Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Estrela Solitária


Mata132
 Share

Recommended Posts

Botafogo de Futebol e Regatas

 

http://i.imgur.com/ia4qM.png

 

Botafogo, jedan od nekoliko klubova iz Rio de Janiera, uz Fluminense, Flamengo te Vasco, koji su mu zbog toga i najveći rivali. Klub je osnovan davne 1894. te je u svojoj povijesti dva puta osvojio brazilsko prvenstvo, 1968. i 1995.

 

http://3.bp.blogspot.com/_fKMmj6ur7UI/TQtJzEvB2nI/AAAAAAAASJA/ionmhXA8hgA/s1600/campeao1995.jpghttp://4.bp.blogspot.com/_ljgtJDjQqZE/TIkbV3_FCEI/AAAAAAAAAFs/YGC1rrTr_O4/s1600/T%C3%BAlio+e+Donizete+-+1995+Botafogo.jpg

 

U državnom prvenstvu Rio de Janeira su mnogo uspješniji, osvajali su čak 19 puta, a zadnje osvojeno bilo je prošle godine. Klub igra na stadionu po imenu Estádio Olímpico João Havelange, koji nosi ime po Joãu Havelange, predsjedniku FIFA-e od 1974. do 1998. stadion je kapaciteta od oko 47 tisuća mjesta.

 

 

E sada ono zanimljivo, klupske legende. Jedna od najvećih legendi je Garrincha, koji je skoro svoju cijelu karijeru proveo u Botafogu te zabio 85 golova. Uz rame njemu je i Heleno de Freitas, koji je u 9 godina igranja u klubu zabio preko 200 golova te Jairzinho, koji je odigrao preko 400 utakmica za klub. Zamalo sam zaboravio napomenuti i Níltona Santosa, koji je odigrao preko 1000 utakmica za klub. Što se tiče trenutnog stanja igrača u timu, saznati ćete još u ovom reportu.

 


 

Kao što sam rekao, saznati ćete i kakvo je trenutno stanje u klubu, predstavit ću vam igrače koje planiram koristiti ove sezone po pozicijama.

 

GK

http://i.imgur.com/eurtr.jpghttp://i.imgur.com/pAhlT.jpghttp://i.imgur.com/lXV03.jpg

 

Jefferson je trenutno prvi golman i branit će veći dio sezone, dok su ostala dva golmana mlađa te će rezerva biti Renan, a mladi Guilherme će vjerovatno biti poslat u tim u kojem bi bio standardni prvotimac, te tako stekao iskustvo igranja u prvom timu te da za nekoliko godina preuzme mjesto prvo golmana kod nas.

 

DR

 

Ovdje će se vjerovatno provoditi rotacija, iako će prednost imati Lucas, ali opet, ništa nije sigurno.

 

DC

 

Ovdje su samo tri igrača kojima je pozicija stopera primarna, uz njih imam još i barem dva igrača koji mogu igrati stopera, ako se što dogodi s ovima.

 

DL

 

Azevedo ovdje ima prednost, ali će i mladi Guilherme dobivati svoje šanse.

 

DM

 

Mattos je prvi izbor na ovoj, a ostala dvojica također mogu igrati i MC te ću ih tamo vjerovatno koristiti puno više nego na ovoj poziciji.

 

MC

 

Sigurnu poziciju ovdje ima samo sjajni Somalia, dok će se ostali, uključujući i igrače kojima ovo nije primarna pozicija, rotirati.

 

AMC

 

Nekolicina sjajnih igrača na ovoj poziciji, Maicosuel je trenutno ozlijeđen, tako da je Caja prvi izbor ovdje.

 

ST

 

Na ovoj poziciji poznati "El Loco" i Herrera imaju prednost ispred ostalima, mladim igračima.


Toliko od mene u početnom reportu, jedino jedna napomena, pritiskom na sliku igrača otvara se njegov profil u FM-u. Do čitanja  :beer:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 24
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Što ste se raspisali s komentarima, nadam se da ćete tako i nastaviti, hvala svima što pratite. Evo završio sam sezonu, pa da krenemo.

 

http://i.imgur.com/ia4qM.png

Sezona 2011.

 

http://zaslike.com/files/o403vs0vvu3kvzq4v3gt.png

 

Nisam puno trošio za transfere, a realno nije ni bilo potrebe, ali se zato puno prodavalo, iako su većinom posudbe mladih perspektivnih igrača, za koje se nadam da će se barem malo razviti na posudbama i da će igrati u prvom timu tamo, a kasnije i kod mene, ako ne u prvom timu, onda barem u rotaciji. Prvo pojačanje koje je dovedeno je iskusni

Mineiro, koji je trenutno bio bez kluba te sam ga doveo, nije baš da nam je bio potreban, ali drag mi je igrač. Nakon njega sam sredio dvije posudbe, prvi igrač doveden je Pablo, iz Cruzeira plaćen 95 tisuća eura. On je konkurirao za prvi tim, ali ipak nije dobio tolike šanse kao ostali igrači na toj poziciji. Sljedeća posudba je mladi talent Romario, desni bek, njega sam naime doveo na dvosezonsku posudbu, tako da ima još jednu sezonu da se dokaže da je vrijedan da ostane u timu. Za kraj zimskog prijelaznog roka doveden je mladi napadač Romarinho, došao za 170 tisuća, ove sezone se nije toliko iskazao, probavao sam mu dati što više šansi, ali nažalost nije ih iskoristio te će sljedeću sezonu vjerovatno biti poslan na posudbu, iako i dalje vjerujem u njega i njegov talent. I zadnje pojačanje nam se pridružilo na početku drugog prijelaznog roka, riječ je o sjajnom Juliu Cesaru, koji je došao nakon isteka ugovora u klubu. Definitivno sam zadovoljan s njime, sjajno je odradio dio sezone u kojemu je došao, iako je prvenstveno napadač, u više prilika sam ga koristio na AMC. Što se tiče odlazaka, kao što sam rekao većinom su to posudbe. Od važnijih prodaja samo treba spomenuti dvojicu, transferi Ciaa u Rubin za 5 mil. te prodaja Brune Tiaga za 6.5 mil. Evo i slika svih transfera.

 

width=450 height=247http://www.zaslike.com/files/nletanc7jyw2t4p6qug.png[/img]

 

 

Državno prvenstvo, ako netko nije znao, u Brazilu postoje i državna prvenstva, tipa prvenstvo Sao Paola, prvenstvo Rio de Janeira i ostalih. Ja igram prvenstvo Ria, što je logično, jer smo iz Ria

:D. Prava konkurencija su nam samo četiri kluba, naravno naši najveći rivali, Vasco, Flamengo i Fluminense. Prvo se igra Opening Stage, klubovi su poredani u dvije skupine po osam klubova, moja skupina je prođena bez većih poteškoća, ipak nismo bili prvi već drugi, ali uredu.  U polufinalu nas je čekao Flamengo, kojeg nažalost nismo uspjeli svladati te ispadamo u polufinalu, no nema veze. Nakon toga se krenulo s igrom Closing Stagea, ondje smo grupu još bolje odradili, zauzeli sjajno prvo mjesto te nas u polufinalu čeka Vasco. Što reći o utakmici, srušili smo ih bez većih problema, s čak 5-0 uz sjajnu predstavu našeg kapetana Abreua. Nakon te sjajne pobjede u finalu Closing Stagea ponovno nas je čekao Flamengo, ovaj put smo im pokazali da smo bolji i pobijedili ih 0-1 i tako pobijedili u Closing Stageu. Sada slijedi okršaj za naslov, točnije sveukupno finale, u njemu igraju osvajači Opening i Closing Stagea, a nas je tamo čekao Fluminense. U prvoj utakmici su nas izigrali, pobijedili 3-0, a mi smo u uzvratu uspjeli samo smanjiti štetu, pobijedivši 1-0. Što se tiče statistike igrača, moram ju spomenuti, naša dva napadača "El Loco" i Herrera su najbolji strijelci prvenstva i to mi je vrlo drago.

 

 

 

Nešto sjajno. Samo ću to reći o ovogodišnjoj ligi. Naime uspjeli smo ostvariti sjajno treće mjesto uz samo dva boda zaostatka za prvoplasiranim Gremiom. Medijska predviđanja za nas su bila osmo mjesto, što sam, moram biti iskren očekivao, ako ne i lošiji plasman, s obzirom kako smo igrali dobar dio sezone, a to je katastrofa. U više trenutaka smo naredali utakmice bez pobjede, ili remije ili poraze, uglavnom nije nam jako dobro išlo, te smo jedno vrijeme bili i na 11. mjesto, ali. Uvijek postoji ali, brazilska liga je jako ujednačena, klub koji jednu sezonu osvoji titulu sljedeće sezone može završiti na npr. 6.-7. mjesto, konkurencija je strašna, a nitko se ne odvaja na puno bodova. Što se tiče početkog, a djelom i srednjeg djela sezone,

forma je, kao što sam rekao bila katastrofa. Samo nekoliko pobjeda, a sve ostalo porazi i nerješene utakmice. To me jako razočaralo i pokušavao sam nešto popraviti u vezi taktike, ali ništa nije išlo. Sve do utakmice s Figueirenseom koju smo pobijedili 2-1, a nakon toga slijedi ovakva forma, dugo vremena sam bio neporaziv, sve do dvije utakmice koje smo izgubili, ali smo se ipak uspjeli vratiti i uz dvije pobjede u zadnja dva kola uspjeli ostvariti sjajno treće mjesto i igranje u Copi Libertadores slijedeće sezone. U tom nizu pobjeda stradali su i rivali, Vasco je poražen s 2-0 te Flamengo s velikih 3-0. O statistici igrača neću puno govoriti, jer mojih tamo nema puno, da, napadači nisu bili toliko efikasni, ali su ipak zabijali.

 

width=450 height=247http://www.zaslike.com/files/ueieh2gu2l9sde799n8.png[/img]

 

 

O kupu ću samo ukratko nešto napisati. Nismo ga uspjeli osvojiti, ali smo ušli u finale i tamo izgubili. Počeli smo odmah u prvoj rundi, gdje nas je čekao niželigaš Corintians AS, njih smo bez većih problema ukupno dobili 3-0, očekivano, nije bio neki izazov, ali su isprobani neki igrači i slično. U drugoj rundi nas je čekao drugoligaš Portuguesa, koje smo izbacili s 0-1 i 1-0, ukupno 2-0. U trećoj rundi smo imali još lakši izazov, Fortaleza, ukupno ih dobili 4-1 i lagano se plasirali u četvrtfinale, što je u prvom planu i bio cilj, jer mi kup nije toliko važan. U četvrfinalu su nas čekali naši stari "prijatelji" Vasco te smo ih ponovno dobili s većom razlikom, ovaj put ukupno 4-1, 2-0 i 2-1. Time smo ušli u top četiri kluba u kupu, i na sreću dobili smo, po meni, slabijeg protivnika, riječ je o Coritibi, koji su nas u prvoj utakmici neugodno iznenadili i pobijedili

1-0, a druga utakmica, previše dramatično, prvo smo poveli s jednim golom, a onda šok, u 85. minuti smo primili gol, ali to nas nije spriječilo da zabijemo gol u 92. minuti i tako prolazimo u finale, zbog gola u gostima. U finalu smo se sukobili s Atleticom Paranaense, u prvoj utakmici smo ipak izgubili 1-3, nažalost kod kuće, tako da nam je u gostima trebalo barem tri gola, a mi smo zabili samo dva i tako je Atletico osvojio kup.

 

width=450 height=247http://www.zaslike.com/files/mp9lpnu04jufgzg7dxpi.png[/img]

 

 

Kontinentalno natjecanje, koje je kao Liga Europe u Europi, za klubove koji nisu bili pri vrhu tablice, u brazilskoj ligi prva četiri kluba ulaze u Copa Libertadores, dok od 6.-13. mjesta idu u Sudamericanu. Mi smo počeli s igrom u  drugoj Preliminary rundi, u kojoj smo igrali protiv svojih Brazilaca, točnije protiv Atletico Mineira, prošli smo ih bez većih poteškoća, ukupnim rezultatom od 4-1. Nakon što smo to prošli igrali smo u prvoj rundi, u kojoj je bilo 16 najboljih ekipa, ondje smo ponovno igrali protiv Brazilaca, protiv Sao Paola, koje smo uspjeli dobiti u obje utakmice, rezultatima 2-0 te 1-1 u uzvratu. Prolaskom prve runde našli smo se u četvrtfinalu, gdje nas ponovno čeka brazilski klub, ovaj put je riječ o Gremiu, osvajaču lige od ove sezone. Prvu utakmicu smo golom sjajnog Somalie pobijedili

1-0, dok smo u uzvratu dobili 2-1 i tako osigurali put u polufinale ovog natjecanja gdje nas čeka Racing Club koje smo također prošli, u prvoj odigrali 1-2, a u drugoj također 2-1 i tako prošli u finale sa ukupnim rezultatom 4-2. U finalu tko drugi neko Brazilci, samo ovaj put Atletico Paranaense, isti oni od kojih smo izgubili u finalu kupu, ali smo im se ovaj put bome osvetili. Prvu smo dobili minimalnim rezultatom od 1-0 te tako olakšali slijedeću utakmicu u kojoj idemo na gostovanje. Počeli smo napadački te odmah u 10. minuti primili gol, ali smo se ipak uspjeli vratiti i uz sjajnu predstavu Maicosuela ostvariti pobjedu od 1-2. Moj prvi trofej u karijeri, i to kontinentalni.

 

width=450 height=247http://zaslike.com/files/hvhgjvc4ivl1x4stwozw.png[/img]

 

I za kraj samo game status te učinci igrača

width=450 height=247http://zaslike.com/files/m1ly5jyth7ygpl7v1vw.png[/img] width=450 height=247http://zaslike.com/files/kqbo8fp3mlg7ctxrqdj.png[/img]

Link to comment
Share on other sites

Evo uhvatio sam vremena da napišem još jedan report, ovog puta report sa kraja sezone 2012.

 

http://i.imgur.com/ia4qM.png

 

Sezona 2012.

 

http://zaslike.com/files/o403vs0vvu3kvzq4v3gt.png

 

Odmah na početku sezone sam vrlo ugodno iznenađen od strane uprave. Za transfere su nam dali čak 14 miliona eura, a ja sam ih i iskoristio. Prvo pojačanja, čiji je prelazak dogovoren još prošle sezone, ali tada nije mogao doći jer je bio na posudbi. Radi se o sjajnom mladom veznjaku

Bernardu koji je veći dio ove sezone proveo u prvom timu u paru sa Somaliom na poziciji MC. Nije puno plaćen, samo 3.4 mil €, inače mi je vrlo drag igrač, u FM10 je bio majstor. Nakon njega došao je iskusni Daniel Carvalho, koji je doveden kao backup, što je i bio. U svom klubu je bio u rezervama, a priliku da za male novce dobijem dobrog igrača sam iskoristio. Istog dana nam se priključio još jedan iskusni igrač, Roger, također odigrao nekoliko utakmica, a odmah u prvom djelu sezone je objavio da ide u mirovinu, tako da ga slijedeću sezonu neću imati. Zatim nam je došlo najskuplje pojačanje, i definitivno vrijedan svih tih novaca koji su dani za njega, riječ je o sjajnom zadnjem veznom, također došao iz Cruzeira, Henrique, sjajno se uklopio i u tim i u taktiku i odigrao dobar broj utakmica. Ako ste mislili da je gotovo s kupovinom, varate se, još su 3 igrača dovedena. Prvi od njih je naš najbolji igrač sezone te naš najbolji strijelac i treći strijelac lige, Liedson, zabio čak 30 golova u sezoni, puno više nego što sam očekivao kada sam ga doveo za 3 mil. €, ali nažalost prije nekoliko utakmica zadobio je ozljedu i biti će out 7 do 8 mjeseci, ali ću još vidjeti hoću li kupiti još kojeg napadača za sljedeću sezonu, ili ću ostati na onima koje imam sad. Nakon Liedsona dogovoren je transfer legendarnog Rivalda, za samo 500 €, no i on će uskoro u mirovinu. I zadnje pojačanje, stiglo u drogom prijelaznom roku je mladi talent William, ima tek 15 godina, ali treneri misle da bi moglo nešto biti od njega. Što se tiče prodaja opet ništa važno, nekoliko posudbi, raskida ugovora i prodaja. Evo svih transfera.

 

width=450 height=206http://zaslike.com/files/3qwcet5b2u4l2gs7a0.png[/img]

 

 

Odmah ću reći, ponovno nismo uspjeli osvojiti, ali smo uspjeli ostvariti rekord po broju bodova, utakmice prije playoffa smo sredili bez problema i onda dva puta u finalu izgubili od Fluminensea. Da bolje kažem, pobijedili smo sve utakmice, samo smo tri puta izgubili od njih, mafija. No, da krenemo redom. U Opening Stage smo bili drugi u

grupi i tako se uspjeli plasirati u polufinale Opening Stagea. Grupa smo ponovno prošli bez poteškoća, s tri boda prednosti ispred trećeplasiranog. Fluminense je krenuo opako te su u prvom kolu pobijedili neke jadnike s 12-0. Vratimo se na nas. U polufinalu nas ovaj put čeka Vasco, koji uspijevamo pobijediti golom Rivalda te rezultatom 0-1, te tako ulazimo u finale, gdje nam čeka, već spomenuti, Fluminense. Mi smo upravljali cijelom utakmicom te skupili 20 udaraca, ali ni jedan nije htio uči u gol, dok su oni imali jedan jedini udarac, koji je naravno završio u golu te smo tako izgubili 0-1. Sveukupno bio sam zadovoljan odigranim i nadao se šansi u Closing Stageu. Tamo smo, kao što sam spomenuto u grupi briljirali i skupili sva moguća 24 boda. Nakon prolaska grupe u polufinalu nas je čekao Flamengo, koji smo sredili s 1-0 pogotkom Liedsona. Ta pobjeda značila je prolazak u finale Closinga, gdje nas ponovno čekaju nama dobro poznati rivali, Fluminense. Ni ovaj put ih nismo uspjeli dobiti i tako završavamo natjecanje za ovu godinu porazom od 3-1, uz dva naša autogola. Iduće sezone osvajamo :D. Što se tiče statistike igrača i ove godine za nas je najbolje odigrao German Herrera, uz 8 golova i 7 asistencija.

 

width=450 height=247http://zaslike.com/files/fddn6yc5g01ljkuny19.png[/img]

 

 

Ove sezone čak jedno mjesto višlje nego prošle, ako smo prošle bili treći, onda smo ove drugi

:D. Naravno imao sam prednost od 9 bodova ispred drugoga, ali pad forme je učinio svoje. Probati ću se izvući na umorenost igrača, jer su ove sezone odigrali preko 80 utakmica, ali što ćeš, tako je. Nadajmo se boljem sljedeće sezone. Pa da krenemo redom. Medijska predviđanja malo iznenađujuća, sedmo mjesto, ali nebitno mi je to, tako da nema veze. Sezonu smo krenuli vrlo dobro, te u prvom djelu sezone igrali sjajan nogomet uz ovakve rezultate. U to vrijeme sam mislio da ću sezonu osvojiti bez problema, jer smo prošle sezone imali jako lošiju formu, pa ipak uspjeli završiti treći, no ove sezone je Sao Paolo odlučio da će skupiti 76 bodova, što je 5 bodova prednosti ispred nas, koji smo ove sezone skupili 71 bod. Zatim je nakon utakmice sa Santosom sve krenulo nizbrdo. Nikako nismo uspijevali povezati dvije ili više dobrih utakmica, što nam nije bio nikakav problem u početnom djelu. Tako da je forma pri kraju bila loša. Od utakmica bi samo spomenuo neke. Kao što je pobjeda nad Intenacionalom od 4-1 te pobjede nad najvećim rivalima, 1-2 protiv Flamenga te 1-2 protiv Fluminensea. Što se tiče statistike već sam prije spomenuo da je Liedson bio treći strijelac, bio bi i prvi, ali su ga ozlijede zaustavile, ne samo njega, nego i Julia Cesara koji je dva puta bio ozljeđen po 3 mjeseca, tako da se nije puno naigrao.

 

width=450 height=247http://zaslike.com/files/it9ymvlce6rc6t9iumt.png[/img]

 

 

Što je Recopa, pitate se? Vjerovatno ne, ali objasnit ću

:D. Recopa je ista stvar kao Europski Superkup, znači u njoj igraju pobjednik Copa Sudamericane i Cope Libertadores. Mi, kao osvajači Sudamericane te Santos, kao osvajači Copa Libertadores. Igraju se dvije utakmica, kod kuće i u gostima. Ovdje neće biti puno teksta, jer nemam što puno pisati o dvije utakmice. Prva se igrala kod nas, nadao sam se da možemo uspjeti to pobijediti, što smo i napravili i tako prvu utakmicu pobijedili s 2-0 uz podjednaku igru. Sjajan rezultat za uzvrat u kojem samo nismo trebali izgubili. Naravno, nismo, čak smo ih i pobijedili 2-1 uz kasni pogodak Liedsona, koji je i na ovom natjecanju sjajno igrao te se pokazao kao najbolje moguće pojačanje na poziciji napadača, na kojoj sam ove sezone koristio dosta igrača, uz osnovne, Liesona i El Loca tu su i Herrera, Jadson, Rivaldo, Cesar, uglavnom, puno ih je. I da, tako smo osvojili drugi trofej od kako sam ja na klupi Botafoga.

 

width=450 height=247http://zaslike.com/files/4uig71uchk3z0n5wigd.png[/img]

 

 

Elitno natjecanje, za najbolje klubove Južne Amerike, u koje smo se plasirali zahvaljujući trećem mjestu od prošle sezone. Nismo morali igrati nikakve kvalifikacije, bili smo tu izravno. Mjesto smo našli u grupi F u kojoj su također bili i Bolivar, Cruzeiro te River Plate. U

grupi smo uspjeli zauzeti drugo mjesto, samo jedan bod iza Cruzeira, dok je River bio drugi s tri boda zaostatka za nama. Uz četiri pobjede te dva poraza, od Cruzeira, prolazimo dalje u drugu rundu, tj. 1/8 finala. Tamo nas čekaju Argentinci, Estudiantes. U prvoj utakmici smo izgubili, i to na domaćem terenu, 1-2, gol za nas dao je Rivaldo te tako pomogao u tome da se u uzvratu može sve promijeniti. Uzvrat u Argentini je bio prilično zanimljiv. Utakmica je tek počela i mi smo već počeli gubiti i tako sve do 63. minute dok Caja nije zabio za 1-1. Još barem jedan gol nam je trebao, a za to se pobrinuo Cesar svojim pogotkom u 70. minuti. Na kraju, kada sam mislio da će utakmica morati ići u produžetke Caja zabija svoj drugi gol i tako nas odvodi u četvrtfinale gdje nas čeka Atletico Paraense, ne znam kako su oni uspjeli doći do ovog djela natjecanja, ali dobro, rutinski smo ih prošli, u prvoj utakmici 3-0, a u drugoj 1-1 što je sasvim dovoljno za ulazak u polufinale, što je i bio cilj za ovo natjecanje. U polufinalu smo se susreli sa našim Brazilcima, točnije s Gremiom. Prvu utakmicu smo odigrali 1-1, uz još jedan gol Rivalda. U uzvratu, u gostima smo morali postići barem jedan gol za prolazak. To nam nikako nije polazilo za rukom sve do 89. minute kada Bernardo zabija za pobjedu od 0-1 i prolazak u finale. U velikom finalu smo odmjerili snage s prvakom Argentine Bocom, utakmica za koju se nisam nadao dobrom rezultatu. Tako je i krenulo, prvu utakmicu na argentinskom tlu smo izgubili 1-0, a zatim je slijedio uzvrat, uz 44 tisuće vatrenih navijača uspjeli smo tek u 77. minuti zabiti prvi gol, koji je značio odlazak u produžetke, ali ne, sreća nam se ponovno nasmiješila, kao što nas je pratila kroz cijelo natjecanje, Jobson u 86. minuti trese mrežu Boce i tako donosi naslov u Rio de Janeiro konačnim rezultatom druge utakmice od 2-0.

 

width=450 height=247http://zaslike.com/files/ky9nupolccafx9a0wytu.png[/img]

 

 

Igramo i ovo

:D. Neda mi se sad puno pisati o tome, pa ću samo reći da smo ponovno osvojili i to je naš 4. trofej od kad sam ja tu, i svi trofeji koje smo osvojili su kontinentalni, još ni jedan državni. Natjecanje smo krenuli u prvoj rundi gdje smo bez problema riješili The Strongest, zanimljivo ime za tim. U prvoj smo pokazali da smo ipak malo jači u natrpali im 5 komada u mrežu. U uzvratu smo lagano odigrali 0-0, ništa posebno, neki igrači isprobani i tako to. U četvrtfinalu malo teži protivnik, Velez, iako smo i njih riješili bez većih poteškoća. U obje utakmice smo ih dobili s 3-1, naravno, ponovno pod vodstvom sjajnog Liedsona i Somalie. U polufinalu malo iznenađenje, tamo nas čeka Bahia, brazilski tim za kojeg ne znam što radi ovdje, jer su, po meni, prilično slabi, ali kad se sjetim da iz Brazila prvih 13 ide u Sudamericanu, jasno mi je. Uglavnom, nismo se previše trudili, te smo prvu pobijedili s 1-1, a u drugoj remizirali, što nam je bilo dovoljno za prolazak u finale, gdje nas ponovno čekaju Argentinci, ovaj put River, s kojima smo ove godine bili u grupi Cope Libertadores. U prvoj smo odigrali 0-0, bez nekih većih prilika i sličnog. Uzvrat se igrao u gostima, gdje smo se nadali da možemo osvojiti, tj. bili smo sigurni da ćemo osvojiti, pa smo tako i napravili te pobijedili 1-3.

 

width=450 height=247http://zaslike.com/files/1b71wnrbdgl6t6fsor1d.png[/img]

 

 

Još jedno natjecanje. Sudjelovanje na njemu sam izborio zbog titule u Copi Libertadores. Tamo su najjači svjetski klubovi, a moje očekivanje je bilo minimalno finale. Što nažalost nismo uspjeli ostvariti, u polufinalnom meču smo podcijenili sjevernoameričke prvake Pumas, te iako smo poveli 2-1, na kraju izgubili

2-3 te tako otišli u borbu za treće mjesto protiv Japanaca, Pohanga, koji su izgubili 1-7 od Manchestera u polufinalu. Mi smo ih dobili malo manjim rezultatom, 4:0 uz hat-trick Jobsona te smo tako osvojili treće mjesto, što je, valjda, dobro. Da još napomenem, prije nekoliko dana sam dobio ponudu za posao od Villareala, koji je odbijen, naravno. I da, dobio sam posao izbornika u našoj mladoj reprezentaciji, tako se nije ništa važno događalo, a i neda mi se puno pisati više. Za kraj, kao i inače, game status te učinci igrača.

 

width=450 height=247http://zaslike.com/files/74yeovbjgcquf2jlrbx.png[/img] width=450 height=247http://zaslike.com/files/vyixspu75rx7rat7hkx5.png[/img]

Link to comment
Share on other sites

odlični rezultati,svaka čast... :respekt: :respekt:

štete samo što nisi uspeo ući u finale svetskog prvenstva,siguran sam da pružio mnogo veći otpor Mančesteru...

srećno,pa da i sledeće sezone budeš za jedno mesto bolji nego ove... :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Evo završih i sezonu 2013. Sve o njoj u ovom reportu.

 

http://i.imgur.com/ia4qM.png

 

Sezona 2013.

 

http://zaslike.com/files/o403vs0vvu3kvzq4v3gt.png

 

Ove sezone za transfere nismo dobili toliko puno novca, ali smo uspjeli dovesti igrače koji su nam bili potrebni, te neke mlade igrače. Prvi transfer koji smo napravili je otkupljivanje mladog

Romaria, koji je zadnje dvije sezone bio kod nas na posudbi, te je igrom dokazao da konkurira za prvi tim, u kojemu je ove sezone veći dio i bio. Ukupna odšteta je bila 1,3 mil. €, sasvim uredu. Dvadesetak dana nakon njegovog dolaska za klub je potpisao mladi Carlinhos, prirodna pozicija mu je DC, ali koristio sam ga i na lijevom beku. Nije ništa posebno, ali poslužit će kao dobar backup stoperima. Nakon njega pridružio nam se još jedan mladi talent, bolji od ovoga te vezni igrač, Mauro, plaćen dosta novaca, nije dobivao puno šansi ove sezone, no mislim da hoće sljedeće. Njegovim transferom smo završili prvi prijelazni rok, te do sedmog mjeseca nije bilo nikakvih pojačanja. Zatim početkom sedmog mjeseca dolazi Brandao, sjajni napadač, došao iz OM-a nakon isteka ugovora, većinom sam ga koristio na roli target mana, što je, čini mi se, dobra odluka, jer je naš drugi napadač, Jobson, ove sezone zabio preko 40 golova. Nakon njega su dovedena još dva igrača, prvi, Sidimar, plaćen je više te će sljedećih sezona sigurno dobiti mjesto u prvom timu, a i ove sezone je puno odigrao. I zadnje pojačanje, za koje sam se odlučio nakon rekordne prodaje našeg desnog beka Lucasa, radi se o Cicinhu, koji će se narednih sezona rotirati s Romariom na poziciji desnog beka. Što se tiče prodaja, ponovno smo prodali dosta igrača i na njima i dosta zaradili, najvažnije prodaje su već spomenuti Lucas, zatim William te Azevedo. Evo i svih transfera.

 

width=400 height=125http://zaslike.com/files/2rzi5eakopstz5lsj2x.png[/img]

 

 

Eh, prvo natjecanje koje se igra, odmah na početku sezone. Reći ću, napokon sam ga uspio osvojiti i to uvjerljivo. No krenimo redom, u Opening Stageu glavni rival u grupi mi je bio Vasco, dok su se u drugoj grupi susreli Flamengo i Fluminense. Ja sam u grupi završio

prvi, tako da smo u polufinalu išli na Fluminense. Ondje iznenađujuće dobra igra cijelog tima, a pogotovo Jobsona, koji je zabio čak četiri gola i tako nam donio pobjedu od 5-0. U finalu nas čekaju pobjednici  druge polufinalne utakmice, a to je Flamengo. Nismo im dozvolili ni da upute udarac u okvir gola, koliko smo dominirali. Iako ovaj put malo manja pobjeda, od 2-0 te smo tako osvojili Opening Stage. Samo ovom pobjedom u Openingu smo si osigurali finale na kraju, no ipak smo išli uzeti i Closing Stage. U grupi smo se ponovno našli s Vascom te ovaj put završili drugi. U drugoj grupi dosta veliko iznenađenje, inače česti polufinalisti Flamengo, nisu uspjeli proći grupu, nego su završili tek 4. Pošto smo drugi u polufinalu nam ponovno čeka Fluminense, ovaj put smo ih ponovno dobili velikom razlikom, ali s puno manje dominacije, čak su bili i bolji, no mi smo ipak pobijedili 3-0. Zatim na u finalu čeka Vasco. Ovaj put nam je falilo nekoliko igrača, jer su pozvani u reprezentacije, tako i naš prvi golman Jefferson, no njegov nedostatak je sjajno iskoristio mladi Luis Guilherme, te nam puno pomogao u osvajanju Closing Stagea, jer je u pucanju penala skinuo sva tri penala Vascu te smo tako pobijedili na penale. Evo ga, napokon smo i to osvojili, još samo liga fali, ali o njoj uskoro. Eh da, skoro sam zaboravio statistiku igrača. Mislim da je dovoljno vidjeti razliku u golovima između Jobsona i drugog najboljeg strijelca.

 

width=363 height=200http://zaslike.com/files/0v8oz76hslhobk8b8efm.png[/img]

 

 

Nadao sam se osvajanju ove sezone, ali opet nismo uspjeli. Nakon sjajnog drugog mjesta prošle sezone, ove smo završili na trećoj poziciji, kao i prve sezone. Nisam previše razočaran, Santos je ipak bio prejak i sa samo jednim porazom uspio osvojiti ligu s 9 bodova prednosti ispred nas te 3 boda prednosti ispred drugoplasiranog Cruzeira. Ponovno smo, kao i prošle godine imali prednost u prvom djelu sezone, a i u srednjem, te smo tada igrali s ovakvom

formom. No uvijek dođe ta sredina devetog mjeseca u kojoj uvijek naslijedi pad forme, ove sezone se to odrazilo u ne osvajanju lige. U tome razdoblju smo pobijedili samo tri utakmice, od 15, skupili smo čak 5 poraza, a ostalo su nerješene utakmice, evo i ss toga mračnog razdoblja. No dobro, nećemo žaliti za propuštenom prilikom za osvajanje, ostaje nada da ćemo sljedeće sezone uspjeti osvojiti. Od važniji utakmica treba spomenuti samo novu pobjedu protiv Fluminensea od 3-0, iako uz dva igrača više, no i to je dobro. Te pobjedu od također 3-0 protiv Sao Paula. E, da, usred sezone sam dobio vrlo zanimljivu ponudu za posao, od velikog Liverpoola, naravno, odbio sam. U statistici igrača skoro ništa zanimljivo, jedino je Jobson na popisu strijelaca.

 

width=363 height=200http://zaslike.com/files/qi8ejjizmtpn85tnic.png[/img]

 

 

Da, i ove godine igram Recopu, superkup, između osvajaća Copa Libertadores i Copa Sudamericana, pošto sam ja prošle sezone osvojio oba natjecanja, u Rocopi smo igrali protiv finalista Copa Libertadores, a to je argentinska Boca. Ponovno dvije utakmice, kao što je u svim južnoameričkim kontinentalnim natjecanjima, igraju se uzvrati i u finalu. Prva utakmica se igrala u Riu, kod nas. Već u prvoj utakmici smo si osigurali lagan put u goste i to pobjedom od

3-1, uz sjajnu utakmicu Julia Cesara. U uzvratu smo ih još više dobili, ovaj put 3-0, to je ujedno bila i Liedsonova povratnička utakmica, u koju je ušao u 80. minuti, a gol zabio u 83. Iako ove sezone nije kasnije dobivao puno šansi, većinom zbog sjajnog Jobsona te je odlučio otići u mirovinu na kraju godine. Mi smo osvojili još jedan trofej, drugi ove sezone.

 

width=363 height=200http://zaslike.com/files/28hcg1ig1w6h4dh82fq.png[/img]

 

 

Uh, već smo do toga došli, nešto kao Liga Prvaka, za one koji prvi put čitaju. Tamo smo se plasirali nakon drugog mjesta na tablici prošle sezone. Na sreću smo dobili prilično laku

grupu, koju smo prošli bez većih problema s 5 pobjeda te jednim remiem. Očekivao sam da će Chivas biti drugi, ali su ipak bili treći. Zatim nas u drugoj rundi čeka Colo Colo, u prvoj utakmici smo ih dobili s čak 1-5 sjajnom utakmicom Jobsona i Maicosuela. U uzvratu smo s miješanom ekipom uspjeli pobijediti 1-0, sasvim dovoljno za prolazak u četvrtfinale. Tamo nas čekaju naši dobri poznanici iz brazilske lige, Corinthians, opet smo sve riješili u prvoj utakmici, pobjedom od 2-0 u gostima. Kod kuće smo samo rutinski riješili utakmicu pobjedom od 2-1, i tako već drugu godinu za redom ulazimo u top četiri tima u Južnoj Americi. U polufinalu nas čeka America iz Mexica. Prvu smo igrali kod njih, te uz preokrete i jako zanimljivu utakmicu uspjeli smo pobijediti 2-3 uz dva nova gola Jobsona. Uzvrat je odigran lakše neko što sam očekivao, pobjedom od 2-0 i tako opet ulazimo u finale najvećeg južnoameričkog natjecanja. U finalu novi okršaj s Argentincima. Ovaj put nije Boca, već Independiente. Prvu smo utakmicu, na moje iznenađenje izgubili s 2-1, iako je moglo biti i dva naprema nula da Bernardo sjajnim slobodnim udarcem nije izjednačio. Zatim je slijedio uzvrat finala, trebala nam je pobjeda, bilo kakva i osvojili bi. Uspjeli smo im dati čak 4 gola, od kojih su tri Jobsonova i tako ih ukupno pobijediti 4-1, i tako osvojili još jedan trofej, to je 7. trofej ako se ne varam. Još uvijek nam fali to prvenstvo, no neka će i to biti osvojeno.

 

width=363 height=200http://zaslike.com/files/5ok7r4ckrvwqt4h04qj.png[/img]

 

 

Nismo mogli sve osvojiti ove sezone, tako da nismo ni ovo. Ispali smo u polufinalu zbog pravila o golu u gostima, no nema veze ionako mi je važnije da smo Copa Libertadores osvojili, a sad sve o ovome natjecanju, tj. Copi Sudamericana. U natjecanje smo, kao i prošle godine, ušli u prvoj rundi, ponovno smo dobili tim zanimljivog ime, The Strongest, oni kojima smo prošle sezone uvalili 5 komada.  Ovaj put smo malo manje, u prvoj utakmici, u gostima uspjeli smo pobijediti samo

0-1 pogotkom Sidimara. U uzvratu smo ipak pokazali kako smo puno kvalitetnija momčad i pobijedili 3-1 uz sjajnu igru naših napadača, Jobsona i Brandaa. U četvrtfinalu ponovno Argentinci, Estudiantes, prva utakmica je većinom bila mirna, oni nisu uputili niti jedan udarac u okvir, a mi dobili crveni karton, prvi u nizu, te tako odigrali 0-0. Druga utakmica je već bila uzbudljiva, da ne duljim, pobijedili smo 3-2, ponovno zahvaljujući već spomenutom napadačkom paru. E sada ono najvažnije, polufinale, tu sam i ispao. Igrali smo protiv rivala iz Ria, Fluminensea, koje smo ove sezone već nekoliko puta razbili s većom razlikom, ali sada nije išlo, te zbog crvenih kartona, koje smo dobili u obje utakmice i to u ranoj fazi, te zbog umora i sl. U prvoj utakmici, na stadionu Maracana, na kojemu se igraju najveći derbiji Ria (između Vasca, nas, Fluminensea i Flamenga), odigrali smo 1-1, u toj smo utakmici bili registrirani kao domaćini, tako da nam je trebao barem jedan gol u drugoj. U drugu utakmicu krenuli smo napadački, u nadi da ćemo zabiti pogodak, no rano isključenje Maicosuela nam je srušilo ciljeve te smo ispali u polufinalu rezultatom od 0-0 u uzvratu.

 

width=363 height=200http://zaslike.com/files/74bahrlbskp7chcvfog.png[/img]

 

 

Napokon sam došao na kraj reporta, zadnje natjecanje u sezoni u kojemu smo, i ove sezone, kiksali, tj. osvojili treće mjesto. No krenimo redom. Krenuli smo s igrom u polufinalu, gdje su nas ponovno zaustavili Meksikanci, ovoga puta Atlas, pobjedom od

2-0. Šteta, dobro smo igrali, ali dvije greške u obrani su nas koštale finala, prva greška autogol Joao Filipea, inače najboljeg stopera brazilske lige, a drugi gol je također nepažnja u obrani. Opet smo ušli samo u borbu za treće mjesto, gdje smo bez problema dobili Japance s 4-1. Što reći, cilj je kao i prošle godine bio finale, no to nije dostignuto, u finalu bi igrali protiv Atletico Madrida, ali za sve postoji slijedeća godina, pa ćemo još vidjeti. I za kraj, pretpostavljate, game status te učinci igrača. Do čitanja.

 

width=363 height=200http://zaslike.com/files/1hkagcw9660xazwf3y.png[/img] width=363 height=200http://zaslike.com/files/ke4z0kpxdtmk7pnk6nb.png[/img]

Link to comment
Share on other sites

Evo došlo je vrijeme i za report četvrte sezone, najlošije do sad.

 

http://i.imgur.com/ia4qM.png

 

Sezona 2014

 

http://zaslike.com/files/o403vs0vvu3kvzq4v3gt.png

 

Kao i inače, report započinjem transferima. Nismo dobili toliko novaca kao prošlih sezona, ali dalo se nešto kupiti. Prvo pojačanje je mladi

Julio Cesar Lobos, doveden na dvogodišnju posudbu iz Rivera. Nije ništa posebno, ali je sjajno odigrao svoju ulogu backupa na lijevom beku. Posudbu smo platili samo 10k. Nakon njega stiže još jedan igrač za budućnost, radi se o mladom Marciu, napadaču koji je nekoliko puta dobio priliku s klupe, te je zabio četiri gola. Doveden je iz Vitorie za 1.1 mil. što je ujedno i naš najskuplji transfer ove godine, ako ne računamo Antonia Carlosa, koji je kod nas već 4 sezona, ali je bio na posudbi, te smo ga sad otkupili. Nekoliko dana nakon njih stigao je još jedan mladi igrač, Marcelinho Paulista, veznjak doveden na posudbu iz Cruzeira, ima potencijala, te ga možda otkupim. Četvrto pojačanje je mladi paragvajski stoper, koji je već debitirao za svoju reprezentaciju, Enrique Garcete, plaćen 325k. Sada najbolje pojačanje ove godine, Guilherme, igrač na kojeg ciljamo već nekoliko sezona, ali nakon što je trebao ostati bez ugovora, dogovorio je transfer u Parmu, koji je otkazan zbog broja stranaca u klubu, te smo mi onda uletjeli i doveli ga na free. U četvrtom mjesecu nam je stigao, tada četrnaestogodišnji Dico, mladi lijevi vezni, koji će još malo igrati u mladom timu, pa malo po posudbama, pa tko zna, možda dospije i u prvi tim. Krajem šestog mjeseca je samo otkupljen Antonio Carlos, naš standardni prvotimac već nekoliko godina. Početkom sedmog mjeseca smo imali dva transfera, oba na free te su oba igrača srednji vezni. Prvi je stigao Ralf, koji je igrao na zadnjem veznom, jer je Henrique prešao malo višlje, na srednjeg veznog. I posljednje pojačanje ove godine je Fredy Guarin, koji nije bio zadovoljan vremenom koje je dobivao za igru u Portu, te nije produžio ugovor, a ja sam ga uzeo za backup.  Što se tiče out transfera, vrijedi spomenuti samo prodaju golmana Renana u Augsburg za 1 mil. €.

 

width=400 height=68http://zaslike.com/files/wxbh3txmqrbno28qyouh.png[/img]

 

 

Što reći za državno prvenstvo. Sjajno smo igrali sve do kraja, tj. zadnje tri utakmica, a to su one najvažnije, no krenimo redom. U Opening Stageu su nam, u grupi, najveći rivali bili Fluminense, no ništa osobito.

Grupu smo završili sa svih sedam pobjeda i bez ijednog primljenog gola. S takom igrom sam mislio da će ovo biti najbolja sezona od kad sam došao, ali ne. U polufinalu Opening Stagea nas čeka Flamengo, klub koji će nam se kasnije osvetiti za ovu pobjedu, od čak 5-0, uz sjajnu utakmicu naših napadača, Brandaa i Jobsona. U finalu nas čeka Vasco, također jedni od naših rivala, utakmica je bila oštra, s puno žutih kartona, iako su oni prvi poveli, uspjeli smo se vratiti u utakmicu i ostvariti pobjedu od 1-3 te tako osvojiti Opening Stage. Naša dobra forma se nastavila i u grupi Closing Stage-a. U grupi smo ponovno bili nepobjedivi te uz samo jedan remi, uspjeli osvojiti 22 boda. Taj remi je bio protiv Flamenga. U polufinalu nas čekaju naši dobri poznanici, Vasco. Ova utakmica je bila jedna od uzbudljivijih, prvo smo u samo deset minuta bili u zaostatku dva gola, no uspjeli smo posložiti igru i uz sjajnu igru Bernarda pobijediti 4-2 te tako osigurali put u finale. Da smo pobijedili u tom finalu prvenstvo bi bilo osvojeno i ne bi morali igrati finale svega. U finalu Closing Stage-a nas čeka Flamengo.  Utakmica je bila poprilično ravnopravna, te je u regularnom djelu završila 1-1, tako da se pobjednik morao saznati pucanjem penala. Moja tri vrlo dobra pucača su promašila penal, a golman nije toliko mogao obraniti te smo izgubili 3-2 na penale. No tada još sve nije bilo izgubljeno, imali smo dva nova okršaja s Flamengom u velikom finalu. U prvoj utakmici smo pokvarili svoje izglede u uzvratu, porazom u 2-0, da samo nismo primili taj nesretni gol u 89. minuti, možda bi i imali šansu u uzvratu, no u toj utakmici nijedna lopta nije htjela uči u gol. U uzvratu smo čak i uspjeli pobijediti, ali nedovoljno, pobijedili smo samo 1-0 te tako izgubili ovo natjecanje, u kojemu smo odigrali sve utakmice sjajno, osim zadnje tri, protiv Flamenga. Što se tiče statistike igrača, to je ono zanimljivo. Prva tri strijelca natjecanja su baš naša tri napadača koja se rotiraju cijele sezone, Brandao, Jobson te Guilherme. Sve u svemu, šteta što ovo nismo osvojili, imali smo sjajnu šansu, ali jednostavno nije išlo.

 

width=400 height=140http://zaslike.com/files/el9pui5hjlvg2u8jyk.png[/img]

 

 

Prilično smo loše odigrali ovo natjecanje, iako nije bilo nikakvih drastičnih padova u formi, jednostavno nije išlo i protivnici su bili jači. Na kraju nismo uspjeli izboriti ni Copa Libertadores, nego smo završili tek šesti, što znači da sljedeće sezone igramo u kupu, pa da i to osvojimo

:D. Kao što sam rekao, forma u prvenstvu je bila nekako jednaka, uz samo šest poraza, da sam ovakvu formu imao u prvoj sezoni, osvojio bi prvenstvo, ali ovako ništa, ponovno je osvojio Santos, drugu godinu za redom. Još uvijek mi fale prvenstvo i već spomenuti kup da bi osvojio sve trofeje. U prvenstvu nismo imali puno velikih utakmica, one protiv jačih protivnika smo ili izgubili ili igrali neriješeno, jedino bi vrijedilo spomenuti pobjedu protiv Cruzeria od 1-0, pobjedu protiv Vasca kasnim golom, ali ako se može pobijediti kasnim golom može se i dogoditi pucanj, i to u jednom od zadnjih kola prvenstva, utakmica protiv Atletico Mineira, koja je završila 2-2. U zadnjih nekoliko kola smo čak i imali šansu za osvajanjem prvenstva, ali previše remia na kraju nas je koštalo prvenstva i boljeg mjesta na tablici. Što se tiče statistike igrača, ponovno nema puno naših igrača, no nema veze, nadao sam se da će barem napadači biti, jer imam sjajan napadački par, ali ništa, jedino je tu Bernardo po broju asistencija, ostali ništa. Čini mi se da nemam više ništa važno za reći, loša sezona, nadajmo se da ćemo sljedeće ostvariti puno bolji uspjeh.

 

width=363 height=200http://i.imgur.com/QVSin.png[/img]

 

 

Recopu igramo jer smo prošle godine osvojili Copu Libertadores, što da odmah spomenem, ove sezone nismo uspjeli. Ovdje smo igrali protiv Vasca, koji su prošle sezone u finalu Copa Sudeamericane pobijedili Fluminense u finalu. Igrali smo dvije utakmice, obje su se igrale na stadionu Maracana, jer je to stadion na kojem se igraju svi veći derbiji Rio de Janeira, o tome sam već pisao u prošlim reportima. Uglavnom u prvoj utakmici je Vasco registriran kao domaćin, no i nema veze tko je domaćin, jer u ovom prvenstvu ne vrijedi pravilo gola u gostima. U prvoj utakmici smo do poluvremena gubili 2-0 i tako sve do skoro 70. minute, kada Brandao zabija za 2-1, nakon toga je naslijedila sjajna igra, zabili smo još tri gola i tako pobijedili

2-4. U drugoj se utakmici igralo na produžetke, jer smo u regularnom djelu odigrali 1-3, a treći gol smo primili u 92. i to iz penala. No uspjeli smo se vratiti i golom u 117. minuti ostvarili ukupno pobjedu, a u ovoj utakmici smo izgubili 2-3, što je bilo dovoljno da bi ostvarili svoj jedini trofej u ovoj sezoni.

 

width=363 height=200http://zaslike.com/files/g87uqxdeuf1y8wfsfd4n.png[/img]

 

 

I zadnje natjecanje ove godine je Copa Libertadores. Tamo smo se našli u grupi G, zajedno s Cruzeirom, Colo Colom te Melgarom.

Grupu smo, kao očekivano prošli bez većih problema s 15 bodova te samo jednim porazom, protiv Cruzeira, koji su ove sezone ovo natjecanje i osvojili. Cruzeiro je bio jedini ozbiljni protivnik, a ostale smo lagano dobili. Evo i svih utakmica u grupi. U drugoj rundi nas čekaju naši dobri poznanici, argentinski River Plate. Prva utakmica se igrala kod njih, očekivao sam da ćemo pobijediti, a to smo i uspjeli, pobjedom od 0-2 uz sjajnu igru Bernarda, koji je skoro cijelu sezonu sjajno igrao na poziciji srednjeg veznog u paru s Somaliom.  U uzvratu smo samo odradili posao i pobijedili 3-2. U četvrtfinalu nas ždrijeb nikako nije mazio, dobili smo jednog od najtežih protivnika, Santos. U prvoj utakmici smo uspjeli održati remi, uz promašeni jedanaesterac Leandra, ova utakmica se igrala kod mene, tako da smo u drugoj zabili samo jedan gol oni bi morali dva. Ali nismo uspjeli, čak smo i izgubili, 2-0. Lopta nikako nije htjela uči u mrežu, a sve nade nam je srušio Tiago Alves golom u 91. minuti. Tako smo ove sezone ispali u četvrtfinalu i nismo uspjeli ostvariti treći trofej za redom u ovom prvenstvu. Vrijedi napomenuti da je Renato Caja proglašen igračem turnira. I za kraj reporta kao i inače, game status i učinci igrača.

 

width=363 height=200http://www.zaslike.com/files/8l94oqig50vi0noi5btv.png[/img] width=363 height=200http://www.zaslike.com/files/ar3xozb3r0svwmhocqw.png[/img]

Link to comment
Share on other sites

Peta sezona je puno bolja od prošle, ali i od svih, pa krenimo.

 

http://i.imgur.com/ia4qM.png

 

Sezona 2015.

 

http://zaslike.com/files/o403vs0vvu3kvzq4v3gt.png

 

Kao i inače krećemo s transferima, nisam toliko puno trgovao kao prošlih godina, jer uglavnom nisam trebao puno igrača. Prvo pojačanje smo još dogovorili prošle sezone, mladi Argentinac

Martin Dominguez, došao u naš klub za 2.6 mil. te je nakon nekog vremena u klubu poslan na posudbu, kako bi dobio prvotimskog iskustva. Drugi nas je pojačao iskusni vezni igrač Alex, koji je bio bez kluba te sam ga doveo, ali se nije puno naigrao, s obzirom na konkurenciju na toj poziciji. Krajem prvog mjeseca nam stiže, tada šesnaestogodišnji lijevi bek Mineiro, koji je korišten kao backup, a doveden je jer je jedini lijevi bek u ekipi sjajni mladi Guilherme. Tijekom cijelog prijelaznog roka sam hvatao jednog igrača, čak sam jednom i uspjeo dogovoriti transfer, koji je uključivao novce + našeg napadača Jobsona. Zatim smo poslali još jednu ponudu, od 20 miliona na rate. Corinthians je prihvatio ponudu te smo tako doveli Lucasa za rekordni iznos. Nisam požalio taj transfer jer je Lucas definitivno jedan od boljih igrača koji su ove sezone igrali. I na početku sedmog mjeseca, tj. novog početka transfera, doveden Wagner, koji također nije puno igrao ove sezone, iako je jednom i zatresao mrežu u važnom trenutku. Također je doveden nakon isteka ugovora s turskim klubom. Što se tiče prodaja, bilo je svega. Najveći transfer nam je prodaja Maicosuela, koji nažalost uz ovoliku konkurenciju nije mogao igrati, a morao sam birati između njega i Renata Caje tko će otići, a Caja mi je draži. Još vrijedi spomenuti prodaju mladog Marcia u Atletico. Samo još nešto o meni, imao sam zanimljivu ponudu za posao od Bayerna, ali sam odbio i produžio ugovor s Botafogom na još 5 godina.

 

width=363 height=200http://i.imgur.com/q0FyW.png[/img]

 

 

Ove sezone nam nitko nije bio ravan u Rio de Janeiru, naravno, osvojili smo natjecanje i to bez ijednog poraza ili remia, jedmostavno fantastičan početak sezone, no krenimo redom. U Opening Stageu smo se nalazili u grupi 1, zajedno s Vascom. Počeli smo vrlo dobro i odmah u prvom kolu pobijedili najslabiju momčad prvenstva sa čak

8-0, bilo je još velikih pobjeda, ali ova je najveća. U grupi smo naravno bili prvi s stopostotnim učinkom i 21 bodom. U polufinalu ovog razdoblja nas čeka drugoplasirani iz Grupe 2, Fluminense. Počeli smo gubili već u 13. minuti pogotkom Bacce, ali smo se pribrali i do poluvremena zabili dva gola, a isto toliko i u drugom poluvremenu, pobijedivši 4-1. U finalu nas čeka dobro poznat protivnik, Vasco. Utakmica nije bila neki problem za moju ekipu te smo bez većih problema pobijedili 4-0, uz sjajnu utakmicu Guilhermea, ujedno i najboljeg igrača ovog natjecanja, no o tome kasnije. Nakon toga se igrao Closing Stage, u kojemu smo opet dominirali. U grupi smo bez problema bili prvi s maksimalnim učinkom i samo jednim primljenim golom. U poulfinalu nas čeka Flamengo, klub koji nam je prošle sezone oteo državno prvenstvo, ali ove godine neće, mi smo pobijedili 2-0 i tako se plasirali u finale Closing Stagea. Tamo nas ponovno čeka Vasco, ovaj put smo ih dobili s čak boljim rezultatom, 5-0 te tako osvojili ove prvenstvo po drugi put od kad sam ja tu. Što se tiče statistike igrača, slika govori više od tisuću riječi, fantastični Guilherme je nadmašio sam sebe i zabio 26 golova, što je više nego duplo od drugoplasiranog strijelca.

 

width=363 height=200http://zaslike.com/files/wzjv0hncg3qd17qmhqmq.png[/img]

 

 

Nakon četiri sezone bez osvajanja ovog trofeja, napokon smo ga ove godine uspjeli osvojiti. Prvenstvo nije bilo toliko uzbudljivo, uglavnom naša dominacija, pa ću samo ukratko o događanjima i sličnome. Nakon prošlogodišnjeg vrlo lošeg rezultata, tj. šestog mjesta, ove godine smo preokrenuli stvari i sa velikih 88 bodova osvojili ligu, uz samo 4 poraza te 15 primljenih golova. Stvarno ne znam što bi pisao o ligi, pa bezveze lupam

:D. Što se tiče utakmica spomenuto bih samo dvije pobijede koje su dosta značile. Prva protiv Palmeriasa, od 2-4 te pobjeda nad Vascom od 4-0, ove sezone smo ih stvarno uništili u svakom pogledu. Forma ove sezone skoro nikako nije padala, niti su se igrači previše umarali, valjda sam imao dovoljno rotacije da bi ostali svježi. Što se tiče statistike igrača, briljirao je naš Lucas, koji je najbolji strijelac lige, iako je skoro sve utakmice odigrao na poziciji AMC. Uz njega trebao spomenuti Guilhermea, koji je svojim golovima također igrao veliku ulogu u našoj igri, te Joaa Felipea, koji je jedan od naših najboljih igrača već nekoliko godina za redom. Za kraj i tablica napokon osvojenog prvenstva, nadam se da ćemo ga sljedeće godine obraniti.

 

width=363 height=200http://i.imgur.com/VEB4i.png[/img]

 

 

Ova godina nam je vjerovatno bila zadnja da igramo kup, osim ako se sljedeće ne dogodi neko iznenađenje i budemo ispod četvrtog mjesta, ali ne vjerujem. Ipak nisam preozbiljno shvatio ovaj kup te sam dosta igrača odmarao, ali i malo sreće nam je falilo. Pa krenimo redom. U prvoj rundi su nas čekali niželigaši Vitoria (ES), utakmicu smo bez većih problema dobili i to rezultatom od

6-0 te tako prolazimo u drugu rundu gdje nas čekaju bivši prvoligaši Sport Recife, protiv njih sam često igrao prošlih sezona, jer su bili u prvoj ligi, ali prošle godine su ispali iz lige, a sljedeće se ponovno vračaju u prvu, no dosta o njima. Prva utakmica se igrala kod njih te se nismo htjeli pretjerano otvoriti, možda je to i bila greška, uglavnom u prvoj utakmici smo pobijedili s rezultatom od 0-1 te sam mislio da ćemo se bez problema kvalificirati u sljedeću rundu, ali ipak, u uzvratu, kod kuće smo iznenađujuće i unatoč velikoj dominaciji izgubili 0-2, no što se može, dosta nesreće, ali i opuštenost, jer je ovo samo kup, glavno da je liga tu. Kup je na kraju osvojio Sao Paulo, pobijedivši trećeligaše Remo u finalu.

 

width=363 height=200http://zaslike.com/files/cb68ldcu2xmmykk2mw94.png[/img]

 

 

Ove godine smo igrali samo ovo natjecanje zbog lošeg plasmana u prvenstvu prošle sezone. Ovdje smo došli samo do četvrtfinala, ponovno nam je falillo malo sreće, no što je tu je. U natjecanje smo ušli u drugoj, točnije zadnjoj kvalifikacijskoj rundi, gdje nas čeka brazilski Atletico Paranaense, naš dobar poznanik, s njima smo u prvoj sezoni igrali finale kupa i slično. Prva utakmica se igrala kod nas te smo uspjeli pobijediti

2-0 i tako si već sada osigurati prolaz, jer sam bio siguran da nam ne mogu ništa. U uzvratu smo samo potvrdili pobjedu, iako nismo pobijedili, odigrali smo 2-2, sasvim dovoljno za prolazak u prvu rundu natjecanja, gdje nas čeka malo jači protivnik, Internacional. Prvu smo ponovno igrali kod kuće i malo iznenađujuće ih dobili s čak 3 gola razlike, tj. 3-0. U uzvratu je rezultat ipak bio malo manji, ali smo uspjeli pobijediti 1-2 i tako se plasirati u četvrtfinale Sudamericane. Tamo smo dobili prilično slabog protivnika, Atletico Mineiro. Mislio sam da ćemo ih proći bez većih poteškoća, ali, već smo u prvoj utakmici na gostovanju izgubili 1-0. Kod kuće smo se uspjeli pribrati i vratiti rezultat pobijedivši također 1-0 i tako produžili igru do penala. U izvođenju jedanaesteraca oni su ipak imali više sreće i prošli dalje, a mi ovdje završavamo svoj put u Sudamericani, a i u ovom reportu. Toliko od mene za ovu sezonu, za kraj kao i inače.

 

width=363 height=200http://i.imgur.com/dMYhh.png[/img] width=363 height=200http://i.imgur.com/UPk47.png[/img]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |