Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Peđa Stojaković završio karijeru


ŽeljkoDelija
 Share

Recommended Posts

Peđa Stojaković završio košarkašku karijeru!

 

http://www.srbijanet.rs/images/stories/sport/slike1/3/peja-stojakovic-498.jpg

 

Proslavljeni košarkaš iz Srbije Peđa Stojaković,rođen 9, Juna 1977. godine u Požegi u tadašnjoj Jugoslaviji,svoje prve košarkaške korake napravio u Beogradskoj Crvenoj zvezdi,a poslije prešao u Grčki PAOK odakle je otišao na NBA draft i tamo bio četrnaesti pik u prvoj rundi i izabran je od strane Sakramento Kingsa.Tu je ostavio dubok trag i odigrao punih 8 sezona, da bi 2006. godine prešao u Indiana Pacerse. Tu se nije zadržao dugo, nego je već iste te godine prešao u New Orleans Hornetse tu je proveo 4 sezone i bio jedan od najboljih igrača Hornetsa zajedno sa Chris Paulom. Međutim 2010. godine prelazi u Toronto Raptorse ali tu se nije zadržao dugo nego je napravio možda i najbolji potez u svojoj karijeri i prešao u Dallas Maverickse sa kojima je u prošloj sezoni osvojio NBA ligu pobjedivši u finalu play offa ekipu Miami Heata. Predrag Stojaković je odigrao 3 all-star utakmice i 2 puta je bio pobjednik u šutiranju trojki. Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je bronzu na Evropskom prvenstvu 1999. godine, 2001. godine osvojio je zlato na Evropskom prvenstvu,a već 2002. je osvojio Svjetsko prvenstvo u košarci. Tako je u kratkim crtama završila jedna velika karijera, jednog od najboljih košarkaša sa ovih prostora svih vremena!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 29
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/4/4b/Queen%27s_Park_F.C.gif

 

Queen's Park F.C.

 

http://userlogos.org/files/logos/macleod.mac/bbcsport.2.u.png

 

Predrag Stojaković novi menadžer Škotskog niželigaša!

 

Legenda NBA lige i Srpske košarke, uopšteno Srpskog sporta, Predrag Peđa Stojaković poslije okončanja košarkaške karijere bacio se u fudbalske vode. Svi smo mislili da je to neka šala ali to je istina, Stojaković je preuzeo Škotskog niželigaša Kvins Park. To je klub sa velikom istorijom,a sa još većim stadionom koji može da primi čak 52 500 posmatrača.Klub ima velike dugove i igrači koji tu igraju su "volonteri" nijedan od njih nema platu igraju iz ljubavi prema klubu i fudbalu. Peđa je zadovoljan novim klubom i rekao je da se nada da će biti uspješan bar kao u košarci.

 

"Drago mi je što sam dobio posao u ovako velikom klubu, znam da imaju problema sa finansijama ni sam neću dobijati platu što mi nije problem, drago mi je što ima dosta mladih igrača,a ima i nekih koji su stariji od mene, uglavnom ovo je neka vrsta seoske lige ali mislim da ću morati povući neke veze da bih doveo igrače koji su voljni da igraju kao volonteri. Od ove sezone očekujem od igrača da pokažu da mogu da se nose i sa jačim klubovima i sa igračima koji primaju plate,a sledeće ćemo već ciljati prema samom vrhu!"

 

 

Ime kluba: Queen's Park Football Club

Nadimak: The Spiders

Osnovan: 9. Jula 1867. godine

Stadion: Hampden Park (kapacitet:52 500)

Menadžer: Predrag Peđa Stojaković

Liga: Škotska treća divizija

 

http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/fm-stories-archived/144488d1300144856-queens-park-winning-everything-frees-_41387930_hampden_416.jpg

Link to comment
Share on other sites

Znam, zato i jeste zanimljivo  :dada  Mada neću moći dovoditi kvalitetnije igrače zato sam sada iskoristio svaku priliku i doveo sve moguće igrače za koje skauti kažu da su bar dobri za treće lige,a tu ima dosta mladih igrača ispod 19 godina, tako da mislim da ću se snaći.  :dada

A nikad još nisam igrao sa ovakavim klubom pa mi je zanimljvio, niko nema plate  hehe

Link to comment
Share on other sites

http://www.dodaj.rs/f/3a/5X/3a2ywtUG/amqmte.png

 

http://www.casmedia.rs/userfiles/image/onama/Logotipi%20finalni/sport%20klub%20RGB%20logo.png

 

Zanimljivosti iz Škotskih liga!

 

http://www.kip.ba/wp-content/uploads/2011/07/sasa_papac.jpg

 

 

Saša Papac prešao iz Rendžersa u Vulverhemton za 1 000 000 evra.Ostvario mu se san u 30 godini života i u ovoj sezoni će zaigrati u Engleskoj Premier ligi, poslušate šta ima na to da kaže reprezentativac Bosne i Hercegovine.

 

"To je svakako velika stvar za mene, dugo sam igrao za Rendžers i ostao bih tamo da nisam dobio ovako dobru ponudu, ne samo da je bolja finansijski nego sam dobio priliku da igram u jednoj od jačih liga na svijet, po mnogima i jedna od najjačih. Drago mi je što sam u Vulverhemtonu zatekao Milijaša koji mi pomaže da se priviknem na novi život iako se ne razlikuje puno od onog u Škotskoj. Nemam problema sa komunikacijom odlično govorim engleski jezik i nadam se uspješnoj sezoni."

 

 

Nešto zanimljivo se dešava ovih dana kod našeg Peđe Stojakovića koji se ozbiljno bacio na posao.Kao što je većini ljudi poznato Queen's Park F.C. je amaterski klub i igrači tu ne primaju plate nego igraju zato što vole klub ili zato što vole igru.Kako pišu škotski mediji početkom ove sedmice na treningu na Hampden Parku se pojavilo oko 50 igrača, samo njih 13 su igrači koju su prethodne sezone igrali za Queen's, ostali su kako je rekao Stojaković došli da izbore svoje mjesto,od njih 50 sa početka priprema danas je ostalo samo 27 igrača, to je potpuno novi tim koji je napravio Stojaković koji će predvoditi najiskusniji igrač koji ima čak 45 godina Andy Millen. Stojaković je doveo dosta mladih igrača,ali naravno tu ima i onih iskusnijih od kojih se očekuje da nose igru Queen'sa ove sezone.

 

"Svim igračima koji su prethodne sezone igrali u ligama iz Engleske i njih nekoliko iz Italije poslao sam poruku da, ako žele da igraju fudbal ima klub u kojem bi mogli da ispune tu želju. Ali nažalost samo njih 50 se odazvalo tom pozivu, tačnije njih 37 i plus 13 igrača koji su već bili tu. Svi su krenuli od nule i odigrali smo 9 utakmice i odradili jake pripreme i poslije toga sam odlučio da zadržim 27 igrača, njima nije problem što ne primaju plate, oni igraju fudbal zato što ga vole.Pošto neće biti posebnog predstavljanja igrača iako bih ja volio da bude sada ću vam nabrojati svih 27 igrača koji su došli u moj klub, zaslužili su da im se imena spomenu u novinama. Počet ću od golmana:

Gareth Ormshaw

Gordon McPherson

 

Ricky Little

Gavin Brown

Tomos Roberts

Daniel Schumann

Andy Millen

Alessandro Birnidelli

Pierre Mercier

Willie McLachlan

 

Greg Cameron

Ibrahim Sissoko

Brian Kerr

Milan Rakić

Stevan Foley

Chris Hargreaves

Mohammed Sylla

John Maison

Ernest Atis-Clothaire

Claudio Randrianantoanina

Lacine Cherif

Ian Watt

 

Guylain Ndumbu-Nsungu

Lucas Valdemarin

Mickael Antoine-Curier

Phil Younghusband

Martin Reilly "

 

width=450 height=280

http://i.telegraph.c...rk_1369512c.jpg[/img]

"Pripreme Stojakovićevih igrača"

Edited by ŽeljkoDelija
Link to comment
Share on other sites

interesantan klub.imaju fenomenalan stadion... :thumbup:

a zanima me kako to da nikada neće postati pro...?

Adi takva je politika kluba, mogu dovesti vrhunske skaute i trenere već sada ali uprava mi ne da, pa sam otpustio 2 skauta koja su bila tu i doveo 2 sa JPP i JPA po 18,a plata im je 0 i ne možeš da im odrediš do kad će da budu kod tebe, tačnije ne možeš da  odrediš do koje godine im traje ugovor.

 

 

Sparta, lik je odličan i igra mi skoro sve utakmice, samo ne zna gol da da  facepalm  Ali imam Valdemarina za kojeg se interesuju klubovi iz Serie B.

Link to comment
Share on other sites

http://userlogos.org/files/logos/macleod.mac/bbcsport.2.u.png

 

Treća Škotska divizija: Stojakovićeva mašina gazi!

 

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01209/Hampden_Park_1209551c.jpg

 

Odličan početak sezone za Stojakovića, u prve 4 utakmice koje je njegov tim odigrao zabilježene su 4 ubjedljive pobede sa gol razlikom 8:1. Naravno Stojaković i neki njegovi igrači su dobili nagrade za odlične partije,a i navijači su se zainteresovali malo više za svoj stari klub, na zadnjoj utakmici je viđeno čak 800 navijača dok je u prethodnim sezonama maksimum bio 500 navijača. Očigledno je da Stojković polako podiže reputaciju ovog kluba.

 

width=450 height=159

http://www.dodaj.rs/f/2J/QP/3gtbVCgr/predrag-pea-stojakovi-ne.png[/img]

Nagrada za najboljeg trenera mjeseca avgusta.

 

http://novitalas.com/wp-content/uploads/2011/07/peja-stojakovic-498-270x120.jpg

 

"Drago mi je što sam dobio nagradu u svom prvom radnom mjesecu.Naravno za to su zaslužni svi moji igrači,a neki su i dobili nagrade za te zasluge, žao mi je što više njih nije dobilo nagradu za najboljeg igrača mjeseca jer su svi zaslužili, ali tu nagradu može da dobije samo jedan i on ju je najviše i zaslužio.Još jednom hoću da se zahvalim svojim igračima bez kojih ja ne bi danas davao ovu izjavu!"

 

Nagrada za najboljeg mladog igrača mjeseca avgusta.

 

 

"Drago mi je što sam dobio ovu nagradu i što sam pomogao svojim suigračima da ostvare dobre rezultate. Nadam se da ovo neće biti jedina nagrada za mene i za moj klub u ovoj sezoni i nadam se da ću uskoro zaigrati u jednoj od najboljih liga na svijetu.Hvala vam svima!"

 

width=450 height=81

http://www.dodaj.rs/f/2E/6S/4y0Y1UFl/scottish-third-division-.png[/img]

Nagrada za najboljeg igrača mjeseca avgusta."

 

http://www.expressen.se/polopoly_fs/1.1122193!slot100slotWide75ArticleFull/3447786819.jpg

 

"Hvala treneru Stojakoviću i mojim suigračima za to što su svojim trudom i svojim zalaganjem istakli mene u prvi plan. Ovu nagradu bih da podijelim sa njima i nadam se da će ih biti još puno, važno je da se mi međusobno slažemu,a rezultati će doći sami. Drago mi je što sam dobio priliku da pokažem mladićima koji se bore zajedno samnom za konkurenciju u napadu da nisam još za starog gvožđa i nadam se da će naučiti nešto od mene."

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |