Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

广州恒大足球俱乐部


SlobaGrobar
 Share

Recommended Posts

  • Replies 47
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

http://www.asianfootballfeast.com/wp-content/uploads/2011/04/China-Toshiba-300x190.jpg

 

HENAN, DALIAN, ČANGČUN I GVANGŽU POLUFINALISTI FA KUPA

 

Posle revanš susreta četvrtine finala Tošiba FA kupa poznati su parovi polu finala. Henan je i u drugoj utakmici bez većih problema izašao na kraj sa Baksijem, ovaj put slavili su sa 2:0. Dalian je napravio preokret i posle poraza u prvoj utakmici od Čangkvinga sa 2:1 nadoknadili su minus i kod kuće na gol u gostima prošli u polu finale (slavili su sa 1:0). Čangčun i Gvangžu se nisu preterano zamarali. Oni su izveli na revanš susrete kombinovane sastave i odigrali su oboje nerešeno jer su već gotovo posle prve utakmice obezbedili plasman u polu finale. Čangčun je u prvoj utakmici dobio sa čak 4:1 Čangša dok je u revanšu bilo 1:1. Nešto slično dogodilo se u dvomeču, inače derbiju ove runde takmičenja između Beijinga i Gvangžua. U prvoj utakmici kada je Gvangžu bio domaćin zahvaljujući Kleu ostvarena je pobeda od 4:2 (on je dao sva četiri gola) dok u revanšu, u kombinovanom sastavu bilo je 1:1. Gao Lin je doveo Gvangžu u prednost već u drugom minutu, kasnije je taj isti igrač i promašio penal u 81 minutu a u 90+3 minutu Vang Čangkving je postigao gol za konačnih 1:1.

 

Slobodan Milovanović je u revanš utakmici sa Beijingom hteo da pruži šansu nekim dobrim igračima koji nisu igrali preterano tokom ove sezone pa su tako šansu dobili Gao Lin (strelac gola), Li Jinhua (bio kapiten), Jiang Ning (proglašen za igrača utakmice), Ženg Linpeng (odlično odigrao), Ri Jun-li (ne igra puno zbog broja stranaca) te Jang Hao i Feng Junjan koji su ušli sa klupe u igru. Takođe poznati su i parovi polu finala Kineskog FA kupa, a susreti su na programu 13 i 27 avgusta. Polufinalni parovi su Dalian - Gvangžu i Henan - Čangčun. Što se tiče liste strelaca tu je za sada očekivano vodeći Kleo sa 5 golova dok ga prate sa 4 Cao Tianbao (Čangčun) i Kleov klupski kolega Murikui sa 3 data gola.

 

Baksi - Henan

0:1 (0:2)

Čangčun - Čangša 4:1 (1:1)

Čangkving - Dalian 2:1 (0:1)

Gvangžu - Beijing 4:2 (1:1)

 

Parovi polu finala Tošiba FA kupa:

Dalian - Gvangžu

Henan - Čangčun

 

* u zagradi su rezultati prvih mečeva.

* klikom na ono što je obeleženo belim slovima (izuzev naslova ovog teksta) rediriktovaće vas na drugu stranicu (npr. statistika sa utakmice).

Link to comment
Share on other sites

http://www.football-transfers.co.uk/wp-content/themes/revolution-news/images/2r290eu.gif

 

GVANGŽU POJAČALO ŠEST NOVIH FUDBALERA

 

Gvangžu definitivno postavlja nove standarde kada su u pitanju transferi a kako posluju vrlo brzo bi mogli da vrate kineski fudbal u sam vrh Azijskog fudbala (zadnji klub iz Kine koji je igrao u finalu azijske lige šampiona je Dalian 1998 a zadnji klub iz Kine koji je osvojio azijsku ligu šampiona je Liaoning koji trenutno zauzima zadnju poziciju u kineskoj super ligi i verovatno će ispasti iz lige na kraju sezone a tu titulu su osvojili davne 1990).

 

Posle

Luis Alfreda Martineza koji je pojačao klub pre nekih 30-tak dana, danas je kineskim medijima predstavljeno šest novih fudbalera, a kada se saberu svi transferi Gvangžu je od starta sezone potrošio PREKO šest miliona eura. Iz uprave kluba kažu da prave tim za osvajanje azije te da im ni malo nije bitan učinak u ligi ove sezone već isključivo žele da tokom ove sezone izgrade kompletno novi tim za sledeću sezonu koji bi sa ovih šest novih igrača ako se uigraju na vreme mogao da izgleda zastrašujuće moćno. Takođe predsednik Gvangžua napominje da je veoma zadovoljan radom Slobodana Milovanovića, 10 kola pred kraj sezone drugo mesto u ligi je odlično ali da bi bilo dobro ako bi se osvojio i tošibin fa kup kao dobra uvertira za sledeću sezonu. Predsednik Gvangžua još dodaje da im pare nisu apsolutno nikakav problem ali da nedostatak domaćih kvalitetnih igrača pravi ogromne probleme u njihovim ambicijama.

 

Da pređemo na stvar, evo i igrača koji su danas predstavljeni kao nova pojačanja Gvangžua za nastavak sezone. Prvi od šest igrača koji je predstavljen je

Vang Jianju, radi se o mladom igraču od kojeg se očekuje dosta u budućnosti. On je doveden iz Nančanga a visina obeštećenja iznosi 850k. I drugo pojačanje je jedan mlad fudbaler, taj drug mladi fudbaler koji je pojačao Gvangžu je Li Lei. I on je doveden iz Nančanga a visina obeštećenja iznosi 800k. Treće pojačanje je jedan golman, An Kvi je to treće pojačanje a on je doveden da zameni do sada prvog golmana Jang Juna ali pod uslovom da se tokom dva polu finalna meča tošibonog fa kupa nametne Milovanoviću. Visina obeštećenja je 70k. Radi se inače o iskusnom čuvaru mreže koji bi mogao da donese pored iskustva i kvalitet u ovaj renovirani tim Gvangžua. Sledeće pojačanje je Li Benjian koji je došao iz Tianjina a obeštećenje iznosi svega 300k. Li Benjian ima 25 godina a može igrati na više pozicija u timu (ML - primarna, DM, AMC, MR, MC, AML, AMR - ostale) i ono što ga krasi jeste lako uklapanje u novu sredinu. Predposlednje pojačanje je igrač koji se već nekoliko meseci pominje kao potencijalno pojačanje Gvangžua, danas je se i potvrdilo da to nisu bile samo glasine. Radi se o Du Vei-u koji je u Gvangžu došao iz Hangžua. Visina obeštećenja iznosi 875k. Reč je o jednom iskusnom igraču koji bi mogao da donese presudnu čvrstinu u defanzivi a ko prati Gvangžu ove sezone zna da Milovanović prvo insistira na jačanju odbrane pa tek onda sredine i napada. Zadnje pojačanje ali nikako najmanje bitno je Vang Jun koji je u Gvangžu prešao iz Daliana a obeštećenje za taj transfer iznosi 350k.

 

Što se tiče odlazaka za sada su klub napustila samo dva igrača (od starta ovog prelaznog roka a da su bili među igračima na koje Milovanović računa za zvanične utakmice). Prvi je

Jiang Ning koji je za 300k prešao u Nančang a drugi je Ri Jun-li koji zbog previše stranaca odlazi na pozajmicu u Bani Jas. I ako se radi o pozajmici dotični klub je morao da uplati 22k na račun Gvangžua. Pored njih dvojice klub su još napustili Vei Jingksing (pozajmica, Južna Kina) i Dong Čonju (500€, Persik). Takođe u drugi tim Gvangžua prekomandovani su Čen Dong, Li Jinhua, Gao Lin i Vang Šeng. Oni će biti u drugom timu Gvangžua dok čekaju poziv od nekog drugog kluba. U stručnom štabu su procenili da ovi igrači nisu više potrebni klubu.

Link to comment
Share on other sites

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/d/d8/Chinese_Super_League_Logo.png/150px-Chinese_Super_League_Logo.png

 

GVANGŽU NA KRAJU ČETVRTI

 

Uprkos pobedi u zadnjem kolu Gvangžu na kraju sezone 2011 zauzeo je tek četvrtu poziciju. Ipak, uprkos tome što Milovanović nije zadovoljan krajnjom pozicijom uprava kluba ne krije zadovoljstvo rezultatima u ovoj ligaškoj sezoni i ona ima samo reči hvale za srpskog stručnjaka. Kako kažu plasman u grupnu fazu azijske lige šampiona je uspeh kojem se nisu nadali i na tome mogu samo da zahvale Milovanoviću i naravno Kleu koji je sjajno vodio klub u ovoj sezoni dok su ostali igrači sa manje-više promenljivom formom igrali tokom većeg dela sezone.

 

U današnjem zadnjem kolu ostvarena je pobeda protiv Čanba sa 1:2, oba gola postigao je srpski fudbaler Kleo a mogao je postići i treći ali je promašio jedanaesterac pri rezultatu 0:2. Kompletnu tabelu na kraju sezone 2011 možete videti

ovde.

 

INTERVJU: SLOBODAN MILOVANOVIĆ

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/c/c0/CCTV.svg/237px-CCTV.svg.png

 

- Dobar dan. Hvala na pristanku za ovaj mini intervju.

Ništa.

- Završena je vaša prva sezona na klupi Gvangžua, prvi utisci?

Zapravo sezona još nije završena, ostaje nam još to finale fa kupa protiv Hanana pa ću tek onda sumirati utiske.

- Da li ste mogli više da uradite u ligi ove sezone?

Kako ne. Mnogo više, splet nesrećnih okolnosti nas je sprečio da uradimo nešto više.

- A splet nesrećnih okolnosti je...

Sudije, dosta novih igrača... da li sam pomenuo sudije?

- Vi ste bili u centru pažnje medija tokom ove sezone i to najviše zbog prepirki sa fudbalskim savezom Kine.

Nisam ja kriv što oni šalju mutave sudije da sude. Znam da se nekada žalim preterano ali od 4-5 puta koliko sam javno kritikovao sudije ove sezone dva puta sam bio u pravu, oštećeni smo za najmanje pet poena. Ali dosta o tome.

- Zauzeli ste četvrtu poziciju u ligi koja označava da će te sledeće sezone igrati ligu šampiona. Sigurno je da ovakav tim ne može puno toga da uradi pa da li već sada imate u planu neke igrači koji bi mogli da pojačaju ekipu ili možda čak i neke igrače koji bi mogli da napuste ekipu.

Još je rano za to. Bar što se tiče dolazaka. Za odlaske ne bih ništa da pričam takođe, ne želim da se nešto iskomplikuje, za jednog igrača dobijamo veliki novac i uostalom videćete sve par dana posle finala kupa. Odmah da kažem da taj igrač nije Kleo, on je neprocenjiv.

- Hvala na izdvojenom vremenu i srećno u finalu kupa a zatim i u sledećoj sezoni.

Hvala vama.

 

NAGRADE:

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/b8/NJROTC_Awards.jpg/200px-NJROTC_Awards.jpg

 

 

http://www.chinadaily.com.cn/cndy/attachement/jpg/site1/20110717/00221917e13e0f8c719725.jpg

 

SLATKA OSVETA GVANGŽUA

 

Nisu uspeli da pobede Hanan u dva ligaška meča. Prvi put su izgubili sa 4:0 i to sasvim zasluženo ali drugi put Gvangžu je bio zaslužio više, dao je gol ali je primio dva i to na kakav način. Hanan je u tom susretu slavio sa 1:2 a Gvangžu im je praktično poklonio pobedu sa dva autogola. Pred ovaj susret stvari su možda bile i još teže. Samo pre sedam dana doživeli su poraz u prijateljskoj utakmici od Lorienta. Francuska ekipa je slavila sa 2:7. Pored sniženog morala vredi napomenuti i umor igrača te nespremnost pojedinaca doveli su Milovanovića u veliko iskušenje za kojih 11 da se odluči.

 

Ipak na kraju Milovanović je se odlučio za donekle očekivanih starnih 11 sa jednim velikim iznenađenjem. U ekipi nije bilo Murikuia od starta a umesto njega je igrao Žao Ksuri koji je propustio zadnjih par kola u prvenstvu zbog povrede.

 

Gvangžu je u prednost došao već u 10 minutu. Autogol je postigao Žao Peng. U 32 minutu Gvangžu dolazi do neverovatnih 0:2. Kleo je sjajno prošao jednog štopera Henana, izašao u susret golmanu 1 na 1 i matirao ga bez većih problema. Ipak veoma brzo Henan vraća neizvestnost u meč. U 34 minutu Henan smanjuje na 1:2 a strelac gola je Lu Feng. Asamoa je šutirao, golman Gvangžua odbranio a na loptu je natrčao Lu Feng i pogodio skoro prazan gol. Na sledeću promenu rezultata čekalo se poprilično dugo, u 78 minutu Ramirez postavlja konačan rezultat i donosi Gvangžu prvi trofej u istoriji kluba. Posle meča i povratka u Gvangžu usledilo je slavlje sa navijačima do dugo u noć (ili bolje rečeno jutro).

 

Kleo je dobio još jednu nagradu, proglašen je i za najboljeg strelca kineskog fa kupa. On je na šest utakmica dao šest golova.

Link to comment
Share on other sites

Ma daaaaaaaaaaaaaj. Samo mi je još ovo trebalo. :lud: :pras:

 

http://imagetitan.net/image-0808_4E414E58.jpg

 

width=450 height=253http://imagetitan.net/image-793C_4E414E58.jpg[/img]

 

Inače tokom prve sezone ostala dva azijska kupa se nisu održavala i ako su trebala a azijska LŠ je išla normalno tokom prve sezone. Čak sam određivao i bonus za osvajanje LŠ pisalo mi u mesečnom rasporedu (ono što dolazi u poruke) da igram utakmicu LŠ (naravno nisam igrao jer nisu izvučeni parovi). Pan-pacifički šampionat i ol star utakmice su se takođe normalno održavale.

 

Sad ne znam da li je ovo neki bag u igrici tj da li je do SI-ja ili možda do mene. hmm

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |