Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Urugvaj-Paragvaj


Zolinho10
 Share

Recommended Posts

Finale Copa America: Urugvaj vs Paragvaj

 

http://3.bp.blogspot.com/-sMpYF9nnc8I/Tim6wFJjW9I/AAAAAAAAALg/fl39CtzHgTM/s320/Uruguay%2Bvs%2BParaguay.jpg

 

Uskoro nas očekuje finale najuzbudljivijeg nacionalnog takmičenja po mnogima, Copa America.Ovo takmičenje se održava ove godine u Argentini po 42. put.Nikada u finalu nisu vidjena ova dva tima Paragvaj i Urugvaj.Ko je mogao da očekuje Urugvaj i Paragvaj u finalu "Kopa Amerika" 2011? Možda su Urugvajci, posle osvajanja trećeg mesta na Svetskom prvenstvu prošle godine i imali pravo na nadu, ali Paragvajci nisu, naročito zbog dekadentnog fudbala koji forsiraju decenijama unazad.Večiti favoriti Brazil i pogotovo domaćin Argentina, koja trofej čeka od 1993. godine, bili su viđeni finalisti, ali nisu stigli ni do polufinala. Poslednje finale bez te dve selekcije odigrano je 2001, kada "gaučosi" nisu učestvovali, a prethodno 1987.Da li će Urugvaj osvojiti svoju 15 titulu (zadnja 1995) ili će Paragvaj svoju treću (1978 zadnju) saznaćemo u 21:00 po srednjoevropskom vremenu.

 

http://www.mondo.rs/slike/vesti/002/127/v212764p0.jpg

 

Mogući sastavi:

 

URUGVAJ: Muslera - M. Pereira, Lugano, Viktorino, Kaseres, A. Pereira - Gonzalez, Perez, Rios - Forlan, Suarez.

 

PARAGVAJ: Viljar - Da Silva, Veron, Tores, Vera - Bareto, Kaseres, Riveros, Estigaribija - Barrios, Valdez.

 

Golmani:

 

Ovo je pozicija gde su obadve ekipe veoma jake.Muslera urugvajski goman ima samo 24 godine a već je prvi golman Lazia.Visok 190cm, i nema mane koju ima ovaj golman, u svemu je podjednak.Na drugoj strani je Justo Villar koji je verovatno u životnoj formi.Zadnje dve su prošli na penale sjajnim odbranama ovog iskusnog golmana Valjadolida.On je u životnoj formi i verujem da će to i u finalu dokazati.

 

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRqwja_s1QG5nIn3pSssfC_KQ-uKw4YjVLXtsfRx5UJ7VMqncvH

 

Pobednik: Paragvaj

 

Odbrana

 

Paragvaj ima jako iskusnu, ali i jako sporu odbranu.Igrači koji tu igraju su stari (oko 30 godina) ali nisu kvalitetni kao što bi trebalo biti.Posebno slabi su bekovi Tores i Vera koji su veoma slabi u odbrani i samo ih brzina vadi.Centralni bekovi su sigurni ali ne jaki i brzi.Dok je odbrana Ugrugvaja spoj mladosti i iskustva, najbolja u južnoj americi.Bekovi su defanzivni ali jako sigurni i dobri u defanzivi.Još ih ima petorica u odbrani tako da su i brojčano nadmoćni.Moj glas ubedljivo ide Urugvaju.

 

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSoNP8BV9LCR5HJiSiyh9lxhl4n3LsgD75TvWeqnvj3UC8_pCuaDg

 

Pobednik: Urugvaj

 

Sredina

 

Urugvaj igra sa 3 ne baš odlična igrača na sredini terena.U finalu verovatno će tu biti Perez koji je jako dobar u odbrani ali u napadu slab.Gonzalez je igrač Valencije i playmaker je ovog tima. I Rios koji je prosečan i u napadu i odbrani.Dok ekipa Paragvaja ima clana Sanderlenda Bareta koji se ističe ovde kao i Gonzalez u suprotnom timu.Ovo je najveći problem Paragvaja jer neki od srednjaka propuštaju meč zbog povreda ili i zbog kartona.

 

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR_EwzP3csHsNzUqnrHO_MlUHp3zgLIX8dBWvLZOkhCmijoHtvdVA

 

Pobednik: Urugvaj

 

Napad

 

Pozicija u klubu gde si igrači sa Južno-američkog kontinenta najbolji. 90% najboljih napadača ako ne i više je sa ovog kontinenta.Paragvaj će predvoditi najbolji napadač Borusije iz Dortmunda Lucas Barrios, verovatno će mu društvo praviti i Nelson Valdez koji je mnogo slabiji od svog saigrača.Dok sa druge strane Urugvaj predvodi sjajni duo Forlan Suarez u kome se ne može odlučiti ko je bolji.Forlan je na Svetskom prvenstvu nagradjen da je najbolji igrač takmičenja.Dok je Suarez uradio herojsko delo u 1/4 finalu za svoj tim.Glas za Urugvaj koji ima najbolji napad verovatno sada na celom svetu.

 

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ5gvI970aUjWDwB01xUVjX3EQwZ0NzdMl_1jNVhIr9RuQRJ71OTQ

 

Pobednik: Urugvaj

 

 

Ako je po navijačkom merenju onda sam za Paragvaj jer to je tim koji je došao do finale bez i jedne pobede.U grupi 3 remija a tako se nastavilo i posle samo što su pobedjivali na finale.Izbacili su i najveće favorite Brazil, ali igra i nije im baš najbolja.Sa tribina imaju odlične navijačice koje su postale simbol ove zemlje i razlog zbog koga se navija za Paragvaj.

 

width=213 height=300http://www.novosti.rs/upload/thumbs/images/gallery/2011/07/kopa%20amerika/JMG02_SOCCER-COPA-_0721_11_620x0.jpg[/img]

 

A ako sudimo po kvalitetu ekipe i igre tu je mnogo bolji Urugvaj.Igrači su kvalitetniji,spremniji i gladni titule.Za razliku od Paragvaja ovaj tim je definitivno zaslužio titulu svojom igrom i zalaganjem.Suarez i Forlan ako budu pokazali bar pola od onoga što umeju ne sumnjam u pobedu njihove ekipe koju će teško spasiti i Justo Villar golman Paragvaja.

 

http://worldcupjamie2010.files.wordpress.com/2010/06/uruguay1.gif

 

Sveukupni pobednik: Urugvaj

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |