Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Što mi život nikad nije dao...


Ivan_992
 Share

Recommended Posts

 

http://www.logostore.tk/wp-content/uploads/Hnk-cibalia-logo-10.jpg

 

 

O povijesti kluba neću pisat, jer oni koje to zanima imaju stranice kluba i wikipediju.

 

Klub sam uzeo najviše zbog navijača koji su svojevrstan fenomen u Hrvatskoj. Iako Cibalia nema značajnijih uspjeha niti trofeja što bi privlačilo mase navijača, kao što je to slučaj s najpoznatijim našim klubovima, navijači uživaju dostojan ugled i poštovanje ostalih skupina.

 

width=300 height=200http://www.hnk-cibalia.hr/images/Galerije/Fotografije/Utakmice/cibalia-dinamo/cibalia_476.jpg[/img]

 

 

U karijeri ću pokušati igrati samo sa igračima iz Hrvatske i BiH, jer znam kakvi su Ultrasi i da nebi nikada prihvatili nekog drugog igrača (možda Makedonce i Slovence još prihvate, ali ostale ne).

 

Učitane su mi samo 1. i 2. HNL, te svi igrači iz BiH.

 

 

Cilj mi je prvih par sezona biti na trećem mjestu, polako graditi momčad za budućnost i onda pokušati srušiti Dinamo i Hajduk s vrha. Uz to bi lijepo bilo i ući, bar svake dvije sezone, u skupine Europske lige, jer sa milijun eura od ulaska u skupine bez problema se mogu pokriti sve plaće u ovakvom klubu gdje najplaćeniji igrač ima 60k eura godišnje plaće, a oni najbolji poput Kresingera, Lučića, Parmakovića i sličnih imaju oko 25-30k eura godišnje.

 

Naravno, bitno je da se ne osramotim u EL.

 

 

Sutra očekujte prvi report iz karijere.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 31
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

http://www.logostore.tk/wp-content/uploads/Hnk-cibalia-logo-10.jpg

 

Prilikom preuzimanja kluba potrebno je bilo odrediti taktiku prema igračima s kojima raspolažem, jer klub nema novca za neka bolja pojačanja. Nakon odabira taktike kojom ćemo igrati, krenuo sam na pregled igrača. Odmah sam primjetio da na mjestima desnog beka i desnog krila trebam pojačanje, a onda ukoliko je moguće treba pojačati i sve ostale pozicije u momčadi, osim golmana i lijevog krila.

 

Što se tiče financija, nemam puno toga za reći, osim da je balance prilikom mog preuzimanja bio 389 tisuća eura, a transfer budget 30 tisuća eura. Cilj mi je na kraju sezone imati balance bar pola milijuna eura, što vjerujem da je ostvarivo jer se samo prolaskom prvog pretkola EL dobije oko 250 tisuća. Ukoliko prodam jednog ili dva igrača za dobar novac, taj cilj će biti ostvaren.

 

 

LIPANJ/SRPANJ 2010.

 

Prvi problem u klubu mi je stvarao wage budget od samo 14k eura tjedno, jer sam trebao produžiti ugovore Kresingeru, Lučiću, Parmakoviću i još nekoliko njih. Kresinger i Lučić su pristali na nove ugovore, dok je Parmaković odmah odbio razgovarati o produženju pa sam ga morao prodati. Srećom sam uspio dovesti fantastičnog stopera koji je među 5 najboljih u HNL-u trenutno, pa mi njegov odlazak ne stvara problem.

 

Klub je napustilo šest igrača, i još su dvojica mlađih otišli na posudbe. Ukupno smo dobili od transfera pola milijuna eura, što je za naše prilike ogroman novac. Na svu sreću, uspjeli smo naći odlične besplatne igrače i napraviti momčad koja bi bez većih problema trebala i slijedeće sezone igrati kvalifikacije za EL. I media prediction nam je treće mjesto, što je i moj cilj. Ipak su Hajduk i Dinamo sigurni na prva dva mjesta ove sezone.

 

Dovedeno je čak 12 igrača i srećom su svi bili besplatni. Neću nikoga od njih sada posebno isticati, ali na kraju reporta će se sigurno naći i netko od pojačanja jer ima onih koji su se savršeno uklopili.

 

Iako smo imali manje od mjesec dana za pripreme, odigrali smo čak 5 prijateljskih utakmica u kojima smo četiri puta slavili i jednom remizirali. Na tim utakmicama najbolji je bio novopridošli napadač Ivan Rodić koji je postigao 4 pogotka.

 

Prvu službenu utakmicu igrali smo u Vinkovcima, a protivnik nam je bio KS Besa. Pred malo manje od 5 tisuća gledatelja došli smo do pobjede 4:0 i već u toj utakmici osigurali prolazak u treće pretkolo EL. I druga službena utakmica bila je protiv istog suparnika, ali ovaj puta u Albaniji. Rutinski smo odradili tu utakmicu i vratili se kući sa još jednom pobjedom i 90 tisuća eura u džepu. Nažalost, ždrijeb nam nije bio naklonjen i dobili smo jednog od najtežih protivnika. O kome se radi, saznat ćete par redaka ispod.

 

U HNL smo ušli jako loše. Prvo kolo donijelo je gostovanje Dinama u Vinkovcima. Pred malo manje od 3 tisuće gledatelja smo fantastično ušli u utakmicu i već nakon 35 sekundi igre Zahora zabija za vodstvo 1:0. U četrdesetoj minuti odlični Matković skida penal Sammiru, a već u 45. Tonel dobiva izravni crveni karton. Na poluvremenu vadim iz igre lošeg Šiklića umjesto kojega ulazi Čuljak, i Vitaića te umjesto njega šaljem u igru ofenzivnijeg Barabana. U drugi dio utakmice ulazimo puno ofenzivnije što nam se obilo o glavu i Bećiraj golovima u 47. i 56. minuti postavlja konačnih 1:2.

 

A onda nam je došla i prva utakmica protiv Liverpoola. Igrali smo pred oko 6 tisuća gledatelja i doživjeli još jedan poraz u Vinkovcima. Od višestruko jačeg protivnika izgubili smo sa 2:3 i bilo je sigurno kako se tu završava naš ovosezonski europski put.

 

 

KOLOVOZ 2010.

 

Već prvog dana mjeseca kolovoza išli smo na teško gostovanje u Split. Uspjeli smo izvući bod protiv RNK Splita. Utakmica je završila rezultatom 1:1, ali smo ostali bez važnih Kresingera i Barabana.

 

I druga službena utakmica u kolovozu nam nije bila lagana. Išli smo u goste Liverpoolu koji nas je poslao kući sa 3 komada u mreži. Tko zna kako bi bilo da je Zahora zabio iz jedanaesterca za 1:1. Ipak smo izgubili sa samo 3:0 i mogu bit zadovoljan tim rezultatom. Više sreće za nas će, nadam se, bit slijedeće sezone.

 

Nakon poraza od Liverpoola išli smo i na treće gostovanje u tjedan dana. U Osijeku se igrao slavonski derbi u kojemu sam očekivao remi. Ušli smo jako loše u utakmicu i domaćin je poveo u 23. minuti. Do poluvremena je bilo 3:0 za domaće, a u drugom smo od početka igrali skroz ofenzivno i uspjeli se vratiti u utakmicu, ali izjednačujući pogodak nismo uspjeli postići. Na kraju je završilo 3:2 i nakon 3 kola smo bili posljenjeplasirana momčad HNL-a.

 

U kolovozu smo imali još 3 službene utakmice. Prvo smo iz Vinkovaca ispratili Zadar sa 4:1, nakon toga i u Kranjčevićevoj slavili protiv Dragovoljca sa 0:1. Treća, i posljednja utakmica ovaj mjesec nam je bila najteža. Dočekivali smo Rijeku koja je nakon 5 kola držala prvo mjesto na tablici. Iako smo cijelu utakmicu bili bolji, i pogodili čak 3 stative, do pobjede nismo uspjeli doći, ali i bodom protiv trenutno prvoplasirane momčadi moramo biti zadovoljni. Završilo je 1:1.

 

 

RUJAN 2010.

 

Početkom rujna na red su došle i utakmice reprezentacija što nam je donijelo 2 tjedna predaha.

 

Nakon odmora od 14 dana dočekali smo Zagreb kojega, na krilima fantastičnog Rodića, šaljemo kući sa 3 komada u mreži. Na samom kraju utakmice smo se malo opustili i primili 2 pogotka, ali pobjeda nije dovedena u pitanje. Nakon te pobjede išli smo na gostovanje u Zagreb gdje smo igrali protiv Lokomotive. Primili smo 2 glupa gola, prvi sa 30ak metara kada je Matković jako loše reagirao, a drugi nakon kornera. No, uz 2 gola Gubeljića došli smo do remija 2:2 i došli do 7. mjesta na tablici.

 

Iz Zagreba smo otišli za Koprivnicu gdje smo samo 4 dana nakon utakmice s Lokomotivom igrali kup utakmicu protiv lokalnog niželigaša NK Koprivnice. Pobjedom 3:0 smo nastavili niz utakmica bez poraza i puni samopouzdanja otputovali u Karlovac na još jedno teško gostovanje. I tu smo domaćine "pozdravili" sa 3 pogotka i popeli se do petog mjesta HNL-a. Nakon što smo došli do vodstva 0:3 u 18. minuti, očekivao sam potop domaćina ali nakon toga lopta nije htjela u gol.

 

Nakon 9 kola nalazimo se na solidnom 5. mjestu. Ima tu još dosta mjesta za napredak, a imamo i bolju momčad od Rijeke i Varaždina pa treće mjesto na kraju sezone nebi trebalo biti upitno.

 

 

I za kraj ću samo pohvaliti neke igrače. Najviše me iznenadio Ivan Rodić koji je naš najbolji strijelac sa 11 pogodaka. Odlično igra i organizator igre, Srebrenko Posavec koji je do sada prikupio 5 asistencija. U obrani je briljirao neprijelazni Goran Sablić; igrač čije će nam iskustvo biti korisno i slijedećih nekoliko sezona.

 

 

 

@TSO, adi13, Darew, Sale92, antee55

Hvala :)

 

Link to comment
Share on other sites

http://www.logostore.tk/wp-content/uploads/Hnk-cibalia-logo-10.jpg

 

Neću pisat dugačak uvod u drugo tromjesečje na klupi Cibalie. Odigrali smo 12 utakmica u kojima imamo 8 pobjeda i po 2 remija i poraza. Puno stvari moramo popraviti u ovih skoro 3 mjeseca što imamo do početka drugog djela sezone, ali isto tako moram napraviti nešto čega sam se pribojavao čim je prvi put odbio ugovor. Prisiljen sam prodati Kresingera kako nebi otišao bez odštete jer mu ugovor ističe na kraju sezone, a novi je 3 puta odbio. Pojačanja u zimskom prijelaznom roku bi moglo biti, jer vidim da smo loši na poziciji desnog beka i također bi nam trebao bolji golman od Matkovića koji je često krivac za primljene golove. Od prodaje Kresingera ću, nadam se, izvuči bar 750 tisuća eura što bi značilo da ćemo na kraju sezonu završiti sa jako dobrim stanjem na računu. Krenimo na tromjesečni izvještaj.

 

 

LISTOPAD 2010.

 

Nakon odličnog rujna, u listopad smo ušli jako loše. Prvo smo na domaćem terenu sa slabašnom Istrom odigrali 1:1, nakon toga u Varaždinu ponovno 1:1 iako smo bili puno bolja momčad. Nakon toga smo na rasporedu imali kup utakmicu protiv Konavljanina koja nam je došla u najboljem mogućem trenutku za isprobati izmjenjenu taktiku. Došli smo do pobjede 3:1, ali nas je i tu realizacija mučila. I protiv Intera smo imali problema sa realizacijom i skoro smo remizirali, ali Kresinger svojim pogotkom za 2:1 u drugoj minuti sudačke nadoknade donosi nova 3 boda u Vinkovce. U posljednjoj utakmici ovoga mjeseca išli smo u goste Slaven Belupu i nažalost doživjeli poraz.

Mjesec nam je obilježila katastrofalna realizacija, ali i velik broj Matkovićevih kikseva. Nažalost, boljeg izbora za golmana nemamo pa će preostale utakmice ove sezone on biti na golu.

 

 

STUDENI 2010.

Početak studenog donio nam je derbi s Hajdukom. Kroz cijelu utakmicu smo bili bolja momčad, ali nismo uspjevali postići gol i onda nam se to vratilo u 90. minuti kada Duje Čop sa 25 metara zabija za pobjedu Hajduka 0:1. U iduća tri tjedna odigrali smo čak 5 utakmica i uz puno sreće došli do 5 vrijednih pobjeda. Prvo smo u utakmici četvrtfinala kupa na Šubićevcu slavili protiv Šibenika sa 2:3. I druga utakmica nam je bila na Šubićevcu protiv istog protivnika, ali smo ovaj puta bili uspješniji i slavili sa 0:3. Nakon toga smo išli i na treće gostovanje u tjedan dana. Na Maksimiru smo uspjeli uzeti 3 boda Dinamu uz samo 2 udarca u okvir. Završilo je rezultatom 1:2. Napokon smo se vratili u Vinkovce gdje smo ugostili Šibenik u uzvratnoj utakmici četvrtfinala kupa i poslali ih kući rezultatom 3:1. I u posljednjoj utakmici ovoga mjeseca slavili smo na domaćem terenu. Iako su gosti iz Splita dva puta vodili (zahvaljujući "odličnim" reakcijama Matkovića), uspjeli smo okrenuti rezultat i doći do pobjede 3:2.

Mjesec nam je ponovno obilježio katastrofalni Matković, ali se istaknuo i odlični Kresinger koji je u 6 utakmica četiri puta zatresao protivničku mrežu.

 

 

PROSINAC 2010.

Prosinac je bio mjesec kada su napokon napadači zabijali, ali smo nažalost imali samo jednu utakmicu. U Vinkovcima smo dočekali Osijek i uz 6 golova naših igrača došli do pobjede 5:2. Briljantan je bio Kresinger koji je 5 puta tjerao Karduma da vadi loptu iz gola.

 

Jesenski dio prvenstva smo na kraju završili na petom mjestu, bodovno izjednačeni sa trećeplasiranom Rijekom i uz 7 bodova zaostatka za prvoplasiranim Zadrom.

 

Nažalost, to je bila zadnja utakmica Kresingera u dresu Cibalie, ali se nadam da ću ga uspjeti vratiti za par godina da u Vinkovcima završi karijeru.

Očekuje nas relativno aktivnih dva i pol mjeseca gdje moramo popraviti realizaciju kako bi se popeli do trećeg mjesta HNL-a.

 

 

Komentari poželjni :)

 

@WizKhalifa

Hvala :)

Link to comment
Share on other sites

http://www.logostore.tk/wp-content/uploads/Hnk-cibalia-logo-10.jpg

 

Brzo sam stigao i do trećeg izvještaja u karijeri. U njemu će biti svi događaji u prva tri mjeseca 2011. godine. Kao što sam najavio u prošlom izvještaju, morao sam nažalost prodati Kresingera jer nije htio produžiti ugovor. Uz njega je otišao još jedan važan član prve momčadi.

Hvala (čitaj: jebo ti sve svoje) predsjedniče!

Također smo na pragu povijesnog uspjeha kluba, no o tome čitajte dolje u izvještaju.

 

 

SIJEČANJ 2011.

 

Par dana prije nove godine Kresinger je potpisao za švicarski Basel. Od njegovog transfera pripast će nam 925 tisuća eura. Nadao sam se kako ću još samo golmana dovesti i to će biti sve od nas u zimskom prijelaznom roku, ali onda je došla Dinamova ponuda za Sablića koju je naš "dragi" predsjednik prihvatio. Nažalost, nakon njegova odlaska morali smo pronaći i stopera koji će ga zamjeniti jer Lučić i Džidić ne mogu sami igrati cijelu sezonu. Iz Varaždina su za milijun i pol eura dovedeni odlični mladi golman i stoper. Denis Krklec i Dino Škvorc. Uz njih je za 200 tisuća eura iz Istre doveden mladi Kristijan Batelić koji bi za dvije do tri sezone trebao biti naš kreator igre. Na kraju smo u zimskom prijelaznom roku potrošili čak 1.7 milijuna eura, dok smo zaradili 2.2 milijuna (2.7 je ukupno od početka sezone). Pored navedenih Sablića i Kresingera, klub je još napustilo pet igrača.

 

Na samom kraju mjeseca odigrali smo četiri prijateljske utakmice. Išli smo u goste Konavljaninu i Slatini, a nakon toga organizirali memorijalni turnir u čast tragično preminulom mladom vrataru naše momčadi, Tomislavu Valentiću. Na turniru su uz nas nastupili Hajduk, njegova matična Šokadija i NK Stanić Kreševo. Nakon što smo u polufinalu Šokadiju pozdravili sa četiri pogotka, u finalu smo nažalost izgubili od Hajduka nakon izvođenja jedanaesteraca.

 

width=400 height=32http://i.imgur.com/RrZDl.jpg[/img]

 

 

VELJAČA 2011.

I nakon memorijalnog turnira nastavili smo sa pripremama za drugi dio sezone, pa smo već 4. veljače išli u goste HNK Gorici gdje smo odigrali mršavih 1:1. To nam je bila zadnja pripremna utakmica i samo smo trenirali do početka HNL-a. U prvoj utakmici nakon duge stanke išli smo u goste prvoplasiranom Zadru. Fantastični Žika svojim hat-trickom doslovno u posljednjim sekundama utakmice nam donosi vrijedna 3 boda na teškom gostovanju. Konačan rezultat bio je 2:3, ali je moglo biti i puno bolje.

 

 

OŽUJAK 2011.

Ožujak smo otvorili porazom u prvoj utakmici polufinala kupa. Išli smo u goste Hajduku i pred malo manje od 10 tisuća ljudi izgubili sa 1:0. Nakon toga smo na domaćem terenu imali utakmicu protiv Hrvatskog Dragovoljca u kojoj smo bodove spasili doslovno u zadnjim sekundama. Prvo je u 87. minuti Tomić smanjio na 1:2 i onda u 3. minuti sudačke nadoknade Gubeljić postavio konačnih 2:2. Iza te utakmice smo imali još jedno teško gostovanje. Išli smo na noge Rijeci i uz puno bolju igru od domaćina, nismo uspjeli doći do 3 boda. Ipak, sa 1:1 na Kantridi mogu biti zadovoljan, ali opet je realizacija problem. Još jedna teška utakmica čekala nas je nakon toga. U Vinkovce je dolazio Hajduk na uzvratnu utakmicu polufinala kupa. Znali smo da imamo dobre šanse nakon 1:0 poraza na Poljudu. Na stadionu uz Bosut se skupilo malo više od 6 tisuća ljudi koji su gledali pravu dramu. Nakon 66 minuta igre sve je mirisalo na veliku pobjedu Cibalie. Imali smo 3:1 i igrača više, ali u 72. minuti Ahmad postavlja konačnih 3:2 i morali smo ići na produžetke. Kako u produžecima nije bilo golova, išli smo na izvođenje jedanaesteraca i zahvaljujući fantastičnim obranama Krkleca prošli smo u finale kupa gdje ćemo igrati protiv Slaven Belupa.

Umorni od utakmice s Hajdukom dočekali smo Karlovac. Sve je mirisalo na remi dok Zahora u prvoj minuti sudačke nadoknade nije postavio konačnih 2:1 i tako nas 8 kola prije kraja ostavio u borbi za 3. mjesto.

 

Nakon 22 odigrane utakmice nalazimo se na četvrtom mjestu, bodovno izjednačeni s Hajdukom i uz 6 bodova manje od drugoplasiranog Zadra.

 

Komentari poželjni :)

Link to comment
Share on other sites

http://www.logostore.tk/wp-content/uploads/Hnk-cibalia-logo-10.jpg

 

Završena je i prva sezona u Vinkovcima, pa tako dolazi i posljednji, četvrti report iz sezone. Na kraju nisam uspio doći do zacrtanog cilja (trećeg mjesta) jer još uvijek nemam momčad koja bi mogla konstantno igrati odlično, pa sam na kraju sezone malo pao. Ipak sam izborio kvalifikacije za EL što je najvažnije. Za iduću sezonu bit će potrebno pojačati se sa dobrim DC i malo boljim krilima.

 

 

TRAVANJ 2011.

 

U posljednje tromjesečje ove sezone ušli smo dosadnim remijem sa Lokomotivom 0:0. Tjedan dana nakon toga gostujemo u Puli i vraćamo se kući sa nova 3 boda. Istra je pala sa 0:2. No, da ne bude sve bajno pobrinuo se Zagreb koji nam je u Kranjčevićevoj uvalio 5 komada. Izgubili smo sa velikih 5:2. Igrači su se malo pribrali i u slijedećem kolu u Vinkovcima pada Varaždin sa 4:0. Nakon te pobjede kreće serija ozljeda i loših rezultata. U Zaprešić smo išli sa samo jednim stoperom i preumornim bekovima, ali smo ipak nakon 10 minuta igre imali 0:2. To vodstvo smo do kraja utakmice prokockali i izgubili sa 3:2.

 

 

SVIBANJ 2011.

Poraz od Intera bio je samo prva loša utakmica u nizu. Usljedile su nam dvije utakmice sa Slaven Belupom. Prva na rasporedu bila je prvenstvena utakmica u Vinkovcima gdje smo odigrali 0:0, a nakon nje i prva utakmica finala kupa u Koprivnici. Tu smo poraženi sa 1:0 i ostale su nam jako male šanse za osvajanje kupa, s obzirom na umor i formu igrača. Lošu seriju smo nastavili i u Splitu izgubivši od Hajduka sa 2:1. U pravom trenutku nam u Vinkovce dolazi Šibenik i katastrofalnom igrom ipak dolazimo do vrijedne pobjede 1:0 i osiguranja četvrtog mjesta u ligi. Preostala nam je još samo uzvratna utakmica finala kupa u Vinkovcima. Već sam se pomirio sa porazom u kupu, ali onda Kokalović radi prekršaj na Gubeljiću samo par sekundi prije kraja. Gubeljić iz slobodnog udarca ubacuje u šesnaesterac gostujuće momčadi gdje se Škvorc najbolje snalazi i zabija za 1:0. U produžecima Baraban postavlja konačnih 2:0 i slavlje u Vinkovcima počinje. Prvi put u povijesti osvojen je Hrvatski kup.

 

Tablica na kraju sezone i ne izgleda toliko loše, s obzirom na seriju loših rezultata u zadnjih nekoliko utakmica.

 

 

LIPANJ 2011.

Lipanj nam je mjesec za analizu sezone i slaganje igračke križaljke za slijedeću sezonu. Najbolji u prošloj sezoni bili su Ivan Rodić, Srebrenko Posavec, Ivica Džidić, Ronald Šiklić, Darko Gubeljić i Dino Škvorc. Pomalo iznenađujuće samo pojačanja među najboljima, ali valjda će od slijedeće sezone već bit bolje. Kako sam na kraju sezone se uvjerio, problem su mi desni bek, stoper i oba krila, pa će to biti potrebno pojačati. Sa posudbe se vraća Dario Rugašević, a dolazi i Slobodan Stranatić pa bi mjesto stopera trebalo biti riješeno. Također je potpisao i Daniel Biloš koji će, kao i Stranatić, doći nakon isteka ugovora. Preostaje mi još pronaći dobra riješenja na desnom beku i desnom krilu.

 

Financije su nam se popravile, pa sam očekivao i dobar TB za slijedeću sezonu, ali sam nažalost dobio samo 180k eura.

I novi regeni su stigli, a među njima se u klubu ističe veznjak Dragan Pejić koji bi za 2-3 sezone mogao biti standardni član prve momčadi.

 

Do kraja mjeseca napustio nas je samo Ajdin Maksumić koji je otišao u Zrinjski za 100 tisuća eura. Zahvaljujući tom transferu pogledao sam momčad Zrinjskog i primjetio odličnog regena koji će nam se pridružiti 7.1.2012. za 500 tisuća eura. Riječ je o Mehi Hasanoviću.

 

I za kraj još samo manager history i game status.

 

Komentari poželjni :)

 

@antee55

Hvala :) zasad je odlično, al' može to i bolje bit ;-)

Link to comment
Share on other sites

http://www.logostore.tk/wp-content/uploads/Hnk-cibalia-logo-10.jpg

 

Nakon odlične prve sezone, počeli smo i drugu. Prvo su na red došli transferi i pripremne utakmice. Nakon toga utakmica superkupa, pa polako HNL i EL. Rezultati su katastrofalni, čak sam mislio i odustat od karijere, ali se nadam da ću do polusezone i to popraviti, jer ipak imam momčad koja bi se već slijedeće sezone trebala borit za naslov.

 

 

SRPANJ 2011.

 

Prvi mjesec nove sezone započeli smo sa dva nova igrača. Riječ je o Danielu Bilošu i Slobodanu Stranatiću. Obojica su došli nakon isteka ugovora u matičnim klubovima. Odmah sam prešao i na traženje potencijalnih pojačanja među slobodnim igračima i tako naletio na Mustafu Kučukovića, Daria Dumića, Sašu Bjelanovića, Mladena Bartulovića i Zlatana Bajramovića. Posljednji igrač je jedini koji nije uopće htio pregovarati sa Cibaliom. Nakon što među slobodnim igračima nisam našao riješenje za desnog beka, krenio sam tražiti među domaćim igračima. Ni tu potraga nije bila uspješna, pa sam morao preći na igrače iz regije. Pogledao sam u Sloveniji i nije bilo kandidata, nakon njih sam gledao u Mađarskoj i naletio na Sandora Takacsa kojega sam i doveo za 90 tisuća eura. Posljednje pojačanje bio je iskusni Ivica Križanac koji je i unatoč godinama među 5 najboljih stopera u HNL-u. Potrošili smo 390 tisuća eura i stvorili vrlo jaku momčad.

Nakon dolazaka red je i na odlascima. Napustilo nas je čak 8 igrača. Nekima je ugovor istekao, neki su otišli na posudbu, a zaradili smo samo na prodaji Šiklića i Vitaića. Prvi je otišao u Le Havre za 120 tisuća eura, a drugi u Lokomotivu za 75 tisuća.

 

Odigrali smo i pet prijateljskih utakmica u kojima imamo jednu pobjedu, 2 remija i 2 poraza. Nakon njih došla je i prva službena utakmica. Igrali smo superkup protiv Dinama i pogotkom Barabana u 58. minuti došli do pobjede 0:1 i novog trofeja. Činilo mi se kako će ovo biti dobra sezona, ali onda je došlo i prvo kolo HNL-a. Išli smo u goste Šibeniku i izgubili sa 1:0. Nakon toga smo imali i prvu europsku utakmicu ove sezone. Protivnik nam je bio Basel kojega smo u Vinkovcima uspjeli pobjediti sa 2:1.

 

Nakon Basela opet loš rezultat. U drugom kolu HNL-a izgubili smo od Rijeke sa 1:3 i pali na posljednje mjesto ljestvice. Prvi mjesec nove sezone smo tako završili porazom. Nadao sam se da će biti bolje u idućem mjesecu, ali nada je kurva.

 

 

KOLOVOZ 2011.

I u osmom mjesecu smo nastavili sa odlascima igrača. Raskinuti su ugovori sa Koledićem i Šimuncem, a na posudbe su otišli Galić i Čuljak.

 

U uzvratu protiv Basela smo imali sve u svojim rukama nakon što smo u 60. minuti poveli sa 1:2, ali onda u zadnjih pola sata primamo 3 gola i porazom 4:2 se opraštamo od EL ove sezone. To nam je bio samo jedan od loših rezultata u nizu i početak mjeseca u kojemu smo ostali bez pobjede.

 

Loš niz smo nastavili remijem sa Lokomotivom 2:2, pa domaćim porazima 0:1 od Lučkog i 1:4 od Hajduka. Da mjesec ne završimo s porazom pobrinuo se Baraban. Zahvaljujući njegovom pogotku odigrali smo 1:1 u Varaždinu protiv istoimenog protivnika.

 

Posljednji dan prijelaznog roka me dočekala vijest koja mi je dala nadu u bolji nastavak prvenstva. Agent nam je ponudio igrača koji do tada nije htio pregovarati s nama. Naravno, riječ je o Zlatanu Bajramoviću. Tražio je plaću od čak 10 tisuća eura tjedno, što mu nikako nisam mogao ponuditi, ali sam spustio na 4 tisuće i uz sve bonuse na max je pristao na ugovor  yeey.

 

RUJAN 2011.

Nakon dolaska Bajramovića napokon smo počeli i sa boljim rezultatima. Svi transferi na kraju izgledaju ovako.

 

Prvo smo dobili Karlovac sa 4:3, ali smo nakon toga opet doživjeli poraz. U Puli smo izgubili sa velikih 4:1.

 

Utakmicu prve runde kupa protiv Otoka sam vidio kao utakmicu koja bi mogla poslužiti za dizanje morala igračima, ali smo ih na kraju jedva pobjedili sa 2:3. I u posljednjoj utakmici ovaj mjesec smo se mučili cijelo prvo poluvrijeme. Puno smo bolji od Gorice, ali smo im uspjeli samo 1 gol dat u prvih 45 minuta, ali onda drugi 45 minuta je bilo najbolje poluvrijeme ove sezone i došli smo do pobjede 4:0.

 

Da sve ne bude dobro, nakon utakmice dočekala nas je loša vijest. Ozlijedio se naš najbolji strijelac Ivan Baraban i izbivat će s terena oko 2 mjeseca. U 13 utakmica zabio je 11 golova, dok je iza njega Bjelanović sa 4 pogotka.

 

Prvo tromjesečje smo na kraju završili na katastrofalnom 14. mjestu sa velikih 15 bodova zaostatka za prvoplasiranom Istrom.

Nadam se da će drugo tromjesečje se nastaviti kao ovaj posljednji mjesec, pa da ću na kraju sezone ipak izboriti kvalifikacije za EL.

 

 

Komentari poželjni :)

 

@antee55

Hvala :)

Link to comment
Share on other sites

http://www.logostore.tk/wp-content/uploads/Hnk-cibalia-logo-10.jpg

 

Katastrofalno smo ušli u sezonu, ali dolaskom Bajramovića i to se popravilo. Na kraju smo polusezonu završili na petom mjestu, iako smo uz malo više sreće mogli biti i na trećem mjestu uz 4 boda zaostatka za prvoplasiranim Dinamom. Iz kupa smo ispali nes(p)retnim porazom od Rijeke 0:1, pa se moramo potrudit izboriti treće mjesto u HNL-u.

 

 

LISTOPAD 2011.

 

Nastavili smo sa dobrim rezultatima i u listopadu. U prvoj utakmici, odmah prvog dana novog mjeseca pobjedili smo Osijek sa 2:1. Nakon te utakmice smo imali 2 tjedna odmora zbog reprezentativnih utakmica, a onda teško gostovanje u Zagrebu protiv Dinama. Napokon prava utakmica mojih igrača i velika gostujuća pobjeda 1:7. Samo 3 dana nakon velike pobjede u Zagrebu imali smo na rasporedu kup utakmicu protiv Rijeke. Iako smo cijelo prvo poluvrijeme napadali, lopta nije htjela u gol, a onda na početku drugog poluvremena Križman protrčava po sredini kao duh i zabija za 0:1. Treća utakmica u tjedan dana bila nam je gostovanje u Koprivnici gdje smo sa velikih 1:3 pobjedili Slaven Belupo. Nažalost, odličan mjesec nismo završili pobjedom. Bolji od nas bio je Solin koji je uz puno sreće došao do pobjede 1:3.

 

 

STUDENI 2011.

I pretposljednji mjesec ove godine smo počeli pobjedom. U Zagrebu smo slavili protiv istoimenog prvoligaša sa 0:2. U drugoj utakmici također smo došli do pobjede. U Vinkovcima smo slavili protiv Zadra sa velikih 3:0. I još jedna utakmica u Vinkovcima, i nova 3 boda. Pao je i Šibenik sa 2:0.

 

Završili smo mjesec na trećem mjestu, 4 boda iza Dinama i 3 iza Istre.

 

 

PROSINAC 2011.

Samo jednu službenu utakmicu smo imali u posljednjem mjesecu ove godine. Išli smo ponovno u Zagreb gdje smo igrali protiv Lučkog. Izgubili smo sa 2:0 i tako propustili veliku šansu za ostanak u borbi za naslov.

 

Na kraju smo polusezonu završili na petom mjestu.

 

Najbolji od igrača u polusezoni su bili Zlatan Bajramović, Ivan Rodić, Saša Bjelanović i Ivica Križanac.

 

Nakon posljednje utakmice pogledao sam financije i imao sam šta vidjeti. Odmah sam organizirao velik broj prijateljskih utakmica kako bi bar malo to popravio, ali smo godinu ipak završili u minusu i to velikih 250 tisuća eura. Nažalost sam prisiljen prodati nekoga od najboljih igrača. Vrlo vjerojatno će to bit Bjelanović koji ima preveliku plaću s obzirom na učinak.

 

 

Komentari poželjni :)

 

@antee55

Vratio sam se već, ovako moram nastavit i do kraja igrat :)

Link to comment
Share on other sites

solidno peto mesto,razlika nije baš velika tako da možeš ako ne do titule onda do drugog mesta... :thumbup:

rezultati na pripremama dosta dobri za razliku od finansija...

a šta znači broj pored rezultata na ss-u prijateljskih mečeva...?

 

 

Link to comment
Share on other sites

http://www.logostore.tk/wp-content/uploads/Hnk-cibalia-logo-10.jpg

 

Dolazi polako i novi izvještaj, pretposljednji iz druge sezone. Nastavili smo nizati odlične rezultate, ali ipak smo ispali iz borbe za naslov. Tu je još uvijek borba za treće mjesto koje vodi do EL, jer su u finalu kupa dva drugoligaša, pa četvrtoplasirani nemože ući u EL. Također dolazi i do male promjene u načinu pisanja, ali ovo nije konačno. Više neću pisat mjesec po mjesec, već ću podijeliti report na rezultate, transfere i igrače i na kraju ostale važnije informacije ukoliko ih bude. To nisu jedine novosti, od sada ću post pisati kao citat, jer se onda puno bolje vidi nebeskoplava boja kojom označavam linkove.

 

 

REZULTATI

 

U novu godinu smo ušli odigravši 5 prijateljskih utakmica. Sa dvije pobjede, 2 remija i porazom mogu biti donekle zadovoljan, ali igru još moramo popraviti. Na slici se vide sve prijateljske utakmice odigrane u zimskoj stanci. Odigrali smo samo 6 kola HNL-a u ovom tromjesečju i osvojili solidnih 12 bodova od mogućih 18. Jedan od dva poraza je i realan, izgubili smo od puno jačeg Hajduka, ali poraz od Karlovca je neočekivan. Prvu i jedinu službenu utakmicu u veljači odigrali smo na Kantridi gdje smo slavili sa 0:1. U drugoj utakmici smo slavili protiv Lokomotive sa 2:1, ali po prikazanome na terenu rezultat je trebao biti mnogo veći. Protiv Hajduka sam se nadao remiju, ali smo poraženi sa 2:0. Ne mogu ništa reći nakon utakmice u kojoj smo imali samo 2 udarca, a niti jedan nije išao u okvir Radoševićevih vrata; nadigrali su nas i zasluženo uzeli 3 boda. Da je ta utakmica bila samo jedan loš dan pokazalo je slijedeće kolo i gostovanje Varaždina u Vinkovcima. Slavili smo sa malih 2:0 iako je ponovno po igri rezultat trebao biti puno veći. Opet nismo uspjeli spojiti 2 odlične utakmice pa smo u Karlovcu protiv istoimenog kluba izgubili sa tijesnih 2:1. A onda dolazi utakmica u kojoj su moji igrači igrali baš onako kako sam zamislio još na početku prve sezone. Drugoplasirana Istra odlazi iz Vinkovaca pognute glave. Osvetili smo se za poraz u prvom djelu sezone i ostvarili veliku 4:0 pobjedu.

 

Odigrana su 23 kola HNL-a. Nakon katastrofalnog početka sezone, odlično stojimo na tablici. 7 kola prije kraja smo na četvrtom mjestu, 11 bodova iznad zone ispadanja i samo dva boda od drugog mjesta.

 

 

EKIPA

U zimskom prijelaznom roku doveden je samo jedan igrač. Riječ je o Mehi Hasanoviću, igraču s kim je ugovor potpisan na početku ljetnog prijelaznog roka. Nažalost u prvu momčad neće tako brzo ući, jer prednost dajem domaćim igračima a tu imam Bartulovića.

 

Dosadašnjih 9 mjeseci najbolje su odradili Ivan Baraban koji je naš najbolji strijelac sa 15 pogodaka, ali ga polako ozlijede muče. U 9 mjeseci propustio je malo više od 2 mjeseca igre i sada je ponovno ozlijeđen. Odmah iza njega je i Saša Bjelanović sa 12 pogodaka. Njegovo dovođenje mi je veliki promašaj, jer sa 3800 eura tjedne plaće bi on morao bar 30 golova po sezoni donijeti. Tu je i nezaobilazni Zlatan Bajramović čijim dolaskom smo napokon počeli odlično igrati. Već su mu 32 na leđima, ali u HNL-u može igrati odlično još bar 2 sezone, a onda ćemo vidjeti kako dalje s njim jer ipak ima 4 tisuće eura tjedno. Report ne može proći bez igrača za kojega nemogu ništa loše reći. Naravno, riječ je o Ivici Križancu koji i sa 32 godine igra fantastično, čak su se i klubovi iz puno jačih liga počeli zanimat za njega (VVV, Metz, Nimes, Sporting Gijon, Roda), ali ne nude više od milijun eura zasad. Pohvale su zaslužila još dva mladića od kojih nisam očekivao odličnu igru ove sezone. Obojica se zovu Dario, a riječ je o Rugaševiću i Dumiću.

 

Financije su nam još lošije nego na polusezoni. Sada smo u minusu milijun eura, što će do kraja sezone biti vrlo vjerojatno i više od milijun i pol eura.

 

@antee55

Izvoli SS

width=450 height=281http://i.imgur.com/WLfPR.jpg[/img]

Link to comment
Share on other sites

http://www.logostore.tk/wp-content/uploads/Hnk-cibalia-logo-10.jpg

 

Odlično smo ušli i u završni dio sezone gdje smo ponovno izborili kvalifikacije za EL. Mogli smo biti i viceprvaci da je bilo više sreće, ali i treće mjesto je odlično. Nažalost, europsku Cibaliu neću moći napraviti od igrača iz Hrvatske i BiH, pa sam tako morao početi dovoditi i igrače iz ostalih zemalja Europe. Ovoga puta doveden je, po meni, najbolji igrač koji je ikada zaigrao u HNL-u. O kome se radi saznat ćete par redaka niže.

 

 

REZULTATI

 

I nakon pobjede nad Istrom nastavili smo odlično igrati. Prvo smo u Osijeku slavili protiv naših najvećih rivala sa 1:2. Nakon toga smo dočekali Dinamo kojega smo u prvom djelu sezone pobjedili sa 1:7. I ovaj puta smo bili bolji od njih, a rezultat je bio 3:1 za nas. Pobjedom protiv njih došli smo na drugo mjesto, sa 4 boda prednosti nad Hajdukom i bodom prednosti nad Istrom. U posljednjih pet kola trebalo nam je 12 bodova da bi osigurali treće mjesto, a imali smo relativno lagan raspored pa sam očekivao i drugo mjesto. Već u prvoj od posljednjih pet utakmica smo kiksali odigravši 1:1 sa posljednjeplasiranom Goricom, iako smo imali igrača više cijelo drugo poluvrijeme. U 27. kolu smo dočekali Slaven Belupo i uzeli nova 3 boda pobjedom 2:1, ali smo i kolo nakon toga kiksali. Igrali smo sa pretposljednjom momčadi ove sezone, Solinom, i odigrali ponovno loših 1:1. Posljednje dvije utakmice smo igrali protiv Zagreba i Šibenika, a četvrtoplasirani Hajduk protiv Karlovca i Dinama. Razlika između nas bila je i dalje 4 boda, tako da bi samo pobjedom osigurali treće mjesto, ali nažalost nes(p)retno gubimo u Vinkovcima od Zagreba sa 2:3, dok Hajduk remizira protiv Karlovca i tako nam dolazi na 3 boda. U posljednjem kolu Hajduk je išao u goste Dinamu kojemu samo pobjeda donosi naslov, a mi smo bili u Zadru kojemu također samo pobjeda osigurava ostanak u elitnom društvu. Dinamo je protiv Hajduka slavio sa 2:1 i tako nas poslao u kvalifikacije za EL. Protiv Zadra sam dao šansu igračima koji se baš i nisu naigrali ove sezone i izgubio sa 2:1, pa je tako Zadar osigurao ostanak u elitnom društvu, a Osijek otišao u drugu ligu.

 

Na kraju tablica izgleda vrlo dobro. Najveći problem nam je obrana, primili smo čak 42 gola u ovih 30 utakmica, a više od nas su primile samo četiri ekipe koje su ispale iz lige. No, zato je napad odličan i po postignutim golovima smo odmah iza Dinama

 

 

EKIPA

Prva stvar koju oko momčadi moram spomenuti je dolazak bivšeg igrača Chelsea i Barcelone. Riječ je o Ediuru Gudjohnsenu koji je došao nakon što je 8 mjeseci bio bez kluba. Uz Sandora Takacsa je jedini igrač koji nije iz Hrvatske ili BiH.

 

Saša Bjelanović me na kraju iznenadio i ponio titulu najboljeg strijelca HNL-a ove sezone sa 18 pogodaka. Uz njega, među najboljima je i Mladen Bartulović kao četvrti asistent lige sa 10 asistencija.

Cijela momčad igrala je odlično ove sezone, ali moram posebno istaknuti prvih 11:

 

Denis Krklec - odličan mladi golman koji je iz sezone u sezonu sve bolji. Ukoliko ga retardirani predsjednik ne proda, imam golmana za slijedećih 10-15 sezona.

 

Dino Škvorc - još jedan odličan mladić. Primarna pozicija mu je stoper, ali je kod mene cijelu sezonu igrao desnog beka i odlično je odigrao to.

Ivica Križanac - za čovjeka koji i sa 33 godine na leđima privlači pozornost klubova iz Francuske, Nizozemske i Rusije to je dovoljno reći. Odigrao je fantastičnu sezonu, iako od njega nisam očekivao toliko dobru igru s obzirom na godine.

Ivica Džidić - jedan u nizu otpisanih s kraja prošle sezone. Odlična sezona je iza njega i nebi me iznenadilo kada bi došla dobra ponuda iz neke jače lige.

Dario Rugašević - i drugi mladić u obrani. Naš Vinkovčanin koji je prvu sezonu proveo na posudbi u Šibeniku, ove je sezone igrao na mjestu lijevog beka, iako mu je primarna pozicija stoper. Već ga traže Hajduk, Dinamo i Utrecht ali se nadam da ću ga uspjet zadržat još koju godinu.

 

Josip Čorić - također otpisani igrač na kraju prošle sezone, ali kako nije došla dobra ponuda za njega, ostao je i na kraju solidno odigrao cijelu sezonu. Dovoljno da ove sezone ne bude među otpisanima.

Zlatan Bajramović - što reći o igraču čijim dolaskom smo napokon dobili potrebno iskustvo i čvrstinu u veznom redu? Nakon njegova dolaska krenuli smo sa odličnim igrama, iako smo jako loše ušli u sezonu.

Ivan Grgić - drugi Vinkovčanin u momčadi. Igrao je na poziciji desnog krila, a kada je bilo potrebno uskakao u sredinu umjesto Bajramovića ili Čorića. Odigrao vrlo dobro cijelu sezonu i privukao pozornost inozemnih klubova, ali bi trebao ostati bar još par sezona kod mene.

Mladen Bartulović - odlično ovosezonsko pojačanje smo dobili u bivšem igraču Hajduka i Dnjipra. Nakon odlične sezone traži ga francuski Valenciennes. Mogao bi biti igrač koji će nas izvući iz minusa u koji smo ušli ove sezone.

 

Saša Bjelanović - cijelo sam vrijeme govorio kako je on moj najveći promašaj, a na kraju je izvlačio momčad i došao do titule najboljeg strijelca. Ukoliko dođe dobra ponuda i on će napustiti klub. Ipak na njegovoj poziciji imam odličnog mladića Marka Livaju koji čeka svoju priliku.

Ivan Baraban - da ga nisu ozlijede udaljile skoro 3 mjeseca s terena, bio bi najbolji strijelac HNL-a. Nažalost je postao nezadovoljan u klubu i želi otići u veći klub, ali ga srećom nitko još ne traži.

 

Financije su nam sve lošije. Završili smo sa milijun i pol eura u minusu.

 

@antee55

Samo sreća, ništa drugo :D sumnjam da će se ikad više takav rezultat ponovit :D

 

@Coentrao

Hvala  :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |