Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Što mi život nikad nije dao...


Ivan_992
 Share

Recommended Posts

http://www.logostore.tk/wp-content/uploads/Hnk-cibalia-logo-10.jpg

 

Na početku smo i treće sezone. Nadao sam se napokon ulasku u skupine EL jer je to oko 2 milijuna eura što bi mi itekako pomoglo u popravljanju financijskog stanja u klubu. Ove smo sezone igrali od prvog pretkola, jer smo završili treći, a to nam samo pomaže u dizanju koeficijenta i klubu i državi. Vjerujem da će ovo biti sezona u kojoj ćemo doći do drugog mjesta i ponoviti uspjeh iz prve sezone, a to je osvajanje kupa. Krenimo na izvještaj.

 

 

TRANSFERI

 

Ljetni prijelazni rok je najaktivniji kod svih klubova, pa tako i kod mene. Odrađeno je čak 16 transfera, od toga 12 odlazaka i samo 4 dolaska.

Dovedeni su: Dejan Mezga kako bi pojačao konkurenciju u veznom redu, a može odigrati i desno krilo. Roberto Punčec kao jedan od najperspektivnijih domaćih stopera; bio je na TL u drugoligašu Varaždinu i nisam mogao odoljeti cijeni od samo 300 tisuća eura. Igor Jovanović kao rezerva za lijevog beka. I na kraju jedan iskusni stoper i zamjena Škvorcu na desnoj strani obrane, Kristijan Ipša.

Igrači su odlazili samo da bih smanjio troškove plaća, inače ih nebi puštao za tako male iznose. Jedini problem kod odlazaka stvorio mi je Takacs za kojega sam očekivao da ću izvući bar 3-4 milijuna eura, ali je opet retardirani predsjednik prihvatio ponudu Dinama, pa je tako on otišao za 1.3 milijuna eura.

 

Sve transfere možete pogledati klikom ovdje.

 

 

REZULTATI

U sezonu smo ušli odigravši samo 3 pripremne utakmice, jer smo na samom početku srpnja imali kvalifikacije za EL. Ostvarili smo dvije pobjede i remi s kojim sam itekako zadovoljan jer je riječ bila o utakmici protiv Bešiktaša.

Prvo pretkolo EL nam je donijelo Milsami kojega smo glatko prošli sa ukupnih 6:0. U prvoj utakmici smo išli u goste njima i slavili sa 0:3, iako smo se dugo mučili. No, domaća utakmica bila je čista suprotnost. Već nakon prvih 45 minuta smo imali 3:0 i očekivao sam bar još 3 komada da moji zabiju ali su se malo opustili pa je i završilo tim rezultatom.

Ždrijeb drugog kola nam je ponovno dao jednog od lakših protivnika. Riječ je o Ferencvarošu protiv kojega smo u domaćoj utakmici slavili sa 1:0, a u gostima odigrali jednu vrlo zanimljivu utakmicu i na kraju slavili sa 3:4 pa se plasirali u treće pretkolo. Tamo smo ponovno imali sreće i izvukli Brann kojega smo u gostima tukli sa 0:3. Puno nam je pomogao crveni karton njihovog najboljeg napadača u 15. minuti. Domaća utakmica je bila samo formalnost ali smo i tu slavili, sada sa 3:2.

No, onda dolazi ždrijeb četvrtog pretkola gdje smo mogli izvući i Barcelonu, Liverpool, Tottenham, Juventus, Palermo i slične klubove, ali smo ipak izvukli CFR Cluj, jedan od najslabijih klubova među nositeljima. U prvoj utakmici koja se igrala u Vinkovcima su oni bili puno bolji, ali me fantastični Matković izvukao pa je završilo 0:0. I u drugoj su bili bolji, ali sve dok u 71. minuti Križanac nije pao u njihovom šesnaestercu i sudac pokazao na bijelu točku. Precizan je ponovno bio Bjelanović i razveselio sve navijače i simpatizere Cibalije.

 

Ždrijeb skupina nas je smjestio u grupu D skupa sa Marseilleom, PAOK-om i Palermom. Više bih volio da sam u skupinama F ili K, ali što je tu je, i ovo je veliki uspjeh za nas.

 

U HNL-u ponovno imamo problema protiv slabijih protivnika. Na otvorenju sezone smo dočekali Zagreb protiv kojega smo se dugo mučili i tek u 84. minuti postigli gol za pobjedu 1:0. I u drugom kolu smo se mučili cijelo prvo poluvrijeme, ali onda eksplozija u drugom i pobjeđujemo Split sa 1:4. Treće kolo nam je donijelo Dinamo u Vinkovce i očekivao sam da ću izvući remi što mi je i uspjelo. Završila je utakmica 1:1. Iza Dinama opet slabiji protivnik protiv kojega se opet dugo mučimo. Lučko smo pobjedili sa 0:2 pogotcima jockera s klupe u drugom djelu utakmice. Već u petom kolu smo igrali protiv Hajduka u Splitu i doživjeli poraz 2:1. Srećom ostaje još utakmica protiv Istre i to je to, što se tiće jačih protivnika za slijedeća 2 mjeseca.

 

Tablica, s obzirom na protivnike, ne izgleda loše. Nakon šest kola nalazimo se na petom mjestu uz utakmicu manje i 8 bodova zaostatka za vodećom Istrom.

 

Ulazak u EL i predsjednikova prodaja Takacsa su nas izvukli iz minusa i sada stojimo jako lijepo sa financijama.

 

@TSO

Neće financije nikud pobjeć, lako se pokrije taj minus kad pogledam koga bi sve mogao prodat, al' ipak mi je važnije zadržat momčad što duže na okupu, pa će i financije doći na svoje :D

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 31
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

http://www.logostore.tk/wp-content/uploads/Hnk-cibalia-logo-10.jpg

 

I polovica treće sezone je gotova. Nakon fantastičnog ulaska u EL nadao sam se i borbi za naslov u HNL-u. Ali, prevelik broj utakmica ostavio je traga na igračima. Odigrali smo čak 38 utakmica u ovih 6 mjeseci i to smo često igrali ritmom srijeda-subota. Unatoč takvom rasporedu nismo daleko od drugog mjesta, jer samo smo 5 bodova iza drugoplasiranog Dinama. U EL nismo uspjeli iznenaditi suparnike, ali sam ulazak u skupine je fantastičan rezultat za nas.

 

REZULTATI

Odmah po završetku prijelaznog roka igrali smo u Vinkovcima protiv Istre i izgubili sa 1:2. I druga utakmica u rujnu nam je donijela poraz. U Šibeniku smo izgubili 2:1. Nakon toga slavimo protiv PAOK-a u prvom kolu natjecanja po skupinama EL sa 2:1. Kup utakmica protiv niželigaša Segeste dolazi u pravo vrijeme i pobjeđujemo sa 0:2. U gostima kod uvijek neugodnog Karlova slavili smo sa 2:4 i odmah otišli u Palermo gdje smo igrali drugo kolo EL. Važno nam je bilo samo da se ne osramotimo, a to nam je i uspjelo. Poraženi smo sa minimalnih 1:0. Na domaćem terenu pali su Slaven Belupo sa 2:1 i Split sa 4:0, pa tako dobro raspoloženi odlazimo u Marseille na treću utakmicu u EL. Nažalost smo poraženi sa velikih 3:0 i tako lošeg raspoloženja otišli natrag u Hrvatsku gdje smo imali na rasporedu utakmicu protiv drugoligaša Varaždina u kupu. Ponovno ispadamo u drugoj rundi kupa pa se moramo boriti za treće mjesto u HNL-u kako bi i slijedeće sezone igrali kvalifikacije za EL. Loš niz smo nastavili i dosadnim 0:0 remijem protiv Lučkog na domaćem terenu, a nakon toga i porazima od Marseillea 1:4 i Hajduka 0:1. Tada odlazimo u goste mom "dragom" Dinamu i prekidamo loš niz pobjedom 3:4. Da nam ne krene bolje pobrinula se Istra protiv koje nam je (opet) isključen 1 igrač pa smo na kraju izgubili 3:0. Ni u gostima kod Zagreba nismo uspjeli doći do pobjede, završilo je 1:1. Ali smo iz Zagreba odmah produžili za Koprivnicu i tamo slavili protiv Slavena sa 1:2. Deveta utakmica u mjesec dana nam je ipak bila previše. Izgubili smo kod Zadra sa 2:0 i samo 3 dana nakon toga ponovno imali utakmicu. Uspjeli smo doći do velike 4:0 pobjede protiv Šibenika, ali i dalje imamo jako težak raspored. Nismo se stigli ni odmoriti od utakmice protiv Šibenika i već smo igrali sa PAOK-om od kojega smo nes(p)retno izgubili 2:1 primivši pogodak iz jedanaesterca u 92. minuti. Tu još nije bio kraj našim ovosezonskim mukama, pa smo ponovno samo 3 dana iza te utakmice igrali sa Zadrom kojega ovaj puta dobivamo sa 1:0. Ostale su nam još samo dvije utakmice do zasluženog odmora. U prvoj smo remizirali 3:3 sa Rijekom, a u drugoj izgubili od Palerma 0:2.

 

U HNL-u smo završili na odličnom petom mjestu uz samo 5 bodova zaostatka za drugoplasiranim Dinamom. To bi u drugoj polusezoni mogli nadoknaditi jer ipak imamo samo 13 utakmica u 3 mjeseca.

 

Nismo bili uspješni u skupini EL pa smo tako završili na posljednjem mjestu sa 3 boda iz 6 utakmica.

 

OSTALO

Najbolji u ovih 6 mjeseci bili su Mladen Bartulović, Ivan Baraban, Dario Rugašević, Saša Bjelanović i Marko Livaja. S druge strane, najlošiji je Dejan Mezga kojega ću, nadam se, prodati u zimskom prijelaznom roku kako bih imao novca za bolje desno krilo dovesti.

 

Napokon nismo u velikom minusu nakon pola sezone. Samo 123 tisuće eura, što ćemo nadoknaditi na kraju sezone od nagrada i TV prava.

 

I trenere sam napokon uspio srediti, pa tako sad imam na većini trening kategorija po 4 ili 4.5 zvijezdice. Još su mi potrebni bolji asistent i jedan trener kako bi u svim kategorijama imao bar 4 zvijezdice.

 

Link to comment
Share on other sites

 

http://www.logostore.tk/wp-content/uploads/Hnk-cibalia-logo-10.jpg

 

Uz čitanje ovog reporta preporučam pjesmu sa početka posta. Dovoljno je samo reći da je ovo najbolja sezona u povijesti Vinkovačkog kluba. Počelo je ulaskom u skupine Europske lige, malo se pokvarilo ispadanjem iz kupa u ranoj fazi, ali se završilo na najbolji mogući način. Od 1.12. pa do kraja sezone smo nanizali 16 utakmica bez poraza i došli do naslova prvaka. Sada bih mogao napisati kilometarski uvod, ali vas neću s tim toliko zamarat, nego ću odmah krenuti na izvještaj.

 

 

REZULTATI

U drugom djelu sezone nas je čekalo samo 13 utakmica u 3 mjeseca, što je u usporedbi sa 36 utakmica u 6 mjeseci prvog djela sezone premali broj. Srećom smo uspjeli savršenu formu zadržati do kraja sezone, iako smo u zadnjih 5 kola, kada su 4 momčadi bile unutar 5 bodova razlike imali 3 derbija, i to sa 3 prvoplasirane momčadi. Dinamom, Istrom i Hajdukom. U sva 3 derbija smo došli do pobjede i 2 kola prije kraja sezone imali 3 boda prednosti nad drugoplasiranim Dinamom. Na kraju smo osvojili fantastična 33 boda od mogućih 39. Remizirali smo samo sa Rijekom 1:1, Karlovcem 0:0 i Šibenikom 0:0. A pobjeđivali smo redom:

Karlovac 2:1

Lučko 1:2

Split 3:2

Zagreb 0:4

Rijeka 2:0

Slaven Belupo 4:1

Istra 1:3

Dinamo 1:0

Hajduk 0:1 i na kraju

Zadar 2:1

 

Tablica HNL-a izgleda fantastično.

 

Ako nas ždrijeb pomazi možemo i do skupina LP ili bar izravno u skupine EL, iako bih ja više volio ovo prvo pa da riješim više ove probleme sa financijama, a da ne moram prodavati najbolje igrače.

 

 

EKIPA

P.S. komentari poželjni  BOKICIC

@kruno

:respekt:

Kroz cijeli drugi dio sezone sam imao problema sa ozlijedama. Počevši od Krkleca, preko Škvorca, Križanca i Bajramovića, pa sve do Bartulovića, Barabana i Bjelanovića tako da sam u par utakmica morao u napadu koristiti Gudjohnsena koji je srećom fantastično odigrao.

 

Krklec je uspio odigrati 9 utakmica ove sezone, sve ostale je zbog ozlijede propustio pa mislim da ću ga prodat i dovest nekog boljeg od njega. Matković nije klasa za mene, ipak je previše 46 primljenih golova u 40 utakmica pa će opet bit preseljen na klupu.

 

Škvorc je i ovu sezonu igrao desnog beka i ponovno je bio fantastičan. Ako bih našao dobrog beka on bi preselio na stopersku poziciju gdje vjerujem da može biti bar 50% bolji.

I Rugašević ima odličnu sezonu iza sebe iako igra na lijevom beku a to mu nije primarna pozicija.

Križanac je ponovno bio naša najvažnija karika u obrani. Iako su mu već 34 na leđima, ne pomišljam da ga prodam i nadam se da će karijeru završit u Vinkovcima pa preći u trenere. Zbog ozlijede je propustio 15ak utakmica ove sezone.

 

Bajramović kao jedan od otpisanih na početku sezone zbog svoje velike plaće je na kraju fantastičan bio i nadam se da će kao i Križanac završit svoju karijeru u Vinkovcima. I njega polako ozlijede udaljuju od terena, ali je ipak uspio 29 utakmica odigrati ove sezone.

Za Bartulovića ne znam što bih rekao. Na kraju sezone najbolji strijelac kluba sa 17 postignutih golova iako je i on propustio završnicu zbog ozlijede. Traže ga i klubovi iz najjačih svijetskih liga ali ću ga vjerujem uspjeti zadržati u klubu.

I Gudjohnsenu su već 34 na leđima ali je i dalje fantastičan. Kroz veći dio sezone sam ga koristio kao playmakera, a na kraju zbog ozlijede napadača preselio ga u napad i odužio mi se fantastičnim pogotcima kojima mi je nerijetko donosio 3 boda.

 

Baraban je ponovno dosta utakmica propustio zbog ozlijede ali je iz sezone u sezonu sve bolji.

Još jedan od veterana u momčadi je i Bjelanović kojega su također ozlijede ove sezone zaustavljale. Nije puno zabijao ove sezone, ali nema veze. Također očekujem da će karijeru kod mene završiti i odmah preći u trenere ili skaute.

Kao šećer na kraju dolazi mladi Livaja koji je ove sezone zbog ozlijeda standardnih napadača čak 19 utakmica počeo od prve minute, ali je u još 14 ulazio s klupe. Solidnih 9 pogodaka na kraju za napadača kojemu je ovo prva profesionalna sezona.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |