iskusnog Sašu Ilića koje je ujedno i kapiten ove generacije, povratnika Diaru koji još ima strah od startova nakon loma noge, ali se polak ovraća u formu, tu je i Medo od kojeg se ove sezone očekuje da pokaže puni potencijal i Nemanja Tomić koje je bio dvostruki strelac na utakmicama protiv Genka, Babović koje se vratio u Partizan sa dosta iskustva,ali tu je i mladost koju Partizan ima u vidu Darke Brašanca,Nikole Ninkovića,Saše Markovića i Dejana Babića od kojih se očekuje da se postepeno navikavaju na igru za prvi tim i da zamjene stare asove naredne sezone.Po meni ovde Crvena zvezda odnosi pobjedu, ali ako sam pogrešio na igračima Partizana je da me razuvjere,iskreno mislim da Crvena zvezda ima najjači vezni red na Balkanu odmah poslije Dinamovog.

 

Pobjednik FK Crvena zvezda

 

http://www.dodaj.rs/f/3E/RC/vIoKZ6V/evandrinjo.jpg

 

Napad

 

Iako je Zvezda dala sedam golova u uzvratu na Marakani Ventspilsu to ne mora da znači da je napad Crvene zvezde bolji od Partizanovog, ali možda i može. U ovom trenutku Prosinečki ima na raspolaganju Kaluđerovića koji je bio najbolji strijelac prošle sezone, Kristijana Borhu koji ima očiglednih problema sa završnicom, ali je pokazao svoju novu stranu, odličan šut i od njega se očkuje puno više golova ove sezone,tu je i Marko Vešvić koji je jedan od najvećih talenata iz Crne gore i od njega se očekuje potpuna afirmacija ove sezone,a sledeće naravno da budei jedan od vođa navale Crvene zvezde, pored ova tri igrača od prošle sezone tu je još i Bruno Mezenga koji ima par kila viška i vjerovatno zato i sjedi na klupi i čeka svoju pirliku koju je do sada iskoristio na najbolji mogući način, postigao je 2 gola na dvije utakmice.Crno-beli imaju dobre igrače u napadu, odlično pojačanje koje je došlo iz Brazila Eduardo koji je odmah pokazao da će biti možda čak i bolji od Klea koji je imao odličnu zadnju sezonu u Partizanu, brz i prodoran igrač kakvog bi svako sa ovih prostora poželio u svom napadu,tu je i Marko Šćepović koji je protiv Škeđije pokazao da zna kako se igra fudbal i od njega se očekuje puno više ove sezone nego prethodne, tu je i provjereni as koji je došao sa Banjice Vladimir Jovančić, pčela radilica u napadu, brz i ima odličan pregled igre i uvijek će prije dodati igraču koji je u boljoj poziciji od njega,tu je još i Lazar Marković koji je imao fenomenalnu  priliku protiv Genka ali nije imao sreće da loptu pošalje iza leđa golmana Genka, tu mu je najveći problem to što nije dovoljno iskusan i ima svega 17 godina i od njega se očekuje dosta u budućnosti. Ovo je vrlo teška odluka,mislim da smo ovde najbliži neriješenom rezultatu, ali gledajući statistiku od prošle sezone i dosta promašenih zicer igrača Crvene zvezde, ali gledajući da u Partizanu nema niko osim Šćepovića koji je tu bio prošle sezone,a ostalo su novajlije, odlučio sam da dam prednost Partizanu prije svega zbog dominacije u zadnje 4 godine.

 

Pobjednik FK Partizan

 

http://www.dodaj.rs/f/2v/AZ/4VZqCyG6/edu.jpg

 

Navijači

 

U našem prvenstvu navijači igraju veliku ulogu, mislim da će Zvezda biti nedodirljiva ove sezone na Marakani ako Delije nastave ovako da pune tribine, protiv Ventspilsa je bilo oko 40 000 vjernih pristalica Zvezda,a za utakmicu protiv Rena se očekuje čak puna Marakana.Ali i Grobari su pokazali da mogu da napune JNA koji ima kapacitet manji od Zvezdinog ali ni cifra od 30 000 duša nije mala,sve dok nema problema i nereda na tribinama igrači Crvene zvezde i Partizana će imati veliku prednost u odnosu na ostale klubove u domaćem prvenstvu na domaćem terenu,a vjerovatno će imate i prednost ako uđu Ligu Evrope. Ovde neću pisati ko je odnjeo pobjedu jer svakom su njegovi navijači najbolji pa ću ovde ostati neutralan i vi sami procijenite ko su bolji navijači.

 

http://www.dodaj.rs/f/34/Ng/3O4NEyif/delije-sever.jpghttp://www.dodaj.rs/f/1T/zb/2bG4YD32/grobari-jug2.jpg

 

 

 

Pratite Jelen Super ligu ove sezone mislim da će biti najzanimljivija sezona u zadnje 4 godine bar što se tiče borbe za titulu.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 47
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

 

Crvena zvezda svoju igru bazira u veznom redu pa joj je to i najjači dio tima. Odlični Brazilac Evandro je kreator igre dok su tu brzonogi Dimitrijević, Kadu koji je protiv Ventspilsa na Marakani pokazao da zna da igra fudbal, Darko Lazović koji je možda i jedan od boljih igrača Crvene zvezde na početku sezone, mladić od 16 godina Filip Janković koji je odbio da pređe u Real Madrid od kojeg se očekuje da ulazu u zadnjim minutama i polako se privikava na stil igre koji traži Prosinečki kao i Goran Čaušić koji je priključen prvom timu i odradio je odlično pripreme, odlični zadnji vezni Srđan Mijailović i Nenad Kovačević će Prosinečkom zadavati slatke muke kada bude morao da bira kojeg će da stavi u prvi tim,a tu je i povratnik Savio koji će probati iz drugog plana da se izbori za svoju minutažu u nadolazećoj sezoni. Sa druge strane Partizan u veznom redu ima iskusnog Sašu Ilića koje je ujedno i kapiten ove generacije, povratnika Diaru koji još ima strah od startova nakon loma noge, ali se polak ovraća u formu, tu je i Medo od kojeg se ove sezone očekuje da pokaže puni potencijal i Nemanja Tomić koje je bio dvostruki strelac na utakmicama protiv Genka, Babović koje se vratio u Partizan sa dosta iskustva,ali tu je i mladost koju Partizan ima u vidu Darke Brašanca,Nikole Ninkovića,Saše Markovića i Dejana Babića od kojih se očekuje da se postepeno navikavaju na igru za prvi tim i da zamjene stare asove naredne sezone.Po meni ovde Crvena zvezda odnosi pobjedu, ali ako sam pogrešio na igračima Partizana je da me razuvjere,iskreno mislim da Crvena zvezda ima najjači vezni red na Balkanu odmah poslije Dinamovog.

 

 

Ovo plavo mi se jako sviđa  :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

:dada Pa pokušao sam što objektivniji da budem. Pošto pratim često utakmice Partizana sa drugovima koji su većinom Grobari tako znam dosta o Partizanu i imam rođaka koji prati Hrvatsku ligu, on je iz Bosne i više voli Hrvatsku, katolik je (  facepalm valjda se tako piše) i navija za Hajduk pa sam mu ja uvijek udarao kontru i sa njim pratim Hrvatsku ligu tako da dosta znam o kvalitetu igrača u Srpskoj i Hrvatskoj ligi.  :dada

Link to comment
Share on other sites

Oko napada sam se i dvoumio najviše pročitaj pa ćeš da vidiš, ali bih dao Partizanu prednost zbog Borhe i Kaluđera koji pogode 1 od 5 prilika,a ovaj Pačeko mi se čini kao zlatna koka.  :dada

 

I gore na ovoj slici prvoj mislim da nedostaje 1 pobjeda Partizana, ali nisam siguran. Izvinjavam se ako sam pogrešio, samo mi se slika svidjela.  :dada

 

I Tomac nećemo se raspravljati ko je najjači na Balkanu, ovde se piše o Zvezdi i Partizanu,a Dinamo sam naveo samo kao primjer. Mogu ti reći da se ne slažem sa tobom da je Dinamo najjači na Balkanu, ja mislim da nije Dinamo igrao LŠ prošle sezone.  BOKICIC

Link to comment
Share on other sites

Nije tacno da je najjaci na Balkanu, grcki klubovi (PAOK, Aris, Oly., PAO, AEK) su jaci i finansijski i ovako po igracima od svih klubova bise SFRJ, isto tako i turski klubovi su jaci i oni su balkanski klubovi, zasto se to zaboravlja?

Link to comment
Share on other sites

Nije tacno da je najjaci na Balkanu, grcki klubovi (PAOK, Aris, Oly., PAO, AEK) su jaci i finansijski i ovako po igracima od svih klubova bise SFRJ, isto tako i turski klubovi su jaci i oni su balkanski klubovi, zasto se to zaboravlja?

 

pod balkan sam mislio ex yu eto ispravak umjesto balkan ex yu :D

Link to comment
Share on other sites

pa je Dinamo je na Balkanu najjači u svim segmentima igre a uostalom Dinamo je jak Partizan Zvezda i Hajduk malo slabiji a ovi ostali kurac

 

Na golu sigurno nije. :dada Za ostale segmente verovatno jeste mada, samo da je malo sreće pa da igraju Eduardo i Dijara u napadu i niko nam ništa ne bi mogao. A možda i hoće, ja se nadam ali očito da Dijara nije još spreman za takmičarske mečeve.

 

p.s. Dobar tekst. Samo jedna ispravka, Dijara nije vezni igrač već napadač. :)

Link to comment
Share on other sites

Znam to, ali igrao je i u veznom redu kao kreator ja mislim jedno vrijeme. Gledao sam na netu i piše da je napadač, ali iskreno ga nisam nikada gledao kao klasinčnog špic igrača pa sam ga zato uvrstio u vezni red. Moja greška  :sesir

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |